Σκορπιός ο μυστηριώδης

ΣΚΟΡΠΙΟΣ (2)

Ο Σκορπιός είναι ένα, από τα πλέον δυσνόητα ζώδια, όχι μόνο για τους άλλους, αλλά κυρίως για τον ίδιο του τον εαυτό. Φυσικά, ως δυσνόητο ζώδιο είναι και παρεξηγημένο. Έτσι του προσδίδονται, όλες οι ιδιότητες, από την αρνητική τους πλευρά, λόγω δυσκολίας να επεξηγηθούν.

Λέμε λοιπόν, τι ζώδιο είσαι? Σκορπιός …ωχ!

Ας δούμε όμως την αστρολογική εξήγηση αυτού του ζωδίου. Ο Σκορπιός είναι ζώδιο σταθερό, θηλυκό, του νερού, και ανήκει στα ζώδια της ανέλιξης.

Ο Σκορπιός, ως ζώδιο σταθερό, είναι απόλυτο στις θέσεις του, υποκειμενικό, αυστηρό, και αυταρχικό. Έχει φτιάξει τους δικούς του κανόνες, από τις δικές του εμπειρίες, και του είναι πολύ δύσκολο να εμπιστευθεί τους κανόνες των άλλων.

Σαν ζώδιο του νερού κολυμπάει μέσα στα συναισθήματα του, και λόγω της σταθερότητας του χαρακτήρα του, τα εμπιστεύεται και βγάζει τα δικά του συναισθηματικά συμπεράσματα, τα οποία παίζουν κυρίαρχο ρόλο στην ζωή του, και δύσκολα μετακινείται από αυτά.

Το στοιχείο της θηλυκής αρχής, τον κάνει δεκτικό σε πολύ λεπτές συναισθηματικές συνιστώσες, τις οποίες προσλαμβάνει άμεσα, και τις περισσότερες φορές, του είναι δύσκολο να τις διαχειριστεί και ο ίδιος!

Ο Σκορπιός ανήκει στην ομάδα των ανελισσόμενων ζωδίων. Ο ήλιος και οι υπόλοιποι πλανήτες, αφήνοντας τον Ζυγό κατευθύνονται προς τον Σκορπιό. Μέσα στον Ζυγό, αναμετρήθηκαν με τους άλλους, έμαθαν το παιχνίδι του πάρε-δώσε των σχέσεων, κατάλαβαν την διαφορετικότητα τους, και τώρα μέσα στον Σκορπιό θέλουν να μπούνε μέσα στα έγκατα της ψυχής τους, για να συνειδητοποιήσουν τις δικές τους δυνάμεις, τις ιδιότητές τους, τις επιθυμίες τους, τα πάθη τους. Δηλαδή κάνουν την αυτογνωσία τους, για να τα βρουν με τον εαυτό τους. Έχουν καταλάβει ότι δεν υπάρχει μόνο το φθαρτό τους σώμα, αλλά και κάτι άλλο, που ψάχνουν να το βρουν στα βάθη ή τα ύψη. Οπουδήποτε αλλού δηλαδή, αλλά όχι στην γήινη πραγματικότητα, γιατί απλά αυτό δεν τους καλύπτει. Διαισθάνονται, ότι κάτι άλλο υπάρχει που δεν είναι αισθητό με τις πέντε αισθήσεις τους, αλλά μία έκτη αίσθηση που δεν είναι εύκολο να την εντοπίσουν. Αυτή η ανάγκη, τους κάνει να ψάχνουν το “κάτι”, που τις περισσότερες φορές είναι απροσδιόριστο και μυστηριώδες.

Εδώ θα πρέπει να διαχωρίσουμε, την έννοια της προσωπικότητας και την έννοια της ψυχής γιατί είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Άλλες ανάγκες έχει η προσωπικότητα και άλλες η ψυχή. Η προσωπικότητα πασχίζει για την επιβίωση του φυσικού σώματος. Η ψυχή, που είναι πάνω από την προσωπικότητα, πασχίζει για την συνειδητοποίηση της εξελικτικής πορείας του φθαρτού εαυτού. Η ψυχή κάποια στιγμή θα αφήσει το φυσικό φθαρτό σώμα, δηλαδή την προσωπικότητα, και θα συνεχίσει την εξελικτική της πορεία μέσα στην αιωνιότητα. Αυτή την παραίτηση του σώματος την ονομάζουμε θάνατο.

Ο θάνατος όμως δεν είναι μόνο στο φθαρτό ορατό σώμα των έμψυχων πλασμάτων, είναι και σε κάθε κατάσταση που τελειώνει ο κύκλο της και η χρηστικότητα της.

Ο Σκορπιός λοιπόν, έχει μια ιδιαίτερη σχέση με την έννοια του θανάτου, είτε μέσα από τον φόβο του για αυτόν, είτε μέσα από το διαρκές ψάξιμο, μέσα στην ρίζα των πραγμάτων και των καταστάσεων. Το ταξείδι του είναι δύσκολο και μοναχικό, γιατί του είναι δύσκολο να εξωτερικεύσει τα συναισθήματα του, αφού λόγω της υπέρμετρης συναισθηματικής δεκτικότητας που έχει, αλλά και της απολυτότητας του χαρακτήρα του, φοβάται ότι θα είναι τρωτός, γιαυτό είναι πάντα ετοιμοπόλεμος! Τα όπλα του Σκορπιού όμως δεν είναι ποτέ ορατά, είναι καλά κρυμμένα για να τα χρησιμοποιήσει, ανά πάσα στιγμή, όταν του χρειαστούν!

Όλα τα ζώδια έχουν ένα σύμβολο που τα χαρακτηρίζει. Ο Σκορπιός έχει δύο σύμβολα το φίδια και τον αετό. Γιατί όμως δύο: Ίσως γιατί είναι σαν να ζει δύο παράλληλες ζωές, την ζωή του πάθους και της κυριαρχίας, μέσω της προσκόλλησης στα γήινες καταστάσεις, και την ζωή του έντονα αναδυόμενου εσωτερικού εαυτού, που άλλοτε είναι συνειδητή και άλλοτε ασυνείδητη.

Το φίδι σαν ύπαρξη έρπεται στην γη, έχει δύο ζωές, μια τον χειμώνα κάτω από την γη και μία το καλοκαίρι, που ζει πάνω στη γη κρυμμένο. Αλλάζει το δέρμα του και ξαναφτιάχνει καινούργιο. Πετάει το δηλητήριο του αμείλικτα, όταν αμύνεται για την ζωή του.

Ο γήινος Σκορπιός λοιπόν έχει δύο πρόσωπα ένα ορατό και ένα αόρατο, μπορεί να σκοτώσει τα σκοτεινά πάθη του και να ξαναγεννηθεί δηλαδή να αλλάξει δέρμα όπως το φίδι. Όταν είναι σε άμυνα είναι ο χειρότερος εχθρός. Όταν αγαπάει και επιθυμεί κάτι, μπορεί να πολεμήσει γιαυτό μέχρι θανάτου.

Ο αετός, το άλλο σύμβολο του Σκορπιού, έχει να κάνει με την πνευματική του διάσταση. Ο αετός είναι ο βασιλιάς των πτηνών, έχει την φωλιά του στις πιο ψηλές βουνοκορφές, έχει δυνατά φτερά και ζει σε όλες τις καιρικές καταστάσεις με ιδιαίτερη σκληρότητα. Πετάει ψηλά και σε σταθερή πορεία και έχει αετίσιο μάτι για να βλέπει από ψηλά τα πάντα. Ο αετός συμβολίζει την πνευματικότητα, μέσω της γνώσης. Για τον Σκορπιό, συμβολίζει τον ανώτερο εαυτό του, που μέσα από την γνώση μπορεί να αποστασιοποιηθεί και να κοιτάει τα γήινα θέματα σαν παρατηρητής.

Ο Σκορπιός είναι ευτυχής, όταν αφού βιώσει τα γήινα, δεν μένει προσκολλημένος σε αυτά, αλλά μπορεί και επιτρέπει στον εαυτό του, να πετάξει ψηλά για να βιώσει την αποστασιοποίηση, ανεβαίνοντας στα ουράνια, και διευρύνοντας την συνείδησή του.

Ο Σκορπιός έχει πάντα μια ιδιαίτερη δύναμη σε σχέση με τα άλλα ζώδια. Το θέμα είναι πως θα χρησιμοποιήσει, στην ζωή του, αυτήν την δύναμη. Η δύναμη αυτή είναι φωτιά που καίει τα πάντα, και μπορεί να είναι απαραίτητα χρήσιμη, ή άκρως επικίνδυνη για τους άλλους, αλλά κυρίως για τον ίδιο του τον εαυτό!

Αλέκα Δουζίνα-Στυλιανού

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Σκορπιός ο μυστηριώδης

  1. Ειμαι καρκινος με ηλιο στον 8ονκ ωροσκοπο σκορπιο το διαβασα πολυ συγκινημενη αν κ ο ηλιος μου αλλου ενιωσα ακριβως σαν να με ξερεις. Μπραβο.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s