Η βιογραφική μου πορεία

IMG_201509263_050430

Ξεκινάω αυτόν τον ιστότοπο από δική μου κυρίως ανάγκη για επικοινωνία και διακίνηση των ιδεών μου, καθώς και των γνώσεων που μάζεψα μέχρι τώρα.

Στα εξηντατέσσερα χρόνια που έζησα στον πλανήτη γη, έκανα πολλά και διαφορετικά πράγματα. Βίωσα τον έρωτα, γέννησα δυο λεβέντες, έφτιαξα μια επιχείρηση, εργάστηκα σαν λογίστρια στον ιδιωτικό τομέα ως υπάλληλος, και εν συνεχεία στις επιχειρήσεις του συζύγου μου. Μέχρι τα σαράντα μου, ήμουνα μητέρα, σύζυγος, επαγγελματίας, κόρη και κυρίως γυναίκα που μεγάλωνε, άλλα κάτι ακόμα ήθελε, χωρίς να ξέρει τι!

Στα σαράντα μου χρόνια, από ένα σωρό συμπτώσεις, βρέθηκα ερωτευμένη με την αστρολογία. Μέσα στα διάφορα βιβλία που έπεσαν στα χεριά μου, εκείνο το καλοκαίρι, υπήρχε και ένα βιβλίο της Θεοδώρας Ντάκου, που το έλεγαν ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ. Εκείνο το μπλε βιβλίο, που με έκανε να ενδιαφερθώ για να μάθω κάτι καινούργιο, ήταν η αρχή για να περπατήσω ένα δρόμο, που πότε δεν τελειώνει, και πάντα η διαδρομή του με μαγεύει και μου γεμίζει την ψυχή. Εκείνο το καλοκαίρι ήταν καθοριστικό για μένα, γιατί άφησα όλη την κοινωνικότητα που είχε η ζωή μου, και απομονώθηκα με το μπλε βιβλίο. Ξαφνικά ανοίχθηκε ένας καινούργιος κόσμος, ο κόσμος του προβληματισμού και της εσωτερική αναζήτησης. Ξύπνησε μια μεγάλη ανάγκη επικοινωνίας… αυτή την φορά με τον εαυτό μου.

Αυτή ήταν η αρχή! Έψαξα και βρήκα μια σχολή αστρολογίας, το Κ.Α.Ε.Ε. της Γιώτας Καλογερά, όπου έμαθα την βασική θεωρία της αστρολογίας και τις τεχνικές της, και της είμαι ευγνώμον γιαυτό! Είχα την τύχη να έχω αξιόλογους δασκάλους όπως, τον Γιάννη Ριζόπουλο, τον Δημήτρη Κορωνάκη, τον Θωμά Γαζή , τον Παπαδόπουλο και άλλους που δεν θυμάμαι τα ονόματα τους. Ήταν όλοι νέοι επιστήμονες σε άλλους τομείς, αλλά είχαν και αυτοί την αγάπη για την έρευνα μέσω της αστρολογίας. Στην συνέχεια όταν έκλεισε η σχολή συνέχισα άλλα δύο χρόνια διάφορες τεχνικές στην NOVA ASTROLOGIA.

Αφού έμαθα τις στοιχειώδεις γνώσεις, τέσσερα χρόνια εντατικά, και με πολύ διάβασμα, ξανάζησα την εφηβεία μου, όπου παίρνοντας την τσαντούλα μου, το έσκαγα από τις άλλες υποχρεώσεις μου, και έφευγα για το σχολείο!

Όμως και πάλι δεν ήμουν ευχαριστημένη! Έβλεπα τους συμμαθητές μου, να ψάχνουν πότε περνάει παγανιά, ο Αρης και ο Ποσειδώνας και έκλειναν τα παιδιά τους στο σπίτι, για να μην κρυολογήσουν. Μου φαινόταν αστείο! Ένοιωθα ότι κάτι άλλο θέλει να πει η αστρολογία, για να έχει αξία, και τότε άκουσα, σε ένα πηγαδάκι στο διάλειμμα, κάποια συμμαθήτρια να λέει την λέξη ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ.

Χωρίς να το καταλάβω, σαν μαγεμένη, βρέθηκα να κάνω ασκήσεις χαλάρωσης και γιόγκα, και να μαθαίνω καινούργια πράγματα, τελείως άγνωστα για μένα. Ήταν μια πολύ σημαντική περίοδος της ζωής μου, όταν συνάντησα, την αγαπημένη μου δασκάλα Ασπασία Παπαδομιχελάκη. Τρία χρονιά κοντά της, κρεμόμουν από τα χείλη της, και βρέθηκα σε άλλη διάσταση. Έμαθα να διαλογίζομαι,και οι μέχρι τότε γνώσεις της αστρολογίας πήραν άλλη διάσταση. Στα πλαίσια των καινούργιων γνώσεων, που είχαν σαν θέμα τους την αυτογνωσία, συνειδητοποίησα τι σημαίνει ΕΓΏ, και πόσο χωριστικό ήταν για την ζωή μου. Έμαθα για την έννοια της αποστασιοποίησης……. για τα δεινά της προσκόλλησης…. για τις αρέσκειες και απαρέσκειες που δηλητηριάζουν ζωή μας…..την καθημερινή άσκηση και την άξια της… για την διατήρηση της υγείας μου…..και τόσα άλλα, που πρέπει να γράφω σελίδες!

Και πάλι όμως, η ανήσυχη φύση μου, και τα καινούργια κανάλια γνώσεις που είχαν ανοίξει, δεν με άφηναν σε ησυχία. Τότε έμαθα για μια ομάδα αυτογνωσίας που μέσω της ψυχολογίας και των πνευματικών αρχών, θα με βοηθούσαν να διαχειριστώ τους υπαρξιακούς μου προβληματισμούς, σε σχέση με την καθημερινότητα μου. Τότε γνώρισα τον Robert Najemy, που στις ομάδες, τον λέγαμε Μπομπ. Όλοι τον αγαπούσαμε πολύ γιατι τον θεωρούσαμε φίλο, αδελφό, και κυρίως δάσκαλο!
Έκατσα δίπλα του επτά συναρπαστικά χρόνια. Μέσα στις ομάδες, κάθε βδομάδα, βγάζαμε τα κομματάκια μας και τα συναρμολογούσαμε. Κλάψαμε, γελάσαμε, διασκεδάσαμε, χορέψαμε τραγουδήσαμε και κυρίως μάθαμε κοντά στον Μπομπ, αυτό που εκείνος λέει, ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ. Μάθαμε τι σημαίνει θετική και αρνητική ενέργεια, και προσπαθούσαμε να μάθουμε να την διαχειριζόμαστε!

Η παράλληλη ζωή μου όμως, με ανάγκασε να προσγειωθώ και πάλι στα εξωτερικά προβλήματα της ζωής. Έτσι αρκέστηκα για τα επόμενα χρόνια, στο διάβασμα βιβλίων, με ψυχολογικά, αστρολογικά και μεταφυσικά θέματα, για να δραπετεύω και να ικανοποιώ τις εσωτερικές μου ανάγκες.
Πότε δεν άφησα όλα αυτά τα χρόνια την επαφή μου με την αστρολογία. Ένα κομπιούτερ με ένα αστρολογικό πρόγραμμα, ήταν πάντα το εργαλείο μου, για να ψάχνω το γιατί μέσα από τα άστρα.
Ήταν όλα γραμμένα? Τόσο πολύ ήταν όλα προγραμματισμένα? Δεν το χώραγε ο νους μου……..και ίσως ακόμα δεν το χωράει!

Όλα αυτά τα χρόνια, έκανα τα ωροσκόπια των πελατών μου, και των φίλων χωρίς αμοιβή, έτσι για δίκη μου έρευνα. Και πάντα συγκλονιζόμουν, γιατί οι συμβουλευόμενοι, που ήταν από τον επαγγελματικό μου χώρο συνεργάτες και φίλοι, μου επιβεβαίωναν τα γεγονότα που τους προέβλεπα. Τα δικά μου ωροσκόπια, τα κοίταγα εκ των υστέρων, και ποτέ από πρίν, για να μην δημιουργώ “περιοριστικά πιστεύω” και επηρεάζομαι…. αλλα πάντα συγκλονιζόμουν, όταν μετά από κάποια σημαντικά γεγονότα, κοίταγα τις ημερομηνίες και έμενα άναυδη, γιατί ήταν………. όλα προδιαγεγραμμένα!

Αυτό είναι κάτι που συνεχίζει να με κάνει να αισθάνομαι δέος, αλλά και να με θυμώνει συγχρόνως…..δεν ξέρω γιατί……ίσως γιατί μου διαψεύδει την αμφισβήτηση, που ως Υδροχόος έχω σε μεγάλη ποσότητα!

Κάποια μέρα, που έτυχε να είμαι στο σπίτι, και είχα ανοικτή την τηλεόραση, είδα τον Χρίστο Παϊζη, που γνώριζα από τους αστρολογικούς χώρους, άλλα και γιατί υπήρξε καθηγητής φιλόλογος του γιου μου στο λύκειο, να ανακοινώνει ένα σεμινάριο καρμικής αστρολογίας, που θα έκανε. Ήταν κάτι που ήταν άγνωστο μέχρι τότε για μένα, και έτρεξα για να λάβω μέρος.

Πέντε χρονιά ήταν μαγικά για μένα. Είχα την ευκαιρία να ξαναβρεθώ στα θρανία και να ξαναγίνω μαθήτρια! Ο Χρίστος ήταν για μένα, φίλος και δάσκαλος εμπνευστής, και δίπλα του μελέτησα την αστρολογία από άλλη βάση  και με άλλη ευρύτητα! Πέντε χρονιά πολύ δημιουργικά για μένα. Βίωσα στις ομάδες του την αγάπη για την έρευνα πια, μέσω της αστρολογίας, και πείστηκα ότι η αστρολογία λέει τα πάντα, αρκεί να ξέρεις να την αποκωδικοποιείς, με σοβαρότητα και μελέτη. Μας δίδαξε όλες τις τεχνικές που υπάρχουν στα αστρολογικά προγράμματα του κομπιούτερ. Πάντα κάτι έβρισκε καινούργιο και το μοιραζόταν μαζί μας με πολύ ενθουσιασμό και αγάπη!

Μετά τον σωματικό θάνατο του δασκάλου και εμπνευστή μου, αποφάσισα να συνθέσω όλη αυτή την γνώση που μάζεψα όλα αυτά τα χρόνια…. και να την διαδώσω όπως πρέπει στους μαθητές μου….αφού ξέρω καλά ότι δεν μου ανήκει. Όπως όλα, έτσι και την γνώση θα την αφήσουμε στο μάταιο τούτο κόσμο για να πάρουμε την ψυχούλα μας, και να πάμε στην άλλη διάσταση των ουράνιων αξιών.

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

Αύγουστος 2015

τηλ.6957637006

3 σκέψεις σχετικά με το “Η βιογραφική μου πορεία

  1. Να είσαι ευλογημένη, αγαπημένη ψυχή! Δεν με γνωρίζεις εσύ αλλά εγώ είχα την χαρά να σε γνωρίσω μέσα από το internet… Σ` ευχαριστώ για όσους δρόμους μου ανοίγεις στην σκέψη με τις αναλύσεις που κάνεις! (μια Υδροχόος 4 Φεβρουαρίου)

    Μου αρέσει!

    1. ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΌ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑΞΊΔΕΨΑΤΕ ΣΕ ΌΜΟΡΦΑ ΜΈΡΗ. ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΏ ΑΠΌ ΤΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟΝ Κ. ΙΩΆΝΝΗ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΚΤΙΜΏ ΑΦΆΝΤΑΣΤΑ. ΑΓΑΠΏ ΤΟΥΣ ΥΔΡΟΧΟΟΥΣ. ΕΙΜΑΙ ΛΕΩΝ 1Σ ΜΟΊΡΑΣ ΣΤΟΝ 9ο, ΜΕ ΣΕΛΉΝΗ ΣΤΟ ΖΥΓΟ ΣΤΗΝ 24η ΤΟΥ ΑΠΛΑΝΗ ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ ΣΤΟΝ 12Ο ΚΑΙ ΜΕ ΩΡΟΣΚΌΠΟ ΣΚΟΡΠΙΟΥ ΣΤΗ 2η ΜΟΊΡΑ ΣΥΝΟΔΟ ΜΕ ΠΛΟΥΤΩΝΑ. ΑΥΤΌ ΤΟ ΜΠΛΕ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΟΝΟΜΑΤΗΣ Κ. ΝΤΑΚΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΑΝ ΛΕΞΙΚΌ ΤΟ ΕΊΧΑ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΆ ΧΡΌΝΙΑ. ΑΓΑΠΏ ΤΗΝ ΑΣΤΡΟΛΟΓΊΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΆΩ ΑΠΌ 19 ΧΡΌΝΩΝ ΠΑΙΔΊ. ΕΙΜΑΙ ΠΑΙΔΊ ΤΟΥ 1985 ΜΕ ΑΜΟΙΒΑΊΑ ΥΠΟΔΟΧΉ ΟΥΡΑΝΟΥ ΔΊΑ. ΤΌΤΕ ΔΕΝ ΕΊΧΑ ΠΡΌΣΒΑΣΗ ΣΕ ΒΙΒΛΊΑ ΚΑΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΜΌΝΟ ΣΕ ΑΣΤΡΟΛΟΓΊΚΑ ΜΗΝΙΑΊΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ.ΕΙΜΑΙ ΕΥΓΝΏΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΓΝΏΣΗ ΠΟΥ ΜΕΤΑΔΊΔΕΤΑΙ. ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΥΓΕΊΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ. ΝΑ ΣΤΕ ΚΑΛΆ!

      Μου αρέσει!

      1. Αγαπω την αστρολογία. Δεν γνωρίζω πολλα, τώρα προσπαθω. Έχασα την μητέρα μου προσφατα και άλλαξε η ζωή μου. Σας έμαθα τυχαία μέσα στο fb, και σας ακολουθώ. Διαβαζωντας το βιογραφικό σας, σας θαυμάζω περισσοτερο για όλη αυτή την προσπαθεια που έχετε κάνει και συνεχίζεται να κάνετε για την αστρολογία.
        Και κλείνοντας ήθελα να σας ευχαριστήσω για όλα αυτά που μαθαίνω από εσάς, διότι όπως λέτε και εσείς η γνώση πρεπει να μεταλαμπαδευται και να μην κρατιέται ερμητικά κλειστή σε ένα συρταρι.
        Σας ευχαριστω πολυ.

        Μου αρέσει!

Σχολιάστε