Θερινό Ηλιοστάσιο 21.6.2021

Το Θερινό Ηλιοστάσιο αυτή την χρονιά για την Αθήνα γίνεται στην 21η Ιουνίου 2021 στις 6.32΄πμ. ώρα Ελλάδος. Με συντεταγμένες Αθηνών έχουμε ένα αστρολογικό χάρτη με Ωροσκόπο στην 5ο.29΄του Καρκίνου και Μεσουράνημα στην 15ο.08΄των Ιχθύων.

Κάθε χρόνο στο Θερινό Ηλιοστάσιο λόγω της θέσης του Ηλίου στον Ουράνιο θόλο, έχουμε την μεγαλύτερη ημέρα και την μικρότερη νύχτα. Ο Ήλιος στον νοητό ζωδιακό κύκλο βρίσκεται στην μηδενική μοίρα του Καρκίνου και μέχρι ο Ήλιος να διασχίσει τα επόμενα τρία ζώδια, οπότε και θα συναντήσει την μηδενική μοίρα του Ζυγού, θα έχουμε στο Βόρειο ημισφαίριο της γης όπου ανήκουμε μια καλοκαιρινή εποχή.

Ο αστρολογικός κύκλος που προκύπτει και οι θέσεις των πλανητών στον χάρτη του Θερινού Ηλιοστασίου, θα μας υποψιάσει για την δυναμική των γεγονότων αυτής της τρίμηνης περιόδου.

Ας δούμε όμως με την αστρολογική ματιά τον χάρτη που προκύπτει σε αυτό το Θερινό Ηλιοστάσιο.

Ο Ήλιος του χάρτη βρίσκεται στον 12ο οίκο, φυσικά στην μηδενική μοίρα του Καρκίνου, μαζί με τον ανάδρομο Ερμή στις 16Ο.14΄ των Διδύμων και τον Βόρειο Δεσμό στις 9ο.47΄των Διδύμων επίσης.

Ο ανάδρομος Ερμής και οι πρόσφατες εκλείψεις αυτού του διαστήματος στον άξονα Διδύμων-Τοξότη, έδωσαν μεγάλη κινητικότητα σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας μας. Ατέλειωτες οι συζητήσεις για όλα τα θέματα που βρίσκονται στην επικαιρότητα, που δεν είναι και λίγα, καθώς και η διάθεση για μία αλλαγή στην καθημερινότητα, που μας είχε εγκλωβίσει λόγω της πανδημίας και η οποία είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Ο ανάδρομος Ερμής που έφερε την σύγκριση του «χθες» με το «σήμερα», δημιούργησε μεγάλους προβληματισμούς τόσο στον λαό όσο και στις εξουσίες που βρέθηκαν αμήχανες όλο αυτό το διάστημα, αφού έπρεπε να αντιμετωπίσουν τις καταιγιστικές ανατροπές σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας μας, όσο το δυνατόν πιο άμεσα.

Ο Ήλιος σε παραλληλία με τον Ωροσκόπο του χάρτη και την Αφροδίτη, καθώς και με την θέση της προηγούμενης Έκλειψης Ηλίου που έγινε στις 10.6.2021 φέρνει στο προσκήνιο τόσο τα οικονομικά ζητήματα όσο και τα κοινωνικά, τα οποία προέκυψαν από τον εγκλεισμό λόγω της πανδημίας. Ο εγκλεισμός ωστόσο μοιάζει να συνεχίζεται σε μικρότερο βαθμό, ενώ τα θέματα του θα συνεχίσουν να μας απασχολούν.

Η Σελήνη κυβερνήτης του Ωροσκόπου και εξουσιαστής του πρώτου και του δεύτερου οίκου του χάρτη, βρίσκεται μέσα στον πέμπτο οίκο, στο ζώδιο του Σκορπιού. Στην πιο άβολη για αυτήν θέση η πτωτική Σελήνη από την 9η μοίρα του Σκορπιού, έχει ακριβείας όψη χιαστί με τον Βόρειο Δεσμό της Σελήνης.

Η Σελήνη που εκπροσωπεί τον λαό έχει την ανάγκη της ομαδοποίησης και της συσπείρωσης κάτω από καινούργιες ιδέες για να αντιμετωπισθούν οι δυσκολίες που έχουν προκύψει, τόσο στον οικονομικό τομέα όσο και στον τομέα της επιχειρηματικότητας.

Ο λαός ζητάει καινούργιο προσανατολισμό και είναι πολύ θυμωμένος και απελπισμένος με όλη την κατάσταση, που πρέπει να αντιμετωπίσει μελλοντικά χωρίς να έχει και πολλές ελπίδες.

Στον πρώτο οίκο βρίσκεται η Αφροδίτη, δείκτης των οικονομικών αλλά και των καθημερινών αναγκών, σε όψη ενός ευνοϊκού τριγώνου με τον Ποσειδώνα, κυβερνήτη του Μεσουρανήματος, παντοδύναμο μέσα από τους Ιχθείς. Αυτό δίνει μια ελπίδα προς το παρόν παρόλο που ο Ποσειδώνας όλο το προηγούμενο διάστημα μας έδωσε μεγάλες αυταπάτες και πολλές ψεύτικες υποσχέσεις. Αυτό σημαίνει ότι οι υποσχέσεις της κυβέρνησης είναι μεν αρεστές αλλά όχι και τόσο αξιόπιστες.

Η Αφροδίτη αρκετά δυνατή σε παραλληλία με τον Ήλιο, τον Ωροσκόπο και σε αντιπαραλληλία με τον Πλούτωνα, κυβερνάει τον 5ο οίκο της χαράς, της δημιουργίας και της επιχειρηματικότητας, αλλά κυβερνάει επίσης και τον 12ο οίκο της στεναχώριας και του εγκλωβισμού στους φόβους αλλά και σε όλα τα άσχημα συναισθήματα που δημιουργούν ψυχικές δυσλειτουργίες.

Μέσα στον 12ο οίκο έχουμε εμπεριεχόμενο όλο το ζώδιο των Διδύμων ο οποίος φιλοξενεί τον ανάδρομο Ερμή. Αυτό δίνει στενόχωρες σκέψεις όταν ανατρέχουμε στο παρελθόν και συγκρίνουμε καταστάσεις ανόμοιες, ενώ δεν έχουμε και ένα μέλλον που να μπορούμε να το σχεδιάσουμε και να το προγραμματίσουμε, αφού δεν πιστεύουν πια σε αυτό.

Το ζώδιο του Καρκίνου που υπερισχύει σε αυτόν τον χάρτη μας δείχνει ότι όλα στρέφονται γύρω από την οικογένεια και την ασφάλεια που μας δίνει αυτή για να έχουμε το κουράγιο να συνεχίσουμε τους αγώνες μας. Η Σελήνη που έχει τον πρωτεύοντα λόγω σε αυτόν τον χάρτη μέσα από τον Σκορπιό, είναι πολύ μαχητική και έχει στρατηγική προκειμένου να πετύχει αυτά που διεκδικεί. Αυτό γίνεται βέβαια μέσα από δύσκολες καταστάσεις αλλά η Σελήνη του Σκορπιού έχει την δέουσα υπομονή και επιμονή, που χρειάζεται για να πετύχει τους στόχους της.

Ο Άρης από την 5η μοίρα του Λέοντα επίσης μαχητικός, μέσα στον δεύτερο οίκο, διεκδικεί την οικονομική ασφάλεια αρκετά μαχητικά και αποφασισμένα αφού έχει όψη τριγώνου επάνω στην θέση της τελευταίας Σεληνιακής Έκλειψης που έγινε στις 26.5.2021, στην 5η μοίρα του άξονα Διδύμων-Τοξότη. Ο Άρης κυβερνάει τον 11ο οίκο του κοινοβουλίου και των στόχων μας για το μέλλον. Ο λαός αυτό το διάστημα περιμένει πολλά απο το κοινοβούλιο που έχει ψηφίσει.

Ο Ήλιος κυβερνάει τον τρίτο οίκο των επικοινωνιών και των μετακινήσεων όπου βρίσκεται ο αστεροειδής Υγεία, ο οποίος έχει ευνοϊκή όψη εξαγώνου με την θέση της προηγούμενης Έκλειψης Ηλίου. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι τα νέα για την Υγεία που μονοπωλούν το ενδιαφέρον μας τελευταία, φέρνουν ευκαιρίες για μια αλλαγή πορείας και ένα καινούργιο προσανατολισμό. Ίσως καινούργιες ανακαλύψεις στον χώρο της ιατρικής επιστήμης, δώσουν ελπίδες και καλύτερες προοπτικές για το άμεσο μέλλον.

Ο ανάδρομος Κρόνος κυβερνήτης του εβδόμου οίκου, των συμμάχων συνεργατών αλλά και φανερών εχθρών σε ένα κοσμικό ωροσκόπιο σαν και αυτό, παρόλο που έχει υποστήριξη από το Χείρωνα του Κριού, έχει και ένα τετράγωνο ακριβείας με τον Ουρανό. Αυτή η όψη του Κρόνου με τον Ουρανό, που ενεργοποιείται για δεύτερη φόρα εφέτος και θα ξαναενεργοποιηθεί στο τέλος του χρόνου μαζί με τις επερχόμενες εκλείψεις, θα μας απασχολήσει δυστυχώς και το επόμενο καλοκαίρι.

Σημάδι όχι και τόσο ενθαρρυντικό αφού μας ταλαιπώρησε και θα συνεχίσει να μας ταλαιπωρεί με τις απαιτήσεις του, δηλαδή να εγκαταλείψουμε ότι γνωρίζαμε μέχρι τώρα σαν σίγουρο και ασφαλές, ώστε να προχωρήσουμε στο άγνωστο και το καινούργιο, όπως απαιτούν οι καιροί που διάγουμε. Ο παντοδύναμος Κρόνος ωστόσο είναι κυβερνήτης και του όγδοου οίκου, που είναι ο οίκος των υποχρεώσεων του κράτους αλλά των δικών μας προς αυτό.

Ο πτωτικός Ουρανός κυβερνήτης του ενάτου οίκου θα φέρει πολλές αλλαγές στην νομοθεσία και στις σχέσεις μας με το εξωτερικό. Παράλληλα όμως θα ενισχύσει την τεχνολογία και τις εφευρέσεις οι οποίες πολύ πιθανόν να διαταράξουν την τάξη των πραγμάτων όπως την ξέραμε. Το καινοτόμο πλέον θα πρέπει να είναι το ζητούμενο και θα απαιτεί από εμάς επιπλέον προσπάθειες για την επιζητούμενη προσαρμογή. Το ζεύγος αυτών Πλανητών έχει να μας διδάξει πολλά και δύσκολα μαθήματα, όμως αυτό είναι απαραίτητο και αναγκαίο.

Ο Άρης κυβερνήτης του ενδεκάτου οίκου έχει πολλές ιδέες για ότι καινούργιο προκύψει και αυτό είναι ελπιδοφόρο, αλλά απαιτείται χρόνος για την ωρίμανση του. Ο Άρης στον Λέοντα και μέσα στον δεύτερο οίκο των οικονομικών, ζητάει οπαδούς για να προχωρήσει μπροστά και να φέρει καινούργιους πόρους στα οικονομικά ζητήματα.

Ο Πλούτωνας ανάδρομος στον Αιγόκερω, στην μοίρα της απόλυτης έξαρσης του Άρη, είναι μόνος χωρίς όψεις ανάδρομος και μας έχει δώσει την γεύση της δύναμής του τον προηγούμενο χρόνο όταν βρέθηκε μαζί με τον Κρόνο. Τώρα σε αυτόν τον χάρτη, κυβερνήτης του έκτου οίκου, της υγείας, της πρόνοιας, της κρατικής μηχανής, της εργατικής τάξης, βρίσκεται στον όγδοο οίκο παντοδύναμος από οικοθεσία και φιλοξενεί τον Νότιο Δεσμό της Σελήνης. Κρατώντας τα γκέμια της οικονομίας ο Πλούτωνας μέσω του τραπεζικού συστήματος, συγκάτοικος με τον Κρόνο στον όγδοο οίκο είναι πολύ πιθανόν να ξαναφέρει δύσκολες καταστάσεις που ξαναζήσαμε στο παρελθόν. Δηλαδή καταστάσεις εξαναγκασμού μέσω του Τραπεζικού συστήματος που να αφορούν την καθημερινότητα μας.

Ο ανάδρομος Ερμής, κυβερνήτης του τετάρτου οίκου και συγκυβερνήτης του εμπεριεχόμενου Δίδυμου του δωδεκάτου, ίσως ξαναφέρει τον φόβο και τις στεναχώριες για τους επικείμενους πλειστηριασμούς, που προς το παρόν είχαν παγώσει.

Τέλος ο Δίας που είναι στάσιμος και έτοιμος να αναδρομίσει, βρίσκεται παντοδύναμος μέσα στους Ιχθείς και στον ένατο οίκο του χάρτη. Αυτό είναι αρκετά παρήγορο για το ό,τι μπορεί να δώσει στους αδύναμους μια οικονομική βοήθεια από το εξωτερικό, αλλά και τον χώρο της γνώσης για μια φιλοσοφική στάση απέναντι στις καταστάσεις, που μπορεί να απαλύνει την σκοτεινιά των καιρών που διάγουμε.

Ας δούμε τώρα το χρονοδιάγραμμα των πιθανών εξελίξεων αυτού του τριμήνου.

Η εμπλοκή του Πλούτωνα με τους Δεσμούς της Σελήνης που διαρκεί εδώ και καιρό θα συνεχίσει την δυναμική του μέχρι το τέλος Ιουλίου και αυτό σημαίνει ότι παρασκηνιακές δυνάμεις καλά οργανωμένες, συνεχίζουν να έχουν επιρροή στις καταστάσεις που αφορούν όλη την ανθρωπότητα.

Στην δυναμική του τετραγώνου του Κρόνου με τον Ουρανό που θα μας απασχολεί όλο τον Ιούνιο έρχεται να προστεθεί και η δυναμική του Άρη από τον Λέοντα την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου και μέχρι την Νέα Σελήνη που θα γίνει στις 10.7.2021. Αυτό θα δώσει αντιδράσεις και διαξιφισμούς για τα διάφορα αιτήματα που θα έλθουν στο προσκήνιο.

Παράλληλα, ο Χείρωνας σε ευνοϊκές όψεις με τον Κρόνο και του Δεσμούς της Σελήνης, θα δώσει ανάσες το ίδιο διάστημα από τους εξαναγκασμούς που θα υπάρχουν λόγω της σύγκρουσης του Κρόνου-Ουρανού.

Ο Ερμής θα γυρίσει ευθύγραμμος στις 23.6.2021 κοντά στην Πανσέληνο του Ιουνίου, οπότε θα μας βοηθήσει να ολοκληρώσουμε σκέψεις και αποφάσεις.

Από αρχές Ιουλίου η ευνοϊκή εμπλοκή του Κρόνου μέσα από τον Υδροχόο με τους Δεσμούς της Σελήνης, που θα διαρκέσει όλο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο μας κάνει να ελπίζουμε σε μια οργάνωση και μια τάξη, που θα μας αφήσει να χαλαρώσουμε, να κάνουμε τις διακοπές μας και να οργανωθούμε για το επόμενο Φθινόπωρο.

Η Νέα Σελήνη στις 8.8.2021 βρίσκει τον Άρη να εμπλέκεται με του Δεσμούς της Σελήνης, ενώ παράλληλα ο ανάδρομος Δίας εμπλέκεται με τον Χείρωνα και πολύ πιθανό να έχουμε θέματα με το μεταναστευτικό, τα οποία να διαρκέσουν μέχρι το τέλος του Αυγούστου.

Από αρχές του Σεπτεμβρίου ο ανάδρομος Κρόνος σε εμπλοκή με τον ανάδρομο Ποσειδώνα, πολύ πιθανόν να φέρει και πάλι το θέμα της πανδημίας και της μεταδοτικότητας του ιού στο προσκήνιο, αλλά σίγουρα σε μικρότερη ένταση από το προηγούμενο Φθινόπωρο.

Εύχομαι να έχουμε ένα ήσυχο καλοκαίρι για να πάρουμε δυνάμεις ώστε να συνεχίσουμε τους αγώνες μας δυναμικά!

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

τηλ 6957637006

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s