Έκλειψη Σελήνης 30.11.2020

εκλειψη σεληνης

Η σκιώδης Έκλειψη Σελήνης που γίνεται στις 30.11.2020, ανήκει στην Saros 116 και γίνεται στις 11.29΄πμ. ώρα Ελλάδος, στον άξονα Διδύμων-Τοξότη με την Σελήνη στις 8ο38΄των Διδύμων.

Ο χάρτης που προκύπτει με συντεταγμένες Αθηνών έχει Ωροσκόπο στις 8ο36΄του Υδροχόου και Μεσουράνημα στις 28ο04΄του Σκορπιού.

Μία Πανσέληνος είναι πάντα μία κορύφωση των γεγονότων της προηγούμενης Νέας Σελήνης και μία στιγμή απολογισμού των πεπραγμένων αυτού του διαστήματος, ώστε να διορθωθούν αν είναι δυνατόν, για να γίνει μια νέα αρχή με την επόμενη Νέα Σελήνη!

Αν δούμε την πορεία των γεγονότων που τρέχουν αυτό το διάστημα και αν ανατρέξουμε στον χάρτη της προηγηθείσας Νέας Σελήνης, που έγινε στην 23η μοίρα του Σκορπιού (Πύλη της μαγείας και της εκπόρνευσης των αξιών), θα καταλάβουμε το νόημα της, που σήμαινε ότι αν ξεπουλήσω αξίες για ίδιον συμφέρον, θα υποστώ τις συνέπειες. Και ναι, ο Σκορπιός δεν σημαίνει τίποτε άλλο απο την αναγέννηση μέσω του θανάτου των ιδεών, νοοτροπιών, στάσεων απέναντι στην αξία της ζωής, αλλά και το βαθύτερο νόημα του θανάτου.

Δυστυχώς για να εκτιμήσουμε την αξία της ζωής, της υγείας και της ελευθερίας, θα πρέπει να έλθουμε αντιμέτωποι με τον ίδιο τον θάνατο. Αυτό ήλθε να μας μάθει το άνοιγμα της Πύλης της 23ης μοίρας του Σκορπιού!

Και τώρα στην επόμενη Πύλη που είναι η 27η μοίρα του Σκορπιού (την Πύλη της Διόρασης), βρίσκεται ο Ερμής επάνω στο Μεσουράνημα του χάρτη αυτής της Πανσελήνου, και μας ζητάει τι άλλο απο το να πάρουμε τα μηνύματα του Πλούτωνα και να τα κάνουμε περιουσία μας.

Ναι ο Πλούτωνας είναι σκληρός και τα μηνύματά του δύσκολα να τα αντιληφθούμε! Μόνο ερχόμενοι αντιμέτωποι με την έννοια του Θανάτου που είναι τρομακτική αλλά η μόνη σίγουρη παίρνουμε το μήνυμα του. Τον θάνατο που όλοι μας κάποια στιγμή θα συναντήσουμε θέλουμε δεν θέλουμε!

Αυτό το διάστημα δυστυχώς ο Πλούτωνας φέρθηκε πολύ σκληρά σε αυτούς που τον αντιμετώπισαν, φεύγοντας με ένα άγριο και σκληρό τρόπο. Μήπως για να τον δούμε όλοι εμείς και να αναλογισθούμε τι αξίζει τελικά. Είναι σημαντικά όλα αυτά που κυνηγάμε, λες και θα είμαστε αθάνατοι ή η αξία της ίδιας της ζωής και της αγάπης για τους ανθρώπους, που συναντάμε στην ζωή μας και περιμένουν απο εμάς μια ζεστή αγκαλιά; Ναι την αξία της αγκαλιάς που ήταν δεδομένη και όταν την στερηθήκαμε καταλάβαμε την αξία της!

Πολλά τα μηνύματα που μας χαρίζει το σύμπαν αυτόν τον καιρό … που τα μισά να καταλάβουμε θα έχουμε κερδίσει πολλά!

Ας υποψιαστούμε όμως τα νοήματα που μας δίνει αυτή η Πανσέληνος, και λέω υποψιαστούμε γιατί για να τα καταλάβουμε εξ ολοκλήρου είναι αρκετά δύσκολο.

Η Πανσέληνος γίνεται στον άξονα της γνώσης ανώτερης και κατώτερης γιατί και τις δύο τις χρειαζόμαστε. Η Σελήνη που υποδεικνύει τα συναισθήματα, τον λαό, την οικειότητα, και την οικογενειακή θαλπωρή, μπορεί απο εκεί που βρίσκεται να εκφρασθεί με ιδιαίτερο τρόπο αφού λειτουργεί μέσα απο την ενέργεια του Ουρανού, που δεν είναι μόνο ο πλανήτης των ανατροπών, αλλά και της γνώσης απο άλλα πεδία.

Σε αυτόν τον χάρτη επάνω στην μοίρα της απόλυτης έξαρσης του Ουρανού (την 27η του Σκορπιού) φιλοξενείται ο διερευνητικός Ερμής του Σκορπιού και δίνει την ανάγκη για αλλαγή της παλιάς νοοτροπίας, σε μια καινούργια πιο πανανθρώπινη … και θα το κάνει, αφού στο τέλος του χρόνου οι δύο δάσκαλοι του ζωδιακού Δίας και Κρόνος θα μπουν στο ζώδιο του Υδροχόου για να φέρουν καινούργιους τρόπους και νοοτροπίες στην ανθρωπότητα. Προς το παρόν μένουν κρυμμένοι κρατώντας μυστικά και καταστάσεις που δεν είναι ακόμα ώριμες να αποκαλυφθούν.

Και εδώ παίρνει τον λόγο ο Ποσειδώνας, που μέσα στους Ιχθείς απαιτεί την παγκόσμια αδελφοσύνη και την αγάπη χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κάτι δύσκολο που η ανθρώπινη φύση δεν την έχει κατακτήσει ακόμα, αλλά την προσπαθεί και θα την προσπαθεί για πολλά χρόνια ακόμα.

Ο Ποσειδώνας όμως μας κρύβει και πολλά … και θα μας κρύβει μέχρι την επόμενη άνοιξη, γιατί προς το παρόν επιτρέπει σε ομάδες ανθρώπων να προσπαθούν να πλουτίσουν … επάνω στην δυστυχία των υπολοίπων. Όταν θα αποκαλυφθούν όμως θα ανοίξουν οι πύλες της κολάσεων και αυτό σίγουρα θα γίνει αφού η επόμενη ολική Ηλιακή έκλειψη θα γίνει επάνω στην μοίρα του άλλου μεγάλου διδασκάλου του Χείρωνα (στην πύλη του θεραπευτή), την 23η μοίρα του Τοξότη.

Οι καιροί είναι πονηροί και τα ωφελήματα μεγάλα, αλλά θα πρέπει πρώτα να έλθουμε αντιμέτωποι με τις πληγές μας, για να θεραπεύσουμε τον πλησίον μας και εκείνος εμάς!

Την αλλαγή όμως, που ο ανάδρομος Ουρανός μας ζητάει θα την ανακαλύψουμε μόνοι μας, γιατί ο καθένας θα πάρει το δικό προσωπικό μήνυμα, το οποίο θα έχει μια μοναδική αξία για τον καθένα!

Σε αυτή την φάση ο Ουρανός βρίσκεται απέναντι απο την Αφροδίτη, που εκπροσωπεί τόσο τον συναισθηματικό μας κόσμος όσο και την σχέση μας με τον κοινωνικό μας περίγυρο, αλλά και τα οικονομικά μας εφόδια, τα οποία είναι απαραίτητα για την επιβίωση μας.

Αυτή την εποχή οι Δεσμοί της Σελήνης έχουν εμπλοκή με το μεσοδιάστημα της Αφροδίτης/Κρόνο και ξέρουμε ότι το μείγμα αυτό σημαίνει μοναξιά και φτώχεια που αυτή την φορά είναι συλλογική λόγω της συμμετοχής των Δεσμών. Η στέρηση συναισθηματική και υλική είναι παρούσα για να μάθουμε να την αξιολογούμε ώστε να γίνουμε καλύτεροι με τον εαυτό μας, αλλά και με τους άλλους.

Τέλος ο Άρης, θεός του πολέμου μέσα απο την 16η μοίρα του Κριού, (στην Πύλη του αρχηγού) μας ζητά να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις και να γίνουμε οι αρχηγοί και αγωνιστές της προσωπικής μας βελτίωσης και συνειδητοποίησης, μέσα απο έργα και πρωτοπόρες ιδέες … ώστε μόλις μπορέσουμε να βγούμε στην πραγματική ζωή, να βγούμε με καινούργιες δυνάμεις για να πολεμήσουμε και να νικήσουμε … ότι για τον καθένα σημαίνει αυτό!

Τώρα φτιάχνουμε όνειρα και συνειδητοποιήσεις για να τις βάλουμε σε εφαρμογή μόλις μπορέσουμε!

Αξιοσημείωτα σημεία του χάρτη

Τα φώτα στη έκλειψης Σελήνη/Ήλιος στον άξονα 4ου/10ου οίκου του χάρτη με την Σελήνη στον 4ο οίκο των Διδύμων (δυνατή απο οικοθεσία) και κυβερνήτη του 6ου.

Η Σελήνη σε αντιπαραλληλία με τον Κρόνο, Δία, και Ήλιο.

Ο Ήλιος απο τον Τοξότη βρίσκεται στον 10ο οίκο, είναι κυβερνήτης του 7ου οίκου και με αντισκιά πέφτει επάνω στον Πλούτωνα του Αιγόκερω.

Ο Ερμής χορηγός της Σελήνης βρίσκεται στην Πύλη της 27ης μοίρας του Σκορπιού σε ακριβή σύνοδο και παραλληλία με το Μεσουράνημα, είναι κυβερνήτης του 5ου και του 8ου.

Χορηγός του Ήλιου είναι ο Δίας πτωτικός στον 27η μοίρα Αιγόκερω (έξαρση του Άρη) βρίσκεται στο μεσοδιάστημα του Κρόνου/Πλούτωνα, ενώ όλοι μαζί κάνουν ένα στέλιουμ μέσα στον 12ο οίκο.

Ο Ωροσκόπος του χάρτη στην κρίσιμη 8η μοίρα του Υδροχόου, σε τρίγωνο με την Σελήνη και εξάγωνο με τον Ήλιο αλλά συγχρόνως κρατάει την κορυφή του ταυ τετραγώνου που σχηματίζεται με την αντίθεση της Αφροδίτης/Ουρανού.

Ο Χάρτης σε σχήμα Ατμομηχανής με αρχηγό πλανήτη την αδύναμη Αφροδίτη του Σκορπιού, κυβερνήτης του 3ου οίκου και 4ου, αλλά και συγκυβερνήτης του εμπεριεχόμενου 8ου οίκου, σε όψεις αντίθεσης και αντιπαραλληλίας με τον Ουρανό και τετράγωνο με τον Ωροσκόπο του χάρτη.

Ο πτωτικός Ουρανός κυβερνήτης του Ωροσκόπου στην 7.32΄κρίσιμη μοίρα του Ταύρου ανάδρομος βρίσκεται στον 3ο οίκο, σχηματίζει ακριβές τετράγωνο με τον Ωροσκόπο. Ο Ουρανός σε εμπλοκή με το μεσοδιάστημα του Ερμή/Άρη και του Άρη/Μεσουράνημα

Ο Πλούτωνας κυβερνήτης του Μεσουρανήματος στην 23η μοίρα του Αιγόκερω στον 12ο οίκο, σε εμπλοκή με τους Δεσμούς της Σελήνης με όψη 135ας στον Βόρειο Δεσμό. Ο Πλούτωνας στο μεσοδιάστημα του Ερμή/Ποσειδώνα.

Ο παντοδύναμος Ποσειδώνας μέσα στον 1ο οίκο του χάρτη, κυβερνήτης του 2ου οίκου κάνει ενα ταυ τετράγωνο επάνω στον άξονα της Σελήνης/Ήλιου της έκλειψης. Ο Ποσειδώνας βρίσκεται στο μεσοδιάστημα του Κρόνου/Ουρανού.

Ο παντοδύναμος Κρόνος στον Αιγόκερω μέσα στον 12ο οίκο, κυβερνήτης του 12ου σε όψη εξαγώνου με το Μεσουράνημα του χάρτη. Ο Κρόνος στο μεσοδιάστημα του Ήλιου/Ποσειδώνα και της Σελήνης/Ποσειδώνα.

Ο παντοδύναμος Άρης άνοπτος, στην 16η μοίρα του Κριού, που είναι η Πύλη του Αρχηγού (βρίσκεται ακόμα στην σκιά της πρόσφατης ανάδρομης πορείας του), είναι συγκυβερνήτης του 2ου μέσα στον εμπεριεχόμενο Κριό και βρίσκεται στον 2ο οίκο του χάρτη που κυβερνήτη έχει τον Ποσειδώνα. Ο Άρης σε αντιπαραλληλία με τον Ποσειδώνα.

Ο Χείρωνας ανάδρομος μέσα στον Κριό χωρίς όψεις και αυτός όπως και ο Άρης.

Οι Δεσμοί της Σελήνης στον άξονα των Διδύμων Τοξότη στάσιμοι στην 19ο53΄με τον Βόρειο Δεσμό στον μεσοδιάστημα της Αφροδίτης/Κρόνου.

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

24.11.2020

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s