Τα μυστικά μονοπάτια του Αστρολογικού μας χάρτη

τα μονοπατια του αστρολογικου μας χάρτη

Όταν ένας αστρολόγος ρίχνει την ματιά του σε ένα χάρτη πάντα έχει την αγωνία να δει αυτά που φαίνονται αλλά και αυτά που δεν φαίνονται, δηλαδή ποια είναι τα πιο σημαντικά σημεία του χάρτη που έχει στα χέρια του.

Αυτό συμβαίνει διαφορετικά σε έναν αρχάριο και διαφορετικά σε έναν έμπειρο αστρολόγο. Η αγωνία όμως είναι η ίδια. Εξάλλου ένας έμπειρος ερευνητής αστρολόγος ποτέ δεν νοιώθει ότι τελείωσε με την γνώση της αστρολογίας, αφού όσο ψάχνει τόσο βρίσκει τεχνικές και μεθόδους που επικράτησαν μέσα στον χρόνο απο τις έρευνες των προγενέστερων αλλά και των νεώτερων.

Όταν συναντάμε ένα καινούργιο άνθρωπο στην ζωή μας προσπαθούμε να καταλάβουμε τον χαρακτήρα του, τα θέλω του, τα ενδιαφέροντα του για να πάρουμε την ανάλογη στάση απέναντι του. Ίσως να γίνουμε οι καλύτεροι φίλοι αλλά το πιθανότερο είναι να μας είναι τελείως αδιάφορη η παρουσία του. Θα μου πείτε ότι εξαρτάται τι ζητάμε ή και τι εκείνος ζητάει απο εμάς. Σωστά έτσι είναι!

Το ίδιο γίνεται και όταν κοιτάμε έναν αστρολογικό χάρτη αφού αυτός απεικονίζει ένα άτομο ή μια κατάσταση για την οποία ενδιαφέρεται ο αστρολόγος για λογαριασμό του συμβουλευόμενου του η και για τον ίδιο τον εαυτό του, εφόσον έχει τον δικό του χάρτη στο μικροσκόπιο.

Το ζητούμενο είναι τι θέλουμε να μάθουμε, τι μπορεί να μας πει ένα κομμάτι χαρτί ζωγραφισμένο με σύμβολα, που όμως κρύβει τόσα μυστικά!

Αν δημιουργήσουμε εμείς ένα χάρτη όπως τον παλιό καιρό, θα έχουμε την αγωνία του δημιουργού και θα ξεδιπλώνεται ο χάρτης που δουλεύουμε σιγά – σιγά όσο τον ζωγραφίζουμε, ακριβώς όπως ένα οποιοδήποτε δημιούργημα στα χέρια του δημιουργού του.

Τώρα όμως είμαστε στην εποχή των κομπιούτερ που δουλεύουν για εμάς, αλλά και πάλι θα πρέπει να ξέρουμε τι του ζητάμε, για να μας δώσει την ανάλογη πληροφορία. Αν περιορίσουμε τις απαιτήσεις μας μπορεί και το ίδιο το κομπιούτερ να μας δώσει αναλύσεις και εξηγήσεις του αστρολογικού χάρτη που επεξεργαζόμαστε. Το κομπιούτερ όμως δεν μπορεί να συνθέσει τις πληροφορίες όπως ένα ανθρώπινο μυαλό σε σχέσει με τις έννοιες που θα του δώσει ο χάρτης, ούτε και να τις αξιολογήσει ζωντανά και με την συμμετοχή του συμβουλευόμενου αλλά και τα ερωτηματικά που θα του γεννηθούν απο αυτόν σε σχέσει με αυτόν τον χάρτη. Τα κομπιούτερ μας δίνουν πολλές πληροφορίες, αλλά εμείς πρέπει να τις αξιολογήσουμε ανάλογα με την έρευνα που κάνουμε.

Ο κάθε άνθρωπος κουβαλάει το παρελθόν του συνειδητά ή ασυνείδητα και καθορίζει το παρόν και το μέλλον του ανάλογα με τον τρόπο αντιμετώπισης που θα έχει, σε σχέσει με αυτά που θα συναντήσει στην πορεία της ζωής του.

Το παρόν είναι πιο εύκολο να το καθορίσει ο καθένας μας αφού έχει τους παράγοντες που υπάρχουν και μπορεί να τους αξιολογεί και να τους εκμεταλλεύεται κάθε φορά. Το μέλλον όμως είναι απόρροια του παρόντος και των τωρινών αποφάσεων σε σχέσει με τα εξωτερικά γεγονότα που θα προκύψουν και με τα οποία θα πρέπει να συγχρονισθεί.

Ποιος όμως ξέρει τα εξωτερικά γεγονότα επακριβώς; Φυσικά κανείς … μπορούμε όμως να τα υποψιαστούμε σαν αποτέλεσμα των τωρινών ενεργειών και γεγονότων! Η ανασκόπηση των γεγονότων του παρελθόντος θα μας κάνει να υποψιαστούμε τα μέλλοντα αφού υπάρχει ο νόμος της αιτίας και του αποτελέσματος.

Ας δούμε όμως στην αστρολογία πως προσπαθούμε να προβλέψουμε τα μέλλοντα.

Οι 360 μοίρες του ζωδιακού κύκλου περιέχουν όλες τις πληροφορίες και όταν εξετάζουμε εκ των υστέρων έναν χάρτη σε σχέσει με ένα γεγονός το βρίσκουμε, εύκολα ή δύσκολα ανάλογα με τις γνώσεις μας, επακριβώς προδιαγεγραμμένο. Το δύσκολο είναι να το περιγράψουμε επακριβώς εκ των προτέρων και αυτό γιατί σχεδόν πάντα υπάρχουν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες που θα λείπουν απο τα δεδομένα μας, για να συμπληρώσουμε το παζλ με ακρίβεια.

Όταν εξετάζουμε έναν προσωπικό χάρτη πολύ εύκολα μπορούμε να σκιαγραφήσουμε τον χαρακτήρα του ατόμου και φυσικά μέχρι ενός σημείου τον τρόπο αντίδρασης του. Και λέω μέχρι ενός σημείου γιατί δεν ξέρουμε το σημείο εξέλιξης της συνειδητότητας του ατόμου που έχουμε απέναντι μας. Εξ άλλου δεν ξέρουμε το δικό μας σημείο εξέλιξης πως μπορεί να ξέρουμε του αλλουνού.

Όσο περισσότερες τεχνικές γνωρίζει ένας αστρολόγος τόσο πιο κοντά μπορεί να πέσει στην πρόβλεψη και στην ανάλυση σε βάθος. Φυσικά χρειάζονται και τα ανάλογα εργαλεία για να κερδίσει χρόνο και να μην πελαγοδρομήσει αλλά να φτάσει όσο πιο γρήγορα γίνεται στις εκτιμήσεις του.

Η αστρολογία όμως είναι και εργαλείο αυτογνωσιακής έρευνας και προβληματισμού και γιαυτό αξίζει να ασχοληθεί κανείς με αυτήν ακόμα και για όλη του την ζωή αφού η αυτογνωσία δεν τελειώνει ποτέ.

Η επιστήμη της Αστρολογίας βασίζεται επάνω σε μαθηματικούς συσχετισμούς και σε αρχετυπικές έννοιες που έρχονται απο τα βάθη του χρόνου μαζί με την ύπαρξη του ανθρώπου.

Οι έννοιες είναι αποτυπωμένες επάνω στα σύμβολα και οι μαθηματικοί συσχετισμοί γίνονται επάνω στις 360 μοίρες που είναι η περίμετρος ενός οποιοδήποτε κύκλου.

Η αστρολογία είναι βασισμένη επάνω στον χωροχρόνο που καθορίζει γενικά την ζωή. Στην αστρολογία όλα είναι αποτυπωμένα με αριθμούς που αφορούν τον χρόνο και τον τόπο.

Ένας αστρολογικός χάρτης αποτυπώνει μια χρονική στιγμή σε ένα συγκεκριμένο μέρος της γης, όπου τον χρόνο τον καθορίζει το φως του Ήλιου και ο χρόνος της 24ωρης κίνησης της γης γύρω απο αυτόν, ενώ τον τόπο ο ζωδιακός κύκλος των 360 μοιρών με αρχικό ένα υποθετικό σημείο της γης απο όπου γίνονται οι μετρήσεις, που στην αστρολογία είναι η μηδενική του Κριού.

Δηλαδή η αστρολογία υπολογίζει και προσμετρά πάντα τον χρόνο και τον τόπο σε σχέσει με τον χρόνο που χρειάζεται μια περιφορά της γης γύρω απο τον Ήλιο. Το ίδιο κάνει και με τους άλλους πλανήτες.

Επάνω σε αυτές τις αρχές είναι βασισμένες όλες οι τεχνικές της αστρολογικής έρευνας.

Η λογική της ερμηνείας ενός χάρτη είναι βασισμένη στον νόμο του σύμπαντος, που λέει ότι »το όλον περικλείει το μέρος και το μέρος περικλείει το όλον».  Απο την λογική αυτού του νόμου προκύπτουν οι διάφορες τεχνικές που χρειάζονται για να αναλύσουμε έναν αστρολογικό χάρτη.

Στις διάφορες τεχνικές ερμηνείας όμως μπλέκονται και οι αρχές της αριθμολογίας που βοηθούν στην ανάπτυξη της σκέψης για την ερμηνεία, με τον συσχετισμό των συμβόλων της αστρολογίας και τις αρχετυπικές έννοιες των αριθμών.

Βλέπουμε ότι η αστρολογική γνώση μπορεί να είναι απλή αλλά και πολύπλοκη συγχρόνως ανάλογα με την χρήση της και το βάθος που θέλουμε να ερευνήσουμε μέσα στην πολυπλοκότητα της. Το ταξίδι είναι μαγευτικό και ατελείωτο όσο και οι γνώσεις που αποκομίζουμε με τις δυνατότητες του μυαλού μας.

Η σύγχρονη αστρολογία είναι βασισμένη στις αρχές της παραδοσιακής αστρολογίας και έχει εμπλουτισθεί με σύγχρονες μελέτες και μεθόδους. Σε αυτό βοήθησε πολύ η τεχνολογία η οποία κάνει πιο εύκολη την έρευνα με τα μέσα του διαθέτει.

Τα επίσημα αστρολογικά προγράμματα εκσυγχρονίζονται συνεχώς με την βοήθεια της τεχνολογίας και το ερευνητικό έργο του αστρολόγου διευκολύνεται όλο και περισσότερο. Δεν αρκούν όμως τα μέσα για την έρευνα χρειάζεται το ανθρώπινο μυαλό που δεν μπορεί ακόμα να αντικατασταθεί απο την τεχνολογία και τα κομπιούτερ!

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

3.8.2020

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s