Σεληνιακή Έκλειψη 5.7.2020

71684796_552282725519282_5330877476098801664_n

Η Σεληνιακή Έκλειψη που είναι παρασκιώδης, γίνεται την 5η Ιουλίου 2020, στις 7.44΄ ώρα Ελλάδος και ανήκει στην οικογένεια Saros 149. Στην ίδια Saros είχαμε προηγούμενες εκλείψεις Σελήνης το 2002 και το 1984, ενώ η επόμενη θα γίνει το 2038. Αν σας επηρεάζει αυτή η έκλειψη μπορείτε να ανατρέξετε σε αυτές τις χρονιές για να καταλάβετε το είδος της επιρροής που θα έχετε.

Η συγκεκριμένη έκλειψη θα γίνει ορατή σε ολόκληρη την Αμερική και την δυτική Αφρική όπου θα εστιαστούν και τα περισσότερα προβλήματα που θα προκύψουν και θα ζητούν επιτακτικά λύσεις.

Με συντεταγμένες Αθηνών έχουμε έναν αστρολογικό χάρτη με Ωροσκόπο στις 2.19΄ του Λέοντα και Μεσουράνημα στις 19.57΄ του Κριού.

Η παρασκιώδης Σεληνιακή έκλειψη γίνεται στον άξονα Καρκίνου – Αιγόκερω με την Σελήνη στις 13.37΄του Αιγόκερω και τον Ήλιο στις 13.37΄του Καρκίνου.

Ο κυβερνήτης του Ωροσκόπου του χάρτη αυτής της Σεληνιακής Έκλειψης για την Ελλάδα είναι ο Ήλιος και του Μεσουρανήματος ο Άρης, ενώ το Μεσουράνημα βρίσκεται επάνω στην μοίρα της απόλυτης έξαρσης του Ήλιου, δηλαδή την 19η μοίρα του Κριού.

Ο Ήλιος κυβερνάει τον πρώτο οίκο του χάρτη (η εικόνα μας προς τα έξω) και τον δεύτερο οίκο (τα οικονομικά μας) του χάρτη, ενώ ο Άρης κυβερνά τον δέκατο οίκο (την κυβέρνηση και τις πάσης φύσεως εξουσίες).

Ο Ήλιος βρίσκεται στον δωδέκατο οίκο (παρασκήνιο, μυστικά, στεναχώριες), ενώ ο Άρης στον ένατο οίκο του χάρτη αυτής της έκλειψης (οίκο των σχέσεων με το εξωτερικό αλλά και των πάσης φύσεως νομικών θεμάτων με αυτό).

Αυτό σημαίνει ότι είναι μια δύσκολη περίοδο και για την Ελλάδα, όπου οι κρατούντες την εξουσία θα πρέπει να καταβάλουν επιπλέον προσπάθειες και πρωτοβουλίες για να λυθούν τα επείγοντα θέματα, που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα με τις σχέσεις μας με το εξωτερικό.

Σε σταθερά ζώδια μέσα στον χάρτη βρίσκεται μόνο ο πτωτικός Ουρανός, σε γωνιακό οίκο (στον 10ο οίκο της εξουσίας), που μόνο σταθερός δεν είναι απο την φύση του. Δηλαδή θα έχουμε σταθερές αλλαγές που δεν είναι για ενθουσιασμό, δεδομένου ότι ο Ουρανός κάθεται επάνω στο μεσοδιάστημα του Ποσειδώνα/Β. Δεσμού. Το μεσοδιάστημα Ουρανός=Ποσειδώνας/Β. Δεσμός κατά τον Ebertin έχει την έννοια της ανικανότητας ενός αρχηγού να γίνει ένα με την κοινωνία, εξαιτίας μιας απεριόριστης αυτοεπιμονής ή ξεροκεφαλιάς. Επίσης σημαίνει και την διακοπή κάποιας σχέσης με καταστρεπτικό τρόπο.

Ο Ήλιος επάνω στον Sirius σε αντιπαραλληλία με τον Πλούτωνα και και παραλληλία με τον Β. Δεσμό και τον αστεροειδή Υγεία. Η ερμηνεία είναι ότι υπάρχει μια έμφυτη επιθυμία για την άσκηση εξουσίας, αλλά και ένα μεγάλο πάθος για δύναμη με αποτέλεσμα συχνές αστοχίες ή απώλειες εξαιτίας τους. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστούν πολύ σωστά προετοιμασμένες κινήσεις απο τους έχοντες την εξουσία, γιατί τα λάθη θα είναι μοιραία και θα έχουν μακροχρόνιες επιπτώσεις στον λαό.

Η Σελήνη στον Αιγόκερω αδύναμη και εκτός ορίων απο απόκλιση σε αντιπαραλληλία με τον Β. Δεσμό και τον αστεροειδή Υγεία. Η Σελήνη εκπροσωπεί το κοινό ή έναν λαό, που σε αυτήν την θέση φαίνεται εγκλωβισμένη σε κανόνες και περιορισμούς, που σημαίνει επίσης κατά τον Ebertin και μια συναισθηματική στάση κάποιου προς συνδέσμους, εταιρείες, συλλόγους και πάσης φύσεως ομάδων οι οποίες έχουν σχέση με την φροντίδα της Υγείας, αφού εμπλέκεται και ο αστεροειδής Υγεία με την Σελήνη και τους Δεσμούς της Σελήνης.

Η Σελήνη εξ άλλου βρίσκεται μαζί με την δύσκολη τριάδα Δία, Πλούτωνα και Κρόνο, μέσα στον έκτο οίκο της υγείας, αλλά και των ανθρώπων που υπηρετούν το κράτος και την εύρυθμη λειτουργία του.

Ακριβώς απέναντι στον δωδέκατο οίκο της ψυχικής υγείας του εγκλεισμού και της απομόνωσης βρίσκεται ο ανάδρομος Ερμής, ο Ήλιος και ο αστεροειδής Υγεία. Προσέχουμε ότι ο ανάδρομος Ερμής είναι σε ακριβή σύνοδο με τον αστεροειδή Υγεία.

σεληνιακή έκλειψη 5,7,2020

Η αναδρομή του Ερμή μαρτυρά ένα πισωγύρισμα στο άμεσο παρελθόν και στα προβλήματα που προέκυψαν μέσα σε αυτό, ενώ το ίδιο μας επιβεβαιώνει και ο Χείρωνας στον Κριό σε όψη τετραγώνου με τον ανάδρομο Ερμή και τον αστεροειδή Υγεία.

Στον ένατο οίκο που έχει να κάνει με τις σχέσεις απο το εξωτερικό για μια χώρα, βρίσκεται ο Χείρωνας ο Άρης και ο Ποσειδώνας που και αυτοί μας θυμίζουν την πηγή της πανδημίας που μας ταλαιπωρεί τον τελευταίο χρόνο.

Η Αφροδίτη μετά την αναδρομή της βρίσκεται σε μία μοίρα, που με κόντρα αντισκιά βρίσκεται επάνω στην ακριβή σύνοδο Δία/Πλούτωνα. Η εμπλοκή της Αφροδίτης με το μεσοδιάστημα της πλουτοκρατίας, μας καταμαρτυρά την εκμετάλλευση που έγινε προς το παρόν απο κρυφά συμφέροντα, επάνω σε όλα τα θέματα της υγείας και της αναγκαίας φροντίδας για αυτήν.

Ο Αρης παντοδύναμος βρίσκεται στον ένατο οίκο σε σύνοδο με τον Χείρωνα και μέσα στο εκρηκτικό πεδίο του Κριού όπου θα βρίσκεται με την αναδρομή του, απο τώρα και μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ο ΄Αρης πάντα βγάζει την δυναμική του απρόβλεπτα, αφού είναι μαχητής και εριστικός όταν βρίσκεται σε πρόσφορο έδαφος, και τώρα η συγκυρία της δυναμικής των άλλων πλανητών θα τον κάνει να βγάλει νύχια και δόντια, για να υπερασπισθεί τα θέματα της επιβίωσης.

Ο Κρόνος παντοδύναμος αλλά ανάδρομος και στην αναιρετική μοίρα 29.46΄του Αιγόκερω, σε εμπλοκή με όψη χιαστί με τους ανάδρομους Δεσμούς της Σελήνης στην 29.07΄του άξονα Διδύμων-Τοξότη, θα συνεχίσει για αρκετό διάστημα να απαιτεί την απομόνωση, τις αναστολές και τις απαγορεύσεις μέσα στις κάθε μορφής σχέσεις και επαφές. Πολύ πιθανόν απο την θέση του άξονα Διδύμων – Τοξότη, που βρίσκονται οι Δεσμοί της Σελήνης να υπάρξει και το στοιχείο της εθνικοποίησης και του φανατισμού των ομάδων που δεν θα είναι οικείες μεταξύ τους.

Ο ανάδρομος Δίας πτωτικός σε ακριβή σύνοδο και παραλληλία με τον ανάδρομο Πλούτωνα συνεχίζει και επιτρέπει την κερδοσκοπία και τον άκρατο πλουτισμών αυτών που ξέρουν να εκμεταλλεύονται τους δύσκολους καιρούς.

Στο δια ταύτα ο χάρτης αυτής της Σεληνιακής έκλειψης για την χώρα μας αναδεικνύει την συναισθηματική απογοήτευση και την υπερφόρτωση του νευρικού μας συστήματος απο τα διάφορα προβλήματα που αποζητούν λύσεις, τόσο στον εργασιακό χώρο, όσο και στο πεδίο της φροντίδας για την συλλογική υγεία του Ελληνικού λαού.

Θα χρειαστεί μεγάλη σύνεση, αντοχή και η υπομονή τόσο απο τον λαό, όσο και απο τους κρατούντες την εξουσία, αφού τα προβλήματα δεν προβλέπεται να λυθούν στο άμεσο μέλλον και οι παράγοντες που θα επηρεάσουν τα αποτελέσματα των προσπαθειών, είναι απρόβλεπτες και θέλουν υπομονή και επιμονή, αλλά και μια συλλογική συνεργασία με καλές προθέσεις απο όλους για το καλό όλων.

Εύχομαι να αντιμετωπισθούν όλα τα προβλήματα, που θα προκύψουν απο την τρίτη κατά σειρά έκλειψη αυτού του καλοκαιριού, με τον καλύτερο τρόπο για το συμφέρον όλων μας!

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

28.6.2020

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s