Σεληνιακή Έκλειψη της 5ης Ιουνίου 2020

16113950_1214669908569870_3745812759803754760_n

Η παρασκιώδης Σεληνιακή Έκλειψη γίνεται στις 5 Ιουνίου 2020, στις 10.12΄μμ. ώρα Ελλάδος στον άξονα Διδύμων – Τοξότη, στην 15.34΄μοίρα.

Η έκλειψη αυτή ανήκει στην οικογένεια Σάρος 111. Οι προηγούμενες Εκλείψεις της ιδίας Σάρος ήταν το 2002, 1984, 1966, 1948 κλπ. και η επόμενη θα γίνει το 2038.

Αυτό σημαίνει ότι η δυναμική των γεγονότων θα έχουν το χρώμα των προηγούμενων εκλείψεων της ιδίας Σάρος. Έχει ιδιαίτερη σημασία να ανατρέξει κάποιος στις χρονιές αυτές και να θυμηθεί γεγονότα που πιθανόν να του θυμίζουν τις τωρινές του εμπειρίες.

Με συντεταγμένες Αθηνών έχουμε ένα αστρολογικό χάρτη με Ωροσκόπο στην 6.15΄μοίρα του Αιγόκερω και Μεσουράνημα στην 28.27΄του Ζυγού.

Η Σελήνη βρίσκεται στην ακμή του 12ου οίκου του χάρτη στον Τοξότη και ο Ήλιος απέναντι στον 6ο οίκο στους Διδύμους.

Αυτό σημαίνει ότι για την Ελλάδα τα θέματα που θα είναι στην επικαιρότητα θα είναι τα θέματα της υγείας και γενικά της λειτουργίας της κρατικής μηχανής, εφόσον και οι Δεσμοί της Σελήνης βρίσκονται στον ίδιο άξονα και στους ίδιους οίκους του συγκεκριμένου χάρτη.

Ο κυβερνήτης του Ωροσκόπου Κρόνος παντοδύναμος, βρίσκεται μέσα στον πρώτο οίκο, ανάδρομος στην 1η μοίρα του Υδροχόου για λίγο διάστημα ακόμη, για να ξαναγυρίσει και πάλι στον Αιγόκερω. Μέσα στον πρώτο οίκο μαζί με τον Κρόνο που είναι στον Υδροχόο, βρίσκεται ο Δίας και ο Πλούτωνας αλλά στον Αιγόκερω, όλοι σε ανάδρομη πορεία αυτή την χρονική στιγμή.

Οι εμπλοκές αυτών των τριών πλανητών που μας έφεραν όλες τις σκληρές καταστάσεις που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες, συνεχίζουν όλοι μαζί με τις αναδρομές τους να συνυπάρχουν και αυτό σημαίνει ότι τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν χρήζουν επανεξέτασης, δηλαδή θα συνεχίσουν να μας απασχολούν τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου.

Χορηγοί στα φώτα της Σεληνιακής έκλειψης, της μεν Σελήνης ο ανάδρομος Δίας, του δε Ήλιου ο Ερμής που βρίσκεται στον έβδομο οίκο στον Καρκίνο με χορηγό την Σελήνη.

Σε παραλληλία Σελήνη – Δίας και σε αντιπαραλληλία Πλούτωνας με Ήλιο και Αφροδίτη, ενώ ο Ερμής είναι εκτός ορίων.

Ο Άρης σε προσεγγίζουσα σύνοδο με τον Ποσειδώνα μέσα στους Ιχθύες βρίσκεται στον δεύτερο οίκο του χάρτη και κάνει σχηματισμό ταυ τετράγωνου, επάνω στα φώτα της έκλειψης, στον μεταβλητό σταυρό.

Παρατηρώντας τον χάρτη με μια πρώτη ματιά καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι ένας ήσυχος χάρτης δεδομένου ότι είναι γεμάτος σχηματισμούς που διαμορφώνονται απο σκληρές όψεις μεταξύ όλων των πλανητών, με εξαίρεση ένα εξάγωνο του Ερμή με τον Ουρανό.

Μία έκλειψη Σελήνης είναι μία δυναμική Πανσέληνος που λειτουργεί περισσότερο σε ψυχολογικό επίπεδο και είναι μία κορύφωση της προηγούμενης Ποσειδώνιας Νέας Σελήνης. Κορύφωση λοιπόν κρίσιμων καταστάσεων που θα έχουν την εξέλιξή τους τουλάχιστον για το επόμενο τρίμηνο.

Ωστόσο έπονται και άλλες δύο εκλείψεις, η μεν πρώτη Δακτυλοειδής Ηλιακή έκλειψη στις 21 Ιουνίου, που στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν ήταν μια οποιαδήποτε Νέα Σελήνη, αφού γίνεται στην μηδενική μοίρα του Καρκίνου και επάνω στο Θερινό Ηλιοστάσιο του 2020, η δε δεύτερη θα είναι μια παρασκιώδης Σεληνιακή έκλειψη στις 5 Ιουλίου 2020.

Ένα δύσκολο καλοκαίρι λοιπόν με τρεις διαδοχικές εκλείψεις, που η κάθε μία έχει μια ιδιαίτερη δυναμική λόγω της εμπλοκής των γρήγορων πλανητών που τυχαίνει να βρίσκονται σε ανάδρομη τροχιά ο καθένας με την σειρά του. Δηλαδή πρώτη η Αφροδίτη, έπειτα ο Ερμής και ακολουθεί ο ΄Αρης με τον Ερμή ξανά στο τέλος του χρόνου.

Οι ανάδρομοι μας υποδεικνύουν ότι όλα είναι υπό επανεξέταση και επαναπροσδιορισμό ενώ οι εκλείψεις θα επιτείνουν την κατάσταση και θα υποχρεώσουν μέσω των γεγονότων που θα προκύψουν να μας κάνουν θεατές σε τέλος κάποιων καταστάσεων με σκληρό τρόπο.

σεληνιακή έκλειψη 5,6,2020

Ας αναλύσουμε όμως τον χάρτη για να δούμε τι πληροφορίες μπορεί να πάρουμε για να υποψιαστούμε την δυναμική των γεγονότων.

Ο Κρόνος κυβερνήτης του Ωροσκόπου είναι παντοδύναμος στον Υδροχόο αλλά ανάδρομος και έτοιμος να γυρίσει πίσω στον Αιγόκερω, όπου είναι επίσης σε θέση διακυβέρνησης, δηλαδή παντοδύναμος. Ο Κρόνος όμως έχει μία όψη χιαστί που θα συνεχίσει να υπάρχει σχεδόν όλο το καλοκαίρι επάνω στου δεσμούς της Σελήνης, που έχουν μόλις μετατεθεί στον άξονα Διδύμων-Τοξότη, όπου έχουμε και την συγκεκριμένη Σεληνιακή έκλειψη.

Ο Κρόνος απο αυτή την θέση δοκιμάζει τα όρια των διαφόρων ειδών των σχέσεων, δηλαδή τόσο των προσωπικών όσο και των συλλογικών. Πολύ πιθανόν να παραβιασθούν όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα με σκληρό και φασιστικό τρόπο σε κάποια γεγονότα που μπορεί να προκύψουν μέσα στην ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα που επικρατεί τελευταία και θα συνεχίσει δυστυχώς.

Πολλά διλήμματα λοιπόν για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει, ενώ η μεταβλητότητα των καταστάσεων θα είναι τόσο ρευστή, που δεν θα μπορούμε να σταθεροποιήσουμε τίποτα απο αυτά που θα αποφασίζουμε τόσο εμείς όσο και οι επάνω απο εμάς που έχουν και τον τελικό λόγο των αποφάσεων, για το καλό μας και για εμάς … χωρίς εμάς.

Ο Ουρανός κυβερνήτης του δεύτερου οίκου (οίκου των οικονομικών) φέρνει ένα ξαφνικό καλό νέο σε σχέση με τα θέματά του, αλλά μέσα στον δεύτερο οίκο έχουμε ένα Άρη με ένα Ποσειδώνα δίπλα του. Ο Άρης σε όψη ταυ τετράγωνου ακριβείας επάνω στον άξονα των φώτων της Σεληνιακής έκλειψης και σε εμπλοκή με τον Κρόνο, δείχνει ένα φρενάρισμα και μία απόρριψη κάποιων υποσχέσεων σχετικών με οικονομικές ενισχύσεις που η ανάδρομη Αφροδίτη θα επαναφέρει στο προσκήνιο για επανεξέταση.

Ο Άρης λοιπόν θα είναι η αιτία πολλών διαψεύσεων και ακυρώσεων, όλων αυτών που θα θέλουν να εκφράσουν τα φώτα δηλαδή τα θέματα του άξονα των Διδύμων – Τοξότη δηλαδή μεταξύ της λογικής σκέψης και της πίστης στα ανθρώπινα ιδεώδη.

Ο Άρης που πάντα παράγει βιασύνη, θυμό, αδιαλλαξία, φασαρίες, βία και ανταρσία θα ωθήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις με τρόπο ασαφή και μη ευδιάκριτο, που σημαίνει υποκινούμενο απο φανατισμό και ίσως και με υπόγειες ψυχολογικές υποκινήσεις. Αυτή είναι μια δυναμική που θα υπάρχει διάχυτη σε όλο τον κόσμο απο γεγονότα που αφορούν το σύνολο της ανθρωπότητας.

Αυτή η έκλειψη όμως είναι επάνω στον γενέθλιο Άρη της Ελλάδος που βρίσκεται στον έβδομο οίκο του γενέθλιου χάρτη της, που σημαίνει ότι όλη αυτή η δυναμική θα έχει αντίκτυπο στις διακρατικές σχέσεις της με τους συμμάχους, συνεταίρους αλλά και φανερούς εχθρούς της χώρας μας.

Η Σελήνη κυβερνήτης του εβδόμου οίκου του χάρτη της έκλειψης βρίσκεται στον δωδέκατο οίκο που σημαίνει οι λαοί των άλλων χωρών θα είναι απέναντι μας με τρόπο αφανή υπερασπίζοντας ο καθένας τα συμφέροντά του. (Η σελήνη στις 15 του Τοξότη σε σύνοδο με τον Άρη του γενέθλιου χάρτη της Ελλάδος).

Ο Ήλιος μέσα τον έκτο οίκο του χάρτη βρίσκεται σε αποκλίνουσα σύνοδο με την ανάδρομη Αφροδίτη που έχει γυρίσει στον πέμπτο οίκο στους Διδύμους και έχει όψη τετραγώνου με τον Άρη. Αυτό σημαίνει ότι τα θέματα της υγείας αλλά και τα οικονομικά θέματα και ασφάλειας θα είναι το κεντρικό σημείο του ενδιαφέροντος και πάλι, δεδομένου ότι μέσα στον έκτο που εκπροσωπεί την καθημερινότητα μας, την εργασία μας αλλά και την υγεία μας, βρίσκεται και ο αστεροειδείς Υγεία και ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης, αλλά και το μεσοδιάστημα της Αφροδίτης/Β. Δεσμού επάνω στην οποίο κάθεται ο Ποσειδώνας.

Ένας Ποσειδώνας που έχει σπείρει την αβεβαιότητα την αυταπάτη αλλά και το ψέμα που μας έχει αποπροσανατολίσει εντελώς.

Οι Δεσμοί της Σελήνης που θα βρίσκονται μέσα στον άξονα Διδύμων – Τοξότη μέχρι το τέλος του 2021, θα δώσουν μία αστάθεια στις σχέσεις ενώ λόγω της μεταβλητότητας των ζωδίων, οι γνώμες θα αλλάζουν συνεχώς και θα υπάρχει ασυνεννοησία και μεγάλη αμφισβήτηση για ότι ακούμε να λέγεται.

Το πρόβλημα θα είναι ο διχασμός που μπορεί να προκύψει με φανατικό τρόπο στις απόψεις των ατόμων και η διχόνοια μεταξύ τους. Πολύ πιθανόν να προκύψουν διπλωματικά περιστατικά και πολιτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ των κρατών αλλά και μέσα στις ίδιες τις χώρες απο αντιμαχόμενες πολιτικές δυνάμεις ή φανατισμένες θρησκευτικές θέσεις.

Ο Ερμής μέσα απο τον Καρκίνο θα φέρει πολλές συζητήσεις και διαπραγματεύσεις με τους ετέρους μας στο εξωτερικό για τα προβλήματα που έχουν προκύψει, σχετικά με τα εργατικά θέματα καθώς και τα θέματα του συστήματος της υγείας (βρίσκεται στον 7ο οίκο και είναι κυβερνήτης του 9ου και του 6ου).

Η Αφροδίτη κυβερνήτης του Μεσουρανήματος και του πέμπτου οίκου (οίκος της δημιουργίας, της χαράς, της διασκέδασης, της τέχνης, της παιδείας και του έρωτα) συνεχίζει την αναδρομή της φέρνοντας διάφορα θέματα που έχουν προκύψει απο την πανδημία προς επανεξέταση.

Η έκλειψη αυτή μέσα απο τον άξονα των Διδύμων – Τοξότη θα επηρεάσει θέματα της εκκλησίας του μεταναστευτικού αλλά και της ανάγκης της νομοθετικής τακτοποίησης διαφόρων θεμάτων που προκύπτουν απο τις νέες διαμορφωμένες καταστάσεις της καθημερινότητας. Επίσης θέματα της παιδείας θα έλθουν στην επιφάνεια τα οποία θα πρέπει να λυθούν πάραυτα. 

Προβλήματα στις εθνικές μεταφορές και στις επικοινωνίες γενικώς μεταξύ των λαών εν μέσω καλοκαιριού και τουριστικής περιόδου για την χώρα μας αλλά και για τις υπόλοιπες χώρες.

Εύχομαι να βρεθούν οι καλύτερες λύσεις στα προβλήματα που θα προκύπτουν και να έχουμε ένα ειρηνικό καλοκαίρι!

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

5.6.2020

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s