Εαρινή Ισημερία 2020

2020

Η εαρινή Ισημερία εφέτος γίνεται στις 20 Μαρτίου 2020 στις 5.49΄ πμ. ώρα Ελλάδος και με συντεταγμένες Αθηνών, έχουμε ένα χάρτη με Ωροσκόπο στην 12.27΄μοίρες των Ιχθύων και Μεσουράνημα στην 20.06΄ μοίρες του Τοξότη.

Μελετάμε ένα χάρτη κάθε εποχής, για να καταλάβουμε την δυναμική που μας δίνουν οι θέσεις των πλανητών.  Εδώ τώρα έχουμε να αναλύσουμε τον χάρτη της Εαρινής Ισημερίας, δηλαδή τότε που έχουμε χρονικά ίση μέρα – ίση νύχτα.

Με μια πρώτη ματιά στον χάρτη, βλέπουμε ότι ο Ήλιος βρίσκεται στον πρώτο οίκο του χάρτη μαζί με τον Χείρωνα, ενώ όλοι οι πλανήτες του συγκεκριμένου χάρτη της Ισημερίας είναι μαζεμένοι στον 1ο, 2ο, 11ο, 12ο οίκο με τους Δεσμούς της Σελήνης, τον μεν Βόρειο στον 4ο στον Καρκίνο και τον δε Νότιο στον 10ο και στον Αιγόκερω.

Η στιγμή της Εαρινής Ισημερίας για την Ελλάδα είναι μέρα Δία και η ώρα Ήλιου. Θετικά και τα δύο αυτά σημάδια, μας μιλάνε για ένα τρίμηνο γνώσης, συνειδητοποίησης και αποφασιστικότητας.

Οι περισσότεροι πλανήτες βρίσκονται στο στοιχείο της γης, που σημαίνει ότι θα είμαστε γειωμένοι στην στεγνή πραγματικότητα, ενώ στο στοιχείο του αέρα είναι μόνο η Σελήνη (ο σημειοδότης του λαού), που σημαίνει ότι τα γεγονότα που είναι επί τάπητος είναι πολύ σοβαρά και ζητούν αντιμετώπιση, ενώ παράλληλα ο λαός είναι σε επαναστατική διάθεση, αφού η Σελήνη βρίσκεται μέσα στο ζώδιο του επαναστάτη και αμφισβητία Υδροχόο και εκφράζεται με τον τρόπο του ζωδίου αυτού, δηλαδή αντιδραστικά και απρόβλεπτα.

Ας σημειώσουμε δε, ότι ο χορηγός της Σελήνης που είναι ο Ουρανός, εμπλέκεται και με τους Δεσμούς της Σελήνης οι οποίοι βρίσκονται στον άξονα του πατριωτισμού και της υπεράσπισης των εθνικών δικαιωμάτων, δηλαδή στον άξονα Καρκίνου – Αιγόκερω.

Ο κυβερνήτης του Ωροσκόπου του χάρτη είναι ο Ποσειδώνας, ο οποίος βρίσκεται παντοδύναμος στους Ιχθύες και αυτός μέσα στον πρώτο γωνιακό οίκο του χάρτη μαζί με τον Ήλιο αλλά και τον Χείρωνα. Πολεμική ιδεολογικά θα λέγαμε η δυναμική του χάρτη, αφού τόσο ο Ήλιος, όσο και ο Ποσειδώνας είναι παντοδύναμοι στον πρώτο οίκο αλλά μαζί τους βρίσκεται και ο Χείρωνας, που πάντα είναι παρών τόσο σε θέματα πολεμικά όσο και ιδεολογικά.

Ας δούμε όμως και τους υπόλοιπους οίκους τι έχουν να μας πουν, ώστε να μπορέσουμε να υποψιαστούμε το κλίμα αυτής της Άνοιξης, που επίσημα ξεκινάει στις 20 Μαρτίου και τελειώνει στις 21 Ιουνίου 2020.

Ο πρώτος οίκος μας μαρτυρά ότι θα μας απασχολήσουν θέματα που θα υπερασπίζεται ο Ποσειδώνας (πλανήτης της σύγχυσης, εξασθένισης και αδυναμίας) και ο Χείρωνας (θεραπευτής και δάσκαλος της άμυνας) δηλαδή θέματα υγείας και ιατρικής υπηρεσίας δεδομένου ότι και ο Ήλιος που βρίσκεται εκεί φέρνει τα θέματα του 6ου οίκου (υγείας) που εξουσιάζει τα οποία μετά απο μια μεγάλη κρίση (ο Ήλιος βρίσκεται σε κρίσιμη μοίρα) θα έχουν μια θετική εξέλιξη αφού ο Ήλιος στον Κριό είναι σε έξαρση και κάνει τρίγωνο με τον εξίσου παντοδύναμο Κρόνο.

Ίσως θέλουν λίγο περισσότερο επιμέλεια τα θέματα αυτά, αλλά και υπομονή απο τον φόρτο εργασίας που έχει πέσει στον τομέα της υγείας. Ο 6ος οίκος όμως είναι και η κρατική μηχανή που και αυτή αυτό το διάστημα θα πρέπει να επιδείξει τις ικανότητες και τις αντοχές της.

Ο Χείρωνας σε σχηματισμό ταυ τετραγώνου επάνω στους Δεσμούς της Σελήνης και σε αντιπαραλληλία με τον Ποσειδώνα, θα φέρει στην επιφάνεια θέματα του μεταναστευτικού τα οποία θα προκαλέσουν μεγάλη σύγχυση σε όλους τους τομείς της κρατικής μηχανής, αλλά και στο κοινό αίσθημα δικαιοσύνης.

Ο κυβερνήτης του Ωροσκόπου Ποσειδώνας = Ερμή / Χείρωνα στην Κοσμοβιολογία, επίσης ο Ποσειδώνας που είναι σε κυριαρχία έχει εξάγωνο με Αφροδίτη και αντιπαραλληλία με Χείρωνα. Όπως καταλαβαίνουμε σε εμπλοκή Ποσειδώνας, Ερμής, Αφροδίτη και Χείρωνας θα επηρεάσουν τόσο αυτούς που υπόκεινται τις ταλαιπωρίες της αναστάτωσης που έχει προκληθεί απο το μεταναστευτικό, όσο και τους υπόλοιπους που είναι απλοί θεατές και δεν θίγονται προς το παρόν.

Ο δεύτερος οίκος των οικονομικών που θα είναι εξίσου επίκαιρος, αφού έχει κυβερνήτη τον Άρη που βρίσκεται σε παντοδύναμη θέση μέσα στον Αιγόκερω, σε ακριβή σύνοδο και παραλληλία με τον αδύναμο Δία, ενώ μέσα στον οίκο των οικονομικών βρίσκεται ο αδύναμος Ουρανός και η παντοδύναμη Αφροδίτη στον Ταύρο.

Η Αφροδίτη στον Ταύρο κυβερνήτης του 3ου και του 8ου οίκου, φέρνει τα οικονομικά θέματα στην επικαιρότητα και ζητά συμφέρουσες προτάσεις για οικονομικές υποχρεώσεις που υπάρχουν ήδη.

Ο Ποσειδώνας απο κυρίαρχη θέση έχει ένα εξάγωνο με την Αφροδίτη και αντιπαραλληλία με Χείρωνα, που σημαίνει υποσχέσεις και ελπίδες για κάποιους καλούς διακανονισμούς.

Αντίθετα ο Ουρανός κάνει τις απαιτήσεις του αφανώς, μέσω του αδύναμου Ερμή και διαπραγματεύεται με τους ετέρους μας για βοήθεια οικονομική, η οποία πολύ πιθανόν να έλθει κατόπιν μεγάλων πιέσεων του ίδιου του λαού. (Ο Ουρανός και ο Ερμής σε ευνοϊκές όψεις με τους δεσμούς της Σελήνης).

Ο Ερμής κυβερνήτης του 7ου και του 4ου, σε πτώση μέσα στους Ιχθύς έχει ένα εξάγωνο με τον Ουρανό ο οποίος παρέχει διευκολύνσεις στους Δεσμούς, έτσι πολύ πιθανόν ο διαπραγματευτής Ερμής απο τύχη ίσως βρει τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε να έχει και τα σωστά επιχειρήματα για να λύσει τα οικονομικά προβλήματα που θα έχουν προκύψει.

Ας δούμε όμως και τους άλλους δύο φορτωμένους οίκους του χάρτη τον 11ο και τον 12ο. Ο κυβερνήτης του 11ου που είναι ο Κρόνος είναι σε κυρίαρχη θέση μέσα στον Αιγόκερω, σε όψη εξαγώνου με τον Ήλιο και παραλληλία με την Σελήνη, αλλά στην αναιρετική μοίρα του Αιγόκερω και αφού θα μπει για λίγο μέσα στον ζώδιο του Ουρανού τον Υδροχόο, στην συνέχεια θα αναδρομίσει και πάλι μέσα στον Αιγόκερω.

Σχεδόν το ίδιο διάστημα μαζί με τον Κρόνο θα αναδρομίσει και η Αφροδίτη στα μέσα Μαΐου, όπου σίγουρα θα έχουμε μεγάλα θέματα οικονομικά τα οποία θα πρέπει να τακτοποιηθούν νομικά με κάποιο τρόπο απο το κοινοβούλιο της χώρας, αφού θα είναι άλλο ένα μεγάλο θέμα που χρόνιζε και δεν είχε δοθεί μία αποτελεσματική λύση. Το θέμα αυτό το πιθανότερο θα έχει να κάνει με τις κτήσεις των Ελλήνων ή τους οικονομικούς του πόρους.

Μέσα στον 11ο οίκου της συλλογικότητας υπάρχει εκτός απο τον Άρη τον Δία και ο Πλούτωνας με τον Κρόνο, που η συνύπαρξη τους έχουν ταλαιπωρήσει το τελευταίο διάστημα με διάφορους τρόπους σχεδόν όλο τον κόσμο, και έχει ανοίξει πολλά θέματα τα οποία χρειάζονται επαναθεώρηση.

Αυτό θα γίνει το καλοκαίρι που θα αναδρομήσουν σχεδόν όλοι οι μακρινοί πλανήτες, παράλληλα με τις εκλείψεις … και θα μας ταλαιπωρήσουν όλο τον υπόλοιπο χρόνο.

Τώρα όμως εδώ σε αυτό το τρίμηνο διάστημα της Εαρινής Ισημερίας, τον λόγο θα τον έχει η άρχουσα αρχή δηλαδή η κυβέρνηση, αφού ο Δίας που είναι κυβερνήτης του Μεσουρανήματος του χάρτη, έχει και τις περισσότερες εμπλοκές με την μέθοδο των μεσοδιαστημάτων της Κοσμοβιολογίας, αλλά και ακριβή σύνοδο με τον Άρη κυβερνήτη του 2ου οίκου των οικονομικών.

Ο Δίας πτωτικός, σε σύνοδο και παραλληλία με Πλούτωνα και σε σύνοδο και παραλληλία με τον Άρη. Το Μεσουράνημα = Ερμή / Χείρωνα και παραλληλία με τον Νότιο Δεσμό και αντιπαραλληλία με τον Βόριο Δεσμό της Σελήνης.

Το Μεσουράνημα που έχει συγχρόνως μία όψη τετραγώνου με τον Ποσειδώνα και παραλληλία με Άρη και Δεσμούς της Σελήνης, σημαίνει ότι και αν οι ελπίδες και οι σχεδιασμοί της Κυβέρνησης αποτύχουν θα υπάρξει μεγάλη αντίδραση και θα δυναμώσει τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, η οποία θα κερδίσει έδαφος χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

earini isimeria 2020

Τέλος ο 12ος έχει να πει πολλά μέσα απο την σιωπή του. Κυβερνήτης του 12ου ο Ουρανός σε διευκολυνόμενη αντίθεση επάνω στου Δεσμούς της Σελήνης και επίσης ο Ουρανός σε όψη 45αρας με τον Ποσειδώνα του 1ου οίκου. Μέσα στον 12ο βρίσκεται η Σελήνη σε τετράγωνο και αντιπαραλληλία με Αφροδίτη και κάθεται επάνω στο μεσοδιάστημα Ερμή / Πλούτωνα.

Ο λαός προς το παρόν σιωπά, αλλά είναι έτοιμος να απαιτήσει με σκληρό τρόπο τα δικαιώματα του, αφού τον έχουν πείσει ότι πρέπει να περιμένει κάτι καλύτερο.

Για τον επίλογο θα πω ότι αυτό το τρίμηνο θα δοκιμάσει τα νεύρα μας, αλλά θα υπερνικήσουμε τα εμπόδια ενώ θα προσπαθήσουμε να κλείσουμε καταστάσεις που χρονίζουν και μας ταλαιπωρούν, αλλά η επιτυχία θα έλθει μόνο μέσα απο αντιδράσεις, μαχητικότητα και συλλογικούς αγώνες.

Εύχομαι το καλύτερο και ας αργήσει λίγο ακόμα!

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

6.3.2020

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s