Πανσέληνος 14.9.2019

53150526_422614555152367_3532097687375577088_n

Η πανσέληνος γίνεται στην 21.05΄μοίρα του άξονα Παρθένου – Ιχθύων, στις 14.9.2019, την 7.32′ πρωινή ώρα Ελλάδος, με την Σελήνη στο ζώδιο των Ιχθύων.

Με συντεταγμένες Αθηνών έχουμε ένα χάρτη με Ωροσκόπο στις 25.43΄της Παρθένου και Μεσουράνημα στις 25.10′ των Διδύμων.

Όλος ο χάρτης μας μαρτυρά μια εποχή όπου η μεταβλητότητα είναι πολύ εμφανής με έναν Άρη να τραβά τον χορό μέσα απο το ζώδιο της Παρθένου, σαν να μας λέει ξεχάστε αυτά που ξέρατε μέχρι τώρα και οργανωθείτε σε καινούργιες βάσεις πιο ρεαλιστικές και πιο σύγχρονες.

Ας αναλύσουμε όμως την δυναμική του χάρτη για να υποψιαστούμε τις τάσεις της εποχής που διανύουμε και τα μηνύματα των πλανητών.

Τα φώτα της Πανσελήνου έχουν στενή εμπλοκή με την αντίθεση του Άρη με τον Ποσειδώνα, δηλαδή ο Άρης είναι δίπλα στον Ήλιο μέσα την Παρθένο και στον 12ο οίκο απο την μία μεριά και απο την άλλη ο Ποσειδώνας αγκαλιά με την Σελήνη στον 6ο οίκο του χάρτη αυτής της Πανσελήνου

Στην πολιτική αστρολογία ο Ήλιος είναι η κυβερνώσα αρχή, που φαίνεται πολύ αποφασισμένη αλλά και μη εμφανείς ως προς τις προθέσεις της, ενώ η Σελήνη που εκπροσωπεί τον λαό, ονειρεύεται και κάνει σχέδια για καλύτερες συνθήκες στην καθημερινότητα της, αλλά και στον εργασιακό της χώρο.

Επάνω σε αυτές τις δύο δυνατές αντιθέσεις όμως, στέκεται ένα ταυ τετράγωνο που το σχηματίζει ο Δίας απο τον Τοξότη που ναι μεν είναι παντοδύναμος, αλλά δεν παύει να εντείνει καταστάσεις με υπερβολική αισιοδοξία τόσο στην κυβέρνηση (Ήλιος) όσο και στον λαό (Σελήνη). Ο Δίας φυσικά είναι επίσης ο πλανήτης της δικαιοσύνης και της ηθικής στάσης υπέρ των αδυνάτων.

Ο κυβερνήτης του ωροσκόπου αυτού του χάρτη ο Ερμής βρίσκεται παντοδύναμος μεν, σε αναιρετική μοίρα δε, αγκαλιά με την Αφροδίτη και είναι έτοιμοι αμφότεροι να περάσουν στο ζώδιο του Ζυγού.

Αυτό σημαίνει πως ότι ήταν να προγραμματίσουν στα οικονομικά κυρίως το έκαναν και τώρα μένει να τα διαπραγματευτούν με διπλωματικό τρόπο, αλλά και με τις αρχές της δικαιοσύνης του Ζυγού.

Βλέπουμε έντονο το στοιχείο των δίκαιων διεκδικήσεων στον χάρτη, αφού η Αστρέα, ο αστεροειδής της δικαιοσύνης, βρίσκεται στον 10ο οίκο μαζί με τον Βόρειο Δεσμό της Σελήνης (οίκο της εξουσίας), ενώ απο την άλλη μεριά βρίσκεται ο παντοδύναμος Κρόνος μαζί με τον Νότιο και τον Πλούτωνα.

Και ο Κρόνος βέβαια είναι ο πλανήτης που υποστηρίζει το δίκαιο και ηθικό και σε αυτόν τον χάρτη είναι μέσα στον χώρο του 4ου οίκου, οπότε καταλαβαίνουμε ότι θα είναι απο τον χώρο της αντιπολίτευσης.

Δύσκολο το σκηνικό ως αναφορά το δίκαιο του αδυνάτου, αφού σε αυτό συνηγορεί και ο Χείρωνας απο τον 7ο γωνιακό οίκο του χάρτη, που και αυτός ζητά το δίκαιο του πληγωμένου και ταλαιπωρημένου γενικά.

Η κορύφωση λοιπόν αυτής της Πανσελήνου έχει έντονο το στοιχείο της δικαιοσύνης, το οποίο υποσχέθηκε η νέα κυβέρνηση στο λαό και τώρα καλείται να το υλοποιήσει κρατώντας τις ισορροπίες μεταξύ του δικαίου των δυνατών αλλά και των αδυνάτων, χωρίς παρεκκλίσεις και πισωγυρίσματα.

Η εμπλοκή του Δία με τα φώτα και τον Άρη – Ποσειδώνα είναι έτοιμη να βγάλει στην επιφάνεια μεγάλο παρασκήνιο απο το παρελθόν αλλά και το παρόν στον χώρο της Δικαιοσύνης, αφού όλα πια κρίνονται πολύ αυστηρά και δημιουργούνται δυνάμεις αντίστασης και υπεράσπισης του συνόλου, όπως μαρτυρά το τρίγωνο της γνώσης, που αποτελείται απο τον Β. Δεσμό – Δία – Ποσειδώνα.

Δηλαδή για να πετύχει το όραμα για μια καθαρή και αμόλυντη Δικαιοσύνη, θα πρέπει να πολεμηθεί η εκμετάλλευση των αδύναμων, δηλαδή αυτών που δεν έχουν την δυνατότητα μιας ισχυρής νομικής κάλυψης.

πανσέληνος 14.9.2019

Ας δούμε όμως τι μας λένε και τα μεσοδιαστήματα, επάνω στα οποία κάθονται μερικοί απο τους πλανήτες και σημεία αυτού του χάρτη.

Ήλιος = Σελήνη = Δίας/Μεσουράνημα = Άρης/Ωροσκόπος=Ποσειδώνας/Ωροσκόπος

Καλή συνεργασία μεταξύ εξουσίας και λαού για να μην υπάρξει οργή και βίαιη συμπεριφορά και εξευτελισμός της ανθρώπινης υπόστασης.

Ερμής = Αφροδίτη = Δίας/Αστραία = Δίας/Κρόνος = Χείρωνας/Ωροσκόπος

Για να υπάρξει μια επωφελής ένωση και εμπιστοσύνη μεταξύ λαού και Δικαιοσύνης ώστε ο λαός να κάνει υπομονή στις δύσκολες καταστάσεις, χρειάζεται αγωνιστικότητα και εξυγίανση εκατέρωθεν.

Δίας = Άρης = Άρης/Ποσειδώνας

Για να υπάρξει ένα τυχερό γύρισμα ή διάλειμμα μετά απο οδυνηρές απογοητεύσεις, χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια.

Αστραία = Σελήνη/Ουρανός = Ήλιος/Ουρανός

Για μια καινούργια δικαιοσύνη χρειάζονται εκσυγχρονισμός στις νέες ανάγκες, καινούργιες ιδέες και νέες νοοτροπίες.

Κρόνος = Σελήνη/Ουρανός = Ήλιος/Ουρανός = Αστραία/Β. Δεσμός

Επιθυμία για ανεξαρτησία αυτονομία και ανταρσία εναντίον του περιορισμού της ελευθερίας των θεσμών της Δικαιοσύνης.

Μια Πανσέληνο λοιπόν που θα μας βάλει σε εποικοδομητικούς προβληματισμούς και ξεσκέπασμα αρρωστημένων καταστάσεων του παρελθόντος για ένα καλύτερο μέλλον.

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

9.9.2019

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s