Κρόνος – Πλούτωνας η συνάντηση των Γιγάντων!

30127299_10155488767961169_1018294891256055778_n

Δύο πλανήτες που για να μιλήσεις για αυτούς αισθάνεσαι ένα μεγάλο Δέος!

Πως να τους περιγράψεις και το κυριότερο πως να τους καταλάβεις!

Ο ανθρώπινος νους μπορεί να καταλάβει αυτά που του περιγράφουν οι λέξεις και αυτές για τον καθένα είναι θέμα προσωπικής αντίληψης, αφού ο καθένας έχει κτίσει μέσα του απο την πρώτη στιγμή που βγαίνει στον έξω κόσμο όταν γεννιέται, τα δικά του σημεία αναφοράς.

Αλλιώς καταλαβαίνει ο καθένας τα όρια που πρεσβεύει ο Κρόνος, αφού το περιβάλλον που γεννήθηκε και η μετέπειτα επιρροή επάνω του, είναι εντελώς διαφορετική για τον καθένα.

Αλλιώς αντιλαμβάνεται ο καθένας το μοιραίο και καταναγκαστικό που προτάσσει ο Πλούτωνας, αφού οι προγονικές καταβολές του ενυπάρχουν μέσα στο DNA του ή είναι απόρροια των προβιοτών του, εφόσον βέβαια κάποιος πιστεύει σε αυτές.

Αν έχω γεννηθεί με μία αναπηρία ή μια κληρονομική αρρώστια που μπορεί να αναδειχθεί κατά την διάρκεια της ζωής μου, τότε βιώνω τον Πλούτωνα μου.

Αν έχω γεννηθεί σε ένα αυστηρό περιβάλλον και οι περιορισμοί, που μου επιβάλλουν οι καταστάσεις γύρω μου, διαμορφώνουν ανάλογα τον χαρακτήρα μου, τότε καταλαβαίνω τον Κρόνο μου.

Συνειδητά με μία ρεαλιστική λογική, κανείς δεν έχει διαλέξει το περιβάλλον που γεννήθηκε, ούτε τους ανθρώπους που θα υπάρξουν στην ζωή του, ξεκινώντας απο την ίδια την οικογένεια του.

Αυτό είναι μια πραγματικότητα που κανείς δεν αμφισβητεί!

Όμως αυτό θα ήταν άδικο, αν δηλαδή δεν πιστεύαμε σε κάτι περισσότερο απο το ρεαλιστικό και αυτό που καταλαβαίνει η λογική μας. Έτσι μπορούμε να αναρωτηθούμε γιατί κάποιος κουβαλάει το άρρωστο DNA του ή γεννιέται σε ένα προβληματικό περιβάλλον, ενώ για κάποιον άλλο δεν ισχύει αυτό, αλλά κάτι διαφορετικό … και ποιος αποφασίζει για αυτό?

Η μεταφυσική μας διάσταση όμως, αφού όλοι την έχουμε, μας κάνει να ψαχουλεύουμε τα γιατί και να ασπαζόμαστε διάφορες θεωρίες, οι οποίες μας δίνουν κάποιες περισσότερο πειστικές απαντήσεις, τις οποίες βέβαια ο καθένας είναι ελεύθερος να αποδεχθεί.

Είναι θέμα του καθενός να έχει τέτοιους υπαρξιακούς προβληματισμούς και αυτό το κάνει ο Πλούτωνας του. Και όταν λέω Πλούτωνας του, εννοώ την ιδιαίτερη θέση που έχει ο Πλούτωνας μέσα στο γενέθλιο ωροσκόπιο του, ο καθένας μας.

Αλήθεια πως αντιλαμβανόμαστε και πως βιώνουμε συνειδητά την ενέργεια αυτού του πλανήτη, κάθε φορά που η ζωή μας κάνει να κάνουμε υποχρεωτικά ριζικές αλλαγές μέσα μας?

Απλά και μόνο αλλάζοντας πεποιθήσεις ή την στάση μας απέναντι σε πρόσωπα και καταστάσεις που μας τυχαίνουν, ή λειτουργεί και κάτι άλλο πιο δυνατό που ίσως δεν το αντιλαμβανόμαστε?

Λέμε “άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου” και εννοούμε τον Πλούτωνα μας, που όταν ξυπνήσει κάνει σεισμό πολλών Ρίχτερ μέσα μας. Πως και πότε εμφανίζεται όμως?

Είναι σαν τον σεισμό, που έχει το εστιακό του βάθος και ενυπάρχει στα ρήγματα της ψυχής μας, αλλά επαναλαμβάνεται κατά περιόδους για να μας θυμίσει, ότι η φύση έχει τους νόμους της, οι οποίοι δεν μπορούν να ελεγχθούν, αλλά ούτε και να προβλεφθούν για το πως ακριβώς θα αντιδράσουν στις ανθρώπινες παραβιάσεις. Διότι δυστυχώς ο καθένας μας νομίζει ότι μπορεί να ελέγχει τα πάντα και να κάνει αυτό που θέλει, χωρίς να υπάρχουν εμπόδια για αυτόν.

Και τι κάνει όταν η ζωή η ίδια τον διαψεύδει? Τότε μόνο νοιώθει το Δέος της μικρότητα του απέναντι στους Νόμους του Σύμπαντος αλλά και του Υπέρτατου Νόμου.

Τους Νόμους εκείνους που κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς ποιος τους δημιούργησε, με σκοπό να υπάρχει η ισορροπία και η αρμονική συνύπαρξη όλων των έμβιων όντων επάνω στην γη.

Αυτός λοιπόν είναι ο Πλούτωνας που με το μυστήριο του, δηλαδή αυτό που δεν μπορεί να συλλάβει ο νους μας, βιώνεται μόνο και δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια.

Η θέση του Πλούτωνα μέσα σε κάθε ζώδιο, όπως τον αντιλαμβανόμαστε μέσα στον νοητό ζωδιακό κύκλο, καθορίζει γενιές που γεννήθηκαν σε κάποιο σημείο της συνολικής εξέλιξης του ανθρώπινου είδους και όχι μόνο, αφού κάτοικος της γης δεν είναι μόνο ο άνθρωπος!

Ο Πλούτωνας ανακαλύφθηκε το 1930 και απο τότε παρακολουθείται στατιστικά απο τους αστρολόγους, που προσπαθούν να καταλάβουμε τα μυστηριώδη μηνύματα του.

Παρακολουθώντας την πορεία του Πλούτωνα και τις θέσεις του στον ζωδιακό κύκλο, φυσικά συνυπολογίζοντας και τις όψεις του με τους άλλους πλανήτες, μπορούν να έχουν κάποια ασφαλή στατιστικά συμπεράσματα, ως προβληματισμένοι με διαφορετικό τρόπο απο τους άλλους και εννοώ άλλους, τους μη αποδεχόμενους την αξία μιας αστρολογικής έρευνας.

Η πορεία του μακρινού και τόσο μικροσκοπικού αυτού πλανήτη, που είναι ανεξερεύνητος ακόμα απο την αστρολογική κοινότητα, κάνει 249 χρόνια περίπου μια ελλειπτική ανώμαλη τροχιά γύρω απο τον Ήλιο και μένει σε κάθε ζώδιο διαφορετική χρονική περίοδο. Για παράδειγμα στον Τοξότη έμεινε 14 χρόνια (συμπεριλαμβανομένων των αναδρομών του απο 1995-2008), ενώ τώρα μέσα στον Αιγόκερω θα μείνει 17 χρόνια (συμπεριλαμβανομένων των αναδρομών του απο 2008-2024).

Με το πέρασμα του Πλούτωνα απο κάθε ζώδιο, φιλτράρονται τα αιτήματα αυτού του πλανήτη ανάλογα με το ζώδιο που διασχίζει και έτσι συμπεραίνουμε τον τρόπο διαφοροποίησης της εξελικτικής πορείας της ανθρώπινης συνειδητότητας μέσα στον χρόνο.

Αυτό γίνεται μεν ατομικά για τον καθένα μέσω των συνειδητοποιήσεων του, αλλά και συλλογικά μέσω του συλλογικού ασυνείδητου, με αποτέλεσμα να διαμορφώνει εκάστοτε την αντιληπτική ικανότητα και την συνειδητότητα μιας ολόκληρης γενιάς.

Στην αργή πορεία του αναμορφωτή Πλούτωνα, έρχονται να προστεθούν και οι πινελιές των υπόλοιπων πλανητών με τα δικά τους αιτήματα, δηλαδή αυτοί που είναι πιο γρήγοροι και τον συναντάνε στο διάβα τους, αφού αυτός κινείται πιο αργά απο τους υπόλοιπους. Έτσι ο Πλούτωνας, κάποτε έχει συναντηθεί ή θα συναντηθεί με τον Ποσειδώνα, τον Ουρανό, τον Κρόνο, τον Δία και τους υπόλοιπους ανάλογα με τον χρόνο κίνησης τους.

Κάθε φορά που συναντιέται ένας πλανήτης στο ίδιο ζωδιακό μήκος με κάποιον άλλο πλανήτη, λέμε ότι ξεκινάει ένας συνοδικός κύκλος των δύο συγκεκριμένων πλανητών, όπου οι έννοιες των πλανητών αυτών μας δίνουν και το νόημα του κάθε κύκλου, που θα είναι διαφοροποιημένος κάθε φορά, ανάλογα με το ζώδιο μέσα στο οποίο θα γίνει αυτή η συνάντηση.

Κάθε κύκλος όμως έχει και τα ενδιάμεσα στάδια του και αυτά είναι που μας δίνουν τις περισσότερες πληροφορίες. Όταν λέμε στάδια εννοούμε τις όψεις που κάνουν μεταξύ τους, δηλαδή εκτός απο την αρχική σύνοδο, τα τετράγωνα, τα τρίγωνα, τις αντιθέσεις, τα εξάγωνα κλπ.

Στο συγκεκριμένο άρθρο μας ενδιαφέρει ο συνοδικός κύκλος του Κρόνου με τον Πλούτωνα που ξεκίνησε απο τις 8 Νοεμβρίου του 1982 στο ζώδιο του Ζυγού, ενώ θα ολοκληρωθεί για να ξεκινήσει ο νέος κύκλος στις 12 Ιανουαρίου του 2020 στην 22.46΄μοίρα του Αιγόκερω.

Ο προηγούμενος κύκλος είχε ξεκινήσει στις 11 Αυγούστου του 1947 στο ζώδιο του Λέοντα και ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο του 1982. Αν ανατρέξουμε στα γεγονότα του κάθε κύκλου θα πάρουμε πολλές πληροφορίες τόσο για τα πολιτικές εξελίξεις όσο και για την διαμόρφωση της νοοτροπίας των γενεών αυτού του χρονικού διαστήματος.

Ο Κρόνος είναι πιο γνώριμος για εμάς, αφού μπορεί να κάνει και τρεις κύκλους μέσα στην ζωή μας και έτσι παίρνουμε τα μηνύματά του πιο συχνά. Αυτό, γιατί κάθε κύκλος έχει μια διάρκεια περίπου 29 ετών που είναι σταθμοί ζωής, για όλους μας.

Πριν ανακαλυφθεί ο Πλούτωνας όλες τις ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά του Πλούτωνα τα είχαν επιφορτισθεί εννοιολογικά ο Κρόνος και ο Άρης, που κατά τους αρχαίους ήταν οι δύο κακοποιοί πλανήτες του ζωδιακού. Αυτοί έδιναν τα μηνύματα του θανάτου και του τέλους των φθαρμένων καταστάσεων, όταν συναντιόντουσαν με όψεις μεταξύ τους στον ζωδιακό κύκλο!

Όμως τα πάντα κάνουν κύκλους, οπότε πως θα υπάρχει μια αρχή αν δεν υπάρχει ένα τέλος ή το αντίστροφο, αφού όλα αρχίζουν ανθίζοντας, μετά ωριμάζουν, και στο τέλος γερνούν και πεθαίνουν?

Αυτά τα καθορίζει ο άλλος μεγάλος και μυστηριώδης πλανήτης Κρόνος – Χρόνος, που ορίζει τα όρια του χρόνου στα πάντα, δηλαδή την αρχή και το τέλος, την γέννηση και τον θάνατο!

Ο άνθρωπος, που η ψυχή του είναι αθάνατη, αλλά το σώμα του φθαρτό, δεν αγαπά τον Κρόνο δηλαδή τα όρια και τους κανόνες του, γιατί απο πάντα αποζητούσε την πλήρη ελευθερία και την αθανασία της υλικής του υπόστασης.

Ο Κρόνος όμως εκπροσωπεί την Θεία Νομοτέλεια, που για να λειτουργήσει ο Κόσμος θα πρέπει να υπάρχει τάξη και συνέπεια στους Νόμους της φύσης. Αλλά κατ΄επέκταση εκπροσωπεί και τους ανθρώπινους Νόμους, αφού αυτοί καθορίζουν την κανονικότητα της λειτουργίας της κοινωνίας, μοιράζοντας και επιτηρώντας τόσο τις ατομικές ευθύνες όσο και τις συλλογικές!

Ο άνθρωπος μέσα απο τους περιορισμούς του Κρόνου, μαθαίνει να σέβεται το σύνολο και να ενυπάρχει μέσα σε αυτό αρμονικά, αναλαμβάνοντας τις ατομικές ευθύνες του.

Φυσικά αφού είναι έλλογο ον, μέσω των κανόνων της ηθικής του στάσης μπορεί να συντελεί στην ομαλή κοινωνική του ύπαρξη, προσφέροντας με τις προσπάθειές του στο συλλογικό και παίρνοντας απο τον συλλογικό αυτό που χρειάζεται για την ποιοτική του επιβίωση μέσα στο σύνολο.

Από την θέση του Κρόνου στο προσωπικό ωροσκόπιο του καθενός, φαίνεται η ευκολία ή η δυσκολία της συνύπαρξης του μέσα στο συλλογικό γίγνεσθαι.

Πολλοί επιλέγουν τον μοναχικό δρόμο αποφεύγοντας τις πολλές επαφές με του άλλους, αλλά πάλι θα πρέπει να φροντίσουν για την προσωπική τους επιβίωση και θα έχουν με αυτήν την επιλογή, τα όρια που καθορίζει η ίδια η φύση γύρω τους, και φυσικά όπως και οι άλλοι θα έχουν και αυτοί τις δικές τους φθορές και τους περιορισμούς, κάτω απο την νομοτέλεια του Κρόνου – Χρόνου.

Εξ άλλου η ίδια η λειτουργία του ανθρώπινου σώματος λειτουργεί κάτω απο κανόνες και όρια μέσω των αναγκών, για να υπάρχει η ομαλή λειτουργία του οργανισμού και η υγιής κατάσταση του σώματος. Η δομή και η τάξη κάτω απο την οποία λειτουργεί ο ανθρώπινος οργανισμός είναι το δείγμα της αναγκαιότητας στην συμμόρφωση των κανόνων του Κρόνου. Η μαγική λέξη που περιγράφει τον Κρόνο είναι το “πρέπει” που τόσο περιοριστικά και δυσάρεστα μας ηχεί στα αυτιά!

Η διαφορά ενός απλού ανθρώπου απο ένα εξελιγμένο είναι ότι ο δεύτερος επιζητά και συμβιβάζεται με ευχαρίστηση στα αιτήματα του Κρόνου, ενώ ο πρώτος παλεύει για να ξεφύγει αλλά τελικά υποτάσσεται μοιρολογώντας!

Δύο δυνατοί γίγαντες πλανήτες λοιπόν, ο Κρόνος και ο Πλούτωνας ασυμβίβαστοι και δυσπρόσιτοι στον απλό άνθρωπο, που έρχονται να βάλουν τάξη στην αίθουσα της ζωής με τα παιδιά που δεν θέλουν να μεγαλώσουν. Ναι όλοι μας θέλουμε την ελευθερία της παιδικής μας νιότης, κανείς δεν θέλει τις ευθύνες, την φθορά και τα όρια που βάζουν οι δύο αυτοί πλανήτες αλλά τελικά όλοι υποκύπτουμε στο θέλημα τους.

Ποτέ όμως το Σύμπαν ή η Θεία Νομοτέλεια δεν μας εξαναγκάζει μόνο! Μας δίνει και πολλές ευκαιρίες να αποφασίσουμε εμείς! Να καθορίζουμε δηλαδή το μέλλον μας παίρνοντας τις ευθύνες των αποφάσεων μας. Να λειτουργήσουμε σύμφωνα με τους συλλογικούς νόμους, ακόμα και αν πολλές φορές αυτό είναι το μη βολικό. Συνήθως δεν το κάνουμε, γιαυτό μπαίνουμε σε δοκιμασίες, γιατί δεν θέλουμε τα δύσκολα όταν αυτά έρχονται σαν αποτέλεσμα των επιλογών μας.

Και αναρωτιόμαστε, σε φάσης εσωτερικής ανασκόπησης της ζωής μας, όταν μας δόθηκαν οι ευκαιρίες εμείς τι κάναμε? Και αυτό το ορίζει ο Κρόνος μας, που μας βαθμολογεί σε κάθε μας πράξη ή απραξία. Και μετά έρχεται ο απολογισμός των αποτελεσμάτων και το πως και απο πού προέκυψαν οι καταστάσεις της ζωής μας.

Είναι μια εσωτερική κρίση που όλοι την περνάμε στην διάρκεια της ζωής μας, πολύ δύσκολο να έχουμε κάνει πάντα τις σωστές επιλογές, αφού μέσα απο τα λάθη μας προχωράμε και γνωρίζουμε τις δυνατότητες μας τις οποίες ορίζει ο Πλούτωνας μας!

Άλλη μια συνάντηση Κρόνου – Πλούτωνα λοιπόν και αυτή την φορά πού? Στο ζώδιο του Αιγόκερω δηλαδή στο ζώδιο που κυριαρχεί ο Κρόνος!

Σκληρός αγώνας λοιπόν για την επιτυχία, μόχθος και προσπάθεια για να κατακτήσουμε την κορυφή, σαν τον Αιγόκερω στην ανάβασή του προς την πιο υψηλή κορυφή του βουνού!

Αγώνας που μπορεί να τον βιώσουμε εσωτερικά σε ψυχολογική βάση, αφήνοντας βαρίδια πίσω μας και πετώντας περιττά βάρη, ώστε να προχωρήσουμε πιο εύκολα προς την κορυφή του βουνού! Βάρη και πεποιθήσεις που εμείς επιφορτιστήκαμε συνειδητά ή ασυνείδητα απο το περιβάλλον μας, γιατί νομίζαμε ότι με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουμε την ασφάλεια και την αξία μας, αλλά τελικά μέσα απο καταστάσεις, που μας αναγκάζουν να δούμε τα πράγματα διαφορετικά, ανακαλύπτουμε τα περιττά και φθαρμένα που δεν μας χρειάζονται πια, αλλά εμείς συνεχίζουμε να τα κουβαλάμε απο τον φόβο των συνεπειών που δυσκολευόμαστε να αντιμετωπίσουμε.

Αγώνας όμως και με τις εξωτερικές καταστάσεις που εξελίσσονται για εμάς, αλλά χωρίς εμάς, και θα πρέπει να τις διαχειριστούμε με τον καλύτερο τρόπο, ώστε τα αποτελέσματα να είναι των δικών μας επιλογών, ανεξάρτητα αν τις καταστάσεις τις δημιουργήσαμε εμείς ασυνείδητα ως συνεργοί ή απλά προέκυψαν και εμείς τώρα πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε κάτω απο τις επιταγές του Κρόνου. Ίσως να δημιουργήθηκαν για κάποιο λόγο που μόνο ο πλανήτης Πλούτωνας γνωρίζει για την περαιτέρω συνολική εξέλιξη της ανθρωπότητας! Ίσως και για να συνειδητοποιήσουμε τα λάθη και τις προσκολλήσεις μας ή το λάθος μονοπάτι που τραβάμε μόνοι μας ή όλοι μαζί, αφού το συλλογικό δεν μπορούμε να το αποφύγουμε γιατί είναι μοιραίο σαν τον μικρό γίγαντα πλανήτη Πλούτωνα!

Ο Κρόνος – Χρόνος όμως σίγουρα θα μας δείξει τον τρόπο … αν μπορέσουμε και αφουγκραστούμε τα μηνύματά του!

Μακάρι συλλογικά ή ατομικά να μπορέσουμε να συντονιστούμε και να καταλάβουμε τα μηνύματα που μας έδωσαν στον κύκλο που έκλεισαν οι δύο αυτοί δυναμικοί γίγαντες πλανήτες … και να υποψιαστούμε τι μηνύματα θα μας φέρουν στον επόμενο κύκλο τους!

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

26.7.2019

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s