Λέων ο μεγαλοπρεπής

ΛΕΩΝ (5)

Δύσκολα μένει απαρατήρητος ένας Λέων. Θα τον αναγνωρίσετε από τον τρόπο που θα σας κοιτάξει ίσια στα μάτια και θα επικοινωνήσει μαζί σας χαμογελώντας. Θα σας προκαλέσει με την γλώσσα του σώματός του, να σταθείτε και να τον προσέξετε! Θα είναι η ψυχή της παρέας και σας κάνει να νιώσετε άνετα δίπλα του.

Θα τον ακούσετε να αναφέρει πολλές φορές την λέξη εγώ, όχι για να σας ανταγωνισθεί αλλά για να προβάλει τις δυνατότητες του και κυρίως τα δημιουργήματα του.

Ο Λέων είναι ζώδιο της φωτιάς και ανήκει στα σταθερά ζώδια, δηλαδή είναι μια σταθερή φωτιά όπως ακριβώς και ο Ήλιος, που είναι ο κυβερνήτης του.

Έχουμε λοιπόν ένα χαρακτήρα σταθερό, δυναμικό, διαχυτικό, απόλυτο, γεμάτο αυτοπεποίθηση και αρκετή αυταρέσκεια, σίγουρο για τις θέσεις που υποστηρίζει, αν και μερικές φορές αρκετά προκλητικά. Του αρέσει να ρισκάρει και αγαπά μεγαλόκαρδα.

Ο Λέων για να είναι ευχαριστημένος και να βγάλει τον καλό του εαυτό, θα πρέπει να έχει βρει ένα δημιουργικό σκοπό με τον οποίο θα εκτονώνει τις δυνατότητες του, πρώτα για την αυταρέσκεια του και κατόπιν προς όφελος των ανθρώπων που τον περιστοιχίζουν. Του αρέσει να έχει γύρο του δικούς του ανθρώπους συγγενείς, φίλους, ή και ομάδες με κοινά ενδιαφέροντα για να έχει ένα έργο να κάνει και να επιδείξει τις δυνατότητες του, ώστε να εισπράξει τον θαυμασμό και την αποδοχή τους.

Ερωτεύεται με πάθος απαιτώντας τον θαυμασμό από τον σύντροφό του. Αγαπά τα παιδιά αφού κουβαλάει την παιδικότητα του μέχρι τα γεράματα, και τα θεωρεί δημιούργημα και προέκταση του εαυτού του.

Έχει το χάρισμα να εκπέμπει για θετική ενέργεια γύρο του, όταν είναι στις καλές του και να δημιουργεί μια μικρή θεατρική παράσταση, με σκοπό την χαρά και το παιχνίδι. Θεωρεί την ζωή σαν ένα παιχνίδι και μπορεί εύκολα να παρασύρει και τους άλλους στο δικό του κλίμα. Πάντα είναι ο πρωταγωνιστής στην παρέα, θα φροντίσει ωστόσο και όλες τις λεπτομέρειες, ακούραστα για να φτιάξει και την ανάλογη ατμόσφαιρα. Δεν είναι τυχαίο που ή έξαρση του Ποσειδώνα πλανήτη της φαντασίας, της προσφοράς και της τέχνης έχει την έξαρση του σε αυτό το ζώδιο.

Θα το βρείτε δυσαρεστημένο, απόλυτο στις εκτιμήσεις του, και απόμακρο, όταν καταλάβει ότι αυτό που με τόση αβρότητα προσφέρει, δεν εκτιμηθεί. Θα διακρίνει την αχαριστία από χιλιόμετρα και τότε απλά θα γυρίσει την πλάτη και θα φύγει μεγαλοπρεπώς όπως ήλθε.

Συχνά γίνεται καταπιεστικός γιατί λόγω της μεγάλης αυτοπεποίθησης του, δεν μπαίνει στην διαδικασία να αφουγκραστεί τις ανάγκες των άλλων, αφού πιστεύει ότι οι ανάγκες των άλλων είναι κοινές με τις δικές του. Έτσι μέσα από την δική του οπτική κρίνει πράγματα και καταστάσεις και απαιτεί από τους άλλους να εκτιμήσουν αυτά που εκείνος προσφέρει.

Ο Λέων του πρώτου δεκαημέρου, είναι πιο λαμπερός, σίγουρος και προστατευτικός και του αρέσει να πατρονάρει τους άλλους, μέσα από τις δικές του πεποιθήσεις. Ηγετική φυσιογνωμία, δεσποτικός χαρακτήρας αλλά και εν δυνάμει ένας δημιουργός.

Ο Λέων του δευτέρου δεκαημέρου, έχει πάντα μεγαλεπήβολα σχέδια, αγαπάει την δημοσιότητα και την πολυτέλεια και μερικές φορές γίνεται ματαιόδοξος.

Ο Λέων του τρίτου δεκαημέρου είναι ο παίχτης που ρισκάρει με μεγάλη αυτοπεποίθηση, και δεν τον φοβίζει η περιπέτεια, μάλλον την επιζητά για να επιδείξει τις ικανότητες του.

Σε όποια κατηγορία και αν ανήκει ένας Λέων είναι αξιαγάπητος και αξίζει να τον έχετε στην ζωή σας!

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

tel. 6957637006

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s