Μερική Σεληνιακή Έκλειψη 17.7.2019

12932760_853983838060983_2372821814556273006_n

Η Σεληνιακή Έκλειψη θα γίνει στις 17.7.2019 στις 0.38΄ώρα Ελλάδος στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω με την Σελήνη στις 24.04΄του Αιγόκερω.

Με συντεταγμένες Αθηνών έχουμε ένα χάρτη με Ωροσκόπο στις 20.33΄του Κριού και Μεσουράνημα στις 11.39΄του Αιγόκερω.

Η έκλειψη ανήκει στην σειρά της Saros 139 και είναι η 21η απο τις 75 της σειράς αυτής, η οποία ξεκίνησε το 1658 και θα τελειώσει το 2993.

Θα είναι ορατή σε αρκετά μέρη της γης καθώς και απο την Ευρώπη, αλλά δεν θα είναι καθόλου ορατή απο την Βόρειο Αμερική.

Ο χάρτης έχει μαι ιδιαίτερη δυναμική, αφού το δύσκολο σύμπλεγμα του παντοδύναμου Κρόνου με τον Νότιο Δεσμό και την παρέα της αδύναμης Σελήνης με τον Πλούτωνα, δεσπόζουν στο δέκατο οίκο του χάρτη, δηλαδή τον οίκο των εξουσιών και της κοινωνικής προβολής.

Απο την άλλη μεριά όλοι οι προσωπικοί πλανήτες στέκουν ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένοι μέσα στον Καρκίνο και τον Λέοντα και στον τέταρτο οίκο του χάρτη, σαν να θέλουν να κρατήσουν την εξουσία στα δικά τους θέματα, που δεν είναι άλλα απο την πατρίδα, την οικογένεια και τα παιδιά.

Ο χάρτης μας θυμίζει τεντωμένο σχοινί, που απο την μια μεριά είναι οι υποχρεώσεις της εξουσίας και απο την άλλη όλες οι ανάγκες των οικογενειών της χώρας, που χρίζουν μια επανεξέταση όλων των διαμορφωμένων μέχρι τώρα καταστάσεων.

Το αξιοσημείωτο αυτού του χάρτη, εκτός των πολλών άλλων χαρακτηριστικών του, είναι η διαδρομή του ανάδρομου Ερμή αυτού του διαστήματος.

Τι να πούμε για ένα χάρτη μέσα στον οποίο ο Ερμής ξεκινώντας την αναδρομή του στις 8.7.2019 (ημέρα της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης), είχε μία σύνοδο ακριβείας επάνω στον Άρη, (στην 4η μοίρα του Λέοντα) και θα τερματίσει την διαδρομή του επάνω στην 24η μοίρα του Καρκίνου (δηλαδή στην μοίρα που βρίσκεται ο Ήλιος της τωρινής Σεληνιακής έκλειψης).

Δηλαδή ο ανάδρομος Ερμής είναι σαν να ξεκινάει παίρνοντας εντολή απο τον Άρη γυρίζει πίσω στην μοίρα της Μερικής Σεληνιακής έκλειψης και ξαναγυρίζει με μαντάτα στον Άρη ξανά στην Νέα Σελήνη του Αυγούστου.

Όταν με την αναδρομή του ένας πλανήτης μας δίνει κάποια ιδιαίτερα σημάδια, κάτι θέλει να μας πει. Εδώ είναι ο μαντατοφόρος Ερμής που κάνει αυτή την διαδρομή και σε εμπλοκή με τον Άρη, σίγουρα το μήνυμα δεν θα είναι και τόσο ειρηνικό!

Στην καλή τους εκδοχή αυτοί οι δύο πλανήτες μας μιλάνε για μια επιτυχία, η οποία μπορεί να προέλθει απο την δύναμη της αποφασιστικότητας ενός αρχηγού και στην αρνητική της εκδοχή, που λόγω της ανάδρομης πορείας ενισχύεται, μας μιλάει για λογομαχίες, διενέξεις, διαπληκτισμούς και δικαστικές μάχες στον χώρο της αντιπολίτευσης.

Όλα αυτά μπορεί να έχουν την ρίζα τους στο παρελθόν και οι λογομαχίες να έχουν να κάνουν με υποθέσεις που ήδη υπήρχαν και δεν λύθηκαν στο παρελθόν, τα οποία ξεκίνησαν στην δυναμική της προηγούμενης Ολική Ηλιακής έκλειψης κορυφώνονται σε αυτή την Μερική Σεληνιακή Έκλειψη και τώρα αφαιρούν πρόσωπα και καταστάσεις μέχρι την Νέα Σελήνη του Αυγούστου.

Μέσα στον χάρτη η πιο ακριβής όψη είναι η αντίθεση της Αφροδίτης με τον Κρόνο, που όταν εμπλέκονται μεταξύ τους μας προϊδεάζουν για στερήσεις, φτώχεια, περιορισμούς, ψυχρότητα των συναισθημάτων αλλά και η κατάσταση του να είναι κάποιος ανικανοποίητος.

Ο Κρόνος είναι αρκετό διάστημα μπλεγμένος με τους Δεσμούς της Σελήνης και σίγουρα είναι η αιτία της διάσπασης διαφόρων ομάδων αλλά και σχέσεων γενικά, οι οποίες πιθανόν δεν είχαν γερά θεμέλια.

Όλα αυτά μέσα στον άξονα του Καρκίνου – Αιγόκερω, που σε αυτόν τον χάρτη έχουν ιδιαίτερη δυναμική αφού ο Ωροσκόπος στον Κριός κανονίζει την διάταξη των οίκων του χάρτη, στα συμβατά για τα θέματα τους ζώδια. Έτσι ο Καρκίνος κατέχει τον τέταρτο οίκο και ο Αιγόκερος τον δέκατο.

σεληνιακή έκλειψη 17,7,2019

Η Σελήνη που έχει τον λόγο σε αυτήν την έκλειψη είναι στην πιο αδύναμη θέση της, μέσα στον σπίτι του Κρόνου και μαζί με τον ίδιο τον Κρόνο που είναι παντοδύναμος μέσα στον Αιγόκερω, αλλά συγχρόνως και μαζί με τον βαρύ Πλούτωνα και τον δυσοίωνο Νότιο Δεσμό.

Εδώ ταιριάζει η ρήση ΄΄ξεπληρώνω κάρμα΄΄. Το κάρμα δεν είναι τίποτε άλλο απο τις δράσεις μας που προκαλούν αντιδράσεις και έρχονται τώρα όλες μαζί, για να μας μάθουν να σεβόμαστε τους νόμους της φύσης και όχι μόνο!

Ο καθένας ξέρει τα λάθη του και τις παραλήψεις που έμειναν και τώρα καλείται να τις αντιμετωπίσει. Τα λάθη όμως δεν είναι μόνο ατομικά είναι και συλλογικά!

Ο Άρης στην 9η μοίρα του Λέοντα κυβερνήτης του ωροσκόπου μας μιλάει για μία έκλειψη θυσίας της υπερηφάνειας που σαν λαός είχαμε και θα συνεχίσουμε να έχουμε, αλλά και έναν έντονο πτωτικό Ουρανό μέσα στον πρώτο οίκο που μας θυμίζει ότι οι λύσεις στα θέματα μας είναι οι αλλαγές. Τι αλλαγές? Μέσα στον Ταύρο που είναι το ζώδιο της ασφάλειας και της σταθερότητας τι άλλο απο τον χειρισμό των οικονομικών μας, δηλαδή αυτά που χρειαζόμαστε για την επιβίωση μας.

Η Αφροδίτη μέσα στον Καρκίνο κυβερνήτης του οίκου των οικονομικών σε αντίθεση με τον Κρόνο, κυβερνήτη του οίκου των κυβερνώντων, δεν έχει πολλές ελπίδες όσο και αν διαμαρτύρεται για την ανέχεια και την φτώχεια μέσα στην οικογενειακή της κατάσταση.

Όλη η πολυαστρία μέσα στον οίκο της αντιπολίτευσης με τον ανάδρομο Ερμή να κόβει βόλτες μέσα έχει να πει πολλά και εριστικά συγχρόνως, λόγω της εμπλοκής του με τον Άρη όλο αυτό το διάστημα.

Ο Ερμής κυβερνήτης του 3ου οίκου δηλαδή του τομέα των ΜΜΕ, αλλά και των υφισταμένων του δημόσιου τομέα, θα μας κρατήσει το ενδιαφέρον με διάφορες κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες.

Ο Δίας κυβερνήτης του 9ου, οίκου των εξωτερικών υποθέσεων συνηγορεί και πιέζει μέσω των νομικών διαδικασιών ως αναφορά τα μέτρα λιτότητας που επιβάλλονται λόγω των υποχρεώσεων του κράτους.

Ο Ποσειδώνας με την ευεργετική συμμετοχή τους στο όλο σχήμα, μας ωθεί να μην χάνουμε την πίστη μας στα όνειρά μας, αλλά να συνεχίσουμε να προσπαθούμε με τα λιγοστά μέσα που έχουμε, συσπειρωμένοι μέσα απο τις αξίες της οικογένειας και της πατρίδας ευρύτερα … αφού όλα τα προβλήματα τελικά έχουν τις λύσεις τους, άλλοτε εύκολα και άλλοτε δύσκολα!

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

16.7.2019

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s