Ολική έκλειψη Ηλίου 2.7.2019

ολικη εκλειψη Ηλιου 2.7.2019

Η Ολική Ηλιακή έκλειψη στις 2 Ιουλίου 2019, γίνεται στην 10.37΄μοίρα του Καρκίνου, στις 22.16΄ώρα Ελλάδος. Με συντεταγμένες Αθηνών έχουμε ένα αστρολογικό χάρτη με Ωροσκόπο στην 5.24΄ μοίρα του Υδροχόου και Μεσουράνημα στην 25.36΄μοίρα του Σκορπιού.

Η έκλειψη αυτή δεν θα είναι ορατή απο την Ελλάδα αλλά απο τον Νότιο Ειρηνικό, θα διαρκέσει 4 λεπτά 39΄της ώρας, και θα περάσει επάνω απο την Χιλή, την Αργεντινή, την Ουρουγουάη και άλλα μέρη της Νότιας Αμερικής.

Η έκλειψη αυτή ανήκει στην οικογένεια Saros 127, έχει διάρκεια 1460 χρόνια, η οποία ξεκίνησε απο τις 10.10.991 και θα τελειώσει στις 21.3.2452.

Ερμηνευτικά μας παραπέμπει στην δυναμική της πρώτης έκλειψης της ιδίας οικογένειας 127 του έτους 991, η οποία είναι μία έκλειψη μεταμόρφωσης με εμμονές για μεγάλα κατορθώματα που φέρνουν ριζικές αλλαγές σε μία διαμορφωμένη κατάσταση.

Με αυτήν την λογική μπορούμε να καταλάβουμε τα χαρακτηριστικά της, ώστε να ερμηνεύσουμε το τι μέλλει γενέσθαι κάθε φορά απο την συγκεκριμένη Saros, η οποία έχει επαναληψιμότητα περίπου κάθε 18-19 χρόνια. Η προηγούμενη έκλειψη της ιδίας σειράς Saros 127, έγινε στις 21.6.2001.

Κάθε Ολική Ηλιακή έκλειψη έχει μια χρονική δυναμική ανάλογη με την διάρκειά των λεπτών που διαρκεί, δηλαδή όταν χάνεται το φως του Ηλίου απο το πέρασμα της Σελήνης επάνω απο τον δίσκο του για λίγα λεπτά.

Η συγκεκριμένη έκλειψη θεωρείται αρκετά δυναμική για τα γεγονότα που θα συμβούν τουλάχιστον μέχρι την επόμενη Ηλιακή έκλειψη.

Η προηγούμενη έκλειψη του 2001 της Saros 127, σε παγκόσμια έκταση μας έδωσε έναν ισχυρό σεισμό στο Περού στις 23.6.2001, όπου ακολούθησε ένα καταστροφικό τσουνάμι, αφήνοντας 102 νεκρούς και 70 αγνοούμενους.

Στις 11.9.2001 σκοτώνονται 2.996 άτομα απο το τρομοκρατικό κτύπημα στους Δίδυμους Πύργους της Αμερικής, ενώ σαν απόρροια αυτού του γεγονότος, στις 20 Σεπτεμβρίου 2001 ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους ανακηρύσσει τον »πόλεμο κατά της Τρομοκρατίας».

Στην Ευρώπη είναι η χρονιά της νομισματικής ένωσης, όταν μπαίνουμε στο Ευρώ και πολλά αλλάζουν στην ζωή μας.

Στην Ελλάδα βρισκόμαστε απροετοίμαστοι με την νέα ισοτιμία των νομισμάτων και χάνουμε τον έλεγχο της αξίας του χρήματος όπως το ξέραμε μέχρι τότε. Το αποτέλεσμα ήταν η άνοδος των τιμών κατά την στρογγυλοποίηση στην μετατροπή της αξίας των δύο νομισμάτων, δηλαδή της δραχμής και του ευρώ, έτσι μη δίνοντας σημασία στην αξία των κερμάτων όπως είμαστε συνηθισμένοι, δεν μας απασχολούσε η στρογγυλοποίηση των τιμών. Αυτή ήταν η αρχή της μεγάλης μας αυταπάτης.

Ας αναλύσουμε λοιπόν την δυναμική του συγκεκριμένου χάρτη για την Ελλάδα αφού η οικοθεσία του χάρτη την αφορά, δεδομένου ότι δώσαμε τις συντεταγμένες των Αθηνών, ως τόπο του κέντρου των αποφάσεων της χώρας μας.

έκλειψη ηλιου 2,7,2019

Χρησιμοποίησα μέσα σε αυτόν τον χάρτη της έκλειψης και τους 8 υποθετικούς πλανήτες της Uranian Αστρολογίας, λόγω της θέσης του Vulcanus που συμπίπτει να είναι σε ακριβή σύνοδο με τον Άρη. Αυτή η σύνοδος σημαίνει ότι θα υπάρξει μία επεκτατική και βίαιη πράξη, αλλά και η θέση του Kronοs και του Hades, που έχουν στο μεσοδιάστημα τους τον Ήλιο και την Σελήνη αυτού του χάρτη της έκλειψης, που σημαίνει κατά Ebertin »μια μεγάλη χυδαιότητα και μεγάλη φτώχεια που την εισπράττουν κυβέρνηση και λαός».

Παρατηρώντας τον χάρτη βλέπουμε φορτωμένο τον 6ο οίκο (ο οποίος φιλοξενεί και τα φώτα της έκλειψης), που μας δηλώνει ότι τα θέματα που θα μας απασχολήσουν αυτό το διάστημα θα πηγάζουν απο τον δημόσιου τομέα (στρατός, σώματα ασφαλείας, τομέας υγείας, κ.λ.π.), αλλά και ευρύτερα απο θέματα όλης της εργατικής τάξης, που υπηρετούν το συμφέρον όλου του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Μία καινούργια αρχή απαιτείται λοιπόν σε αυτούς τους τομείς, αφού τα τελευταία χρόνια ήταν η εργατική τάξη που πλήρωσε κατά κύριο λόγο τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Κυβερνήτης του Ωροσκόπου αυτού του χάρτη είναι ο Ουρανός, ο οποίος τετραγωνίζει μαζί του, ενώ συγχρόνως ο Ωροσκόπος έχει ένα βοηθητικό εξάγωνο επάνω στον Χείρωνα. Απρόβλεπτες οι εξελίξεις λόγω της ανατρεπτικής διάθεσης που θα υπάρχει διάχυτη στο περιβάλλον μας, ενώ παράλληλα και η ανάγκη συμπαράστασης και συμπόνοιας για τους αδύναμους και τους οικονομικά και ηθικά πληγωμένους απο την κρίση, θα είναι το ζητούμενο των καιρών.

Ο Ποσειδώνας ανάδρομος και επάνω στην ακμή του 2ου, οίκου των οικονομικών σε τετράγωνο με τον εξίσου ανάδρομο Δία, υπόσχεται χωρίς καμία σοβαρότητα αλλά μάλλον παραπλανητικά πλάνα ανεφάρμοστα. Το τετράγωνο αυτό είναι η αιτία που προκαλεί σύγχυση, αλλά και κρυμμένη κερδοσκοπική διάθεση σε κάποιους που θα ξέρουν να παίξουν το παιχνίδι της κερδοσκοπίας και του τυχοδιωκτισμού.

Ο Ποσειδώνας κυβερνήτης του οίκου των οικονομικών, κάθετε επάνω σε μεσοδιαστήματα πλανητών που μιλάνε για ένα μεγάλο θυμό, για δολιότητες που έχουν γίνει επάνω σε ένα εξαπατημένο λαό και μια αδιαφορία έως και απάθεια των εκάστοτε εξουσιαστών.

Φυσικά όλο αυτό το σκηνικό δημιουργεί μεγάλη σύγχυση στον λαό, που φαντάζεται σκοτεινές δυνάμεις να ωθούν τις καταστάσεις που αυτός βιώνει.

Η Αφροδίτη στην αναιρετική των Διδύμων μέσα τον 5ο, οίκο της παιδείας, των επενδύσεων, της χαράς και της διασκέδασης γενικά, δίνει μια διέξοδο ελαφρότητας που ίσως είναι απαραίτητη αυτό το διάστημα στον κόσμο.

Παράλληλα η Αφροδίτη ως κυβερνήτης του 4ου αποζητά ενότητα πάση θυσία, η οποία ίσως επιτευχθεί μέσα απο τους οικογενειακούς δεσμούς για την προστασία της ακίνητης οικογενειακής περιουσίας (ο Admetοs με την παρουσία του στον 4ο οίκο μας παραπέμπει στις οικογενειακές μας ρίζες και στην ανάγκη μιας ουσιαστικής και βαθιάς συναισθηματικής επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια).

Η ακριβής σύνοδος του ανάδρομου Κρόνου με τον Νότιο Δεσμό της Σελήνης μέσα στον 12ο οίκο φανερώνει τις εχθρικές διαθέσεις αυτών που κατέχουν τις πραγματικές εξουσίες και μέσα απο το παρασκήνιο κινούν τα νήματα, εμφανίζοντας ελπίδες ψεύτικες, που αν δεν εφαρμοστούν θα γεννήσουν μεγάλες και ανεξέλεγκτες αντιδράσεις στους κόλπους της εργατικής τάξης.

Ο Κρόνος σε αντίθεση με τον Βόρειο Δεσμό της Σελήνης, σημαίνει μια ωριμότητα που πηγάζει μέσα απο δύσκολες καταστάσεις στο περιβάλλον μας και στους δικούς μας ανθρώπους.

Το εξάγωνο του Κρόνου με τον Ποσειδώνα σημαίνει την ανάγκη για πρόβλεψη, πρόληψη και μεθοδική εκτέλεση των σχεδίων μας. Σημαίνει επίσης την αργή επίτευξη της επιτυχία, διαμέσου μιας έντονα ισχυρής δραστηριότητας και μιας μεγάλης προσπάθειας (κατά τον Ebertin). Όλο αυτό μπορεί να προκύψει μέσα απο μια μοναχική πορεία, πολύ πιθανόν μέσα απο την διάλυση μιας ομάδας και τον σχηματισμό μιας νέας, που θα έχει σκοπούς πιο ανθρώπινους και θα υποστηρίξει τους αδύνατους και αδικημένους.

Πάντα μια Έκλειψη έρχεται να διαλύσει κάτι σάπιο και μας βάζει πολλές φορές με δύσκολο τρόπο σε ένα άλλο δρόμο για να γεννηθεί κάτι καινούργιο, βιώσιμο και πιο επωφελές υλικά αλλά κυρίως ηθικά και πνευματικά.

Οι συνειδητοποιήσεις είναι το κέρδος μας για να προχωρήσουμε και αυτή η Έκλειψη έχει πολλές δυνατότητες, μέσα απο δύσκολες βέβαια καταστάσεις.

Ο Άρης μέσα απο τον πύρινο Λέοντα σε αυτόν τον χάρτη βρίσκεται σε σύνοδο ακριβείας με τον Vulcanus και μας μιλάει για μοιραία γεγονότα, για τρομοκρατικά επεισόδια, καταιγίδες πολύ επικίνδυνες κυριολεκτικές και μεταφορικές, έκρηξη ηφαιστείων, εξαναγκασμό σε πόλεμο, προσωπικό ή κυριολεκτικό σε κάποιο σημείο του πλανήτη.

Ο Άρης είναι κυβερνήτης του τρίτου οίκου και έχει μέσα τον Ουρανό, οπότε χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις μας για αποφυγή ατυχημάτων, αλλά και στα λόγια που μας ξεφεύγουν ανεξέλεγκτα μέσα στον θυμό μας.

Ο Ερμής κυβερνήτης του 5ου οίκου της χαράς και της δημιουργίας και του 8ου οίκου των οικονομικών μας υποχρεώσεων, έχει ελπίδες ότι θα τα καταφέρει αφού βρίσκεται μέσα στον Λέοντα και μπορεί να χαίρεται παρόλα τα δύσκολα που έχει μπροστά του.

Ο Πλούτωνας στον 12ο οίκο των εχθρών και των βασάνων, μας δοκιμάζει τις αντοχές μας και ως κυβερνήτης του Μεσουρανήματος αυτού του χάρτη, μας υπόσχεται υποστήριξη σε μακροχρόνια σχέδια και μια στροφή των γεγονότων ίσως και με σκληρό τρόπο, αλλά και λυτρωτικό.

Το Μεσουράνημα στον Σκορπιό δηλώνει την ανάγκη της μετάλλαξης και της αναγέννησης απο τις στάχτες του παλιού και παρωχημένου, και την ανάγκη ενός καινούργιου πλάνου.

Αλλά και η ύπαρξη του Δία στην 10ο οίκο του χάρτη, μας εφιστά την προσοχή στο μεγάλο τρίγωνο της γνώσης που δεσπόζει σχηματισμένο μέσα στον χάρτη, το οποίο αποτελείται απο το τετράγωνο του Ποσειδώνα με τον Δία, την χιαστί όψη του Δία με τον Βόρειο Δεσμό και το τρίγωνο του Βόρειου Δεσμού με τον Ποσειδώνα.

Ένας σχηματισμός που έχει κάτσει σε αυτές τις μοίρες αρκετό καιρό, ίσως για να μας επισημάνει ότι τα όνειρα θέλουν ομαδικούς αγώνες και επιμονή για να πετύχουν τα ιδανικά σε ένα πανανθρώπινο επίπεδο, έτσι όπως το ορίζει ο Ποσειδώνας μέσα απο τον ιδεαλιστή Ιχθύ, που νοιάζεται για τα ιδανικά και τις αξίες του πνεύματος και της ψυχής και όχι της ρηχής ευτυχίας, που προκύπτει απο τις φευγάτες και πρόσκαιρες ευκαιρίες χωρίς ένα ουσιαστικό στόχο. Ένα στόχος που δεν είναι άλλος απο την ομαλή πορεία της ψυχής με τα αιτήματα της, επάνω στον γήινο πλανήτη μας.

Εύχομαι να πάρουμε τα μηνύματα που μας προσφέρει κάθε φορά το πλανητικό σκηνικό για την εξέλιξη και την ουσιαστική ευτυχία μας.

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

1.7.2019

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s