Θερινό Ηλιοστάσιο 2019

θερινο ηλιοστάσιο 2019

Το Θερινό Ηλιοστάσιο εφέτος γίνεται στις 21.6.2019 στις 18.54΄ώρα Ελλάδος και με συντεταγμένες Αθηνών έχουμε ένα χάρτη με ωροσκόπο στις 5.58΄του Τοξότη και μεσουράνημα στις 21.05΄της Παρθένου.

Το μεσουράνημα αυτό είναι ακριβώς επάνω στον Βόρειο Δεσμό του χάρτη της Ελλάδος (γενέθλιος χάρτης 3.2.1830 12.00 μμ) και ο ωροσκόπος του χάρτη του Ηλιοστασίου 2019 είναι μέσα στον 7ο οίκο του χάρτη της Ελλάδος (οίκος των συμμάχων και φανερών εχθρών του κράτους).

Νομίζω ότι η συγκυρία της δομής αυτού του χάρτη του Θερινού Ηλιοστασίου, είναι σαν κάτι να θέλει να μας μηνύσει σε σχέση με την κατάσταση που επικρατεί αυτό το διάστημα στην χώρα μας,

Ο Ήλιος του χάρτη του θερινού Ηλιοστασίου, βρίσκεται στον 7ο οίκο μαζί με την Αφροδίτη (οίκο των άλλων δηλ. Συμμάχων, συνεταίρων και φανερών εχθρών).

Τα θέματα που θα μας απασχολήσουν θα είναι αντιπαραθέσεις με τους άλλους τόσο για τις οικονομικές υποχρεώσεις μας (αφού ο Ήλιος είναι κυβερνήτης του ογδόου), όσο και τα θέματα της υγείας, τα εργασιακά θέματα κυρίως του δημόσιου τομέα, αλλά και της σύνθεσης του κοινοβουλίου (αφού η Αφροδίτη κυβερνά τον έκτο, οίκο της εργασίας και τον ενδέκατο, οίκο του κοινοβουλίου). Και βέβαια θέματα εξωτερικής πολιτικής και σχέσεων με τους συνεταίρους, συμμάχους και φανερούς εχθρούς μας.

Τα οικονομικά θέματα όμως θα είναι τα πρώτα και τα πιο καυτά, αφού ο Κρόνος (κυβερνήτης του 2ου οίκου) με την αναδρομή του και την εμπλοκή του με τους Δεσμούς της Σελήνης, επηρεάζει όλο το σκηνικό έντονα όλο το τρίμηνο.

Η δε Σελήνη του χάρτη βρίσκεται στον 3ο οίκο (τομέας των ΜΜΕ και των μετακινήσεων) στις 19.02΄του Υδροχόου. (Αξιοσημείωτο είναι εδώ, ότι η ακμή του 3ου οίκου του χάρτη είναι η 14η μοίρα του Υδροχόου, δηλαδή η μοίρα όπου βρίσκεται ο Ήλιος του γενεθλίου χάρτη της Ελλάδος (σε συναστρία του χάρτη του Ηλιοστασίου με τον γενέθλιο χάρτη της Ελλάδος). Οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων της Ελλάδος αυτό το διάστημα επικοινωνούν τα προγράμματα και τις θέσεις τους προς τον λαό, μέσω των ΜΜΕ και των μετακινήσεων τους ανά την Ελλάδα.

Ερμηνεύοντας ένα χάρτη θερινού Ηλιοστασίου συνήθως τον παραβάλλουμε με τον χάρτη της επόμενης Φθινοπωρινής Ισημερίας, που αυτή την χρονιά θα γίνει στις 23.9.2019, για να προβλέψουμε όσο μπορούμε τις εξελίξεις που θα τρέχουν μέσα στο επόμενο τρίμηνο.

Αναλύοντας τον χάρτη της θερινής Ισημερίας του 2019, βλέπουμε να δεσπόζει μέσα στον χάρτη ένας σχηματισμός που τον ονομάζουμε »τρίγωνο της γνώσης». Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι οι όψεις του σχηματισμού θα μας δώσουν μια συνειδητοποίηση για να μάθουμε κάτι απο αυτή την συγκυριακή θέση των πλανητών.

Οι πλανήτες που σχηματίζουν τον σχηματισμό είναι ο Δίας (νόμος, θρησκεία, ηθική, αφθονία), ο Ποσειδώνας (βοήθεια άνωθεν, συμπόνοια και αλληλεγγύη) και ο Β. Δεσμός της Σελήνης (ομάδες ανθρώπων με κοινά προβλήματα και αιτήματα).

Δηλαδή εδώ έχουμε ένα ακριβές τετράγωνο του ανάδρομου Δία στον Τοξότη, με τον στάσιμο και έτοιμο να αναδρομίσει Ποσειδώνα στους Ιχθύες, αλλά και μία όψη χιαστί του Δία με τον Βόρειο Δεσμό της Σελήνης στον Καρκίνο, καθώς και ένα τρίγωνο του Νότιου Δεσμού της Σελήνης επάνω στον στάσιμο Ποσειδώνα.

Ο συνδυασμός του Δία με τον Ποσειδώνα μας παραπέμπει και σε κερδοσκοπικά παιχνίδια, ή σε διάφορες απάτες και εκμετάλλευση των ανθρώπων μέσω της ευπιστίας τους και της αγαθότητας τους.

Οι Δεσμοί της Σελήνης μέσα σε αυτόν τον χάρτη είναι ορθόδρομοι κάτι που δεν είναι και το συνηθισμένο, άρα κάτι ιδιαίτερο θέλουν να μας πουν για τις σχηματισμένες ομάδες πολιτικές και μη πολιτικές.

Παράλληλα όμως ο Ποσειδώνας όλο αυτό το διάστημα και για το επόμενο τρίμηνο θα έχει μια διευκολυνόμενη όψη τριγώνου/εξαγώνου επάνω στους Δεσμούς της Σελήνης, που σημαίνει τυχαίες συγκυριακές και υποστηρικτικές σχέσεις, ανάλογες με τα θέματα που θα τρέχουν τότε, σαν μια τυχαία βοήθεια στην δύσκολη στιγμή. Πολύ πιθανόν υποστηρίξεις συμμάχων ή συνεταίρων.

Ο ανάδρομος Κρόνος θα βρίσκεται σε όψη εξαγώνου με τον ανάδρομο Ποσειδώνα μέχρι το τέλος του Ιουλίου και ίσως βοηθήσει δια της λογικής τις εξελίξεις αυτού του διαστήματος, όπου ενδιάμεσα θα έχουμε μία Ολική Ηλιακή Έκλειψη στις 2.7.2019 και μία Μερική Σεληνιακή έκλειψη στις 17.7.2019, αλλά και έναν Ερμή, ο οποίος θα αναδρομίσει στις 11 Ιουλίου και θα ορθοδρομίσει στην Νέα Σελήνη του Αυγούστου στης 1.8.2019.

Παράλληλα στις 12-13 Αυγούστου τελειώνει την αναδρομή του ο Δίας απο την 14.30΄ μοίρα του Τοξότη αλλά δίνει την σκυτάλη της αναδρομής στον Ουρανό που βρίσκεται στην 6.36΄μοίρα του Ταύρου. Από αυτή την συγκυρία περιμένουμε πολλά σκάνδαλα, σπατάλες και υπερβολές να βγουν στην επιφάνεια πολύ πιθανόν μέσα απο νομικές διαδικασίες, που είχαν ξεκινήσει και για κάποιο λόγο είχαν καθυστερήσει να αποκαλυφθούν.

Το δυσκολότερο διάστημα είναι οι 7, 8, 9η Ιουλίου που όλως τυχαίως το πιθανότερο είναι να έχουμε βουλευτικές εκλογές, και λέω πιθανόν γιατί εκείνες τις ημέρες έχουμε τον Άρη σε όψη συνόδου με τον στάσιμο Ερμή (που αρχίζει την αναδρομή του απο αυτή την μοίρα συνόδου), ενώ και οι δύο είναι σε εμπλοκή με τον Ουρανό και τον Ποσειδώνα. Παράλληλα έχουμε και τον Ήλιο με τον Β. Δεσμό σε αντίθεση με τον ανάδρομο Κρόνο και τον Ν. Δεσμό της Σελήνης.

Μια συγκυρία που μυρίζει απρόοπτα γεγονότα, εκπλήξεις και ξαφνικές δοκιμασίες και περιορισμούς, που θα έχουν τις ρίζες τους στο παρελθόν.

Δύσκολες καταστάσεις θα έχουμε επίσης και στα οικονομικά θέματα μετά την έκλειψη της Σελήνης δηλαδή απο τις 17 Ιουλίου μέχρι τις 21 Ιουλίου, αλλά και πολλές αυταπάτες και ψέμματα θα βιώσουμε μέσα στον Σεπτέμβριο.

Ένα τρίμηνο λοιπόν με πολλές και σημαντικές αλλαγές στο Ουράνιο σκηνικό και όψεις με νόημα, αφού μέσα απο τις αναδρομές του ο Κρόνος θα συναντάει τους Δεσμούς της Σελήνης (οι δεσμοί μας παραπέμπουν σε ομάδες με κοινό στόχο), και όχι μόνο.

Παράλληλα όμως επάνω στους Δεσμούς της Σελήνης θα επιδρά θετικά ο Ποσειδώνας, απο μια δυνατή θέση αν και ανάδρομος, που σημαίνει ότι θα θέσει σε λειτουργία τα δικά του αιτήματα, που μέσα απο τους Ιχθύες δεν είναι άλλα απο την συμπόνοια των αδικημένων και ταλαιπωρημένων πολιτών, αυτών των δύσκολων καιρών.

Μέσα σε ένα δύσκολο διάστημα ωστόσο θα υπάρχουν και ευνοϊκές μέρες σαν διαλείμματα, για να απολαύσουμε αυτό το καλοκαιράκι, αφού τα θέματα που θα τρέχουν θα είναι υπεράνω των δικών μας δυνατοτήτων, ώστε να μπορέσουμε να τις επηρεάσουμε.

Καλό καλοκαίρι σας εύχομαι με υψηλό το ηθικό … και όλα θα τα αντιμετωπίσουμε αν είμαστε σε αισιόδοξη διάθεση … και φυσικά αν έχουμε πίστη στο σύμπαν που προσπαθεί να επιδιορθώσει τα αδιόρθωτα!

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

24.7.2019

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s