ΚΛΕΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΜΙΑΣ ΗΛΙΑΚΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

16

Η Ηλιακή επιστροφή είναι μία τεχνική που μας περιγράφει την τάση μιας συγκεκριμένης χρονιάς της ζωής του ατόμου και πολλές φορές περιγράφει με μεγάλη ακρίβεια τα γεγονότα που θα συμβούν μέσα σε αυτήν, αρκεί να ξέρουμε να τα ερμηνεύσουμε.

Η Ηλιακή επιστροφή προκύπτει απο ένα χάρτη που δημιουργούμε, όταν ο Ήλιος ξαναγυρίζει στην ακριβή θέση που είχε στον Γενεθλίου χάρτη, με την μέγιστη ακρίβεια σε μοίρες, πρώτα και δεύτερα λεπτά.

Η ερμηνεία του συγκεκριμένου χάρτη γίνεται με αυστηρούς κανόνες της αστρολογίας.

Για να ερμηνεύσουμε μία Ηλιακή Επιστροφή πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζουμε:

1. Την ακριβή ώρα γέννησης του ατόμου.

2. Να έχουμε μελετήσει καλά το γενέθλιο ωροσκόπιο και την δυναμική του.

3. Να κάνουμε επανατοποθέτηση των συντεταγμένων του τόπου, που θα βρίσκεται το άτομο την σχετική χρονιά.

4. Μόνο ο χάρτης της Ηλιακής Επιστροφής δεν βοηθάει για να γίνει ένα γεγονός αν δεν υποστηρίζετε απο μία αντίστοιχη όψη στο Γενέθλιου χάρτη.

5. Μεγάλη ερμηνευτική σημασία έχουν ο Ήλιος, η Σελήνη, ο Ωροσκόπος, και οι ακμές των οίκων του χάρτη της Ηλιακής επιστροφής.

Κανόνες ερμηνεία του χάρτη μιας Ηλιακής επιστροφής

1. Ιδιαίτερη σημασία έχει σε ποιόν οίκο βρίσκεται ο Ήλιος και βέβαια αν βρίσκεται σε γωνιακό οίκο δίνουμε μεγαλύτερη βαρύτητα στην ερμηνεία του.

2. Παρατηρούμε σε ποιον οίκο έχουμε τους περισσότερους πλανήτες και κυρίως που βρίσκονται τα φώτα δηλ. ο Ήλιος και η Σελήνη και εν συνεχεία οι προσωπικοί πλανήτες Ερμή, Αφροδίτη, και Άρη.

3. Προχωράμε την Σελήνη με την μέθοδο μοίρα/έτος μέχρι 12 μοίρες που είναι οι μήνες ενός ηλιακού έτους και παρατηρούμε τι συναντά η Σελήνη στην πορεία της κυρίως με Πτολεμαϊκές όψεις και το ενεργοποιεί.

4. Χρησιμοποιούμε τις διελεύσεις απο τον Άρη και μετά δηλαδή τον Δία, Κρόνο, Ουρανό, Ποσειδώνα, Πλούτωνα, Χείρωνα, και τον Βόρειο Δεσμό ως προς τους πλανήτες και τους οίκους του Γενεθλίου χάρτη του ατόμου που ερμηνεύουμε. Οι διελεύσεις λειτουργούν με ανοχή μίας μοίρας.

5. Κοιτάζουμε τις εκλείψεις της συγκεκριμένης χρονιάς και τι όψεις κάνουν με την Ηλιακή Επιστροφή αλλά και με την προγενέθλια έκλειψη του ατόμου.

6. Ελέγχουμε τα μεσοδιαστήματα της Ηλιακής, αλλά και τις διελεύσεις των πιο σημαντικών εξωκρόνιων μεσοδιαστημάτων, δηλαδή τι νόημα επιπλέον έχουν να δώσουν, σε τι οίκο αντιστοιχούν στο γενέθλιο κλπ. (η έννοια »σημαντικών» είναι σχετική με την προσωπική εκτίμηση του αστρολόγου σε σχέσει το θέμα που θέλει να ερευνήσει πιο εξονυχιστικά).

7. Συγκρίνουμε τις παραλληλίες και αντιπαραλληλίες του χάρτη της Ηλιακής επιστροφής με τις αντίστοιχες του γενεθλίου, δηλαδή των θέσεων των πλανητών απο απόκλιση.

8. Προχωράμε τον Ωροσκόπο της Ηλιακής μέρα/μοίρα για 12 μοίρες και προσέχουμε τις Πτολεμαϊκές όψεις κυρίως, που προκύπτουν με τον Ωροσκόπο και τους άλλους πλανήτες και σημεία. Το ίδιο κάνουμε και για τον Ήλιο της Ηλιακής Επιστροφής.

9. Για περισσότερες λεπτομέρειες κυρίως χρονικές, χρησιμοποιούμε τις 13 Σεληνιακές επιστροφές (συμπεριλαμβάνουμε και την τρέχουσα) και τις συγκρίνουμε με τον Γενέθλιο χάρτη.

10. Μεγάλη σημασία έχει ο Ωροσκόπος της Ηλιακής επιστροφής σε ποιο ζώδιο πέφτει και σε τι μοίρα, δηλαδή αν υπάρχει σε αυτή την μοίρα κάποιος απλανής, κρίσιμη μοίρα, καθώς και ποιος είναι ο κυβερνήτες και ποιος ο επικυρίαρχος της μοίρας.

11. Τι όψεις κάνει ο Ωροσκόπος της Ηλιακής επιστροφής με τους πλανήτες της Ηλιακής και τι όψεις κάνει με τους πλανήτες και σημεία του Γενεθλίου χάρτη. Η πιο σημαντική όψη είναι η σύνοδος. Πιο σημαντικές είναι οι συγκλίνουσες όψεις και όχι οι αποκλίνουσες που σημαίνουν περασμένα γεγονότα, δηλαδή συμβάντα της προηγούμενης Ηλιακής επιστροφής.

12. Σε ποιον οίκο βρίσκεται ο κυβερνήτης του Ωροσκόπου της Ηλιακής στον χάρτη της Ηλιακής και τι όψεις κάνει με τους άλλους πλανήτες, καθώς και σε τι μοίρες κάθεται (Ενεργειακά φορτισμένες μοίρες).

13. Σύγκριση και αντιστοίχιση των ακμών των οίκων της Ηλιακής σε σχέση με την οικοθεσία του Γενεθλίου και ερμηνευτική ανάλυση αυτών. Εδώ παραβάλλουμε τους δύο χάρτες δίπλα-δίπλα για να βλέπουμε τις ακμές των οίκων με τις ανάλογες σημασίες τους.

14. Ποιοι πλανήτες είναι μέσα σε κάθε οίκο και τι όψεις κάνουν μεταξύ τους.

15. Σημαντικό είναι ένας πλανήτης της Ηλιακής να ξαναγυρίζει στην γενέθλια θέση του, αυτό σημαίνει ότι τα θέματα του πλανήτη θα είναι στην επικαιρότητα της χρονιάς.

16. Πρωταρχική σημασία στην ερμηνεία έχει η εξήγηση των όψεων του χάρτη της Ηλιακής και σε δευτερεύουσα θέση έρχονται οι όψεις των πλανητών μεταξύ Ηλιακής και Γενεθλίου χάρτη. Αν υπάρχουν περισσότερη απο δύο πλανήτες σε επιστροφή, η χρονιά θα έχει καθοριστικά γεγονότα στα θέματα των πλανητών που επιστρέφουν στην γενέθλια θέση τους.

17. Σημαντικά τα σημεία του Ωροσκόπου και του Μεσουρανήματος του χάρτη της Ηλιακής να πέφτουν επάνω σε πλανήτες και σημεία του Γενεθλίου χάρτη.

18. Όταν ο κυβερνήτης του οίκου της Ηλιακής και ο κυβερνήτης του ιδίου οίκου του Γενεθλίου είναι σε όψη μεταξύ τους τότε μέσα στην χρονιά θα τονισθούν ιδιαίτερα τα θέματα του οίκου με την δυναμική και την ερμηνεία της όψεις που σχηματίζουν μεταξύ τους οι δύο κυβερνήτες.

19. Οι ανάδρομοι πλανήτες υποδηλώνουν γεγονότα που ξεκίνησαν πριν την έναρξη της νέας Ηλιακής επιστροφής.

20. Οι πλανήτες που βρίσκονται σε αναιρετικές μοίρες στον χάρτη της Ηλιακής επιστροφής μαρτυρούν την ανάγκη για το τέλος κάποιων καταστάσεων σε σχέση με τα θέματα του πλανήτη.

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

27.5.2019

Πηγή τα βιβλία και η προφορική διδασκαλία του Δρ. Χρ. Παΐζη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s