Η Αστραία της δικαιοσύνης και η Νέα Σελήνη 5.5.2019

ΖΥΓΌΣ

Η Νέα Σελήνη γίνεται την 5.5.2019 στις 1.45΄ ώρα Ελλάδος στην 14.10΄μοίρα του Ταύρου και με συντεταγμένες Αθηνών έχουμε ένα χάρτη με Ωροσκόπο στις 28.33΄του Αιγόκερω και Μεσουράνημα στις 20.01΄του Σκορπιού.

Η ανοιξιάτικη Νέα Σελήνη του Ταύρου με τον πλανητοειδή Αστραία δίπλα της, έρχεται να μας κινητοποιήσει το αίσθημα της δικαιοσύνης, όπως ο καθένας το αντιλαμβάνεται σε σχέση με την ασφάλεια, που χρειάζεται ο άνθρωπος για να λειτουργήσει και να δημιουργήσει στην ζωή του.

Αυτή η Νέα Σελήνη, που θα περιέχει το διάστημα των εκλογών, δηλαδή μέχρι την επόμενη Νέα Σελήνη των Διδύμων, μας δείχνει την δυναμική αυτού του διαστήματος.

Παρατηρώντας τον χάρτη κάτω απο αυτή την οπτική, καταλαβαίνουμε ότι το κλίμα θα είναι αρκετά ηλεκτρισμένο όχι μόνο στην χώρα μας, αλλά γενικά στην πολιτική και οικονομική σκηνή του παγκόσμιου γίγνεσθαι.

Το χαρακτηριστικό του χάρτη είναι η αντίθεση του εκτός ορίων Άρη των Διδύμων, με τον ανάδρομο Δία του Τοξότη και την χιαστί όψη του Άρη με τον ανάδρομο Πλούτωνα του Αιγόκερω, των οποίων τα αιτήματα λόγω των ανάδρομων θέσεων τους, έχουν να κάνουν με αναδρομές σε πεπραγμένα του παρελθόντος, πάντα σε σχέσει με τις εκάστοτε εξουσίες και το αίσθημα δικαίου που υπάρχει έντονα μέσα στον χάρτη, λόγω της θέσης του Δία στον Τοξότη αλλά και την παρουσία της Αστραίας, που κατέχει σημαντικό ρόλο στον συγκεκριμένο χάρτη.

Η Αστραία που πολύ όμορφα έχει αναλύσει στο βιβλίο του για τους πλανητοειδείς, ο Δρ. Χρ. Παΐζης τον περιγράφει απο μυθολογική σκοπιά, σαν τον πλανητοειδή που αναφέρεται στην Θεά της Δικαιοσύνης, γι αυτό και ονομαζόταν και Δίκη, εκτός απο Αστραία.

Λέγεται πως όσο υπήρχε δικαιοσύνη ανάμεσα στους ανθρώπους, η Αστραία ζούσε και αυτή ανάμεσά τους. Όταν όμως έπαψε να υπάρχει δικαιοσύνη ανάμεσα στους ανθρώπους, απομακρύνθηκε και αυτή, εγκαταλείποντας την Γη και έγινε αστέρι στον Ουρανό, στα πλαίσια του αστερισμού της Παρθένου, κοντά στον βασικό αστέρα αυτού του αστερισμού το Στάχυ. Γι αυτό και η Αστραία παριστάνονταν να κρατά στο ένα της χέρι μια ζυγαριά (σύμβολο της Δικαιοσύνης) και στον άλλο χέρι ένα στάχυ.

Η Αστραία είναι βασικός δείκτης δικαιοσύνης, δείχνει το πόσο έντονο είναι σε ένα χάρτη το ένστικτο της δικαιοσύνης, πόσο έντονη είναι η διάθεση κάποιου να αγωνιστεί για την δικαιοσύνη, όχι μόνο για το δικό του δίκαιο, αλλά για την Δικαιοσύνη ως έννοια ή αν θέλετε ως Ιδέα.

Δείχνει επίσης η Αστραία, πως αντιδρά κάποιος όταν νιώθει πως αδικείται και ευρύτερα πως απομονώνεται όταν θίγεται απο κάτι και που καταφεύγει όταν απομακρύνεται, δηλαδή τους χώρους απο τους οποίους εύκολα μπορεί να απομακρυνθεί, αλλά και τους χώρους στους οποίους μπορεί να καταφύγει, όταν απομακρύνεται.

Σε αυτόν τον χάρτη που η Αστραία βρίσκεται στο ζώδιο του Ταύρου. Ο Ταύρος είναι ένα ήρεμο ζώδιο που κάνει ότι μπορεί για να εξασφαλίσει την ηρεμία του και την ασφάλειά του, όταν όμως νιώσει πως αυτά απειλούνται, τότε μπορεί να γίνει …’εν υαλοπωλείω‘ ταύρος μαινόμενος.

Ας μην ξεχνάμε ότι η αυτοσυντήρηση στον Ταύρο είναι ιδιαίτερα έντονη και ίσως περισσότερο απο ο,τι σε οποιοδήποτε άλλο ζώδιο. Γι αυτό και όταν νιώσει ότι αδικείται, θα διεκδικήσει δυναμικά το δίκιο του, φτάνοντας ακόμα και σε εκρηκτικές αντιδράσεις, που μπορεί να θυμίζουν λίγο και την αντίδραση του Κριού! Και σε αυτό τον χάρτη, βλέπουμε ότι Ερμής, Αφροδίτη και Χείρωνας βρίσκονται στο ζώδιο του Κριού και ο Ουρανό πλανήτης κατεξοχήν της αντίδρασης, βρίσκεται μέσα στο ζώδιο του Ταύρου.

Η Αστραία στον Ταύρο θα έχει ευθιξία σε θέματα δικαιοσύνης όταν θίγεται προσωπικά ή θίγονται δικά του πρόσωπα για θέματα δικαιοσύνης. Τέλος όταν απομακρύνεται απο κάπου επειδή θίχτηκε, απομακρύνεται αφού πρώτα διεκδικήσει και αφού τα πει όσα θέλει να πει. Διακριτική αποχώρηση όμως, έστω και με παγωμένο τρόπο, δεν είναι κάτι που ταιριάζει στον αψύ θερμό Ταύρο!

Μέσα σε αυτόν τον χάρτη της Ν. Σελήνης, την πιο αδύναμη θέση την έχει η Αφροδίτη στον Κριό (δείκτης των οικονομικών), η οποία βρίσκεται και στην κεφαλή ενός δύσκολου ταυ τετραγώνου επάνω στους Δεσμούς και τον ανάδρομο Κρόνο.

Καταλαβαίνουμε ότι τα οικονομικά θα είναι το θέμα μας και δεδομένου ότι η χορηγός των φώτων Αφροδίτη, είναι στον δεύτερο οίκο των οικονομικών για την Ελλάδα, ενώ είναι κυβερνήτης του 4ου και του 9ου οίκου (νομικά θέματα που έρχονται απο το εξωτερικό και ρυθμίζουν τα εσωτερικά της χώρας) οι εξελίξεις θα είναι όχι και τόσο ευχάριστες.

Όταν στις 12 -13 Αυγούστου θα γυρίσει απο την ανάδρομη πορεία του ο Δίας, δίνοντας τα σκήπτρα του στον Ουρανό που ξεκινάει όλως συμπτωματικώς την αναδρομή του μέσα στον Ταύρο, τότε θα δούμε τα αποτελέσματα όσων θα έχουν βγει στη φόρα και θα μας κάνουν να λέμε ότι αυτό το καλοκαίρι, θα είναι το καλοκαίρι των ανατροπών κυρίως σε θέματα οικονομικά, παγκοσμίως ή τοπικά σε κάποιες χώρες εφόσον θα τους αφορά όλη αυτή η δυναμική αυτού του πλανητικού σκηνικού.

Ελλας Νέα Σελήνη 5,4,2019

Σας παραθέτω τον χάρτη της Νέας Σελήνης και την δυναμική του σε σχέσει με τον γενέθλιο χάρτη την Ελλάδας (χάρτης 3.2.1830), όπου βλέπουμε την Αστραία επάνω στον Βόρειο Δεσμό του γενέθλιου χάρτη της Ελλάδας και πόσο σημαντικό ρόλο έχει παίξει το θέμα της δικαιοσύνης σε αυτήν την χώρα … τα συμπεράσματα δικά σας!

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

5.5.2019

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s