Νέα Σελήνη 5.4.2019

29432707_2059963890958172_6948063676725198848_n

Η Νέα Σελήνη γίνεται στις 5 Απρίλη 2019, στις 11.50΄ώρα Ελλάδος, στην 15.17΄μοίρα του Κριού. Με συντεταγμένες Αθηνών έχουμε ένα αστρολογικό χάρτη με Ωροσκόπο στις 8.26΄του Καρκίνου και Μεσουράνημα στις 18.46΄των Ιχθύων.

Η Νέα αυτή Σελήνη έρχεται να ενεργοποιήσει την μερική Ηλιακή έκλειψη που έγινε στις 6 Ιανουαρίου 2019 στην 15η μοίρα του Αιγόκερω, οπότε επηρεάζει και τα θέματα που εξελίσσονται απο τότε.

Τα φώτα της Νέας Σελήνης βρίσκονται στην κορυφή του χάρτη στον 10 οίκο, γεμάτα ενέργεια μέσα απο το ζώδιο του Άρη, τον Κριό. Μέσα στον Κριό βλέπουμε και ένα δυναμικό Χείρωνα, ο οποίος εξαγωνίζει τον Άρη, που βρίσκεται στους Διδύμους στην 3η μοίρα, (μοίρα της απόλυτης έξαρσης του Β. Δεσμού).

Έχουμε λοιπόν μία επικοινωνία με κάποιον τρόπο μεταξύ του Ήλιου, της Σελήνης και του Χείρωνα, που βρίσκονται στον Κριό, φουριόζοι και παρορμητικοί με τον χορηγό τους τον Άρη, ο οποίος βρίσκεται στον 12ο οίκο του χάρτη μέσα στους Διδύμους και έχει όψη εξαγώνου με τον Χείρωνα αλλά και όψη ενάμιση τετραγώνου με τον Κρόνο. Ο Κρόνος ναι μεν φρενάρει τον Άρη, αλλά έχει και μία ευνοϊκή όψη εξαγώνου με τον Ποσειδωνιασμένο Ερμή, ο οποίος όμως βρίσκεται επάνω σε κρίσιμη μοίρα μαζί με τον Ποσειδώνα.

Ας τα πάρουμε όμως απο την αρχή τα δεδομένα μας, για να ξεμπερδέψουμε το κουβάρι αυτού του χάρτη, που κάτι θέλει να μας πει και εμείς απλά θα το υποψιαστούμε.

Έχουμε ένα χάρτη που έχει ελλειμματικό το στοιχείο του αέρα, μόνο ο Άρης βρίσκεται σε ζώδιο των Διδύμων και την ιδιότητα της σταθερότητας, αφού μόνο ο Ουρανός βρίσκεται στο ζώδιο του Ταύρου που μόνο σταθερότητα δεν εκφράζει.

Όλοι οι πλανήτες βρίσκονται στο επάνω μέρος του χάρτη εκτός απο τον Δία, που σημαίνει ότι υπάρχει εσωτερική αισιοδοξία αλλά τα υπόλοιπα τα εξωτερικευμένα βρίσκονται όλα επάνω στο τραπέζι (οι υπόλοιποι πλανήτες βρίσκονται στο επάνω μέρος), σε μία δυναμική πιέσεων, παρορμητισμού και ασάφειας, δηλαδή δηλούν γεγονότα που εξελίσσονται μέσα απο ρευστές καταστάσεις που δεν καθορίζουν κάτι σταθερό, παρά μόνο την αλλαγή, που όμως δεν ξέρουμε πια θα είναι.

Τα φώτα της Νέας Σελήνης βρίσκονται επάνω στην 16η μοίρα του Κριού, που είναι η πύλη του αρχηγού και σημαίνει ότι μία νέα αρχή γίνεται με επίδοξους νέους αρχηγούς, με παρορμητική διάθεση και λόγω της ευνοϊκής όψης τριγώνου των φώτων με την Δήμητρα στον Τοξότη, φαίνεται να εστιάζονται με διεκδικήσεις και διαπραγματεύσεις σε θέματα της καθημερινότητας, για μια πιο ποιοτική βάση της επιβιώσεις των εργαζομένων, αλλά και των απλών πολιτών.

Τα φώτα αυτής της Νέας Σελήνης όμως βρίσκονται στο μεσοδιάστημα του Χείρωνα/Ουρανού, που σημαίνει ότι λαός και εξουσία δονούνται με διάθεση πολύ δυναμική και πολεμική, όπου η οποιαδήποτε κόντρα ή φασιστική διάθεση επιβολής απο την μία πλευρά, γεννάει ένα νέο φασισμό απο την άλλη. Το μείγμα του Ουρανού με τον Χείρωνα ξύνει παλιές πληγές και συνήθως ξυπνάει φαντάσματα του παρελθόντος.

Ο Ουρανός εμπλέκεται με το μεσοδιάστημα της Αφροδίτης/Δία που σημαίνει εύκολη δημοφιλία και του Άρη/Χείρωνα που σημαίνει θέλω να χτίσω νέες γέφυρες. Αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε νέα πρόταση για θέματα πρακτικά και υλοποιήσιμα υποστηριχθεί απο κάποιους, θα τύχη μεγάλης αποδοχής και θα δώσει εύκολη δημοφιλία, ας μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο.

Η Κυβερνήτης του ωροσκόπου Σελήνη, βρίσκεται ανάστατη μέσα στο ζώδιο του Κριού στον δέκατο οίκο, ενώ ο Βόρειο Δεσμό βρίσκεται μέσα στον πρώτο οίκο, σε όψη αντίθεσης με τον Κρόνο και Πλούτωνα που βρίσκονται απέναντι στον έβδομο οίκο. Αυτό μας επιβεβαιώνουν την κόντρα και το παιχνίδι δύναμης του λαού με την εσωτερική και εξωτερική εξουσία. Το στοιχείο του εξαναγκασμού είναι έκδηλο όλο αυτό το διάστημα και μέσα σε αυτόν τον χάρτη μοιάζει να εντείνεται παρασκηνιακά, δεδομένου ότι ο Κρόνος έρχεται σε σύγκρουση με τον ‘Αρη που βρίσκεται στον δωδέκατο οίκο και ένας θεός ξέρει πως θα βγει η δυναμική του.

Ας σημειώσουμε δε ότι ο Αρης κάθεται επάνω σε μεσοδιαστήματα πλανητών, που εξηγούνται σαν φοβίες, βάσανα, σκληρότητα και έκρηξη θυμού μέσα απο μαζικές αντιδράσεις και πιθανά ατυχήματα.

Ο κυβερνήτης του μεσουρανήματος ο Ποσειδώνας είναι μεν παντοδύναμος στους Ιχθύς, για πνευματικά, ιδεαλιστικά και καλλιτεχνικά θέματα, αλλά όχι για υλικά και τετριμμένα θέματα της καθημερινότητας. Δεδομένου δε ότι είναι αγκαλιά με τον Ερμή που βρίσκεται ακόμη στην σκιά της αναδρομής του, σκορπάει ακόμη σύγχυση και παρανοήσεις σε όλες τις συνεννοήσεις και μετακινήσεις που πρεσβεύει ο Ερμής.

Ο Ερμής είναι κυβερνήτης του τετάρτου οίκου (οίκου της αντιπολίτευσης) και ο Ποσειδώνας του δεκάτου (οίκου της εξουσίας και της κυβέρνησης), οπότε καταλαβαίνουμε ότι μόνο σύγχυση, αοριστίες, μπερδέματα και αυταπάτες μπορούν να μας δείξουν σαν εικόνα προς τα έξω και κυρίως μέσα απο τις υποσχέσεις που εύκολα δίνονται, αλλά ποτέ δεν εκτελούνται.

Δίπλα η Αφροδίτη περιμένει κάτι καλό να συμβεί αλλά και αυτή κάθεται επάνω σε μεσοδιαστήματα που σημαίνουν ότι, μέσα απο μια επαναστατική διάθεση τελικά και αυτή στρέφει το ενδιαφέρον της προς κάποιες πιο ιδιόρρυθμες ομάδες, απειλώντας με αυτόν τον τρόπο να αφήσει το κατεστημένο με τις τετριμμένες υποσχέσεις του που είναι παρωχημένες πια, και να στραφεί σε άλλες πιο ριζοσπαστικές και καινούργιες.

Ο Δίας παντοδύναμος μέσα στον Τοξότη έχει μεγάλα σχέδια στο μυαλό του και είναι ξεκομμένος απο τους υπόλοιπους, ενώ είναι έτοιμος να αναδρομίσει, που σημαίνει ότι τα θέματα του θα αργοπορήσουν να δώσουν αισιόδοξα αποτελέσματα.

Ο Δίας είναι κυβερνήτης του έκτου, και βρίσκεται στον έκτο οίκο που σημαίνει ότι είναι πολύ δυνατός για να υποστηρίξει θέματα της εργατικής τάξης, της υγείας και των εργαζομένων στον Δημόσιο τομέα γενικώς. Ο Δίας μέσα στον συγκεκριμένο χάρτη εμπλέκεται με τα μεσοδιαστήματα του Ερμή / Χείρωνα και του Ποσειδώνα / Χείρωνα που σημαίνει πολλές ελπίδες για επούλωση πληγών που αιμορραγούν, αλλά και αρκετά ψέμματα που στοχεύουν στην δημαγωγία και την εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου.

Νέα Σελήνη 5.4.2019

Ο Πλούτωνας παντοδύναμος στον έβδομο οίκο των συμμάχων και φανερών εχθρών μαζί με τους Δεσμούς και τον Κρόνο εμπλέκεται σε σκληρά μεσοδιαστήματα που σημαίνει κατά Ebertin κοινή μοίρα ανθρώπων, εκβιασμοί, πένθος απο απώλειες, μια ομαδική τραγική εμπειρία, ξαφνικός περιορισμός για κάποιους αλλά παράλληλα και χτίσιμο καταστάσεων απο την αρχή. Πολύ πιθανό να γίνει κάτι, όχι απαραίτητα στην χώρα μας, που να μας ξαφνιάσει όλους αρνητικά.

Οι Δεσμοί της Σελήνης που δηλώνουν την ομαδοποίηση των ανθρώπων μέσα στον άξονα του Καρκίνου-Αιγόκερω δηλαδή της οικογένειας και των εξουσιών, εμπλέκονται και αυτοί με άσχημα μεσοδιαστήματα και (επιβεβαιώνουν τα παρά πάνω μηνύματα του Πλούτωνα).

Οι Δεσμοί όταν εμπλέκονται σε μεσοδιαστήματα με άλλους πλανήτες σημαίνουν ενώσεις ατόμων με κοινά θέματα. Τώρα συγκεκριμένα σε αυτόν τον χάρτη της Νέας Σελήνης, σημαίνουν δημιουργία ομάδων που έχουν κοινούς πόνους, στερήσεις και αναστατώσεις στο περιβάλλον τους. Οι πλειστηριασμοί είναι κοντά και θα δούμε διάφορα περιστατικά. Γιαυτό πολύ πιθανόν να δούμε ομαδοποιήσεις που θα προσπαθήσουν να αντιμετωπίσουν τις εκάστοτε ασφυκτικές αποφάσεις της εκτελεστικής εξουσίας ομαδικά και συντεταγμένα.

Τέλος ο Χείρωνας που μέσα απο τον Κριό παλεύει για τα ιδανικά και το δίκαιο, κάθεται επάνω στα μεσοδιαστήματα των φώτων της Νέας Σελήνης με τον Ερμή και τον Ποσειδώνα, που σημαίνει ότι μπορεί να δούμε σκηνικά ουσιαστικής αδιαφορίας, και επίδοξους αρχηγούς με αόριστες και μη εφαρμόσιμες ιδέες και ομιλίες με πολλές ασυναρτησίες και περιττές φλυαρίες!

Εύχομαι αυτή η Νέα Σελήνη να μας κάνει να καταλάβουμε ότι οι ουσιαστικές αλλαγές θέλουν δουλειά πολύ και άξιους ηγέτες που να μπορούν να τις στηρίξουν με έργα και όχι με λόγια του αέρα!

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

3.4.2019

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s