Εαρινή Ισημερία 20.3.2019

εαρινη ισημερια

Η Εαρινή Ισημερία του 2019 γίνεται για την Ελλάδα με συντεταγμένες Αθηνών στις 23.58′.20» την 20η Μαρτίου 2019 όπου μας προκύπτει ένας αστρολογικός χάρτης, με ωροσκόπο στις 5.40΄του Τοξότη και μεσουράνημα στις 20.41΄ της Παρθένου.

Αυτή η Εαρινή Ισημερία γίνεται λίγες ώρες πριν την Πανσέληνο, δηλαδή στο γέμισμα του φεγγαριού και σημειωδοτεί την έναρξη της εποχής της άνοιξης.

Ο Ήλιος τότε βρίσκεται στην μηδενική μοίρα του Κριού και ονομάζεται Εαρινή Ισημερία, διότι συμβαίνει τότε η ημέρα να έχει την ίδια διάρκεια με την νύχτα, όπως ακριβώς γίνεται και όταν ο Ήλιος βρίσκεται στην μηδενική μοίρα του απέναντι ζωδίου δηλαδή του Ζυγού, οπότε έχουμε την Φθινοπωρινή Ισημερία.

Αστρολογικά με την έναρξη της Εαρινής Ισημερίας ξεκινάει ένας νέος ετήσιος κύκλος όπου η φύση αναγεννιέται και πάλι και ο Ήλιος ξεκινάει μια νέα πορεία απο την αρχή του νοητού ζωδιακού κύκλου των 360 μοιρών, δηλαδή την μηδενική του Κριού, η οποία ονομάζεται και μοίρα της ανθρωπότητας αφού αφορά όλο τον πλανήτη Γη όπου κατοικεί ο άνθρωπος.

Οι χάρτες που δημιουργούμε για τις Ισημερίες και τα Ηλιοστάσια έχουν μια ιδιαίτερη δυναμική, η οποία μας καθορίζει κατά κάποιον τρόπο τις τάσεις και την δυναμική της κάθε εποχής.

Σε αυτούς τους χάρτες αξιολογούμε τις θέσεις των πλανητών και την δυναμική τους για να καταλάβουμε τι μηνύματα μπορεί να μας δώσουν, σε σχέση με τα γεγονότα που εξελίσσονται εκείνη την χρονική περίοδο.

Ας αναλύσουμε τον χάρτη αυτής της Εαρινής Ισημερίας, όπου παρατηρούμε ότι ο Ήλιος που είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού, στον συγκεκριμένο χάρτη για την Ελλάδα βρίσκεται στον τέταρτο οίκο στην μηδενική του Κριού φυσικά, παντοδύναμος αλλά και σε κρίσιμη μοίρα σε σύνοδο με τον Χείρωνα, που και αυτός μόλις μπήκε στον Κριό μετά απο την πορεία και τις αναδρομές του μέσα στου Ιχθύες, τυχαίνει δε να έχει και την αντισκιά του επάνω στην Σελήνη της Παρθένου.

Ο Ήλιο που εκπροσωπεί τις εκάστοτε εξουσίες απο την θέση που βρίσκεται νοιώθει παντοδύναμος και ασχολείται με τοπικά θέματα, αλλά και με την ακίνητη πατροπαράδοτη περιουσία της χώρας, ενώ η Σελήνη που εκπροσωπεί τον λαό βρίσκεται με κριτική διάθεση αρκετά σοβαρή σε δυνατή θέση και έτοιμη να πει την τελευταία κουβέντα μέσα απο την κορύφωση της πορείας της, με την επικείμενη Πανσέληνο του Μαρτίου.

Ο κυβερνήτης του ωροσκόπου στον Τοξότη Δίας, βρίσκεται παντοδύναμος και εν οίκω σε μία μοίρα δυνατή, την 23η του Τοξότη που θεωρείται η θέση της απόλυτης έξαρσης του Χείρωνα.

Η δυναμική εμφάνιση του Χείρωνα μέσα στον χάρτη μας θυμίζει ότι τα θέματα αυτής της εποχής πονάνε και ζητάνε διαχείριση θεραπευτική, και φυσικά οι αποφάσεις που θα παρθούν, πρέπει να είναι υπέρ των αδυνάτων.

Μέσα τον δεύτερο οίκο των οικονομικών, βρίσκεται σε σύνοδο και ακριβή παραλληλία ο Κρόνος με τον Πλούτωνα και τον Νότιο Δεσμό της Σελήνης, μείγμα που δεν το λες και εύκολο.

Τα οικονομικά θέματα είναι που πονάνε και απαιτούν λεπτό χειρισμό, γιατί ο καταναγκασμός είναι δεδομένος και οι προσπάθειες πρέπει να γίνουν μεθοδευμένα και σοβαρά.

Ο τρίτος οίκος των επικοινωνιών και των μεταφορών περιέχει τον παντοδύναμο Ποσειδώνα σε σύνοδο με τον ανάδρομο και αδύναμο και πτωτικό Ερμή, αλλά και την επαναστάτρια Αφροδίτη η οποία έχει χορηγό και υποστηριχτή τον Ουρανό με τον οποίο έχει αμοιβαία υποδοχή.

Τα νέα θα πάνε και θα έρχονται με πολλές ιδέες άλλοτε ουτοπικές και άλλοτε καλοπροαίρετες και συμπονετικές για τον κατακερματισμένο λαό. Οι απαιτήσεις όμως απο την άλλη μεριά θα είναι ανατρεπτικές.

Ο Ουρανός βρίσκεται στον πέμπτο οίκο των επενδύσεων και του τζόγου αλλά και τον οίκο της χαράς και των παιδιών στην μηδενική του Ταύρου σε πτωτική θέση.

Εδώ μπορεί να περιμένουμε επαναστατικές τάσεις απο τους νέους με διάφορα ευτράπελα αλλά και το ενδιαφέρον νέων ή παλιών επενδυτών που θα προσπαθήσουν να επωφεληθούν απο τις ευκαιρίες που θα τους δοθούν.

Ο Άρης βρίσκεται στον έκτο οίκο της εργασίας και της καθημερινότητας μέσα στον Ταύρο άρα σε αδύναμη θέση και αυτός. Αυτό σημαίνει απαιτήσεις απο την εργατική τάξη και τον δημόσιο τομέα με τρόπο αυταρχικό και απόλυτο.

Οι υπόλοιποι οίκοι του χάρτη είναι κενοί με εξαίρεση τον δέκατο όπου δεσπόζει η Σελήνη χωρίς όψεις και σε κενή πορεία, ενώ κατευθύνεται για την κορύφωση μιας πανσελήνου σε λίγες ώρες.

Μέσα στον χάρτη σχηματίζεται ένα τετράπλευρο που αποτελείται απο δύο διασταυρούμενα γιοντ και ένα τετράγωνο στην βάση τους, δηλαδή ένα σχηματισμό με βάση ένα τετράγωνο δύο εξάγωνα στα πλαϊνά και μία χιαστί στο επάνω μέρος. Οι πλανήτες που αποτελούν αυτόν τον σχηματισμό είναι ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης, ο Δίας, η Αφροδίτη και ο Άρης.

earini Isimeria 2019

Θα προσπαθήσω να ερμηνεύσω την δυναμική του σχηματισμού αυτού ανάλογα με τις δυνάμεις των πλανητών όπως τις ανέλυσα πιο πάνω.

Ο κυβερνήτης του χάρτη Δίας παντοδύναμος οδηγεί τις καταστάσεις με μία φιλοσοφική και αισιόδοξη διάθεση με ανεπτυγμένο το συναίσθημα της συμπόνοιας απέναντι στις τρέχουσες καταστάσεις, άλλοτε φανατισμένος μέσα σε ομάδες που αγαπάνε την πατρίδα, τις παραδόσεις και την πατροπαράδοτη θρησκεία (Β. Δεσμός στον Καρκίνο), άλλοτε υπερβολικά απαιτητικός για την ασφάλεια της εργατικής τάξης και την εξασφάλιση των κοινών συμφερόντων των εργαζομένων, μέσα απο οργανωμένους αγώνες με χαρακτήρα ισχυρής μαζικότητας (Ο Άρης σε τρίγωνο με τον Πλούτωνα και εξάγωνο με τον Β. Δεσμό)

Με το γιοντ που σχηματίζουν ο Δίας, Άρης, Β. Δεσμός, υπάρχει ελπίδα επιτυχίας μιας προσπάθειας που θα πρέπει να έχει μαζικό χαρακτήρα, για ένα κοινό σκοπό ώστε να υπάρξει η διασφάλισης των κεκτημένων δικαιωμάτων χωρίς διασπάσεις, υπερβολές και φανατικές διαθέσεις.

Το γιοντ που σχηματίζουν ο Δίας, η Αφροδίτη και στην κορυφή ο Β. Δεσμός δηλώνει μια σταθερή επαναστατική διάθεση για ανατροπές στα κακώς κείμενα (Αφροδίτη στον Υδροχόο), που μπορεί να πετύχει εφόσον θα υπάρχει κοινή στοχευμένη προσπάθεια, μέσα απο μία ομαδική και ενωτική διάθεση, διαφορετικά θα επικρατήσει η γνώμη του δυνατού για άλλη μία φορά (Β. Δεσμός στον Καρκίνο με μπούμερανγκ απο απέναντι τον Πλούτωνα).

Το δύσκολο κομμάτι του σχηματισμού είναι, να τα βρουν η επαναστάτρια και ασυμβίβαστη Αφροδίτη του Υδροχόου με τον πεισματάρη και απαιτητικό Άρη του Ταύρου ώστε να μην δούμε τον Ταύρο να πεισμώνει αλλοπρόσαλλα και να τα σπάει όλα μέσα στο υαλοπωλείο, όπως συνηθίζουμε να τον περιγράφουμε όταν θυμώνει.

Εκτός απο τον συγκεκριμένο σχηματισμό όμως του χάρτη, υπάρχει και η δυναμική άλλων τριών συνόδων πλανητών που έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα μέσα στον χάρτη.

Ο ένας και δυνατότερος θεωρώ ότι είναι ο Κρόνος με τον Πλούτωνα μέσα στον Αιγόκερω, σε εμπλοκή με τους Δεσμούς της Σελήνης που αυτό το διάστημα βρίσκονται μαζί και σε ακριβή παραλληλία, ενώ είναι έτοιμοι να αναδρομήσουν μέσα στον Απρίλιο για να ξαναβρεθούν σε ακριβή σύνοδο τον Ιανουάριο του 2020, μέσα στο διάστημα μιας Σεληνιακής έκλειψης.

Άρα οι εξαναγκασμοί η αδυναμία και η αστάθεια του Κρόνου (που εμπλέκεται με το μεσοδιάστημα του Αρη με τον Ποσειδώνα) και του Πλούτωνα (που εμπλέκεται με το μεσοδιάστημα του Κρόνου με τον Β. Δεσμό) που σημαίνει μια ομαδική στεναχώρια, μια μεγάλη απώλεια και ένα ομαδικό πόνο, μας δίνουν ένα κλίμα σκληρής διαχείρισης κάποιων υποθέσεων που θα αφορούν την οικονομική κατάσταση της μάζας του Ελληνικού λαού.

Η άλλη σύνοδος και αυτή άξια λόγου είναι η σύνοδος του ανάδρομου, αδύναμου και πτωτικού Ερμή με τον Ποσειδώνα, όπου θα μείνει στάσιμος επάνω του για αρκετό διάστημα και σίγουρα θα μας πάει στο παρελθόν με διάφορες προστριβές και ψεύτικες υποσχέσεις, με σκάνδαλα του παρελθόντος και διάφορα επιχειρήματα σαθρά και αδύναμα, με τα οποία θα προσπαθήσουν να πείσουν μέσα σε μια προεκλογική περίοδο, όπου άλλα θα λέγονται και άλλα θα εννοούνται (βρίσκονται στον τρίτο οίκο των επικοινωνιών). Τα καθημερινά ακούσματα θα έχουν πολλές ιδέες και καινούργιες προτάσεις επαναστατικές μεν, ανεφάρμοστες δε (Ποσειδώνας σε ημιτετράγωνο με τον Ουρανό).

Ο Ερμής (κυβερνήτης του Μεσουρανήματος) που βρίσκεται σε αντίθεση με το Μεσουράνημα, έχει βέβαια κάποια κρατήματα απο το διευκολυνόμενο τρίγωνο που κάνει με τον Κρόνο (κυβερνήτης δευτέρου οίκου) και αυτό ίσως βοηθήσει τον λαό με κάποιες παροχές και υποστηρίξεις απο την κυβέρνηση.

Η τρίτη σύνοδος είναι αυτή του Ήλιου με τον Χείρωνα που μας περιγράφει ένα λαβωμένο αρχηγό της αντιπολίτευσης (βρίσκονται στον τέταρτο οίκο), παντοδύναμο και μαχητικό αλλά όχι και νικητή, αφού στην καλύτερη θέση στην κορυφή του χάρτη στον δέκατο οίκο τον λόγο τον έχει η Σελήνη (εκπρόσωπος του λαού), που στην επόμενη πανσέληνο την βρίσκουμε σε αντιπαράθεση με την κατατραυματισμένη εξουσία γενικώς.

Ενδιαφέρον τρίμηνο με πολλές αντιπαραθέσεις και πολλές ανατροπές, με την Ν. Σελήνη του Απρίλη να μας μιλάει για νέους αρχηγούς με ουτοπικές και ασταθείς θέσεις, με πολλές αλλά αόριστες υποσχέσεις στους αδύναμους και πληγωμένους πολίτες που εξοντώθηκαν απο την κρίση των τελευταίων ετών.

Ο Μάιος θα αναδείξει νικητές των εκλογών άτομα που έχουν κάποιο σοβαρό παρελθόν και έχουν επιδείξει παλαιότερα τις δυνατότητες τους μέσα απο το έργο τους. Θα δεσμευθούν με υποσχέσεις που θα έχουν την υποστήριξη της λαϊκής βάσης και τον ίδιο μήνα κάτι καλό μπορούμε να περιμένουμε, απο οικονομικές παροχές που θα δοθούν πολύ πιθανόν για την στήριξη της προεκλογικής προσέλκυσης των ψηφοφόρων.

Το Ιούνιο θα έχουμε ενίσχυση ομάδων που θα αναδείξουν ταλαντούχους του λόγου και των υποσχέσεων και σχηματισμό νέων ομάδων, πατριωτικού χαρακτήρα που θα έχουν τις ρίζες τους στο παρελθόν.

Καλό τρίμηνο σας εύχομαι και όλα να γίνουν με ηρεμία, χωρίς φανατικές αντιπαραθέσεις.

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

18.3.2019

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s