Νέα Σελήνη 6.3.2019

10882117_10152912209862731_8136006178571888495_n

Η Νέα Σελήνη γίνεται στις 6.3.2019 στις 18.04΄ώρα Ελλάδος στις 15.47΄των Ιχθύων και με συντεταγμένες Αθηνών έχουμε ένα χάρτη με Ωροσκόπο στις 12.45΄της Παρθένου και Μεσουράνημα στις 10.23΄των Διδύμων.

Η ποσειδώνια αυτή Νέα Σελήνη γίνεται σε μία πολύ σημαντική στιγμή, αφού λίγες ώρες πριν έκανε την είσοδό του ο πλανήτης των ανατροπών Ουρανός μέσα στον Ταύρο και ο Ερμής ξεκίνησε σχεδόν συγχρόνως την ανάδρομη πορεία του μέσα στο ζώδιο των Ιχθύων, που είναι η πιο άβολη θέση για αυτόν.

Είναι σαν να θέλει κάτι να μας πει το σύμπαν και εμείς δυσκολευόμαστε να το καταλάβουμε.

Ίσως να πρέπει να ανατρέξουμε στο παρελθόν για να δούμε τα λάθη και τις αυταπάτες μας, ώστε να προχωρήσουμε μπροστά στις αλλαγές που μας επιτάσσουν οι καιροί.

Τα φώτα αυτής της Νέας Σελήνης βρίσκονται επάνω στον παντοδύναμο Ποσειδώνα, που είναι και χορηγός τους, αφού είναι μέσα στους Ιχθύες, οπότε το Ιχθυακό χαρακτηριστικό αυτής της περιόδου γίνεται πολύ έντονο. Δηλαδή πολλές τάσεις φυγής και δυσκολία αντιμετώπισης των δυσκολιών.

Ο Ερμής στάσιμος ξεκινά την ανάδρομη πορεία του απο μια μοίρα του ζωδιακού πολύ δύσκολη, δηλαδή την 29η των Ιχθύων επάνω στον δυσοίωνο απλανή Sheat, για να τερματίσει επάνω στην τωρινή θέση της Νέας Σελήνης και να αγγίξει για άλλη μια φορά τον Ποσειδώνα.

Ο Ερμής που είναι κυβερνήτης του Ωροσκόπου και του Μεσουρανήματος αυτού του χάρτη με συντεταγμένες Αθηνών, έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο μέσα σε όλο το ωροσκόπιο της Ν. Σελήνης.

Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι τα εξωτερικά γεγονότα της πολιτικής σκηνής, θα έχουν τον χαρακτήρα της αοριστίας και της αναβολής σε ότι πάει να υλοποιηθεί.

Η κόντρα αντισκιά του ανάδρομου Ερμή επάνω στον Χείρωνα, στην πρώτη μοίρα του Κριού και το ότι κάθεται επάνω στο μεσοδιάστημα του Κρόνου/Μεσουρανήματος, μας μαρτυρά ότι βρισκόμαστε σε μία μελαγχολική διάθεση, όταν βλέπουμε τις πληγές που μας άνοιξαν τα τελευταία χρόνια οι εξωτερικές καταστάσεις της ζωής μας και δυσκολευόμαστε να τις διαχειριστούμε και να τις επουλώσουμε.

Ο Άρης πτωτικός στον Ταύρο σε τρίγωνο με τον Ωροσκόπο και ημιτετράγωνο με τον ανάδρομο, αδύναμο και πτωτικό Ερμή της αναιρετικής των Ιχθύων, δείχνει να εμμένει πεισματικά σε θέσεις που δεν μπορούν να βγάλουν ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα αφού η διάθεση είναι πολύ πεσιμιστική και δεν βοηθάει στο να βρούμε λύσεις στα προβλήματα που έχουν συσσωρευθεί.

Η Αφροδίτη του Υδροχόου, σε αμοιβαία υποδοχή με τον πτωτικό Ουρανό στον Ταύρο, δίνει ελπίδες για αλλαγές που θα έπρεπε να τις επιδιώξουμε μόνοι μας και να μην περιμένουμε τα γεγονότα να μας προλάβουν.

Ο Δίας παντοδύναμος αλλά χωρίς όψεις μέσα στον Τοξότη, βοηθάει φιλοσοφώντας και ανατρέχοντας σε άλλους αντίστοιχους καιρούς που τα καταφέραμε, για να μας δώσει αισιοδοξία και να μας πείσει ότι και πάλι θα τα καταφέρουμε.

Ο Κρόνος παντοδύναμος σε εξάγωνο με τον Ποσειδώνα και τα φώτα της Νέας Σελήνης, μας υποδεικνύει ότι μπορούμε να κάνουμε μια νέα αρχή, με περισσότερο όραμα και μια πιο μεθοδική και μακροχρόνια προσπάθεια.

Ο Ουρανός πτωτικός σε όψη ημιτετραγώνου με τα φώτα της Νέας Σελήνης και τον Ποσειδώνα και ο Ουρανός επάνω στο μεσοδιάστημα Αφροδίτης/Β. Δεσμού. Οι καιροί επιτάσσουν αλλαγές εδώ και τώρα μέσα απο μια ομαδική προσπάθεια που να έχει το στοιχείο της ομόνοια και του οράματος για ένα συλλογικό καλύτερο αύριο.

Ο Ποσειδώνας σε σύνοδο με τον Ήλιο και την Σελήνη βρίσκονται επάνω στο μεσοδιάστημα του Άρη/Κρόνου και Δια/Μεσουρανήματος. Τα μεσοδιαστήματα μας λένε ότι για να επιτευχθεί μια συλλογική προσπάθεια που θα φέρει ικανοποίηση και επιτυχία χρειάζεται μεθοδικότητα και επιμονή στα εμπόδια που θα προκύψουν.

Ο Πλούτωνας δυνατός σε απόλυτη παραλληλία με τον Κρόνο, με την κορύφωση του στις 9 και 10 του Μάρτη μας απασχολεί έντονα το τελευταίο διάστημα και θα μας απασχολεί και στο άμεσο μέλλον. Τώρα που αποκορυφώνεται μαρτυρά καταστάσεις πολύ μόχθου, σκληρότητας και εξαναγκασμού, αλλά παράλληλα και κατάλυση εξουσιών και ομαδικού περιορισμού. Δύσκολη συγκυρία που μπορεί να λειτουργεί αφανώς αλλά σίγουρα θα αποκαλυφθεί σύντομα.

Ο Χείρωνας απο την πρώτη μοίρα του Κριού (μοίρα της ανθρωπότητας) και επάνω στο μεσοδιάστημα του Πλούτωνα/Μεσουράνημα. Ο θεραπευτής Χείρωνας φαίνεται πολύ μαχητικός και αποφασισμένος να βρει την κατάλληλη θεραπεία στα κακώς κείμενα με οποιοδήποτε κόστος, μην ξεχνάμε τον ρόλο του σαν θεραπευτή αλλά και δάσκαλο των ηρώων, που τους μάθαινε να πολεμούν μη παραβλέποντας τις ηθικές αρχές.

Ο Β. Δεσμός της Σελήνης σε σκληρή όψη ημιτετραγώνου με το Μεσουράνημα και συγχρόνως επάνω στο μεσοδιάστημα Ωροσκόπου/Μεσουρανήματος. Δημιουργία ομάδων που θα έχουν κοινούς στόχους και θα δημιουργηθούν μέσα απο εμπόδια, πιθανόν να μπορέσουν να αλλάξουν την ροή των γεγονότων.

Νέα Σελήνη 6.3.2019

 

Πολύ ενδιαφέρουσα η Νέα Σελήνη αυτή του Μαρτίου που με την συγκυρία των θέσεων και των κινήσεων των άλλων πλανητών, πολύ πιθανόν να γεννήσει νέα σχήματα που να είναι ισάξια των δύσκολων καιρών που διανύουμε, με περισσότερη αλτρουιστική και ριζοσπαστική διάθεση.

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

5.3.2019

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s