Οι φάσεις της ζωής μας μέσω των διελεύσεων του Ουρανού

uranus

Ο Ουρανός κάνει ένα πέρασμα μέσα στον ζωδιακό κύκλο των 360 μοιρών, που διαρκεί 84 χρόνια.

Ο καθένας στον προσωπικό του γενέθλιο χάρτη, ανάλογα με την χρονολογία γέννησης του, έχει τον Ουρανό μέσα σε κάποιο ζώδιο που χαρακτηρίζει και την γενιά του ατόμου, αλλά και σε κάποιον οίκο του προσωπικού ωροσκοπίου του, που σημαίνει ότι οι αλλαγές που θα γίνουν θα αφορούν τον ανάλογο τομέα της ζωής του.

Ο Ουρανός όμως όπως και κάθε πλανήτης κινείται συνεχώς, οπότε λέμε ότι μέσα στην πορεία της διέλευσης του στον ζωδιακό, θα κάνει κάποιες όψεις με την γενέθλια θέση του προσωπικού χάρτη ενός ατόμου.

Έτσι αστρολογικά εξετάζουμε τις όψεις που κάνει ο διελαύνων Ουρανός επάνω στην γενέθλια θέση του ωροσκοπίου κάθε ατόμου, για να ερμηνεύσουμε πως βιώνει κάποιος αυτή την επιρροή σε κάθε φάση της ζωής του.

Ας δούμε λοιπόν τι σημασία έχει η πορεία του Ουρανού στην προσωπική μας ζωή και πως μας επηρεάζει, ανάλογα με την ηλικία μας.

ΟΥΡΑΝΟΣ σύνοδο με γενέθλιο ΟΥΡΑΝΟ

Διέλευση που γίνεται στην ηλικία των 83-85 ετών.

Ο Ουρανός βρισκόταν στον Ταύρο στα γενέθλια ωροσκόπια όσων γεννήθηκαν απο το 1934 -1941.

Αυτή η όψη δημιουργείται προς το τέλος της ζωής ενός ανθρώπου, που έζησε όλα γεγονότα της ζωής του και βρίσκεται σε μία κατάσταση απολογισμού, αναπολώντας τους ανθρώπους που πέρασαν απο την ζωή του και τους κύκλους που έκλεισε και άνοιξε προχωρώντας μέσα σε αυτήν.

Τώρα βρίσκεται σε μία μεταβατική περίοδο, μεταξύ του χρόνου που πέρασε επάνω στην γη, δηλαδή το παρελθόν του και μπροστά στο άγνωστο που τον περιμένει στο μέλλον, εν μέσω της αιωνιότητας και της εξελικτικής πορείας της ψυχής του.

ΟΥΡΑΝΟΣ εξάγωνο με γενέθλιο ΟΥΡΑΝΟ

Διέλευση που γίνεται στην ηλικία των 69-71 ετών.

Ο Ουρανός βρισκόταν στον Καρκίνο στα γενέθλια ωροσκόπια όσων γεννήθηκαν απο το 1948-1955

Σε αυτή την φάση της ζωής ενός ατόμου υπάρχει η ευχέρεια της αλλαγής ενός τρόπου ζωής. Είναι η εποχή όπου τελειώνουν κάποιες υποχρεώσεις και έχει την δυνατότητα να κάνει πράγματα που πάντα ήθελε αλλά δεν είχε τον χρόνο, γιατί υπήρχαν άλλες προτεραιότητες στην ζωή του.

Υπάρχουν βέβαια τα διάφορα εμπόδια της ηλικίας και των προβλημάτων της, ωστόσο όμως τώρα μπορεί να κάνει τις δικές του επιλογές, αφού οι δεσμεύσεις του είναι λιγότερες προς τους άλλους.

Στο χέρι του είναι λοιπόν να δώσει χρόνο στις δικές του προτεραιότητες και στην διάθεση του χρόνου του σύμφωνα με τις δικές του ανάγκες, ίσως και με καινούργια ενδιαφέροντα.

ΟΥΡΑΝΟΣ τετράγωνο με γενέθλιο ΟΥΡΑΝΟ

Διέλευση που γίνεται στην ηλικία των 62-64 ετών.

Ο Ουρανός βρισκόταν στον Λέοντα στα γενέθλια ωροσκόπια όσων γεννήθηκαν απο το 1955-1961.

Είναι μια ηλικία όπου το άτομο αποχωρεί σιγά σιγά απο τις πολλές δραστηριότητες στην ζωή του, ενώ του αρέσει να μένει με τον εαυτό του. Έχει την ανάγκη να σκεφθεί το μέλλον του, να αφουγκραστεί τις ανάγκες του, έτσι ώστε να βρει τρόπους να καλυφθεί συναισθηματικά η και πρακτικά για το υπόλοιπο της ζωής του.

Στην ηλικία αυτή γίνεται κάποιος συνταξιούχος και σταματάει την επαγγελματική του δραστηριότητα που απορροφούσε το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας του. Οι μητέρες έχουν μεγαλώσει τα παιδιά τα οποία έχουν τραβήξει τον δρόμο τους και μένουν μόνες αναζητώντας καινούργιο ρόλο στην ζωή τους. Η συντροφικότητα είναι μια ανάγκη για να υπάρξει η απαραίτητη επικοινωνία και να μοιραστεί κάποιος τον χρόνο του σε αυτή την φάση της ζωής του.

Η ανάγκη για ανεξαρτητοποίηση έρχεται για να συμπληρωθεί με καινούργιες δραστηριότητες και πολύ πιθανόν να βάλει καινούργιους ανθρώπους στην ζωή του. Πολλοί σε αυτή την ηλικία χωρίζουν απο μια σχέση που δεν κάλυπτε τις ανάγκες τους απο καιρό, αλλά δεν τολμούσαν να την διακόψουν και τώρα ψάχνουν μια καινούργια συντροφιά ή καινούργιες παρέες με νέα ενδιαφέροντα.

Ο ΟΥΡΑΝΟΣ τρίγωνο με γενέθλιο ΟΥΡΑΝΟ

Διέλευση που γίνεται στην ηλικία των 55-57 ετών.

Ο Ουρανός βρισκόταν στην Παρθένο στα γενέθλια ωροσκόπια όσων γεννήθηκαν απο το 1961-1968.

Σε αυτήν την ηλικία το άτομο έχει την τάση να κάνει απολογισμό των πεπραγμένων της ζωής του. Σκέφτεται τις αποτυχίες και τις επιτυχίες του. Εκτιμά και απορρίπτει άτομα και καταστάσεις και βάζει καινούργια προγράμματα στην ζωή του. Αναδιοργανώνει την ζωή του και πετά ότι έχει ξεφτίσει και δεν έχει νόημα πια να το κρατά.

Πολύ πιθανόν είναι να αλλάξει και να αναδιοργανώσει τομείς της εργασίας του με πιο εξελιγμένες μεθόδους και τεχνικές, να ανακαινίσει τον χώρο του σπιτιού του ή και να κάνει καινούργιες σχέσεις στην προσωπική του ζωή.

Όποια αλλαγή και να κάνει με αυτήν την διέλευση του Ουρανού αυτό το διάστημα, θα είναι για ένα καλύτερο μέλλον, αφού τα καινούργια πρόσωπα που θα μπουν στην ζωή του, θα τον κάνουν να έχει καινούργια ενδιαφέροντα και θα του δοθεί η ευκαιρία να ανανεωθεί.

Ο ΟΥΡΑΝΟΣ χιαστί με γενέθλιο ΟΥΡΑΝΟ

Διέλευση που γίνεται στην ηλικία των 48-50 ετών.

Ο Ουρανός βρισκόταν στον Ζυγό στα γενέθλια ωροσκόπια όσων γεννήθηκαν απο το 1968-1974.

Σε αυτή την φάση της ζωής του το άτομο βρίσκεται στην μέση ηλικία και δεν ανήκει ούτε στους μεσήλικες ούτε στους γηραιότερους. Τα γηρατειά τον φοβίζουν και ταλαντεύεται ψάχνοντας την καινούργια του ταυτότητα. Αναρωτιέται τι δεν έκανε και το που πηγαίνει. Θέλει να ζήσει ότι δεν πρόλαβε να ζήσει μέχρι τότε και πολλές φορές καταλήγει σε υπερβολές.

Ο ΟΥΡΑΝΟΣ αντίθεση με γενέθλιο ΟΥΡΑΝΟ

Διέλευση που γίνεται στην ηλικία των 41-43 ετών.

Ο Ουρανός βρισκόταν στον Σκορπιό στα γενέθλια ωροσκόπια όσων γεννήθηκαν απο το 1974-1981.

Η κρίση της μέσης ηλικίας ενός ατόμου. Σε αυτή την φάση της ζωής υπάρχει μεγάλη εσωτερική αναστάτωση αφού δεν θέλει να παραδεχθεί ότι παύει να λέγεται νέος.

Αναλογίζεται τι κατάφερε μέχρι τώρα στην εργασία, στην κοινωνία, στον γάμο του, αν έχει κάνει γάμο και παιδιά. Αν δεν είναι ικανοποιημένος μέσα στον απολογισμό που κάνει, νοιώθει μεγάλη απογοήτευση και επαναστατεί ενάντια στον εαυτό του. Νοιώθει τον χρόνο να φεύγει μέσα απο τα χέρια του και προσπαθεί να προλάβει να κάνει ότι δεν έκανε.

Πολλοί που παντρεύτηκαν σε μικρή ηλικία χωρίζουν, ενώ άλλοι που δεν έκανα σχέση για διάφορους λόγους, βιάζονται να βρουν σύντροφο, για να προλάβουν την ζωή, που νοιώθουν ότι τους φεύγει.

Πολλές υπερβολές γίνονται σε αυτήν την ηλικία, λόγω της συναισθηματικής αναστάτωσης που βρίσκονται τα άτομα, αλλάζοντας επάγγελμα, σύντροφο ή περιβάλλον και πολύ πιθανόν μέσα στον παρορμητισμό τους, να παίρνουν λάθος αποφάσεις και να το μετανοιώνουν αργότερα.

Όμως υπάρχουν και πολλοί που εκτονώνουν όλη αυτή την εσωτερική επανάσταση, μέσα απο χώρους και ενδιαφέροντα πιο πνευματικά, με τεχνικές αυτογνωσίας ή κάνοντας ψυχανάλυση ή μελέτη βιβλίων ψυχολογικού περιεχομένου προκειμένου να γνωρίσουν τις εσωτερικές τους ανάγκες που βγαίνουν τώρα στην επιφάνεια, ώστε να μπορέσουν να τις διαχειριστούν με τον καλύτερο τρόπο.

Ο ΟΥΡΑΝΟΣ χιαστί με γενέθλιο ΟΥΡΑΝΟ

Διέλευση που γίνεται στην ηλικία των 34-36 ετών.

Ο Ουρανός βρισκόταν στον Τοξότη στα γενέθλια ωροσκόπια όσων γεννήθηκαν απο το 1981-1988.

Σε αυτή την φάση της ζωής ενός ατόμου τα επαγγελματικά θέματα ή τα συναισθηματικά αν δεν έχουν πάρει τον δρόμο τους, αρχίζουν να τους ανησυχούν έντονα.

Αν έχουν δρομολογήσει την ζωή τους, πάλι αναρωτιούνται αν έχουν πάρει τις σωστές αποφάσεις.

Όπως και να είναι βρίσκονται σε μία εσωτερική ανησυχία και ένα προβληματισμό για το πως να διορθώσουν μια κατάσταση που δεν τους ικανοποιεί ή να μείνουν συμβιβαζόμενοι εκεί που βρίσκονται και ας μην έχουν και την τέλεια ικανοποίηση.

Ο ΟΥΡΑΝΟΣ τρίγωνο με γενέθλιο ΟΥΡΑΝΟ

Διέλευση που γίνεται στην ηλικία των 27-29 ετών.

Ο Ουρανός βρισκόταν στον Αιγόκερω στα γενέθλια ωροσκόπια όσων γεννήθηκαν απο το 1988 – 1995.

Σε αυτήν την ηλικία το άτομο βρίσκεται έτοιμο να ανοίξει τα φτερά του και να ανεξαρτητοποιηθεί απο την οικογένεια. Έχει τελειώσει τις σπουδές του και ίσως έχει ήδη βρεθεί στον επαγγελματικό στίβο για να αποδείξει τις ικανότητές του.

Στο ίδιο διάστημα έχουμε και την πρώτη επιστροφή του Κρόνου στο γενέθλιο ωροσκόπιο τους, που σημαίνει ότι σαν νέος έχει μπει πια στον χώρο των ενηλίκων και θα πρέπει πια να πάρει τις ευθύνες της ζωής του, χωρίς να βασίζεται σε βοήθειες και υποστηρίξεις απο τους άλλους.

Σε αυτή την φάση της ζωής εύκολα κάνει κανείς, τις μεγάλες αλλαγές μεταπηδώντας απο το παρελθόν στο μέλλον, ακολουθώντας τα δικά του πρότυπα και όχι αυτά που κληρονόμησε απο την παιδική του ηλικία.

Ο ΟΥΡΑΝΟΣ τετράγωνο με γενέθλιο ΟΥΡΑΝΟ

Διέλευση που γίνεται στην ηλικία των 20-22 ετών.

Ο Ουρανός βρισκόταν στον Υδροχόο στα γενέθλια ωροσκόπια όσων γεννήθηκαν απο το 1995 – 2003.

Σε αυτή την ηλικία το άτομο κάνει την πρώτη του επανάσταση ενάντια στο κατεστημένο και καθετί που νομίζει ότι το περιορίζει. Είναι η στιγμή που θέλει να ανεξαρτητοποιηθεί και να βρει μόνος του τον δρόμο στην ζωή. Η επανάσταση είναι απέναντι στην οικογένεια και τις αρχές της, ή στην ίδια την κοινωνία που δεν του αρέσει και θέλει να την αλλάξει.

Ωστόσο του λείπει η πείρα και η ωριμότητα για να μπορέσει να τα επιβάλει και τις περισσότερες φορές μένει στην αντίδραση και την αμφισβήτηση.

Ο ΟΥΡΑΝΟΣ εξάγωνο με γενέθλιο ΟΥΡΑΝΟ

Διέλευση που γίνεται στην ηλικία των 13-15 ετών.

Ο Ουρανός βρισκόταν στους Ιχθύες στα γενέθλια ωροσκόπια όσων γεννήθηκαν απο το 2003 – 2010.

Η ευαίσθητη ηλικία της εφηβείας όπου το άτομο αρχίζει να αποζητά τον δικό του δρόμο και θέλει να γίνεται σεβαστή η άποψή του. Εμπιστεύεται τους όμοιους της ηλικίας του και προσπαθεί να στήσει την δική του ταυτότητα, αποτινάζοντας τις επιρροές και τις πεποιθήσεις των μεγαλυτέρων, ενώ προσπαθεί να στήσει τις δικές του αξίες.

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

3.3.2019

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s