Ολική Έκλειψη Σελήνης 21.1.2019

1519fe55e8536bb4cb3e6987160f193e

Η Ολική Έκλειψη της Σελήνης της 21ης Ιανουαρίου 2019, γίνεται στις 7.15΄πμ ώρα Ελλάδος στην 0.51΄μοίρα του άξονα Λέοντα/Υδροχόου και ανήκει στην Saros 134.

Αυτή η Ολική Σεληνιακή Έκλειψη, θα είναι εξ ολοκλήρου ορατή στην Βόρεια και Νότια Αμερική ενώ θα είναι και μερικώς ορατή απο την Ευρώπη και την Αφρική.

Η έκλειψη αυτή θα δώσει ένα φαντασμαγορικό θέαμα, αφού η Σελήνη θα είναι πολύ μεγάλη και κοκκινόχρωμη. Αυτό εξ αιτίας της πολύ κοντινής απόστασης της τροχιάς της, γύρο απο την Γη και την διάσπαση του φωτός μέσα στην ατμόσφαιρα της.

Ως μια Σεληνιακή Έκλειψη έρχεται να κορυφώσει ένα γεγονός ή μία κατάσταση που άρχισε με την προηγούμενη Ηλιακή Έκλειψη, που έγινε στις 6 Ιανουαρίου αυτού του χρόνου η οποία είχε τον χαρακτήρα του καταναγκασμού. Αυτή είναι η δεύτερη απο τις πέντε εκλείψεις που θα γίνουν μέσα στο 2019 και έχει τον χαρακτήρα της αποκάλυψης πολλών προηγούμενων παρασκηνιακών γεγονότων εξαναγκασμού.

Με συντεταγμένες Αθηνών έχουμε ένα αστρολογικό χάρτη για αυτήν την Ολική Σεληνιακή Έκλειψη, με Ωροσκόπο στις 23.19΄του Αιγόκερω και Μεσουράνημα στις 15.27΄του Σκορπιού.

Τα φώτα της έκλειψης βρίσκονται στον άξονα πρώτου/εβδόμου (άξονας των διαπραγματεύσεων) με τον Ήλιο στον πρώτο οίκο στην μηδενική του Υδροχόου και την Σελήνη στον έβδομο στην μηδενική του Λέοντα

Η πολυαστρία επάνω στον ωροσκόπο Αιγόκερω αυτού του χάρτη, η οποία αποτελείται απο τον Πλούτωνα, Ερμή, Ν. Δεσμό και Ήλιο, μας μαρτυρά ότι τα θέματα που θα μας απασχολήσουν θα είναι η συνέχεια όσων διαδραματίσθηκαν τον τελευταίο καιρό. Θέματα που εκκρεμούν απο το παρελθόν και ζητούν πιεστικά λύσεις απο τους έχοντες την εξουσία τώρα.

Η διάταξη των πλανητών μέσα στον χάρτη έχει το σχήμα του Κάδου με χερούλι την Σελήνη η οποία εμπλέκεται με τους Δεσμούς της Σελήνης που βρίσκονται πολύ κοντά, για την ακρίβεια στην 26.46΄ μοίρα του άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω και σε ένα ζώδιο εμπεριεχόμενο μέσα στον έβδομο οίκο.

Ολική Σεληνιακή έκλειψη 21,1,2019

Ο λαός λοιπόν έχει τον κύριο ρόλο, αφού εκπροσωπείται απο την Σελήνη, να κινεί τα νήματα με αποφασιστικότητα και σταθερότητα στις επικείμενες καταστάσεις, δυναμικά αλλά αφανώς προς το παρόν. Αυτό θα γίνει εμφανές μέσα απο κινητοποιήσεις και ομαδοποιήσεις, που θα έχουν τον χαρακτήρα της διασφάλισης των δικαιωμάτων του λαού και την υπερηφάνεια της πατρίδας, αφού οι Δεσμοί της Σελήνης δίνουν ένα πατριωτικό χαρακτήρα λόγω της θέσης τους στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω και της εμπλοκής τους με τον Ερμή του Αιγόκερω και των φώτων της έκλειψης.

Ας σημειώσουμε ότι η Σελήνη του Λέοντα με τον Βόρειο Δεσμό του Καρκίνου, έχουν μια στενή σύνοδο μεταξύ τους (με μια μικρή ανοχή), και εμπλέκονται με σκληρή όψη με την σύνοδο της Αφροδίτης – Δία, που βρίσκεται στον Τοξότη.

Οι αισιόδοξες υποσχέσεις που δίνει η σύνοδος της Αφροδίτης – Δία, είναι υπό αμφισβήτηση αφού ο Δίας δεν έχει και τις καλύτερες όψεις μέσα στον χάρτη, παρόλο που βρίσκεται στο γήπεδό του, δηλαδή στον Τοξότη. Οι δύο ευεργέτες πλανήτες Αφροδίτη και Δίας υπόσχονται αλλά δύσκολα θα μπορέσουν να είναι συνεπείς, αφού το τετράγωνο με τον Ποσειδώνα που κάνουν, μπερδεύει τις καταστάσεις και κάνει την υπεραισιοδοξία αφέλεια.

Η σύνοδος των δύο ευεργετών πλανητών Αφροδίτη-Δία έχει μία όψη τριγώνου με τον παντοδύναμο Άρη στον Κριό και αυτό μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε ότι οι δράσεις που θα γίνουν θα έχουν επιτυχία. Όμως ο δυναμισμός αυτός είναι και μπλοκαρισμένος κατά κάποιο τρόπο, αφού ο Άρης του Κριού έχει ένα τετράγωνο ακριβείας με τον παντοδύναμο Κρόνο του Αιγόκερω, ο οποίος Κρόνος τυχαίνει να είναι ο κυβερνήτης του Ωροσκόπου. Σίγουρα ο Κρόνος έχει τον κύριο λόγο και απο τον δωδέκατο κρυφό οίκο που βρίσκεται κινεί τα νήματα αφανώς μεν, αποτελεσματικά δε.

Ο Κρόνος όμως έχει και ένα ευεργετικό εξάγωνο με τον Δία καθώς επίσης και ένα βοηθητικό τρίγωνο με το Μεσουράνημα. Ίσως δοθούν κάποιες ρεαλιστικές υποσχέσεις εκ μέρους της κυβέρνησης και κατευνάσουν τα πνεύματα αφού η ορμή του Άρη-Κρόνου που σημαίνει τέλος μιας κατάστασης με βίαιο τρόπο, είναι έτοιμη να δράσει ανεξέλεγκτα.

Και ο Ουρανός ωστόσο έχει τον λόγο, αφού όλο αυτό το διάστημα έχει δώσει την παρουσία του δυναμικά με πολλές ανατροπές, κυρίως μέσα σε ομάδες και πάσης φύσεως σχέσεις.

Ας σημειώσουμε ότι το τετράγωνο του Ουρανού με τους Δεσμούς ήταν ενεργό τους τελευταίους μήνες στους καθημερινούς χάρτες και μας έδωσε πολλά γεγονότα με ζυμώσεις και ανατροπές μέσα σε διαπροσωπικές σχέσεις ενώ η δυναμική του συνεχίζεται κανονικά. Σε αυτόν τον χάρτη ο Ουρανός είναι συγκυβερνήτης του εμπεριεχόμενου Υδροχόου στον πρώτο οίκο και οι ανατροπές που φέρνει είναι δυναμικές αλλά αφανείς ως προς τις λεπτομέρειες των ζυμώσεων που υπάρχουν.

Ο Ποσειδώνας κυβερνήτης του δεύτερου οίκου των οικονομικών ο οποίος βρίσκεται μέσα στον οίκο του, έχει ένα ημιτετράγωνο με τον Ουρανό και ένα τετράγωνο με τον Δία, που λόγω των αναδρομών των δύο πλανητών (Δία-Ποσειδώνα) η όψη του τετραγώνου θα επαναληφθεί μέσα σε αυτόν τον χρόνο. Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι το θολό τοπίο στα οικονομικά θέματα θα είναι μόνιμο προς το παρόν και τα κερδοσκοπικά παιχνίδια επίσης παρόντα και προκλητικά κατά καιρούς.

Ο Άρης κυβερνήτης του τρίτου οίκου και η παρουσία του Ερμή επάνω στον ωροσκόπο του χάρτη, θα φέρουν τα νέα σύντομα, τα οποία θα είναι άλλοτε ελπιδοφόρα και άλλοτε απογοητευτικά.

Ο Ερμής κυβερνήτης του πέμπτου του έκτου και του όγδοου σε εμπλοκή με τους Δεσμούς τον Πλούτωνα και τα Φώτα της έκλειψης θα φέρει νέα απο οργανώσεις που ήδη έχουν σχηματοποιηθεί, μέσα απο την νεολαία, την παιδεία και τον εργατικό τομέα του δημοσίου ή άλλων εργατικών ομάδων των πιστωτικών ιδρυμάτων.

 

Ας δούμε την σημασία των εξισώσεων των πλανητών και σημείων, με τις φράσεις κλειδιά κατά Ebertin

Ήλιος=Σελήνη=Δίας/Ποσειδώνας

Η πράξη της εξαπάτησης – Χάσιμο χρόνου μέσα σε ανεφάρμοστα σχέδια – Αστάθεια – Σκοπιμότητα – Κερδοσκοπία

Ωροσκόπος=Ερμής/Πλούτωνας=Πλούτωνας/Β. Δεσμός

Κυριαρχία στο περιβάλλον – Επιβολή απόψεων – Επιθυμία αναγνώρισης και επιρροής με οποιοδήποτε κόστος.

Μεσουράνημα=Άρης/Δίας

Προσωπική επιτυχία – Η ικανότητα για ευνοϊκές διευθετήσεις.

Ουρανός=Σελήνη/Ερμής=Ήλιος/Ερμής=Δήμητρα/Χείρωνας=Σελήνη/Β. Δεσμός

Ξαφνικά νέα – Απρόβλεπτο γεγονός – Μαχητικές διεκδικήσεις – Ξαφνικές συμμαχίες

Ερμής=Β. Δεσμός/Ωροσκόπος

Μοίρασμα σκέψεων και απόψεων με άλλους

Άρης=Κρόνος=Ουρανός/Χείρωνας

Βίαιες αντιδράσεις – Ξαφνικό ατύχημα – Υποχώρηση και χωρισμός

Αφροδίτη=Ποσειδώνας=Κρόνος/Μεσουράνημα=Σελήνη/Ουρανός=Ήλιος/Ουρανός

Αυταπάτη – Λύπη, στεναχώρια, παραίτηση – Ξαφνική σύγχυση και απογοήτευση – Παρεμποδισμένη επιθυμία – Ανέλπιστο δυσάρεστο γεγονός.

Κρόνος=Άρης=Ουρανός/Χείρωνας

Βίαια ξαφνική καταστροφή και τραυματισμοί

Πλούτωνας=Άρης/Ουρανός=Ποσειδώνας/Δήμητρα=Χείρωνας/Μεσουράνημα

Ξαφνική επέμβαση εξαναγκασμός – Συγκεχυμένες διεκδικήσεις – Τραυματισμοί.

Β. Δεσμός=Σελήνη/Πλούτωνας=Ήλιος/Πλούτωνας=Σελήνη/Ωροσκόπος=Ήλιος/Ωροσκόπος

Ενωμένος λαός για κάποιο σκοπό – Αναπόφευκτος και μοιραίος χωρισμός – Αναστάτωση απο έλλειψη προσαρμογής – Σχηματισμός νέων δυναμικών ομάδων.

nasa eklipse

Ας ελπίσουμε αυτή η έκλειψη της Σελήνης να μας φέρει αλλαγές προς το καλύτερο και ας είναι με πολύ προσπάθεια και όσον το δυνατόν μικρότερες απώλειες.

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

17.1.2019


 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s