Μερική Έκλειψη Ηλίου 6.1.2019

solareclipsecreditshutterstockcom

Η μερική έκλειψη Ηλίου γίνεται στις 6 Ιανουαρίου 2019 στις 3.28′ πμ. ώρα Ελλάδος στην 15.25΄ μοίρα του Αιγόκερω. Με συντεταγμένες Αθηνών έχουμε ένα χάρτη με Ωροσκόπο στις 19.15΄του Σκορπιού και Μεσουράνημα στις 28.56΄του Λέοντα.

Η έκλειψη αυτή είναι η πρώτη απο τις πέντε εκλείψεις που θα γίνουν μέσα στο 2019 και ανήκει στην Σάρος 122. Θα είναι ορατή απο το νοτιοανατολικό μέρος της Ασίας και μέσα απο την περιοχή του Βόρειου Ειρηνικού.

Μία έκλειψη Ηλίου έχει πάντα μια ιδιαίτερη βαρύτητα και στα γενικά γεγονότα που είναι σε εξέλιξη και μας αφορούν όλους, αλλά και στην προσωπική μας ζωή. Σημαίνει πάντα μία αρχή σχετικά δύσκολη ή απλά άβολη, αφού καλούμαστε να καταβάλουμε μια μεγαλύτερη προσπάθεια για την περαιτέρω εξέλιξη μας.

Η επιρροή της έκλειψης είναι σχετική με τις όψεις που κάνουν οι πλανήτες του χάρτη της έκλειψης της συγκεκριμένης περιόδου, σε σύγκριση με έναν προσωπικό χάρτη ή έναν χάρτη ενός κράτους ή μιας κατάστασης. Από την σύγκριση των θέσεων των πλανητών του χάρτη της έκλειψης, με τον γενέθλιο ή προοδευτικό χάρτη μας, θα καταλάβουμε σε ποιόν τομέα θα μας επηρεάσει και πόσο θα δυσκολευτούμε να δεχθούμε τις αλλαγές που θα προκύψουν.

Παρατηρώντας τον χάρτη αυτής της έκλειψης βλέπουμε μια πολυαστρία πέντε πλανητών μέσα στον δεύτερο οίκο. Η δομή των πλανητών μέσα στον χάρτη της έκλειψης είναι σε σχήμα μπόουλ με αρχηγό πλανήτη την αδύναμη Αφροδίτη, η οποία κάθεται στην αναιρετική δύσκολη 29η μοίρα του Σκορπιού και βρίσκεται στον γωνιακό πρώτο οίκο του χάρτη.

Από τον χάρτη λείπει τελείως το στοιχείο του αέρα δηλαδή η δυνατότητα εύκολης επικοινωνίας και υπερτερεί η παρορμητική γη που δηλώνει μια αυστηρή, ρεαλιστική και συμφεροντολογική άποψη επί των υπαρχόντων θεμάτων.

Μέσα στον Αιγόκερω και στον δεύτερο οίκο του συγκεκριμένου χάρτη βρίσκονται τα φώτα της έκλειψης με χορηγό τον Κρόνο, ενώ συγχρόνως βρίσκονται εγκλωβισμένα στο μεσοδιάστημα του παντοδύναμου Κρόνου και τον εξίσου ισχυρού Πλούτωνα.

Ο δεύτερος οίκος εκπροσωπεί τον τομέα των αξιών μας, υλικών και μη υλικών, και καταλαβαίνουμε ότι τα οικονομικά προβλήματα και η περιουσίας μας είναι το κυρίως θέμα αυτής της περιόδου, αλλά και η έκπτωση των αξιών μας απο τις διάφορες διαμορφωμένες καταστάσεις.

Ο συνδυασμός του Κρόνου και του Πλούτωνα δίνουν την δυναμική του καταναγκασμού και του ομαδικού περιορισμού στα θέματα που εκπροσωπούν. Εδώ ο Κρόνος είναι ο χορηγός των φώτων και κυβερνήτης του τρίτου οίκου των επικοινωνιών ενώ ο Πλούτωνας είναι κυβερνήτης του Ωροσκόπου. Καταλαβαίνουμε ότι τα πραγματικά νέα που μας έρχονται με το σταγονόμετρο δεν είναι και τόσο ευχάριστα.

Οι όψεις των φώτων έχουν σύνοδο απο γεωγραφικό μήκος και παραλληλία απο γεωγραφικό πλάτος με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα, κάτι που κάνει την ατμόσφαιρα έντονα ασφυκτική και εξαναγκαστική. Η μόνη διέξοδος είναι το εξάγωνο των φώτων με τον Ποσειδώνα, ο οποίος απο την θέση που βρίσκεται δίνει μια μικρή και ελπιδοφόρα διέξοδο διαφυγής.

Μέσα στον Αιγόκερω όμως και στον δεύτερο οίκο, έχει μόλις μπει και ο Ερμής, ο οποίος τυχαίνει να είναι και εκτός ορίων απο αποκλητική θέση, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ανεξέλεγκτος και απρόβλεπτος στα νέα που κουβαλάει αλλά και στις αποφάσεις που μπορεί να πάρει σχετικά με την περιουσία και τις αξίες μας.

Το τετράγωνο που κάνει ο Ερμής με τον παντοδύναμο Άρη που μόλις μπήκε στον Κριό και στον πέμπτο οίκο, μας υποψιάζει για εξεγέρσεις που θα έχουν τον λόγο παιδιά των σχολείων ή και καλλιτέχνες αφού ο Άρης έχει ένα τρίγωνο με την Αφροδίτη. Πάντα η Αφροδίτη ως σύμβολο της τέχνης, έχει τον τρόπο της να δίνει τα δικά της μηνύματα με τον δικό της καλλιτεχνικό τρόπο.

sfpage

Μέσα στον χάρτη όμως δεσπόζει και ένα μεγάλο ελπιδοφόρο τρίγωνο, που αποτελείται απο την Αφροδίτη, τον Χείρωνα και τον Βόρειο Δεσμό. Και οι τρεις βρίσκονται στις αναιρετικές μοίρες των ζωδίων του νερού και μπορούν να ανεβάσουν την διάθεση λυτρωτικά μέσα απο μια μαχητική ομαδικότητα.

Παράλληλα λόγω της οικοθεσία τους και οι τρεις, είναι σαν να δίνουν μια τελευταία ευκαιρία μέσα απο ένα νέο νομικό πλαίσιο για να λυθούν κάποια θέματα που χρονίζουν.

Τα φώτα της έκλειψης που βρίσκονται στον οίκο των οικονομικών, είναι η μεν Σελήνη κυβερνήτης του ενάτου οίκου, ο δε Ήλιος κυβερνήτης του δεκάτου και καταλαβαίνουμε ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησης εξαρτώνται απο τις νομικές δεσμεύσεις που έχουν με το εξωτερικό.

Ίσως κάποιος νόμος για διευθέτηση οικονομικών εκκρεμοτήτων που βασανίζει τον λαό μπορεί να σώσει την σκληράδα που μαρτυρά ο υπόλοιπος συγκεκριμένος χάρτης αυτής της έκλειψης.

Η Αφροδίτη κυβερνήτης του εβδόμου οίκου των συνεταίρων μας έχει σχέση τετραγώνου με το Μεσουράνημα και βρίσκεται στο προσκήνιο δίπλα στον ωροσκόπο αδύναμη και κουρασμένη απο τις πιέσεις που έχει υποστεί όλο το τελευταίο διάστημα. Η χιαστί όψη που έχει η Αφροδίτη με τον Ουρανό επιτείνει την ανάγκη για αλλαγή πορείας με οποιοδήποτε τρόπο.

Το Μεσουράνημα όμως που εκπροσωπεί την ανώτερη εξουσία, έχει τρίγωνο με τον Ουρανό και είναι έτοιμο για τις αλλαγές που απο καιρό είναι πιεσμένη να εκτελέσει, αφού έχει δεσμευθεί για αυτές.

Όμως ο Ουρανός έχει μαζέψει όλο αυτό το διάστημα λόγω της ανάδρομης πορείας του, πολλά αντιδραστικά μέλη και τα ενώνει σε ομάδες, οι οποίες πιθανόν να κάνουν την παρουσία τους οργανωμένοι πια, αφού ο Ουρανός πήρε τον χρόνο που χρειαζότανε, είναι στάσιμος σε αυτόν τον χάρτη και είναι έτοιμος για την ορθόδρομη πορεία του, αποφασισμένος επαναστατικός και κατασταλαγμένος.

Η ομαδοποίηση νέων πολιτικών ομάδων ή ομάδων με κοινά προβλήματα, είναι τώρα πιο εύκολη για να οργανωθεί και να δράσει. Ο Άρης μέσα απο τον Κριό και ο Χείρωνας έτοιμος και αυτός να ξαναμπεί στον Κριό κάνει το κλίμα πολεμικό και αποφασιστικό.

Παράλληλα ο Ποσειδώνας και ο Δίας, παντοδύναμοι και οι δύο, έχουν μεταξύ τους ένα τετράγωνο που θα κορυφωθεί στο άμεσο μέλλον και μέσα απο την σύγκρουση τους θα μας δώσουν πολύ ελπίδα, ουτοπική διάθεση και μεγάλα όνειρα που το πιθανότερο είναι να μείνουν ανεφάρμοστα.

Η εμπλοκή του Δία, Ποσειδώνα και Ουρανού σε δύσκολο σχηματισμό μας επιβεβαιώνει ότι οι αλλαγές που προτάσσει ο Ουρανός εκτός απο όραμα, θέλουν και χρήμα για να υλοποιηθούν και αυτό είναι δύσκολο προς το παρόν, να βρεθούν δηλαδή οι σωστοί χρηματοδότες, γιατί χρηματοδότες υπάρχουν αλλά τι ζητάνε και που αποβλέπουν είναι το ζητούμενο.

Δύσκολο διάστημα με μεγάλες αλλαγές, που αυτή την φορά θα έχουν τελικό χαρακτήρα και μεγάλες λαϊκές αντιδράσεις για την προάσπιση των κεκτημένων. Οι αντιδράσεις θα δημιουργήσουν νέα πολιτικά σχήματα και η εξουσία που υπάρχει αυτή την στιγμή θα βρεθεί σε δύσκολη θέση κατατραυματισμένη απο την οικονομική δυσπραγία, αυτό μαρτυρά η θέση του Μεσουρανήματος το οποίο βρίσκεται επάνω στον βασιλικό αστέρα Ρέγκουλους που ζητάει δόξα και τιμές αλλά ουαί και αλλοίμονο, αν σκεφθεί με ιδιοτέλεια και μάλλον θα σκεφθεί!

Μερική έκλειψη Ηλίου 6.1.2019

Ας δούμε όμως τι λένε και οι εξισώσεις των μεσοδιαστημάτων κατά τον R. Ebertin

Ήλιος = Άρης/Ουρανός = Κρόνος/Πλούτωνας

Μια ξαφνική προσαρμογή σε νέες περιστάσεις-Μεγάλη προσπάθεια και πιθανή παραίτηση.

Σελήνη = Άρης/Ουρανός = Κρόνος/Πλούτωνας

Η ροπή κάποιου να ενεργεί ανεξάρτητα-Η τραγική μοίρα ενός λαού.

Ερμής = Δίας/Πλούτωνας

Τι χάρισμα της αγόρευσης του λόγου – Ένα άτομο που χρησιμοποιεί την προπαγάνδα.

Κρόνος = Ερμής/Πλούτωνας

Νευρικός εκνευρισμός εξ αιτίας υπερβολικών υποχρεώσεων – Χωρισμός

Πλούτωνας=Αφροδίτη/Ποσειδώνας=Δίας/Μεσουράνημα=Σελήνη/Β. Δεσμός=Ήλιος/Β. Δεσμός

Μια οδυνηρή εγκατάλειψη – Ένα επιτυχημένο άτομο – Πανικός στον λαό – Μια ένωση με πολύ κόσμο- Επιρροή επάνω στις μάζες – Άτομο που χρησιμοποιεί εξαναγκασμό και βία με άλλους.

Ουρανός=Δίας/Ποσειδώνας

Η κατάσταση να προσγειώνεται κανείς στην πραγματικότητα -Αντιμετώπιση μιας δυσάρεστης κατάστασης.

Δίας=Ουρανός/Β. Δεσμός

Το μοίρασμα ευχάριστων εμπειριών μαζί με άλλους-Η αναζήτηση εύνοιας και βοήθειας απο τους άλλους

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

6.1.2019

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s