Νέα Σελήνη 7.12.2018

15338804_1618097791819202_8873688938309202031_n

Η Νέα Σελήνη γίνεται την 7.12.2018 στις 9.20΄ ώρα Ελλάδος στην 15.07΄μοίρα του Τοξότη και με συντεταγμένες Αθηνών έχουμε ένα αστρολογικό χάρτη με Ωροσκόπο στις 9.31΄του Αιγόκερω και Μεσουράνημα στις 1.58΄του Σκορπιού.

Παρατηρώντας τον χάρτη αυτής της τελευταίας για αυτόν τον χρόνο Νέας Σελήνης του Δεκεμβρίου 2018, βλέπουμε ένα Κρόνο επάνω στον Ωροσκόπο, παντοδύναμο και κυβερνήτη του ωροσκόπου να βρίσκεται στο τέλος του δωδεκάτου οίκου και επάνω σε ένα απλανή όχι και τόσο ευμενή, τον Facies που σημαίνει φιλοδοξία και άνοδος που ακολουθείτε από πτώση. Κατά τον Ebertin ο συνδυασμός του Κρόνου με τον Ωροσκόπο σημαίνει »να λες αντίο σε μια κατάσταση».

Η θέση του Κρόνου στον δωδέκατο σημαίνει ότι η δύναμη του δεν είναι και τόσο ορατή αλλά μάλλον παρασκηνιακή προς το παρόν.

Ο Πλούτωνας στον πρώτο οίκο του χάρτη και χωρίς όψεις, μας θυμίζει ότι είναι εκεί και φυλάει τις θύρες, έτοιμος να επέμβει αν παραβιασθούν αυτές, δηλαδή οι θύρες που φυλάει καλά!

Τα φώτα της Νέας Σελήνη μέσα στον Τοξότη και στον ενδέκατο οίκο του χάρτη (κυβερνήτες του 7ου και 8ου οίκου του χάρτη), μας μιλάνε για την ανάγκη εξεύρεσης νέων στόχων για τα θέματα των ανειλημμένων υποχρεώσεων μας προς του άλλους, ή την στόχευση νέου σχεδιασμού και την αναζήτηση νέων συμμάχων, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα χρέη μας.

Το αξιοσημείωτο το χάρτη είναι η σύνοδος του Άρη με τον Ποσειδώνα μέσα στον 2ο οίκο (οίκο των οικονομικών), κυβερνήτες και οι δύο του 3ου οίκου (οίκο των επικοινωνιών), οι οποίοι είναι σε όψη τετραγώνου με τα φώτα της Νέας Σελήνης, μας υποψιάζουν για πολύ παραμύθι και ουτοπία σε σχέσει με τις δυνατότητες και τις υποσχέσεις που δεχόμαστε.

Ο ενδέκατος οίκος του χάρτη (οίκος των ελπίδων, σχεδίων και προσδοκιών) είναι ο οίκος που φιλοξενεί τα φώτα αλλά και τον παντοδύναμο Δία στον Τοξότη που πάντα θέλει να δίνει και να ικανοποιήσει τους πάντες. Όμως εκεί δίπλα υπάρχει και ο στάσιμος Ερμής που μόλις τελείωσε με την ανάδρομη πορεία του και είναι έτοιμος να αποφασίσει, μετά από πολλές σκέψεις και συλλογισμούς. Ο ‘Ερμής στην στάση του έμεινε μέρες στην 27η μοίρα του Σκορπιού, φορτισμένη μοίρα του ζωδιακού, πύλη και κλείδα του Ουρανού, αφού εκεί είναι η απόλυτη έξαρση του.

Ο γωνιακός δέκατος οίκος του χάρτη, σχεδόν επάνω στην ακμή του, φιλοξενεί την Αφροδίτη σε μια άσχημη μοίρα, την 3η του Σκορπιού (μοίρα της απόλυτης πτώσης της Σελήνης).

Η Αφροδίτη δείκτης των οικονομικών βρίσκεται μαζί με την Δήμητρα και διεκδικεί με ευγένεια αλλά και απαίτηση, τα κεκτημένα δικαιώματα της από αυτούς που κατέχουν την εξουσιαστική δυνατότητα των αποφάσεων.

Η Αφροδίτη είναι η κυβερνήτης του πέμπτου οίκου (της νεολαίας) και του ενάτου (των φοιτητών) και πολύ πιθανό οι διεκδικήσεις να έλθουν από τους νέους, αφού αυτοί είναι βασικά οι πιο θιγμένοι από την κατάσταση που επικρατεί στα οικονομικά της χώρας.

Ας δούμε όμως και τις όψεις των πλανητών σε αυτόν τον χάρτη, για να υποψιαστούμε τα πιθανά γεγονότα που μπορεί να προκύψουν μέσα σε αυτό το δεκαπενθήμερο, δηλαδή μέχρι την Πανσέληνο όπου θα έχουμε και την κορύφωση των γεγονότων που θα ξεκινήσουν τώρα.

Το σχηματισμένο μεγάλο τρίγωνο του Ερμή, Χείρωνα και Β. Δεσμού στα ζώδια του νερού, που πρωτοστατεί στον χάρτη, μας κάνει αισιόδοξους ώστε να περιμένουμε κάτι καλύτερο μέσα από συμφωνίες με τους συνεταίρους μας (Ο Β. Δεσμός στον 7ο οίκο).

Οι Δεσμοί της Σελήνης σχηματίζουν ένα χαρταετό, με την κεφαλή του Ερμή – Ν. Δεσμού – Χείρωνα, επάνω στον σχηματισμό του μεγάλου τριγώνου (Ερμή, Χείρωνα και Β. Δεσμού). Ο Ερμής μέσα από την θέση όπου βρίσκεται στον Σκορπιό, ζητάει λύσεις ριζικές και εμπνευσμένες, και με την καθοδήγηση του δάσκαλου Χείρωνα μπορεί να τις βρει.

Ο Χείρωνας μέσα στους Ιχθύες θέλει να μας διδάξει ότι η ίδια μας η αδυναμία μπορεί να γίνει δύναμη και να μας ανυψώσει. Σε αυτή την φάση ο Χείρωνας μέσα από την ανάδρομη πορεία του ξαναγυρίζοντας στους Ιχθύες, μας ωθεί να προβληματισθούμε και να βρούμε το νόημα της δοκιμασίας της ανθρώπινης υπόστασης μας. Έτσι μέσα από τον δρόμο της αυτογνωσίας και της εσωτερική καθοδήγησης μας βοηθάει να καταλάβουμε τις πιο λεπτές έννοιες του προορισμού μας επάνω στον πλανήτη Γη.

νεα σελήνη 7,12,2018

Ο χαρταετός λοιπόν αυτός μας ωθεί να σκεφτούμε βαθύτερα τα νοήματα της ζωής και την αξία της συλλογικότητας μέσα από τις σχέσεις μας με τους συνανθρώπους μας.

Το ταυ τετράγωνο των Δεσμών της Σελήνης με τον Ουρανό που το τελευταίο διάστημα είναι ενεργοποιημένο, ζητάει την δημιουργία ομάδων που θα προασπίσουν τις αλλαγές προς την σωστή κατεύθυνση.

Η δύσκολη όψη του Ουρανού με τον Άρη και τον Ποσειδώνα σε εμπλοκή με τα φώτα, μπορεί να φέρει στην επιφάνεια ψέμματα που να εξαγριώσουν τις καταστάσεις, πολύ πιθανό μέσα από φανατισμένες θέσεις ή φανατισμένες ομάδες.

Ο Δίας χορηγός των φώτων αυτής της Νέας Σελήνης, χωρίς όψεις με τους υπόλοιπους πλανήτες στέκει παντοδύναμος μέσα τον ζώδιο του Τοξότη το οποίο και κυβερνάει, και μας κάνει να σκεφτόμαστε φιλοσοφημένα πιστεύοντας στις Θείες αξίες, ώστε να μπορέσουμε να καταλάβουμε ότι οι πνευματικές αξίες έχουν μεγαλύτερη αξία από τις υλικές, αφού με αυτές μπορούμε να είμαστε μέσα μας πιο δυνατοί για να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τα εξωτερικά γεγονότα με σοφία και πίστη στο Θεϊκό σχέδιο, που μας πάει εκεί που πρέπει να πάμε!

Καλές γιορτές να έχουμε και να πετάξουμε τον αετό της αγάπης ψηλά, ώστε να μπορέσουμε να δούμε από ψηλά τα γεγονότα και να πάρουμε μαθήματα αφού μας χρειάζονται για να προχωρήσουμε μπροστά με αισιοδοξία και αγάπη!

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

6.12.2018

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s