O Ανάδρομος Ερμής 16.11-7.12.2018

20638044_1884147021845881_4631624505371055029_n

Η αναδρομή του Ερμή είναι η πιο συχνή από τις αναδρομές των άλλων πλανητών και αυτό λόγω της τροχιάς του γύρο από τον Ήλιο και της οπτική μας θέση ως προς την κίνησης του.

Μέσα σε αυτόν τον χρόνο που διανύουμε, δηλαδή το 2018, είχαμε τρεις φορές την αναδρομή του Ερμή. Την πρώτη αναδρομή την είχαμε στις 23 Μαρτίου, την δεύτερη στις 26 Ιουλίου και την τρίτη στις 17 Νοεμβρίου 2018.

Στην πρώτη αναδρομή του Ερμή είχε συμπέσει το τέλος του με την έναρξη της αναδρομής του Κρόνου. Δηλαδή ο Ερμής είχε δώσει την σκυτάλη του στον Κρόνο. Η δεύτερη αναδρομή είχε συμπέσει μέσα στην αναδρομή του Άρη και η τρίτη αναδρομή του Ερμή άρχισε αμέσως μετά το τέλος της αναδρομής της Αφροδίτης, δηλαδή πάλι δίνοντας η Αφροδίτη την σκυτάλη στον Ερμή. Έχουμε λοιπόν μία αλληλουχία αναδρομών μέσα στο 2018 με την σειρά Ερμής – Κρόνος, Ερμής – Άρης και Αφροδίτη – Ερμής. Ο Ερμής ως αγγελιοφόρος πάντα μας έφερνε τα νέα και τις εξελίξεις τους.

Αυτόν τον χρόνο ο συνδυασμός Ερμής – Κρόνου, αν ανατρέξουμε στην επικαιρότητα του Μαρτίου 2018, μας έφερε διάφορα σοβαρά θέματα στα οικονομικά της χώρας, αλλά και στις εξελίξεις του Σκοπιανού ζητήματος, καθώς και την εξέλιξη της ομηρείας των δύο Ελλήνων αξιωματικών από την Τουρκία.

Τον Ιούλιο ο συνδυασμός Ερμής – Άρης μας έφερε τα τραγικά γεγονότα από τις φωτιές στην Αττική και όχι μόνο. Το ίδιο διάστημα οι Τούρκοι άφησαν ελεύθερους τους δύο Έλληνες αξιωματικούς.

Τον Νοέμβριο με τον συνδυασμό της Αφροδίτης – Ερμή, περιμένουμε τα νέα να είναι κατά κύριο λόγο οι δυσκολίες στα οικονομικά του κράτους, αλλά και οι συνέπειες των οικονομικών σκανδάλων του παρελθόντος, που βγαίνουν τώρα στην επιφάνεια ένα ένα, για λόγους που γνωρίζουν αυτοί που τα βγάζουν την συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Ο Ερμής ο ανάδρομος γενικώς μας προτρέπει να ξανασκεφτούμε πριν αποφασίσουμε για κάτι σημαντικό και μας ωθεί να στρέψουμε την προσοχή μας στο παρελθόν, για να δούμε τις λάθος κινήσεις μας ώστε να μην τις επαναλάβουμε, αλλά και να τις βελτιώσουμε εφόσον μπορούμε.

Σε μία αστρολογική ερμηνεία ενός χάρτη, έχουμε σαν βάση μια κατάσταση που μας ενδιαφέρει εκείνη την στιγμή, και αναλύουμε τον συγκεκριμένο χάρτη, ανάλογα με την έρευνα που κάνουμε και την προσέγγιση που θέλουμε στο θέμα που εστιαζόμαστε, δεδομένου ότι ένας αστρολογικός χάρτης έχει πολλά επίπεδα ερμηνείας που είναι ανάλογα με το θέμα που ερευνούμε.

anadromos ermis 16.11.2018

Σας παραθέτω ένα χάρτη που έβγαλα με την χρονική στιγμή της στάσης του Ερμή στην 13.25΄μοίρα του Τοξότη, δηλαδή στο τέρμα της ορθής πορείας του (16.11.2018 την 3.33΄πμ ώρα Ελλάδος), πριν ακολουθήσει την κατεύθυνση της αναδρομής του προς τον Σκορπιό.

Αυτό που έχει ερμηνευτική αξία είναι ότι ο Ερμής ξεκινώντας την ανάδρομη πορεία του βρίσκεται μέσα στον Τοξότη και έχει όψη ακριβούς τετραγώνου με τον Ποσειδώνα των Ιχθύων στην 13η μοίρα των μεταβλητών αμφότεροι.

Η κλασσική ερμηνεία αυτού του τετραγώνου είναι ιδεολογική θολούρα, φανατισμός τόσο για θρησκευτικά όσο και για φιλοσοφικά θέματα.

Παράλληλα ο Άρης μόλις μπήκε στην 0.04΄μοίρα των Ιχθύων και ο Δίας καταλαμβάνει την 1.36΄μοίρα Τοξότη κάνοντας σχεδόν ένα ακριβές τετράγωνο μεταξύ τους.

Ο Άρης με τον Δία μόνο υπερβολές μπορούν να δώσουν. πόσο μάλλον όταν εμπλέκονται μεταξύ τους αρνητικά.

Η Αφροδίτη τερματίζει την αναδρομή της στην 25.14′ του Ζυγού για να ξαναγυρίσει την πορεία της προς τον Σκορπιό.

Ο Ήλιος βρίσκεται στην φορτισμένη και μυστηριώδη 23η μοίρα του Σκορπιού, ενώ δεσπόζει στον χάρτη η επίμονη όψη του ταυ τετραγώνου του ανάδρομου και αναιρετικού Ουρανού από την 29.38΄του Κριού, επάνω στον άξονα των Δεσμών, που βρίσκονται στην αναιρετική 29.59΄του Καρκίνου – Αιγόκερω.

Ο Ουρανός με τους Δεσμούς μας περιγράφει μια δυναμική σαρωτικών αλλαγών μέσα σε σχέσεις και ομάδες μικρές ή μεγάλες ανθρώπων με κοινά συμφέροντα και κοινή ιδεολογία.

Αλλαγές απίθανες, περίεργες και ότι μπορεί να προκαλέσει ένας φορτισμένος Ουρανός στις ανθρώπινες σχέσεις.

Ο Ήλιος από την θέση που βρίσκεται φωτίζει όλη την ιδιοτέλεια και την σκοπιμότητα για το ίδιον όφελος, που προσπερνώντας και καταπατώντας αξίες και ηθική, ζει και βασιλεύει.

Η είσοδος του Δία μέσα στον Τοξότη ανατάραξε θέματα εκκλησιαστικά αλλά και συνταγματικά.

Η Αφροδίτη μετά την ανάδρομη πορεία της και μέσα από τον Ζυγό προσπαθεί να βρει ισορροπίες τόσο σε θέματα σχέσεων όσο και σε θέματα οικονομικά για άλλη μια φορά ενώ προχωρώντας προς τον Σκορπιό θα δείξει και αυτή την απολυτότητα της και την προσκόλληση στα θέματα που θα υποστηρίξει.

Ο Άρης μέσα από τους Ιχθύες και μετά το θυελλώδες πέρασμα του μέσα από τον Υδροχόο, θα ανασυνταχθεί σιωπηρά για να περάσει στον Κριό και να δράσει δυναμικά όπως εκείνος ξέρει να κάνει πολύ καλά. Τώρα μέσα στους Ιχθύες ενεργεί αφανώς μέσα σε πλαίσια ιδεολογικής προσέγγισης των γεγονότων και φυσικά με την ανάλογη συναισθηματική φόρτιση.

Βλέπουμε λοιπόν ότι στο ξεκίνημα της ανάδρομης πορείας του ο Ερμής βρίσκει μία κατάσταση αρκετά φορτισμένη την οποία μας προτρέπει να σκεφτούμε και να δράσουμε αναλόγως αφήνοντας τον χρόνο να δουλέψει για εμάς.

anadromos ermis 7.12.2018

Ας δούμε όμως και τον τερματισμό της πορείας του ανάδρομου Ερμή σε ποια πλανητική θέση θα βρει τους υπόλοιπους πλανήτες για να υποψιαστούμε την δυναμική που θα συνεχίσει να υπάρχει μετά από την αναδρομή του.

Ο Ερμής θα τερματίσει και θα σταθεί στην 27.21′ του Σκορπιού, στις 7.12.2018 την 23.21΄ώρα Ελλάδος, μια μοίρα φορτισμένη ιδιαίτερα όπου ο Ερμής θα έχει την διορατικότητα να μπορεί να συνειδητοποιήσει δύσκολες καταστάσεις τις οποίες μπορεί και να τις μετασχηματίσει θετικά.

Συγχρόνως το ταυ τετράγωνο του Ουρανού με τους Δεσμούς συνεχίζει την ακριβή όψη του από την 28η μοίρα των παρορμητικών. Άρα συνεχίζει να δίνει όλη την δυναμική του μέσα από την ζύμωση των διαφόρων σχέσεων μεταξύ ατόμων και ομάδων.

Έτσι αυτή την χρονική στιγμή μαζί με τον Ερμή του Σκορπιού που βρίσκεται σε εμπλοκή με τον Βόρειο Δεσμό του Καρκίνου, παίρνει θέση με όψεις και ο ανάδρομος Χείρωνας από την αναιρετική 27.53΄των Ιχθύων οπότε όλοι μαζί σχηματίζουν ένα μεγάλο τρίγωνο στα ζώδια του Νερού.

Με την βοήθεια του Νότιου Δεσμού έχουμε έναν όμορφο χαρταετό με την κεφαλή στο ζώδιο της γης δηλαδή του Αιγόκερω. Σχηματισμός ελπιδοφόρος για να υλοποιηθούν κάποια ζητήματα που φυσιολογικά θα πρέπει να κλείσουν τον κύκλο τους. Οι αναιρετικές μοίρες του σχηματισμού μαρτυρούν ότι το τέλος είναι αναπόφευκτο και πολύ φορτισμένο συναισθηματικά αφού οι αναιρετικές βρίσκονται σε ζώδια του νερού.

Όλη αυτή η συγκυρία των θέσεων των πλανητών συμπίπτει χρονικά μέσα στην Νέα Σελήνη του Δεκεμβρίου και βρίσκεται σε όψη τετραγώνου με τον Άρη που είναι αγκαλιασμένος με τον Ποσειδώνα στην 14η μοίρα των Ιχθύων. Απλή σύμπτωση ή κάποιο μήνυμα του Άρη που ετοιμάζει την εκστρατεία του αθόρυβα και στρατηγικά ώστε να βγει στο ζώδιο του δυναμικά και εντυπωσιακά?

Πότε? Με το καλωσόρισμα του καινούργιου χρόνου δηλαδή στις 1.1.2019 ο Άρης θα κάνει ποδαρικό για τον καινούργιο χρόνο στο ζώδιο του, στην μοίρα της ανθρωπότητας την μηδενική του Κριού!

Ας ελπίσουμε το ξεκίνημα του Νέου Έτους να μας βρει σοφότερους από τα παθήματα τόσο τα δικά μας, όσο και αυτών που αποφασίζουν για εμάς πολλές φορές χωρίς εμάς!

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

15.11.2018

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s