Πανσέληνος Οκτωβρίου 2018

moonsight-56a047d95f9b58eba4afb05e

Η Πανσέληνος γίνεται στις 24.10.2018 στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού στις 19.45΄ώρα Ελλάδος με την Σελήνη στην 1.13΄ μοίρα του Ταύρου. Με συντεταγμένες Αθηνών έχουμε ένα χάρτη με Ωροσκόπο στις 26.11΄του Ταύρου και Μεσουράνημα στην 5.39΄του Υδροχόου.

Μια καθαρά Σκορπίσια Πανσέληνος που έρχεται με όλο το μυστήριο της, να μας προβληματίσει σε όλα τα επίπεδα, αφού οι σχέσεις, τα αισθηματικά και τα οικονομικά μας ζητήματα, είναι όλα επί τάπητος και ζητούν λύσεις εδώ και τώρα.

Η πανσέληνος αυτή δεν μας αφήνει πολλά περιθώρια αναβολών, αφού τόσο η γενική συναισθηματική φόρτιση όλων μας, όσο και η πλήρης σταθερότητα των θέσεων μας στα διάφορα ζητήματα που τρέχουν, δημιουργούν μια ατμόσφαιρα καταναγκαστικής αντιμετώπισης, σε ότι μας δυσκολεύει και πρέπει να λυθεί.

Ο χάρτης αυτός της Πανσελήνου, εντελώς σημαδιακός, έχει σχηματισμένο ένα μεγάλο σταυρό στα σταθερά ζώδια και σε κατιόντες οίκους, με την συγκυρία ο άξονας των φώτων να διασταυρώνεται με τους Δεσμούς της Σελήνης σε απόλυτα τετράγωνα, ενώ ο Βόρειος Δεσμός βρίσκεται σε σύνοδο ακριβείας επάνω στον εκρηκτικό και βίαιο υποθετικό πλανήτη Vulcanus της Uranian αστρολογίας.

Η ιδιομοιρία των πλανητών του μεγάλου σταυρού στην αρχική μοίρα των σταθερών ζωδίων, με την συμμετοχή των εκρηκτικών πλανητών του απρόβλεπτου Ουρανού και του εκρηκτικού υποθετικού πλανήτη Vulcanus, μας θυμίζουν παρατεταμένες δυνάμεις έτοιμες να διασταυρώσουν τα ξίφη τους.

Τα γεγονότα που θα εξελιχθούν αυτό το φεγγάρι σίγουρα θα έχουν μια ιδιαίτερη φόρτιση τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικοπολιτικό επίπεδο.

Βέβαια σίγουρα τα γεγονότα που θα διαδραματιστούν, θα είναι μια συνέχεια των υποθέσεων που ξεκίνησαν με την προηγούμενη Νέα Σελήνη και έρχονται να ζητήσουν λύσεις και διορθώσεις τώρα, ώστε να συνεχίσουν την εξέλιξη τους.

Το δύσκολο αυτής της περιόδου είναι να βρεθούν λύσεις, που να ικανοποιούν όλα τα μέρη, εξ ου και οι δυσκολίες των αντιπαραθέσεων.

Παρατηρώντας τους υπόλοιπους πλανήτες, βλέπουμε ότι τα φώτα της πανσελήνου έχουν άμεση εμπλοκή με τον Ουρανό και την Αφροδίτη, ανάδρομοι και οι δύο αλλά και σε δύσκολες θέσεις αφού είναι λόγω θέσης στο ζωδιακό, σε πτώση ο Ουρανός και σε αδυναμία η Αφροδίτη.

Ο Ουρανός ανάδρομος και πτωτικός είναι κυβερνήτης του Μεσουρανήματος, η δε Αφροδίτη αδύναμη και ανάδρομη κυβερνήτης του Ωροσκόπου και χορηγός της Σελήνης.

Όταν οι πλανήτες είναι σε δύσκολες θέσεις βγάζουν τον κακό τους εαυτό, έτσι περιμένουμε από την Αφροδίτη να βγάλει την ανασφάλεια και την προσκόλληση της εμμονικά, μέσα από το ζώδιο του Σκορπιού και τον Ουρανό να αναποδογυρίζει τα πάντα αψηφώντας τις συνέπειες, αφού αυτό που τον ενδιαφέρει είναι η αλλαγή με οποιοδήποτε κόστος.

Ο Ουρανός στον 12ο οίκο μαζί με την Σελήνη, μαρτυρά μια αφανή προς το παρόν αναστάτωση και ανησυχία για τις επερχόμενες υποχρεωτικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα θέματα της ανασφάλειας που έχει δημιουργήσει η πορεία της ανάδρομης Αφροδίτης, τόσο σε συναισθηματικό επίπεδο όσο και σε οικονομικό.

Η Αφροδίτη επίσης κυβερνάει και τον έκτο οίκο και βρίσκεται μέσα σε αυτόν, οπότε τα οικονομικά αιτήματα θα προέρχονται από τον εργατικό χώρο, τον δημόσιο τομέα, τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας ή από την ίδια την προσωπική μας ανάγκη για την εξασφάλιση του βιοπορισμού μας.

Το διάστημα αυτό αφορά θέματα που ξεκίνησαν από τον προηγούμενο Οκτώβριο και θα καταλήξουν στα μέσα του Δεκεμβρίου, δηλαδή από τότε που η Αφροδίτη ξεκίνησε την ανάδρομη πορεία της μέσα στον Σκορπιό και θα έλθει στην αρχική της θέση μετά την αναδρομή της.

Ο Ωροσκόπος βρίσκεται επάνω στον απλανή Algol και ακριβώς απέναντι στην ακμή του εβδόμου, ο Δίας βρίσκεται μέσα σε κλείδα, δηλαδή στην δύσκολη 27η μοίρα του Σκορπιού.

Θέματα σχετικά με τις εξελίξεις των εξωτερικών υποθέσεων της Ελλάδας με τους συνεταίρους συμμάχους ή και φανερούς εχθρούς, μας μιλάνε για ένα αναγκαστικό τέλος κάποιας προσδοκίας, για κάποια υποστήριξη από τους άλλους συμμάχους ή συνεταίρους μας.

Πολύ πιθανόν να κρύβονται πολλά μυστικά και παρασκήνιο σκοτεινό πίσω από αυτές τις αντιπαραθέσεις και συμφωνίες, οι οποίες ορίζονται από το εξωτερικό, αφού ο Πλούτωνας που τα ορίζει όλα αυτά βρίσκεται στον ένατο οίκο του συγκεκριμένου χάρτη.

Επίσης ο φορτισμένος άξονας των Δεσμών της Σελήνης στον χάρτη, μας δηλώνει αντιπαράθεση ισχυρών δυνάμεων που θα τελειώσει με καταναγκασμό και βία.

Ο άξονας των Δεσμών όμως είναι έτοιμος να αλλάξει ζώδια για να φέρει νέα αιτήματα και εξ ίσου απρόβλεπτες αντιδράσεις, αφού ο Ουρανός θα συνεχίσει την κοινή πορεία του σε ιδιομοιρία με τους Δεσμούς και θα φέρει θέματα του παρελθόντος που δεν λύθηκαν, για να λυθούν τώρα με όχι και τόσο ευχάριστο τρόπο.

πανσέληνος 24,10,2018

Ο Κρόνος σε όψη εξαγώνου με την Αφροδίτη, αν και ενεργοποιεί την καλοκαιρινή εκρηκτική ολική έκλειψη της Σελήνης του Ιουλίου, διευκολύνει την αντίθεση της Αφροδίτης με τον Ουρανό και ίσως βοηθήσει με την λογική και την συνετή στάση, να λυθούν τα θέματα με σοβαρότητα ώστε να προκύψουν οι επιζητούμενες αλλαγές.

Ο Ερμής κυβερνήτης δευτέρου και πέμπτου οίκου βρίσκεται σε κρίσιμη μοίρα στον Σκορπιό και οι Δεσμοί βρίσκονται στον άξονα της επικοινωνίας 3ο/9ο, που σημαίνει ότι αυτό το διάστημα τα νέα θα πάνε και θα έρχονται, βομβαρδίζοντας το ήδη φορτισμένο κλίμα και δημιουργώντας αντιδράσεις που θα εξελιχθούν σε νέες κρίσεις μεταξύ ομάδων και συνεργατών. Τα θέματα βέβαια του Ερμή θα είναι τα οικονομικά, οι επενδύσεις καθώς και θέματα της παιδείας.

Ο Ποσειδώνας, ο Χείρωνας, ο Άρης και ο Πλούτωνας είναι χωρίς όψεις και μένουν θεατές προς το παρόν αφού είχαν βάλει το χεράκι τους το προηγούμενο διάστημα και θα το ξαναβάλουν στο άμεσο μέλλον.

Εύχομαι να βρεθούν οι καλύτερες λύσεις και να μην χρειαστούν αντιπαραθέσεις που θα μας κάνουν για άλλη μια φορά να προβληματισθούμε για το αν είναι καλό που είμαστε Έλληνες, αφού γεννηθήκαμε στον ευλογημένο ετούτο τόπο, αλλά για κάποιο λόγο δεν μπορούμε να τον αξιοποιήσουμε μόνοι μας δημιουργικά, αφού είμαστε μόνιμα εξαρτημένοι από τους άλλους.

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

23.10.2018

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s