Νέα Σελήνη 9.10.2018

15541477_1144825472304537_3061316821638910399_n

Η Νέα Σελήνη του Οκτωβρίου 2018 γίνεται την 9.10.2018 στις 6.47΄ώρα Ελλάδος, στην 15.48΄ μοίρα του Ζυγού και με συντεταγμένες Αθηνών έχουμε ένα χάρτη με Ωροσκόπο στις 6.36΄του Ζυγού και Μεσουράνημα στις 7.27΄του Καρκίνου.

Δεδομένου ότι μια Νέα Σελήνη σκιαγραφεί την εξέλιξη των γεγονότων του επόμενου σεληνιακού μήνα, βλέπουμε ένα χάρτη εσωστρέφειας με πολύ έντονο τον χαρακτήρα του παρορμητισμού.

Η πραγματικότητα σκληρή και απόλυτη αφού ο Κρόνος, ο Ουρανός και ο Πλούτωνας μας κρατάνε γερά γειωμένους σε αυτήν.

Τα συναισθήματα, εναλλάσσονται και κοινοποιούνται αόριστα απο τα διάφορα ερεθίσματα, χωρίς όμως να υπάρχουν στο προσκήνιο κάποιες συγκεκριμένες ιδέες να μας κινητοποιήσουν ούτε διαφαίνονται στον ορίζοντα κάποιες αξιόλογες προτάσεις για πιθανές λύσεις των προβλημάτων μας.

Ας δούμε όμως την ανάλυση του συγκεκριμένου χάρτη, βάζοντας στην ερμηνεία μας κάποιους βοηθητικούς συμπληρωματικούς παράγοντες, όπως μερικούς εσωτερικούς πλανητοειδείς και μερικούς υποθετικούς πλανήτες από την URANIAN αστρολογία, που τυχαίνει να κάνουν συνοδικές όψεις με τους κλασικούς πλανήτες αυτό το χρονικό διάστημα. Θα τους προσθέσω για να έχουμε μια πιο λεπτομερή προσέγγιση στην ανάλυση του χάρτη αυτής της Νέας Σελήνης του Οκτώβρη.

Στον πρώτο οίκο του χάρτη, βλέπουμε σε σύνοδο με τα φώτα της Νέας Σελήνης, τον Ήφαιστο και την Δήμητρα να σχηματίζουν ένα στέλιουμ όλοι μαζί μέσα στον Ζυγό και καταλαβαίνουμε την ανάγκη της διεκδίκησης μιας συγκεκριμένης μορφοποιημένης καλής πρόθεσης, που να εξασφαλίζει μια μελλοντική ισχυρή ασφάλεια και μια ρεαλιστική συμφέρουσα γονιμότητα στις μελλοντικές συνεργασιακές σχέσεις μας.

Μέσα στον ίδιο οίκο όμως βρίσκεται και ο Ερμής που ετοιμάζεται να μπει στον Σκορπιό και μοιάζει πολύ κουρασμένος και απογοητευμένος από την πρόσφατη πορεία του στον Ζυγό.

 

Η κυβερνήτης του Ωροσκόπου και χορηγός των φώτων, Αφροδίτη βρίσκεται και αυτή σε αδύναμη θέση μέσα στον Σκορπιό, στον δεύτερο οίκο των οικονομικών.

Η Αφροδίτη κυβερνήτης του πρώτου αλλά και του ογδόου οίκου (οίκου των υποχρεώσεων), θα είναι σε ανάδρομη πορεία όλο αυτόν τον μήνα, και αφού διασχίσει τις πρώτες δέκα μοίρες του Σκορπιού, εν συνεχεία θα περάσει τις τελευταίες αναιρετικές μοίρες του Ζυγού και θα επαναφέρει όλα τα θέματα που δεν έλυσε μέσα απο το ζώδιο του διπλωμάτη Ζυγού, τόσο στα οικονομικά όσο και στα αισθηματικά μας ζητήματα.

Τα φώτα της Νέας Σελήνης και όλο το στέλιουμ του πρώτου οίκου, έχουν όψη ενάμισι τετραγώνου με τον Ποσειδώνα και είναι σε ακριβή επαφή μαζί του από αντισκιά. Μεγάλες και μάλλον ουτοπικές οι προσδοκίες, πολύ πιθανόν να πέσουν στο κενό προκαλώντας για άλλη μια φορά σύγχυση και αποπροσανατολισμό.

Παράλληλα ο Ερμής από τον πρώτο οίκο βλέπει με όψη χιαστί τον Χείρωνα που βρίσκεται στον απεχθή απλανή Sheat για άλλη μια φορά, και σε σύνοδο με τον αστεροειδή Υγεία αυτή την φορά, και οι δύο μαζί μέσα στον έκτο οίκο της υγείας, της εργασίας και της καθημερινότητας.

Δύσκολα τα πράγματα σε αυτούς του τομείς με αρκετά προβλήματα και εντάσεις που θα επαναφέρουν θέματα άλυτα του παρελθόντος στο προσκήνιο της επικαιρότητας.

Η Σελήνη που είναι στον σχηματισμό της δομής των πλανητών όλου του χάρτη αρχηγός, είναι κυβερνήτης του Μεσουρανήματος στον Καρκίνο, όπου εκεί βλέπουμε να στέκεται απειλητικός ο υποθετικός πλανήτης Hades της Uranian αστρολογίας, που σημαίνει βρόμικες καταστάσεις φτώχειας και κακομοιριάς. Αυτές λοιπόν θα είναι το θέμα που θα απασχολήσει την επικαιρότητα αυτής της Νέας Σελήνης.

Η πιο σημαντικότερη όψη όμως αυτού του διαστήματος είναι το ταυ τετράγωνο που σχηματίζουν οι Δεσμοί της Σελήνης με τον Ουρανό, που θα διαρκέσει και θα μας απασχολεί συνεχώς αφού μέσα απο τις αναδρομές τους θα έχουμε το ταυ τετράγωνο συνεχώς ενεργό και θα βλέπουμε τις ισορροπίες στις σχέσεις τόσο τις προσωπικές όσο και τις πιο συλλογικές, να ανατρέπονται συνεχώς από τυχαίους και απρόβλεπτους παράγοντες.

Αυτό θα είναι πιο έντονο κυρίως όταν οι Δεσμοί και ο Ουρανός θα αλλάξουν ζώδια και θα βρεθούν στις αναιρετικές μοίρες των ζωδίων, και λόγω του ανάδρομου Ουρανού που ξαναπέρασε από αυτές τις μοίρες, θα δούμε να επανέρχονται άλυτα θέματα και δύσκολα προβλήματα του πρόσφατου παρελθόντος.

Ας σημειώσουμε δε, ότι ο Βόρειος Δεσμός πάει να συναντήσει τον εκρηκτικό υποθετικό πλανήτη Vulcanus της Uranian αστρολογίας που σημαίνει εκρήξεις και εκτινάξεις με βίαιο τρόπο σε διάφορους τομείς, που θα βγουν στο προσκήνιο ξαφνικά και απρόβλεπτα λόγω του τετραγώνου τους επάνω στον Ουρανό.

Η Μαύρη Σελήνη βρίσκεται σε πορεία μαζί με τον Άρη στον Υδροχόο αφού πέρασε από τον Νότιο Δεσμό και συγκρούσθηκε με τον Ουρανό, είναι σε αυτόν τον χάρτη πολύ κοντά στην ακμή του πέμπτου οίκου. Καταλαβαίνουμε ότι κάποιες αόρατες δυνάμεις έχουν πάρει τον δρόμο τους και μέσα απο τον Υδροχόο ετοιμάζουν τις αντιδράσεις και τις επαναστάσεις τους.

Ο Δίας μέσα στον δεύτερο οίκο των οικονομικών, βρίσκεται για τρίτη φορά μετά απο τις αναδρομές του, επάνω στην ενεργειακά φορτισμένη 23η μοίρα του Σκορπιού, η οποία κατά τον Carelli ονομάζεται “πύλη της πορνείας”, και σε αντισκιά επάνω στην Μαύρη Σελήνη, μας αφήνει να υποθέσουμε ότι ξεπουλάει τα πάντα με σκιώδη τρόπο χωρίς ηθικές αναστολές.

Παράλληλα ο παντοδύναμος Κρόνος μέσα από τον Αιγόκερω, μας έχει δηλώσει επανειλημμένα τα αιτήματά του για σταθεροποίηση των αναγκαίων αλλαγών, οι οποίες πρέπει να γίνουν αναγκαστικά και θα μας το δείξει σύντομα, αφού μετά την αναδρομή του βαδίζει σταθερά για να συναντήσει τον Πλούτωνα οπότε τότε θα υπάρξουν και οι τελικές αποφάσεις οριστικά και αμετάκλητα.

νεα σελήνη 9,10,2018

Από την οπτική των declination έχουμε την σύνοδο και παραλληλία του Ήλιου με τον Ήφαιστο και τον Ποσειδώνα οπότε καταλαβαίνουμε ότι η υλοποίηση των συμφωνιών είναι πολύ επιτακτική αλλά κρύβει δόλο και σύγχυση.

Ο Ερμής έχει μια αντιπαραλληλία με τον Ουρανό και από εδώ έχουμε μία πίεση για την αλλαγή των αντιλήψεων αλλά και των αποφάσεων.

Η Αφροδίτη σε παραλληλία με τον Άρη, τον Κρόνο, τον Πλούτωνα και αντιπαραλληλία με τον Hades σε οικονομική βάση η Αφροδίτη δεν μπορεί να σπαταλήσει διότι περιορίζεται από δεσμεύσεις και καταναγκασμό και την φτώχεια και σε συναισθηματική ο ερωτισμός η έλξη και το πάθος βρίσκονται ενώπιον των ηθικών αναστολών και του εξευτελισμού.

Τον Άρη σε παραλληλία με την Αφροδίτη και τον Πλούτωνα Σε οικονομική βάση η βιασύνη και ο παρορμητισμός μπορεί να προκαλέσουν οικονομική καταστροφή και σε συναισθηματική βάση η ενστικτώδης διέγερση μπορεί να δημιουργήσει μια οργιώδη σεξουαλική συνεύρεση.

Ο Δίας σε παραλληλία με την Μαύρη Σελήνη και μέσα στον Σκορπιό θα λειτουργήσει κερδοσκοπικά, σκληρά, διαβρωτικά και αόρατα.

Από την μέθοδο των μεσοδιαστημάτων κατά Ebertin έχουμε τις εξής εξισώσεις:

Ήλιος = Ουρανός/Χείρωνας = Σελήνη/Δήμητρα. Η εξουσία θα δεχθεί ξαφνικές τραυματικές επιθέσεις και σκληρές διεκδικήσεις από τον λαό.

Αφροδίτη = Μεσουράνημα/Ποσειδώνας = Ερμής/Δίας = Ποσειδώνας/Hades. Στα οικονομικά οι ουτοπικοί στόχοι και η υπεραισιοδοξία θα φέρουν μεγάλες διαψεύσεις και πολύ παρασκήνιο και σκάνδαλα στα συναισθηματικά τα μεγάλα όνειρα και η ευτυχία θα τερματίσουν επάνω σε μια μεγάλη αυταπάτη.

Ερμής = Ήλιος/Αφροδίτη = Σελήνη/Αφροδίτη = Αφροδίτη/Δήμητρα = ‘Αρης/Πλούτωνας. Οι ερωτικές συναντήσεις και τα λόγια δημιουργούν μια όμορφη οικία ατμόσφαιρα όπου η διεκδίκηση του έρωτα καταλήγει σε μία σωματική ένωση του απόλυτου έρωτα.

Στα οικονομικά θέματα οι σκέψεις και οι αποφάσεις για περισσότερα εισοδήματα που θα εξασφαλίσουν μια πιο άνετη καθημερινότητα θα πρέπει να διεκδικηθεί με σκληρό αγώνα και μεγάλη προσπάθεια.

‘Αρης = Κρόνος/Ποσειδώνας. Αδράνεια λόγω συναισθηματικής σύγχυσης ή καταπίεσης.

Δίας = Ποσειδώνας/Β. Δεσμός Ποσειδώνας/Vulcanus. Η επιθυμία για εκμετάλλευση των άλλων μέσα από εκρηκτικές καταστάσεις που προκαλούν εσκεμμένη σύγχυση.

Ποσειδώνας = Σελήνη/Άρης = Ήλιος/Άρης = Δίας/Κρόνος = Αφροδίτη/Πλούτωνας. Κατάσταση αναταραχής και στεναχώριας απο απώλειες οικονομικές. Άσχημες καιρικές συνθήκες απο έντονες βροχοπτώσεις που θα προκαλέσουν υλικές ζημιές και καταστροφές περιουσιών.

Πλούτωνας = Δίας/Ποσειδώνας. Μακροχρόνιες απάτες και άγρια κερδοσκοπικά παιχνίδια.

Έκανα την ανάλυση του χάρτη με διάφορα εργαλεία των αστρολογικών τεχνικών και νομίζω ότι το τελικό νόημα που βγαίνει με όλους τους τρόπους της ανάλυσης αυτής της Νέας Σελήνης θα σηματοδοτήσει μια δύσκολη περίοδο αυτό το φεγγάρι με πολλές αναστατώσεις και διεκδικήσεις τόσο στα συναισθηματικά όσο και τα οικονομικά ζητήματα.

Η σύγχυση και οι αυταπάτες θα παίξουν τον ρόλο τους πάλι και θα συμβάλουν στις επικείμενες αναστατώσεις … όσο για τις προσδοκίες μας μάλλον θα μείνουν όνειρα απατηλά!

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

8.10.2018

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s