Φθινοπωρινή Ισημερία 2018

14457470_1156274297741349_4386162378808718240_n

Η Φθινοπωρινή Ισημερία γίνεται στις 4.54΄ώρα Ελλάδος, την 23η Σεπτεμβρίου 2018 και με συντεταγμένες Αθηνών έχουμε ένα αστρολογικό χάρτη με Ωροσκόπο στην 0.53΄ μοίρα της Παρθένου και Μεσουράνημα στις 26.24΄του Ταύρου.

Ο χάρτης αυτός μας δίνει την δυναμική των πλανητών του επόμενου τριμήνου, δηλαδή μέχρι το επόμενο Χειμερινό Ηλιοστάσιο και εμείς προσπαθούμε να σκιαγραφήσουμε τα γεγονότα που μπορεί να προκύψουν απο αυτή την δυναμική.

Έχουμε Φθινοπωρινή Ισημερία όταν ο Ήλιος βρίσκεται στην μηδενική μοίρα του Ζυγού, οπότε χρονικά η ημέρα είναι χωρισμένη σε ίση μέρα – ίση νύχτα.

Παρατηρώντας τον χάρτη βλέπουμε ότι είναι λίγο πριν μία Πανσέληνο, που σημαίνει ότι η Σελήνη είναι σε φάση γέμισης άρα τα γεγονότα που θα εξελίσσονται θα είναι σημαντικά και αποτελεσματικά.

Από την συγκυρία των θέσεων των πλανητών, εκ των οποίων οι περισσότεροι βρίσκονται στις πρώτες μοίρες των ζωδίων, προκύπτουν πολλοί σχηματισμοί.

Ο πιο σημαντικός σχηματισμός, είναι το Ταυ Τετράγωνο που σχηματίζουν οι Δεσμοί της Σελήνης με τον Ουρανό.

Λόγω της ανάδρομης πορείας του Ουρανού αλλά και των Δεσμών της Σελήνης, αυτός ο σχηματισμός συνεχίζει να πρωτοστατεί όλο το τρίμηνο σε πολύ ακριβή όψη, ενώ μέσα σε αυτό το διάστημα ο Ήλιος, ο Ερμής και οι Αφροδίτη έρχονται και συμπληρώνουν, απέναντι από τον Ουρανό τον σχηματισμό του Ταυ Τετραγώνου και να το κάνουν Μεγάλο Τετράγωνο.

Το Μεγάλο Τετράγωνο διαρκεί από το μέσον του Οκτώβρη μέχρι τις αρχές του Νοέμβρη και επαναλαμβάνεται ξανά στο τέλος του Νοέμβρη αρχές Δεκέμβρη.

Η επανάληψη του σχηματισμού του Μεγάλου Τετραγώνου, συμβαίνει λόγω της ανάδρομης πορείας της Αφροδίτης (6.10-17.11) και συμπτωματικά συνεχίζεται άμεσα, απο την ανάδρομη πορεία του Ερμή (17.11-7.12).

Βλέπουμε δηλαδή μια διαδοχική αναδρομή των δύο πλανητών, που είναι σαν να παίζουν σκυταλοδρομία και κάτι θέλουν να μας πουν.

Μην ξεχνάμε ότι μόλις ορθοδρόμησε ο Άρης και τώρα στον συγκεκριμένο χάρτη, βρίσκεται αγκαλιά με τους Δεσμούς της Σελήνης.

Παράλληλα ενώ μπαίνει εντός των ορίων από αποκλητική θέση ο Άρης (27.6 – 25.9.2018), αλλά και ο Ερμής στο διάστημα της αναδρομής του, θα είναι και αυτός εκτός ορίων (3.11-21.11.2018).

Μέσα στον χάρτη όμως έχουμε σχηματισμένο ένα Μεγάλο Τρίγωνο από τον Ωροσκόπο του χάρτη για την Ελλάδα, με το τρίγωνο του Κρόνου – Ουρανού, που το τελευταίο διάστημα έχει κολλήσει στην 2η μοίρα, λόγω των εναλλάξ αναδρομών και των δύο αυτών πλανητών

Ένα Μεγάλο Τρίγωνο λοιπόν στα ζώδια της γης, σίγουρα θα βοηθήσει στην υλοποίηση διάφορων εκκρεμοτήτων και αλλαγών, που έπρεπε να είχαν γίνει προ πολλού.

Πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη των γεγονότων, θα παίξει και η συγκυρία ενός άλλου Μεγάλου Τριγώνου, που θα προκύψει στην 29η αναιρετική μοίρα των υδάτινων ζωδίων, μέσα από τις αναδρομές του Ερμή, Χείρωνα και Βόρειου Δεσμού.

Ενώ συγχρόνως θα υπάρχει πάλι σχηματισμένο ένα Μεγάλο Τετράγωνο, στην 29η αναιρετική μοίρα των ζωδίων του παρορμητικού σταυρού αυτή την φορά, μεταξύ Αφροδίτης, Ουρανού και των Δεσμών της Σελήνης. Αυτό θα γίνει στις 2 Δεκεμβρίου 2018 κοντά στην Νέα Σελήνη του Δεκεμβρίου.

Βλέπουμε λοιπόν ότι το διάστημα αυτού του τριμήνου, δεν θα μας αφήσει να πλήξουμε αφού τα γεγονότα θα εναλλάσσονται με μεγάλη δυναμική και με σημειολογικές συγκυρίες.

Μας κάνει εντύπωση η σύμπτωση να μπαινοβγαίνουν οι πλανήτες μέσα απο τις αναδρομές τους και να κάνουν σχηματισμούς μεταξύ τους, πότε όταν βρίσκονται στην αναιρετική των ζωδίων και πότε στις πρώτες μοίρες αυτών, με σχηματισμούς άλλοτε δύσκολους και άλλοτε ευεργετικούς.

Έτσι μπορούμε να συμπεράνουμε επί του ασφαλούς, ότι αυτό που λέμε τέλος καταστάσεων είναι πολύ έντονο και επιτακτικό, δεδομένου δε ότι ο Ουρανός πρωτοστατεί σε όλους αυτούς τους σχηματισμούς σίγουρα είναι αυτός που αναποδογυρίζει τα πάντα.

Σπουδαίο ρόλο όμως θα παίξει και ο Δίας, ο οποίος όλο αυτό το διάστημα μέσα απο τον Σκορπιό μας έδειξε την σκληρή πραγματικότητα, για να προβληματιστούμε και να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε όχι μόνο τις εξωτερικές καταστάσεις, αλλά και τον ίδιο μας τον εαυτό κοιτώντας και νοιώθοντας τα εσώψυχα μας.

Το τρίγωνο του Δία με τον Ποσειδώνα, που μέσα από τις αναδρομές τους επαναλήφθηκε τρεις φορές, μαλάκωσε την σκληράδα του Σκορπιού και βοήθησε να νοιώσουμε την συμπόνια προς τους συνανθρώπους μας, αλλά και στον ίδιο μας τον εαυτό.

Τώρα ο Δίας φεύγει από τα δύσκολα, για να πάει εκεί που βασιλεύει εύκολα, δηλαδή στην θέση του στον Τοξότη, για να δώσει αισιοδοξία και άνοιγμα του μυαλού και της ψυχής, μέσω της φιλοσοφικής στάσης μας απέναντι στις δυσκολίες, που έτσι και αλλιώς θα υπάρχουν όπως υπήρχαν πάντα.

Ο Δίας μπαίνει στον Τοξότη στις 9 Νοεμβρίου για να τριγωνίσει τους Δεσμούς της Σελήνης αφού έχει τριγωνίσει τον Χείρωνα και με όψη χιαστί έχει διασταυρωθεί με τον Ουρανό, στον χάρτη της ελπιδοφόρας Νέας Σελήνης του Νοεμβρίου (7.11.2018 στην 15η μοίρα του Σκορπιού).

fthinoporini Isimeria

Ας αναλύσουμε όμως τους συνδυασμούς των πλανητών και των σημείων που θα μας απασχολήσουν το επόμενο τρίμηνο.

Οι Δεσμοί της Σελήνης που εννοιολογικά σημαίνουν συγγένειες, συμμαχίες, μεσάζοντες, σχέσεις, παρέες, συναναστροφές, καρμικοί δεσμοί, κοινότητες, κοινωνίες και γενικώς ομάδες ανθρώπων που έχουν ένα κοινό σκοπό ή στόχο, ή και ένα οποιοδήποτε λόγο συνύπαρξης, διασταυρώνονται με τον Ουρανό, που θέλει το καινούργιο, το πρωτοποριακό, τις μεταρρυθμίσεις, το μοντέρνο αλλά και την ελευθερία, την ανεξαρτησία, την αλήθεια και την πανανθρώπινη ειρηνική συνύπαρξη.

Μαζί όμως με τους Δεσμούς της Σελήνης και τον Ουρανό, συνυπάρχει και ο Χείρωνας για να δώσει το δικό του χρώμα και τις δικές του ηθικές αξίες.

Ο Χείρωνας μαζί με τον Ουρανό, μπορούν να συνεργασθούν και να συμφωνήσουν μέσα από μια φιλοσοφική στάση σε σχέση με την αξία της γνώσης και της πρωτοπορίας. Ο Χείρωνας βοηθάει τον Ουρανό να γίνουν πράξη οι επαναστατικές ιδέες του Ουρανού αλλά με δικαιοσύνη, αγάπη και συμπόνοια προς τον συνάνθρωπο.

Πολλές φορές όμως αυτοί οι δύο μαζί, δηλαδή ο Χείρωνας και ο Ουρανός μπορεί μέσα από τις υπερβολικά καινοτόμες ιδέες τους, να δημιουργήσουν ομάδες (μιλάμε για την εμπλοκή τους και με τους Δεσμούς της Σελήνης) που, πολεμώντας τον φασισμό γεννούν ένα άλλο φασισμό, σε όποιο επίπεδο βάλουμε την έννοια της λέξης “φασισμός”.

Τελειώνοντας την ανάλυση του χάρτη της Ισημερίας, που θα μπορούσε να είναι πολλές σελίδες ακόμα, ας κρατήσουμε ότι, αυτό το τρίμηνο οι σχέσεις-συμμαχίες με την γενική έννοια, τόσο στις προσωπικές μας ζωές, όσο και στο εξωτερικό τοπίο που σίγουρα μας αφορά άμεσα, θα περάσουν από μεγάλες ανακατατάξεις και ανατροπές.

Θα δούμε να διαλύονται σχέσεις ετών και να δημιουργούνται νέες που θα θέλουν το καινούργιο και το φρέσκο αφού το παλιό δεν μας ικανοποιεί πια.

Η Πανσέληνος που θα έχουμε στις 25.9.2018 θα ξεκαθαρίσει πολλές εκκρεμότητες και θα μας βάλει σε πολλούς προβληματισμούς. Θα αναζητήσουμε σίγουρα ευθύνες και δεν θα διστάσουμε να σπάσουμε σχέσεις και συμμαχίες.

Η Νέα Σελήνη στις 9 Οκτωβρίου θα βγάλει στην επιφάνεια πολύ ψέμα και ουτοπία και θα μας ταλαντεύσει στις αποφάσεις μας. Η ανάδρομη Αφροδίτη, θα μας κάνει να αναθεωρήσουμε τις απόψεις μας και τις σχέσεις μας. Ίσως βοηθήσει λίγο ο Δίας, και λέω λίγο γιατί η πορεία του στις τελευταίες μοίρες του Σκορπιού, θα εξυπηρετήσει κάποιους που ξέρουν να κερδίζουν, όταν οι άλλοι χάνουν.

Η Νέα Σελήνη στις 7 Νοεμβρίου, θα ελαφρύνει την ατμόσφαιρα και με την αλλαγή της θέσης του Δία μέσα στον Τοξότη, θα επανέλθει η αισιοδοξία, με πιθανό κίνδυνο να γίνουν λάθη αυτή την φορά από την ευπιστία και την υπεραισιοδοξία, αφού ο Ερμής θα αναδρομίσει ξεκινώντας την πορεία του με ένα τετράγωνο με τον Ποσειδώνα, που μπορεί να φέρει πολλές πλάνες και πολύ προπαγάνδα, για ίδιους σκοπούς από αυτούς που θα την χρησιμοποιήσουν.

Στο τέλος του Νοέμβρη επανέρχεται η ένταση σε διάφορους τομείς και στις υποθέσεις που εξελίσσονται.

Η Νέα Σελήνη στις 7 Δεκεμβρίου επαναφέρει και λύνει θέματα που πήγαν πίσω από τις αναδρομές των πλανητών, πολλές φορές βάζοντας τελεία και παύλα σε θέματα που χρονίζουν και εμπόδιζαν τις αλλαγές.

Μέχρι το Χειμερινό Ηλιοστάσιο πάντως θα έχουμε μάθει πολλά και θα έχουμε ξεκαθαρίσει αρκετές καταστάσεις, άλλοτε με σκληρό τρόπο και άλλοτε με την χαρά της απαλλαγής από το παλιό και φθαρμένο, αλλά και τις αναμονής του καινούργιου και άφθαρτου.

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

23.9.2018

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s