Νέα Σελήνη 9.9.2018

22449989_1980701172217778_6631165050704006455_n

Η Νέα Σελήνη γίνεται 9 Σεπτεμβρίου 2018 στις 21.01΄ ώρα Ελλάδος, στην 17η μοίρα της Παρθένου και με συντεταγμένες Αθηνών έχουμε έναν αστρολογικό χάρτη με Ωροσκόπο στις 20.30΄του Κριού και Μεσουράνημα στις 11.02΄του Αιγόκερω.

Παρατηρώντας τον χάρτη αυτής την Νέας Σελήνης του Σεπτεμβρίου, βλέπουμε την πλανητική διάταξη στις θέσεις των πλανητών να βρίσκονται σε σχήμα ατμομηχανής, με αρχηγό πλανήτη τον Ερμή, παντοδύναμο από θέση ζωδίου και οίκου (στην Παρθένο και στον έκτο οίκο).

Ο Ερμής βρίσκεται μαζί με τα φώτα της Νέας Σελήνης και τον αστεροειδή νάνο πλανήτη Δήμητρα μέσα στην Παρθένο, είναι χορηγός των φώτων της Νέας Σελήνης και είναι χωρίς όψεις μέσα στον χάρτη, δηλαδή εντελώς ανεξάρτητος και απρόβλεπτος.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι ο Ερμής κρατάει τα κλειδιά αυτού του χάρτη και κεντρίζει αυτό το διάστημα με λόγια, σχέδια και υποσχέσεις το ενδιαφέρον μας.

Στην δομή του χάρτη λείπει το στοιχείο του αέρα και της φωτιάς ενώ υπερτερεί το γήινο στοιχείο.

Άρα πολλά τα επιχειρήματα και οι προτάσεις που δελεάζουν την ανάγκη μας για εξασφάλιση της καθημερινής μας ασφάλειας και των οικονομικών συμφερόντων μας.

Η Νέα Σελήνη στην 17η της Παρθένου (κρίσιμη μοίρα των μεταβλητών) μας προϊδεάζει για ένα σεληνιακό μήνα με έντονα γεγονότα, που λόγω του ζωδίου στο οποίο βρίσκεται, τα θέματα που θα μας απασχολήσουν θα έχουν να κάνουν με την κριτική στα πρακτικά θέματα της επιβίωσης μας στην καθημερινότητα και τις επαγγελματικές ενασχολήσεις μας.

Πολύ πιθανόν να έλθουν στο προσκήνιο εργασιακά θέματα, με απεργίες και έντονες διεκδικήσεις των εργαζομένων γενικώς αλλά και ειδικώς των εκπροσώπων της αγροτικής τάξης.

Ας σημειώσουμε ότι ο ρόλος της Δήμητρας στον Ζυγό είναι ακριβώς η διαπραγμάτευση αλλά και η διεκδίκηση της αφθονίας της γης μέσα από όρους και συμφωνίες, για την εξασφάλιση της αναγκαίας επιβίωσης.

Ο Ωροσκόπος του χάρτη της Νέας Σελήνης για την Ελλάδα βρίσκεται στην 21η μοίρα του Κριού, άρα ο πρώτος οίκος έχει κυβερνήτη τον παντοδύναμο Αρη, που πριν ορθοδρομίσει στάθηκε στην μοίρα της απόλυτης έξαρσης του, και τώρα παντοδύναμος βρίσκεται στην αναιρετική του Αιγόκερω, ενώ είναι ακόμα εκτός ορίων από θέση απόκλισης.

Πολύ φορτισμένος και επιθετικός ο Άρης θα είναι η αιτία όλων των σκληρών και απρόβλεπτων ανατροπών, μαζί με ότι άλλο μπορεί να φέρει στο σκηνικό αυτός ο πολεμοχαρής πλανήτης, αφού δεσπόζει στην κορυφή αυτού του χάρτη μαζί με τον Νότιο Δεσμό την Μαύρη Σελήνη και τον Πλούτωνα. Συνδυασμός που προβληματίζει!

νσ 9,9,2018

Ο Ωροσκόπος (21η μοίρα του Κριού) κάθεται επάνω στον απλανή Baten Kaitos, που κατά τον Πτολεμαίο σημαίνει μεταξύ άλλων, προβλήματα απομόνωσης, ναυάγια και ατυχήματα.

Μέσ στον πρώτο οίκο του χάρτη βρίσκεται ο ανάδρομος Ουρανός, που κάνει ταυ τετράγωνο επάνω στους Δεσμούς της Σελήνης, όπου θα πάει και ο Άρης για να συμπληρωθεί το καρέ.

Ο Ουρανός που είναι κυβερνήτης του ενδεκάτου (το κοινοβούλιο για την χώρα μας στον χάρτη που εξετάζουμε) έχει δύσκολες εμπλοκές σχεδόν με όλους του πλανήτες, αν εξαιρέσουμε τον Ερμή που έχει τα δικό του βασίλειο.

Όλα τα θέματα λοιπόν επί τάπητος σε σχέσει με τις αλλαγές που προστάζει από καιρό ο Κρόνος με το τρίγωνο του επάνω στον Ουρανό. Ο Ουρανός όμως τώρα πιέζει και εγείρει αντιδράσεις με απρόβλεπτες συνέπειες.

Η Αφροδίτη (κυβερνήτης του δευτέρου οίκου των οικονομικών) αδύναμη στον Σκορπιό αλλά δυνατή από οικοθεσία κάνει τετράγωνο με τον παντοδύναμο Άρη, θα γυρίσει ανάδρομη μέσα στον σεληνιακό μήνα, οπότε αργότερα θα έχει τον λόγω στα θέματα της.

Η ακμή του δευτέρου οίκου των οικονομικών βρίσκεται επάνω στον κάκιστο απλανή Algol. Άρα η Αφροδίτη κυβερνήτης του δευτέρου, φυσικός δείκτης των οικονομικών αλλά και κυβερνήτης του εβδόμου οίκου (των συνεταίρων. συνεργατών), έχει μεγάλο αγώνα μπροστά της, ο οποίος ξεκινάει άμεσα και θα έχει διάρκεια για το επόμενο διάστημα, φέρνοντας ότι υπόσχεται ο σχηματισμός του ταυ τετραγώνου της Αφροδίτης – Άρη – Ουρανό σε εμπλοκή με τους Δεσμούς της Σελήνης.

Δηλαδή δυσαρέσκεια και αντιδράσεις σκληρές, βίαιες και ξαφνικές, με συμμετοχή ομάδων με κοινά συμφέροντα και κοινούς σκοπούς.

Ο Ποσειδώνας στέκεται απέναντι από τα φώτα της Νέας Σελήνης και παρ όλη την δύναμη που έχει μέσα στον Ιχθύ, στην συγκεκριμένη χρονική συγκυρία δεν βοηθάει με τις ιδεολογικές του θέσεις, αφού δεν είναι όσο θα έπρεπε ρεαλιστικές, όπως απαιτεί ένας Ερμής στην Παρθένο.

Εξάλλου ο Ποσειδώνας είναι στην 15η μοίρα των Ιχθύων δηλαδή στην θέση της απόλυτης πτώσης του Ερμή.

Έτσι ο Ποσειδώνας σε εμπλοκή με την αδύναμη Αφροδίτη υπόσχεται, αλλά εμποδίζεται να πράξει και απλά μοιράζει τις αυταπάτες του.

Παράλληλα όμως ο Ποσειδώνας, που κάθεται αυτό το διάστημα στο μεσοδιάστημα του Άρη/Ουρανού, δίνει και τον ιδεολογικό παλμό μίας εξέγερσης.

Τα φώτα της Νέας Σελήνης, (η Σελήνη κυβερνήτης του 4ου οίκου και ο Ήλιος του 5ου οίκου), ζητάνε εσωτερική ασφάλεια και δημιουργικότητα, επενδύσεις και αξιοποίηση της γης και του ορυκτού πλούτου της χώρας και παρόλο που υποστηρίζονται από τους δυνατούς έχοντες τις εξουσίες (Τα φώτα της Ν. Σελήνης σε τρίγωνο με τον Πλούτωνα), οι πρωτοβουλίες για κάποιο λόγο ναυαγούν, (ο Πλούτωνας σε τετράγωνο με τον Ωροσκόπο και εξάγωνο με τον Δία του Σκορπιού).

Ο Πλούτωνας σε τρίγωνο με τον Ήλιο δείχνει εδραίωση της εξουσίας και σε τρίγωνο με την Σελήνη σκοπιμότητα και επιβολή.

Ο Δίας του Σκορπιού δίνει σκληρή μάχη για κάποια συμφέροντα που είναι αόρατα, τουλάχιστον όσο ο Δίας θα τρέχει μέσα στο ζώδιο του Σκορπιού.

Ο Πλούτωνας είναι κυβερνήτης του ογδόου οίκου (των υποχρεώσεων) και ο Δίας κυβερνήτης του ενάτου οίκου (του εξωτερικού και των νομικών θεσμών).

Πιέσεις λοιπόν και συμφέροντα του εξωτερικού βασισμένα στις ανειλημμένες υποχρεώσεις και υπογραφές. Ο Κρόνος όμως καθυστερεί μέσω του νόμου τις εξελίξεις και ίσως κάποιες ανατροπές να είναι ο κύριος λόγος για τις μαζικές αντιδράσεις που έρχονται από την δυναμική του τετραγώνου του Άρη με τον Ουρανό σε εμπλοκή με τους Δεσμούς της Σελήνης.

Ο Χείρωνας στην μοίρα στην μηδενική του Κριού (μοίρα της ανθρωπότητας), φέρνει πάλι στο προσκήνιο έντονα τα θέματα του μεταναστευτικού προβλήματος, τα οποία λύνονται βεβιασμένα παρ όλες τις προγενέστερες διεκδικήσεις και διαπραγματεύσεις, που μοιάζει να πέφτουν στο κενό.

Το Μεσουράνημα στον Αιγόκερω ωστόσο θα προσπαθήσει να βγάλει προς τα έξω μια εικόνα αναγκαιότητας και υποχρεωτικής αναμόρφωσης αλλά δεν θα λείψουν και οι απρόβλεπτες αντιδράσεις και ανατροπές.

Κρατήστε τις λέξεις κλειδιά αυτού του χάρτη: Δυσαρέσκεια – Αλλαγές – Κερδοσκοπία – Σκοπιμότητα – Σκληρότητα – Ομαδικές εξεγέρσεις – Ανατροπές – Αυταπάτες – Ναυάγια σε οποιαδήποτε μορφή.

Βασιζόμενη λοιπόν στην δυναμική αυτού του χάρτη, θεωρώ ότι αυτός ο σεληνιακός μήνας θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον αφού ο Ερμής που θα είναι αυτός που θα κινήσει τα νήματα έχει πολλά να πει και να αποφασίσει για να μπουν σε τάξη διάφορες καταστάσεις, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ίσως με ταραχές και απρόβλεπτες αντιδράσεις, ίσως με πιέσεις των εχόντων τις εξουσίες και καταναγκασμό, αλλά σίγουρα και με πολύ παραμύθι και αυταπάτες!

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

8.9.2018

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s