Πανσέληνος 26.8.2018

15355682_1482493631762737_3857617031941233799_n

Η Πανσέληνος γίνεται στις 26.8.2018 την 14.56΄ώρα Ελλάδος, στον άξονα Παρθένου-Ιχθύων και με συντεταγμένες Αθηνών έχουμε ένα αστρολογικό χάρτη με Ωροσκόπο στις 10.36΄του Τοξότη και Μεσουράνημα στις 27.11΄της Παρθένου.

Η πιο όμορφη Πανσέληνος στην Ελλάδα είναι πάντα η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος, αφού την έχουμε συνδέσει με τον ομορφότερο μήνα τον Αύγουστο, όπου τόσο οι καιρικές συνθήκες όσο και η αφθονία της γης αυτού του τόπου την κάνει ένα επίγειο Παράδεισο!

Ας αναλύσουμε όμως τον συγκεκριμένο χάρτη με τα εργαλεία της αστρολογικής προσέγγισης για να προσπαθήσουμε να αποκωδικοποιήσουμε τα μηνύματά της.

Παρατηρούμε λοιπόν πως ο χάρτης της συγκεκριμένης Πανσέληνου έχει να πει πολλά αφού η Σελήνη κάθεται στην κορυφή ενός όμορφου σχήματος που το ονομάζουμε χαρταετό, του οποίου οι βασικοί πλανήτες ενός σχηματισμένου μεγάλου τριγώνου (μεταξύ Κρόνου – Ουρανού – Ήλιου), συμπληρώνονται με δύο εξάγωνα που τα σχηματίζει η θέση της Σελήνης, δηλαδή από την μία μεριά έχουμε εξάγωνο μεταξύ Σελήνης – Κρόνου και από την άλλη Σελήνης – Ουρανού.

Και φυσικά το δοκάρι του χαρταετού αποτελείται από την αντίθεση των φώτων της Πανσελήνου. Επάνω στο δοκάρι του χαρταετού όμως, δημιουργείται και ένας άλλος δύσκολος σχηματισμός που τον αποτελούν δύο ημιτετράγωνα και ένα τετράγωνο (το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα). Δηλαδή έχουμε στον χάρτη μια εμπλοκή δύσκολη μεταξύ Ήλιου – Αφροδίτης – Πλούτωνα – Σελήνης – Ήλιου.

Πάντα οι σχηματισμοί των πλανητών κουβαλάνε μηνύματα πολύπλοκα και δυσανάγνωστα, αφού στο εσωτερικό του σχηματισμού τους έχουν και κάποιες κρυφές όψεις, που για να τις αποκωδικοποιήσουμε θα πρέπει να τις μελετήσουμε πολύ προσεκτικά.

Σε αυτόν τον χάρτη όμως εκτός από τους δύο αυτούς σχηματισμούς, θα πρέπει να λάβουμε υπ΄όψιν μας και τις υπόλοιπες όψεις, δηλαδή την χιαστί όψη του Ερμή με τον Ποσειδώνα (πολύ ουτοπία και ψέμα), αλλά και το ενάμισι τετράγωνο του Δία με τον Χείρωνα (απαισιοδοξία και μεγάλο θυμό).

Παρατηρούμε ότι όλοι οι πλανήτες είναι ενεργοί και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, ενώ ξεχωρίζει ο Άρης που έχει το δικό του μπαϊράκι αυτή την χρονική συγκυρία, αφού παντοδύναμος από θέση αλλά ανάδρομος, αναιρετικός και εκτός ορίων απο απόκλιση, ετοιμάζεται να αφήσει την αναιρετική περιοχή του Αιγόκερω, για να γυρίσει ξανά στην ορθή πορεία του, που αφού περάσει ξανά στον Υδροχόο θα συναντήσει με τετράγωνο τον ανάδρομο Ουρανό για άλλη μια φορά, δεδομένου ότι είναι η τρίτη συγκρουσιακή συνάντηση τους, εν μέσω των αναδρομών τους από τα μέσα του Μαΐου του 2018.

Ο Άρης από το ζώδιο του επαναστάτη Ουρανού και σε σύγκρουση μαζί του, έχει να δώσει απρόβλεπτα γεγονότα και σίγουρα εκρηκτικές καταστάσεις το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Ερμηνευτικά σε προσωπική βάση αυτός ο χάρτης, ανάλογα βέβαια με το πως επηρεάζει το προσωπικό μας ωροσκόπιο, σίγουρα έχει την δυναμική της ώθησης να κάνουμε ενέργειες που τις είχαμε αφήσει πίσω για διάφορους λόγους ο καθένας μας, και τώρα είναι η ώρα να πάρουμε τις σοβαρές αποφάσεις μας, ώστε να κάνουμε τις όποιες αναγκαίες αλλαγές για την συνέχεια της πορείας της ζωή μας.

Οι αποφάσεις αυτές σίγουρα θα έχουν και πόνο μέσα τους, αφού θα πρέπει να αποχωριστούμε αγαπημένα μας πρόσωπα ή καταστάσεις που μέχρι τώρα καλώς ή κακώς, μας παρείχαν ασφάλεια πραγματική ή πολλές φορές και φανταστική , αφού όλοι μας έχουμε την τάση να βολευόμαστε μέσα σε ένα ψέμα, όπου φτιάχνοντας το δικό μας παραμύθι ωραιοποιούμε καταστάσεις και αδρανούμε αφήνοντας τους άλλους να αποφασίζουν για εμάς. Είναι η ώρα λοιπόν τώρα του απολογισμού και των σοβαρών αποφάσεων.

Ο χαρταετός μας δείχνει ότι οι αλλαγές που καλούμεθα να κάνουμε, θα πρέπει να έχουν ρεαλιστικές βάσεις αλλά και ιδεολογικό υπόβαθρο!

Οι μεγάλες αλλαγές ξεκινάνε από μέσα μας και αυτό σίγουρα φέρνει πόνο, δηλαδή όταν θα πρέπει οι αλλαγές να είναι ριζικές, που μπορεί να σημαίνει να εγκαταλείψουμε πεποιθήσεις και όνειρα που δεν μας βοηθούν πια στην εξέλιξη μας, την πνευματική ή την υλική ανάλογα με την προτεραιότητα που δίνει ο καθένας στις αξίες της ζωής του την δεδομένη χρονική στιγμή.

Στον συγκεκριμένο χάρτη βλέπουμε ότι ο Κρόνος και ο Ουρανός έχουν την καλύτερη όψη μεταξύ τους, που σημαίνει ερμηνευτικά καινοτόμες αλλαγές προς τα εμπρός κρατώντας τις εμπειρίες του παρελθόντος, αποδεχόμενοι τις αλλαγές που προστάζει ο Ουρανός ώστε να μπορέσουμε να ανασυνταχθούμε και να ορμίσουμε αλλάζοντας τα πάντα, κρατώντας το όνειρο για την ψυχική μας υγεία και κάνοντας τις ανατροπές που χρειάζονται για να βγούμε στο ξέφωτο μιας όμορφης καθημερινότητας.

Πανσέληνος 26,8,2018

Η Αφροδίτη μέσα στο ζώδιο της τον Ζυγό, βρίσκεται σε δεινή θέση αυτή την χρονική στιγμή πιεσμένη από τον Πλούτωνα, που την πιέζει ασφυκτικά να αφήσει την ηρεμία, την βολή και τις απαιτήσεις της, ώστε αποστασιοποιημένη από τις επιθυμίες της να αποδεχτεί τις ανατροπές που θα προκύψουν, από τις αλλαγές που έρχονται και να αντιμετωπίσει με δικαιοσύνη τον εαυτό της, αλλά και τους άλλους.

Η Αφροδίτη λοιπόν θα πρέπει να αντιμετωπίσει Κρόνια, όπως καλά γνωρίζει μέσα από την ψυχρή λογική που διαθέτει τις διαμορφωμένες καταστάσεις και να συνεργασθεί για την εξέλιξή τους.

Ο Πλούτωνας προστάζει και απαιτεί, αφού όταν έχεις να κάνεις με αυτόν τον πλανήτη τα πράγματα είναι πάντα δύσκολα αλλά και λυτρωτικά.

Ο Χείρωνας με τον Δία σε αυτήν την συγκυρία, μας προτρέπουν για βαθιές βουτιές προς τα μέσα μας, έτσι ώστε να ανακαλύψουμε τον χαμένο θησαυρό των κριμένων δυνατοτήτων μας, δηλαδή αυτών που ο καθένας μας κουβαλάει μέσα του, αλλά δυστυχώς ανακαλύπτει όταν τον ζορίζουν οι εξωτερικές καταστάσεις.

Ο Άρης που από τον Μάιο έχει φέρει τα επάνω κάτω στις ζωές μας, βέβαια σε διαφορετικό τομέα για τον καθένα μας, συνεχίζει τις ανταρσίες του βοηθώντας μας να κάνουμε τις ανατροπές εκείνες που χρειάζονται, ώστε να γίνουν οι αλλαγές που τρενάρουμε και αναβάλλουμε όλο αυτό το διάστημα.

Για την χώρα μας ισχύουν τα ίδια, αλλά σε συλλογικό επίπεδο.

Η Σελήνη που εκπροσωπεί τον λαό στον χάρτη μιας πανσέληνου βρίσκεται πάντα σε αντίθετη θέση με την εξουσία του Ήλιου, και την δεδομένη συγκυρία ζητά οι θυσίες της να πιάσουν τόπο, δεν θέλει άλλα ψέματα και εξαναγκασμούς και αποδέχεται τις αλλαγές αρκεί να είναι σοβαρές και ρεαλιστικές.

Ο Ήλιος που εκπροσωπεί την εξουσία από την άλλη μεριά, βρίσκεται υπό μεγάλη πίεση τόσο από τον λαό όσο και από τις αόρατες εξουσίες που επενεργούν επάνω της, ενώ είναι έτοιμη να πέσει στην παγίδα των υποσχέσεων, που σίγουρα δεν θα εκπληρώσει για άλλη μια φορά, και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα γίνει ο στόχος του μεγάλου θυμού του ταλαιπωρημένου και απελπισμένου λαού της.

Μόνο με σοβαρότητα και πραγματική διάθεση για αλλαγές, η εξουσία μπορεί να σηκώσει αυτόν τον χαρταετό που τόσο χρειάζεται ετούτη εδώ η χώρα και ο λαός της αυτή την χρονική στιγμή!

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

26.8.2018

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s