Μερική Έκλειψη Hλiου 11.8.2018

28577330_1673708656038896_1983073090247388550_n

Η μερική έκλειψη Ηλίου που θα γίνει στις 11.8.2018, ώρα Ελλάδος 12.57΄, είναι νέα σε ηλικία αφού είναι η 6η από τις 71 εκλείψεις της οικογένειας saros 155. Η πρώτη της εμφάνιση έγινε την 17.6.1928 και ξεκίνησε ορατή από τον βόρειο πόλο της γης.

Δεδομένου ότι κάθε saros επαναλαμβάνεται κάθε 18 περίπου χρόνια, ας λάβουμε υπόψιν μας ότι θα φέρει στην επιφάνεια γεγονότα που είχαν μια συγκεκριμένη δυναμική απο τα προηγούμενα χρόνια, δηλαδή το 1964, το 1982, και το 2000 σε προσωπική βάση εφόσον μας επηρεάζει ή σε γενικά παγκόσμια γεγονότα. Η τωρινή μερική Έκλειψη Ηλίου του 2018 θα δώσει την σκυτάλη στην συνέχεια της, δηλαδή στην επόμενη μερική Έκλειψη Ηλίου του 2036.

Η έκλειψη αυτή θα είναι ορατή στα βόρεια σημεία της Β. Αμερικής, στην Γροιλανδία, την Β. Ευρώπη και την Β.Α Ασία. Η μέγιστη φάση της θα καταγραφεί στην Ανατολική Σιβηρική Θάλασσα.

Στο χάρτη της Έκλειψης που είναι δημιουργημένος με συντεταγμένες Αθηνών και εκφράζει την δυναμική για την χώρα μας, βλέπουμε τα φώτα να δεσπόζουν μαζί με τον ανάδρομο Ερμή στην κεφαλή του χάρτη και πολύ κοντά στην ακμή του Μεσουρανήματος του αστρολογικού χάρτη.

Παράλληλα όλοι οι κακεργέτες πλανήτες, βρίσκονται στον τρίτο οίκο του χάρτη μαζί με τον Ν. Δεσμό και τον ανάδρομο και εκτός ορίων Άρη.

Η εμπλοκή βέβαια του ανάδρομου Άρη με τα φώτα και τους Δεσμούς, λόγω των εκλείψεων, ήταν η αιτία όλων των καταστροφών που είδαμε, τόσο στην χώρα μας όσο και σε πολλές άλλες χώρες, με τα περίεργα φαινόμενα του καιρού και τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Ελπιδοφόρα ωστόσο αυτή η Ηλιακή έκλειψη αφού ο Ήλιος που είναι κυβερνήτης του Μεσουρανήματος και χορηγός της Νέας Σελήνης – μερικής Ηλιακής Έκλειψης, βρίσκεται εν οίκω παντοδύναμος και ζητάει τι άλλο από νέες δημιουργικές αποφάσεις, που δεν πρέπει να παρθούν βιαστικά (ανάδρομος Ερμής), αλλά κατόπιν ώριμης σκέψης και σοβαρότητας (ο ανάδρομος Ερμής είναι εμπλεκόμενος με τον ανάδρομο Κρόνο αλλά έχει και ένα τρίγωνο με τον ανάδρομο και πτωτικό Ουρανό στον Ταύρο).

Θα πρέπει να αποφευχθούν τα λάθη του παρελθόντος και να δημιουργηθεί μια νέα αρχή σε όλους τους τομείς που να στηρίζεται σε νέες αλλά γερές βάσεις.

eclipsi 6.8.2018

Ο Δίας μέσα από τον Σκορπιό σε ορθόδρομη πορεία, αλλά μετά την αναδρομή του όλο το τελευταίο διάστημα στο ζώδιο του μυστηρίου, σίγουρα συνέβαλε στο να βγουν στην επιφάνεια αρκετές παρασκηνιακές δράσεις του παρελθόντος, με σκοπό να δυσκολέψει να επαναληφθούν στο άμεσο μέλλον.

Το ευεργετικό τρίγωνο του Δία με τον Ποσειδώνα, που είναι ενεργοποιημένο αυτό το διάστημα είναι σαν να επεμβαίνει η Θεία Δύναμη για να μας ξυπνήσει απο το λήθαργο, έστω και με άγριο τρόπο (εμπλοκή του ανάδρομου Άρη με τον Ποσειδώνα).

Δυστυχώς η δυναμική αυτή συνεχίζεται και ίσως προκύψουν και άλλα δράματα αφού έτσι μαθαίνουμε, ως ανθρώπινα όντα.

Η 15η μοίρα των σταθερών ζωδίων όπου βρίσκεται ο ανάδρομος Ερμής στον Λέοντα και ο Δίας στον Σκορπιό είναι μοίρες με ιδιαίτερη δυναμική, αφού οι αντισκιές τους εμπλέκονται και δημιουργούν μια ιδιαίτερη δύνη, που μπορεί να μην είναι εμφανής αλλά είναι ιδιαίτερα δυνατή για να φέρει πολλές ακρότητες από το πουθενά!

Ερμής – Δίας λοιπόν σε όψη ακριβέστατου τετραγώνου μεταξύ τους, μας θυμίζουν ότι η έπαρση του Λέοντα και η σκοπιμότητα του Δία, δεν ωφελούν την Ελλάδα αυτή την στιγμή και λέω Ελλάδα διότι ο Ερμής κάθεται επάνω στον γενέθλιο Κρόνο της Ελλάδος και ενεργοποιεί την αντίθεση του Ήλιου-Κρόνου του χάρτη της Ελλάδος του 1830, ενώ συγχρόνως το Μεσουράνημα του χάρτη έχει ακριβή αντίθεση με το Μεσουράνημα του γενέθλιου χάρτη της Ελλάδος και φυσικά κάθεται στα θεμέλια του χάρτη επάνω στην ακμή του τέταρτου οίκου του χάρτη της χώρας μας.

Αυτή η συγκυρία σίγουρα θα φέρει σοβαρές αλλαγές από την κυβέρνηση ή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε σχέση με τις εξουσίες των υπευθύνων στα καίρια πόστα της διακυβέρνησης της χώρας.

Άφησα την Αφροδίτη τελευταία, γιατί είναι το δυνατό χαρτί του χάρτη, μια και είναι παντοδύναμη στον Ζυγό με ευεργετικές όψεις επάνω στους Δεσμούς της Σελήνης.

Οι δύσκολες εμπλοκές των Δεσμών της Σελήνης των εκλείψεων όμως ήταν η αιτία της κοινής μοίρας πολλών ανθρώπων μαζί, ενώ η παρουσία του ανάδρομου Άρη δημιούργησε τα ομαδικά δράματα και τις ακραίες καταστάσεις.

Η Αφροδίτη σε όψη τετραγώνου με τον Κρόνο (όμως και οι δύο παντοδύναμοι), είναι έτοιμοι να συνεργαστούν για να υπάρξει μια στοιχειώδης δικαιοσύνη και λέω στοιχειώδης γιατί ο Κρόνος είναι ακόμα ανάδρομος και μάλλον όταν ορθοδρομίσει από τις 7.9.2018 και μετά θα δούμε κάποια αποτελέσματα, δηλαδή με την επόμενη Νέα Σελήνη που θα γίνει στις 9.9.2018

Ο Χείρωνας ωστόσο που εκφράζει τον πόνο και την ανάγκη επούλωσης των πληγών που έχουν ανοίξει, θα πιέσει αποτελεσματικά τον Κρόνο (ξαναπερνώντας από την μηδενική του Κριού – μοίρα της ανθρωπότητας), ώστε να μπει κάποια τάξη στο άμεσο μέλλον, δηλαδή από τον Φεβρουάριο του 2019 και μετά.

Ο Ποσειδώνας ωστόσο κάθεται στο μεσοδιάστημα του Αρη/Ουρανού και δεν αποκλείεται να δημιουργηθούν και άλλες ξαφνικές απώλειες, γιαυτό θα πρέπει να ηρεμήσουμε και να προσέχουμε ιδιαίτερα.

Πολύ πιθανό τα καιρικά φαινόμενα να συνεχίσουν να μας ξαφνιάζουν, σίγουρα όχι ευχάριστα. Επίσης ατυχήματα μπορεί να προκύψουν από το πουθενά.

Ο Πλούτωνας εμπλέκεται σε όψη χιαστί με την έκλειψη, αλλά λιγότερο πιεστικά απο την προηγούμενη έκλειψη του Ιουλίου, που ήταν σε αντίθεση με τα φώτα και ήταν η αιτία όλων των δυνών που εξελίχθηκαν.

Τώρα ο Πλούτωνας ζητά ριζικές αναθεωρήσεις, τόσο από τον λαό όσο και από τους έχοντες την εξουσία στα χέρια τους, με οποιοδήποτε κόστος.

Σημαντική λοιπόν αυτή η Νέα Σελήνη και συγχρόνως Μερική Έκλειψη Ηλίου για την χώρα μας, που αν και η δυναμική για δυσάρεστα συμβάντα είναι ακόμα εν δυνάμει, θα υπάρξει κάποια καλύτερη διάθεση και ευκαιρίες για αλλαγές και τακτοποίηση των κακώς κείμενων του παρελθόντος.

Περισυλλογή λοιπόν και ανασυγκρότηση των δυνάμεων μας, για να πετύχουμε την πολυπόθητη αρμονία στην ταπεινή καθημερινότητα μας!

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

7.8.2018

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s