Μερική ηλιακή έκλειψη 13.7.2018

SE2018Jul13P

Η μερική ηλιακή έκλειψη γίνεται στις 13.7.2018 ώρα Ελλάδος 5.48΄στην 20.41΄μοίρα του Καρκίνου και με συντεταγμένες Αθηνών έχουμε ένα χάρτη με ωροσκόπο στις 14.22΄του Καρκίνου και μεσουράνημα στις 26.17΄των Ιχθύων.

Αυτή η έκλειψη που θα γίνει στις 13.7.2018, ανήκει στην σειρά saros 117 και είναι η 69η από τις 71 εκλείψεις της σειράς αυτής, είναι μερική και θα είναι ορατή στο Νότιο ημισφαίριο της γης, συγκεκριμένα στην γύρο περιοχή της Νότιας Αυστραλίας.

Η προηγούμενη έκλειψη αυτής της σειράς ήταν μερική ηλιακή και έγινε την 1.7.2000 ενώ η επόμενη θα είναι επίσης μερική ηλιακή και θα γίνει στις 23.7.2036.

Η προηγούμενη μερική ηλιακή έκλειψη της 1.7.2000, που είχε γίνει στην 10η μοίρα του Καρκίνου, είχε όψη χιαστί με τον Πλούτωνα, που ήταν στην 10η μοίρα του Τοξότη.

Η επόμενη μερική ηλιακή έκλειψη της 23.7.2036 που θα γίνει στην 1η μοίρα του Λέοντα, θα έχει την δυναμική της αντίθεσης του Κρόνου απο τον Λέοντα με τον Πλούτωνα, που θα είναι στην 20η μοίρα του Υδροχόο, σε εμπλοκή με τον Άρη και τους Δεσμούς της Σελήνης όπως και τώρα.

Η τωρινή μερική ηλιακή έκλειψη της 13.7.2018 θα γίνει στην 20η μοίρα του Καρκίνου και θα έχει όψη αντίθεσης με τον Πλούτωνα, που βρίσκεται στην 20η μοίρα του Αιγόκερω.

Από αυτές τις παρατηρήσεις μπορούμε να συμπεράνουμε ότι, αυτή η έκλειψη παρόλο που είναι μερική ηλιακή (δηλαδή όχι και τόσο ισχυρή σε διάρκεια), λόγω της ιστορίας που κουβαλάει είναι καθαρά Πλουτώνια και θα πρέπει να περιμένουμε τα ανάλογα γεγονότα της προηγούμενης δυναμικής της.

Ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω βέβαια δεν μπορεί να μην συνδεθεί με τις υπερεξουσίες, που υπάρχουν και κυβερνούν αυτό το χρονικό διάστημα τον πλανήτη μας.

Εδώ να σημειώσω ότι το 2001 μπήκαμε στο ευρώ (Πλούτωνας στον Τοξότη, Ουρανός στον Υδροχόο) και δυνάμωσε η ιδέα της παγκοσμιοποίηση, αλλά και οι αντιδράσεις για αυτήν. Επίσης το καλοκαίρι του 2000 το Ελληνικό χρηματιστήριο (Κρόνος στον Ταύρο) είχε πάρει την κατιούσα για τα καλά.

Αυτά βέβαια είναι μόνο μερικά από τα σημαντικά γεγονότα που έγιναν τότε και είχαν και έχουν ενεργές τις παρενέργειες τους ακόμα και σήμερα στην οικονομία της χώρας μας.

Ας αναλύσουμε λοιπόν, όσο μπορούμε αυτόν τον χάρτη από τις θέσεις των πλανητών και τις όψεις μεταξύ τους, για να υποψιαστούμε τι έχουμε να περιμένουμε σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο.

Η ηλιακή αυτή έκλειψη γίνεται στον συγκεκριμένο χάρτη που αφορά την χώρα μας, στον πρώτο οίκο (το κράτος και ο λαός του) και έχει απέναντι ακριβώς τον Πλούτωνα στον έβδομο οίκο (ο οίκος των άλλων δηλαδή συνεργάτες, σύμμαχοι, αλλά και οι φανεροί εχθροί). Αυτό σημαίνει ότι κυβέρνηση και λαός ζητούν από τους ισχυρούς-άλλους από τους οποίους είναι εξαρτημένοι, να μπει μία τάξη, γιατί υπάρχει εμφανής κούραση από τις υπερπροσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής.

Ο Ήλιος κυβερνήτης του 2ου οίκου (των οικονομικών) βάζει μπροστά το λαϊκό αίσθημα της υπερπροσπάθειας αλλά και την εξόντωσης που έχει υποστεί τελευταία ο Ελληνικός λαός (Σελήνη κυβερνήτης του 1ου οίκου) και ζητάει μια καινούργια αρχή.

Οι τιμές και οι δόξες που κουβαλάει ο ωροσκόπος αυτού χάρτη (βρίσκεται επάνω στον Σείριο) δεν ικανοποιούν τον λαό, ο οποίος βρίσκεται σε άσχημη συναισθηματική κατάσταση εκνευρισμού και υπερέντασης. Βίαιες συναισθηματικές εκρήξεις μπορεί να συμβούν ανά πάσα στιγμή στον Ελληνικό λαό και για οποιαδήποτε αφορμή (Ήλιος = Σελήνη/Πλούτωνας).

εκλειψη ηλιου 13,7,2018

Η δεύτερη σημαντική συγκυρία των θέσεων των πλανητών και σημείων αυτού του χάρτη της έκλειψης, είναι η εμπλοκή του ανάδρομου Άρη με τους Δεσμούς της Σελήνης μέσα απο τον Υδροχόο και τον 8ο οίκο (οικονομικών υποχρεώσεων).

Ο χορηγός πλανήτης Ουρανός του ανάδρομου Άρη (Άρης κυβερνήτης του εμπεριεχόμενου Κριού στον δέκατο οίκο της κυβέρνησης και των εξουσιών του κράτους) κυβερνήτης 8ου και 9ου (οικονομικές υποχρεώσεις από δανειστές στο εξωτερικό) μέσα από τον Ταύρο και τον 11ο οίκο (οίκος των στόχων και των φιλικά προσκείμενων υποστηρικτών) κάνει ένα σχηματισμό μεγάλου τρίγωνου στα ζώδια της γης.

Δηλαδή ο Ουρανός με την Αφροδίτη και τον Κρόνο δίνουν την εύνοια τους και υπόσχονται η επιβαλλόμενη λιτότητα να δώσει ρεαλιστικές αλλαγές και καινοτόμες ευκαιρίες για ανάπτυξη και υλοποίηση νέων στόχων και όχι σε άλλες πιέσεις χωρίς νόημα και ουσία.

Ο Άρης επαναστατημένος και απρόβλεπτος (ανάδρομος και απο θέση απόκλισης εκτός ορίων), είναι σε εμπλοκή με τους Δεσμούς της Σελήνης και φέρνει απο το παρελθόν ομάδες που είχαν και έχουν διάφορες ιδέες (Αρης=Δίας/Ουρανός), όπως το ότι μπορεί να φτιάξει κανείς την τύχη μόνος του και να βρει την επιτυχία διαμέσου γρήγορων αποφάσεων, έχοντας ελευθερία και ανεξαρτησία κινήσεων.

Η ομάδα αυτή μπορεί να εμπεριέχεται προς το παρόν και μέσα στους κόλπους της κυβέρνησης (ο Άρης είναι ο εμπεριεχόμενος κυβερνήτης του Κριού, στον 10ο οίκο του χάρτη) αλλά για κάποιο λόγο πιθανόν να λειτουργεί αφανώς.

Στον 10ο οίκο όμως και πολύ κοντά στο Μεσουράνημα (το μεσουράνημα στην 26η μοίρα των Ιχθύων, μοίρα της απόλυτης έξαρσης της Αφροδίτης) βρίσκεται ανάδρομος ο Χείρωνας στον Κριό που τετραγωνίζεται με τον ανάδρομο Κρόνο στον Αιγόκερω, ενώ εμπλέκεται με σκληρές όψεις και με τον Ερμή και την Αφροδίτη.

Κατατραυματισμένη η κυβέρνηση από την υπηρεσία των γραφειοκρατικών εξαναγκασμών που έχει υποστεί, από τους συμμάχων και συνεργάτες εταίρους της, θα προσπαθήσει να υπερασπισθεί τον εαυτό της και το κύρος της (Ερμής στο Λέοντα), αλλά και θα ενδώσει στις γραφειοκρατικές δεσμεύσεις της (Αφροδίτη στην Παρθένο), ώστε να διεκδικήσει (Δήμητρα εμπλοκή με Πλούτωνα) από τους εξουσιαστές εταίρους (Πλούτωνας) αυτά που της ανήκουν δικαιωματικά από καιρό (Κρόνος στον έκτο στον Αιγόκερω)

Η εξίσωση του Πλούτωνας=Σελήνη/Ήλιος=Άρης/Κρόνος που σημαίνει μανία καταστροφής – αναγκαστικός χωρισμός, μαρτυρά μάχη μέχρις εσχάτων.

Ο Κρόνος σε τρίγωνο με τον Ουρανό για άλλη μια φορά, ζητά σοβαρές αλλαγές που να έχουν μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και βιωσιμότητα.

Ο Δίας που μόλις γύρισε από την ανάδρομη πορεία του μέσα στον Σκορπιό, αφού έβγαλε στην επιφάνεια πολύ δυσοσμία, ζητάει και αυτός κάτι νέο, που να εμπνέει και να δίνει ελπίδα και πίστη και δικαιοσύνη. Επιζητά επίσης την δημιουργικότητα και εκμετάλλευση νέων πηγών εσόδων, που θα πρέπει να επισημανθούν (Δίας στον 5ο, οίκο της δημιουργίας και του επιχειρηματικού ρίσκου) και να αξιοποιηθούν δεόντως.

Ιδέες για οικονομική ανάπτυξη υπάρχουν, αλλά κρύβονται ή εμποδίζονται και πρέπει να διεκδικηθούν (Δίας=Δήμητρα/Πλούτωνα) έστω και με κάποιο κόστος και να βγουν στην επιφάνεια.

Ο Ερμής στον δεύτερο οίκο (στον Λέοντα) σε κόντρα αντισκιά επάνω στον Δία (στον 5ο οίκο στον Σκορπιό). Φαίνεται ότι γνωρίζουν τον τρόπο της ανάπτυξης αλλά τον κρατάνε κρυφό, σαν άσσο στο μανίκι για να τον βγάλουν εγκαίρως με το ανάλογο πολιτικό όφελος φυσικά.

Η πτωτική Αφροδίτη συγκυβερνήτης του 4ου, οίκου της αντιπολίτευσης (εμπεριεχόμενος ο Ζυγός στον 4ο οίκο), κρατάει την παρουσία της στην αφάνεια, ώστε έντεχνα, διπλωματικά και μεθοδευμένα (Αφροδίτη=Κρόνος/Ουρανός), να βγει και να διεκδικήσει εκείνη τις αλλαγές που θα φέρουν οι προγραμματισμένες γραφειοκρατικές ρυθμίσεις (μεγάλο τρίγωνο Αφροδίτης-Κρόνου-Ουρανού).

Δεν ήθελα να κάνω ανάλυση σε πολιτικό επίπεδο, από μόνη της βγήκε αφού τα άστρα προδιαθέτουν και δεν καθορίζουν, αλλά αυτή η έκλειψη από μόνη της μιλάει για την πατρίδα που λέγεται Ελλάδα, τις οικογένειες αυτής της χώρας που πλήττονται από παντού αλλά και τις δεσμεύσεις που έχουν υποστεί κυβερνήσεις και αντιπολιτεύσεις τα τελευταία χρόνια.

Ας ελπίσουμε το τέλος των καταστάσεων, που θα προκύψουν αυτό το καλοκαίρι με τις εκλείψεις και τις αναδρομίσεις των πλανητών, να δώσουν την πολυπόθητη αλλαγή που χρειαζόμαστε όλοι …. λαός και κυβερνώντες!

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

9.7.2018

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s