Πανσέληνος 28.6.2018

11898858_923902410978540_5525880112218088605_n

Η Πανσέληνος γίνεται την 28.6.2018 στις 7.52΄πμ. ώρα Ελλάδος, στον άξονα Καρκίνου – Αιγόκερω και με συντεταγμένες Αθηνών έχουμε ένα χάρτη με Ωροσκόπο στις 28.05΄του Καρκίνου και Μεσουράνημα στις 14.18΄του Κριού.

Ο χάρτης αυτής της καλοκαιρινής Πανσελήνου έχει μια ιδιαίτερη φόρτιση όχι μόνο οπτικά απο τις θέσεις των πλανητών οι οποίοι είναι σε διλημματική θέση μεταξύ τους, (τέσσερις χιαστί όψεις και δύο αντιθέσεις), αλλά και με το τι έχει να πει o κάθε πλανήτης απο την θέση που βρίσκεται.

Αυτό το διάστημα των 14 ημερών μέχρι την επόμενη Νέα Σελήνη ο συγκεκριμένος χάρτης της Πανσελήνου μας φωτογραφίζει την δυναμική των πλανητών για τον συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, που σημαίνει την αποκορύφωση όσων άρχισαν το προηγούμενο νέο φεγγάρι.

Έτσι πολύ πιθανόν να έλθουν στην επιφάνεια θέματα που είναι ανοικτά και χρειάζονται επανεξέταση, επαναπροσδιορισμό και συνέχιση αυτή την φορά απο μια καινούργια αφετηρία ή και διακοπή όσων δεν είναι χρήσιμα και θα πρέπει να τα αποχαιρετήσουμε για να προχωρήσουμε παρακάτω.

Η εμπλοκή του Κρόνου και του Άρη με τα φώτα και τους Δεσμούς της Σελήνης του χάρτη αυτής της Πανσελήνου είναι το αξιοπρόσεχτο χαρακτηριστικό αυτού του χάρτη, δεδομένου ότι κρατάνε τους υπόλοιπους σχηματισμούς με τις διασταυρωμένες αντιθέσεις τους.

Ας δούμε όμως έναν-έναν τους πλανήτες αφού όλοι παίζουν κάποιο σημαντικό ρόλο, εκτός απο τον Πλούτωνα που είναι χωρίς όψεις σε αυτόν τον χάρτη, αλλά θα είναι o πρωταγωνιστής στην επόμενη Νέα Σελήνη που θα γίνει στις 13 Ιουλίου 2018, η οποία είναι μερική έκλειψη Ηλίου και θα γίνει στην 20η μοίρα του Καρκίνου ακριβώς απέναντι απο τον Πλούτωνα ο οποίος θα βρίσκεται στην 20η μοίρα του Αιγόκερω.

Άρα ότι κορυφώνεται τώρα, θα επανεξετασθεί με την έκλειψη και θα έχει μια πιο σκληρή εξέλιξη, με την μορφή μιας νέας αρχής, που πολύ πιθανό να αφήσει πίσω της ερείπια και αρρωστημένες καταστάσεις που πρέπει να εγκαταλείψει κανείς για να συνεχίσει μπροστά.

Το μείγμα του Άρη με τον Κρόνο, δίνει πάντα τέλος σε καταστάσεις με σκληρό τρόπο, πόσο μάλλον όταν εμπλέκονται αυτοί οι δύο πλανήτες με τις εκλείψεις και τον Πλούτωνα.

Η Σελήνη κυβερνήτης του Ωροσκόπου αυτού του χάρτη στον Καρκίνο και χορηγός του Ήλιου, βρίσκεται στο σπίτι του ανάδρομου αλλά παντοδύναμου Κρόνου και μάλιστα σε στενή σύνοδο μαζί του. Καταλαβαίνουμε φυσικά ότι οι δυνατότητες της (λόγω θέσης) είναι περιορισμένες και δύσκολες. Η Σελήνη απο εκεί που βρίσκεται έχει να αντιμετωπίσει εμπόδια και δυσκολίες τις οποίες πρέπει να επωμισθεί αδιαμαρτύρητα.

Ας δούμε την ερμηνεία αυτού του χάρτη με την ματιά της κατάστασης στην Ελλάδα αυτή την στιγμή, αφού οι συντεταγμένες που πήραμε για να δημιουργήσουμε τον χάρτη είναι της πόλης των Αθηνών, όπου παίρνονται οι κυβερνητικές αποφάσεις και αφορούν όλους μας.

Στην προκειμένη περίπτωση η Σελήνη εκπροσωπεί τον λαό της Ελλάδος σε αυτόν τον χάρτη της Πανσελήνου, και οι εμπλοκές της με τον Κρόνο και τον Ήλιο σημαίνουν, βάσανα και στεναχώριες. Ο λαός έχει μπροστά του μια μοναχική πορεία για την εξασφάλιση των απαραίτητων αναγκών του και για την καθημερινή επιβίωση της οικογένειας του.

Ο κυβερνήτης του μεσουρανήματος του χάρτη Άρης, βρίσκεται μέσα στον έβδομο οίκο (οίκο των φανερών εχθρών, συνεργατών και συνεταίρων), ανάδρομος, επάνω στον Νότιο Δεσμό και σε αντίθεση με τον Βόρειο που βρίσκεται στον πρώτο οίκο.

Αυτό μας δείχνει τις προσπάθειες και τους αγώνες που δίνονται για την εξασφάλιση της ελευθερίας (ο Άρης βρίσκεται στον Υδροχόο) αφού ζητάει ανεξαρτησία και ελευθερία κινήσεων. Μάταια όμως αφού προς το παρόν ο Νότιος δεσμός, παίρνει όλη την ενέργεια του Άρη και την κάνει υπερβολές και άστοχες ενέργειες, δηλαδή αντιδράσεις χωρίς κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα.

πανσέληνος 28,6,2018

Ο Άρης όλο το καλοκαίρι θα είναι ο πρωταγωνιστής του έργου που θα δούμε και σίγουρα καθόλου δεν θα μας αρέσει, αφού ο πλανήτης θα κινείται ανάδρομος και θα έχει εμπλοκές με του Δεσμούς της Σελήνης, που σημαίνει αντιπαραθέσεις και διαξιφισμούς για διάφορα διπλωματικά θέματα με τους εταίρους και συνεργάτες μας.

Ο Ερμής στην αναιρετική του Καρκίνου, ακριβώς επάνω στον Ωροσκόπο, κυβερνήτες του 12ου και του 3ου, εμφανίζεται ως υπερασπιστής των ιδανικών της πατρίδας-οικογένειας.

Είναι όμως σε αδύναμη θέση (αναιρετική μοίρα και επάνω στην απόλυτη πτώσης του Άρη), και παρόλο που θέλει να υπερασπισθεί την κατάσταση, χάνεται μέσα στο συναίσθημα και πνίγεται μέσα σε αυτό, χωρίς να έχει ένα αποτέλεσμα συγκεκριμένο. Τα θέματα του βέβαια είναι οι μυστικές συμφωνίες με τα γειτονικά κράτη που καθορίζουν τις θέσεις μας στο πολιτικό σκηνικό.

Η Αφροδίτη σε εμπλοκή με τον Χείρωνα και τον Ποσειδώνα, οι οποίοι κάθε φορά που ενεργοποιούνται τον τελευταίο καιρό, φέρνουν τα θέματα του μεταναστευτικού ζητήματος στην επιφάνεια με διάφορα γενονότα, όχι και τόσο ευχάριστα αλλά μάλλον διλημματικά σε σχέση με την μεγαλοψυχία αυτού του λαού, που τελικά μπορεί να σκέφτεται και να συντρέχει για τους άλλους, αλλά όχι τους δικούς της αδύναμους πολίτες.

Σε αυτό το χάρτη η Αφροδίτη είναι κυβερνήτης του 11ου και του 4ου και καταλαβαίνουμε ότι το θέμα του μεταναστευτικού, θα είναι σε εξέλιξη σαν ένα άλλο θέμα αντιπαράθεσης και κριτικής απο την αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση μέσα στο κοινοβούλιο.

Ο Ήλιος κυβερνήτης του δεύτερου οίκου των οικονομικών του κράτους είναι κτυπημένος απο τον Κρόνο που σημαίνει ότι τον πάει πίσω στις ανειλημμένες υποχρεώσεις του, που μεταφράζονται σε αυστηρά μέτρα που οδηγούν τον λαό σε φτώχεια και στερήσεις.

Ο Ήλιος που εκπροσωπεί την κυβέρνηση είναι κρυμμένος στον 12ο οίκο και κανονίζει τα θέματά του σε σχέση με την πατρίδα αφανώς, ενώ προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του δημόσιου τομέα με τρόπο σύμφωνο με τις επιταγές των ξένων εξουσιαστών, τις οποίες βέβαια απο καιρό έχει συμφωνήσει και αποδεχθεί, αλλά δεν έχει εκτελέσει.

Ο Δίας συνεχίζει την ανάδρομη πορεία του μέσα στον μυστηριώδη Σκορπιό και βοηθάει προς το παρόν τις μυστικές αποφάσεις και συμφωνίες της κυβέρνησης σχετικά με το υπέδαφος της χώρας.

Ο Ουρανός στον 10ο οίκο της κυβέρνησης, κυβερνήτης του 8ου (τομέας των υποχρεώσεων) σε εμπλοκή με τον Ποσειδώνα, ονειρεύεται και διαλαλεί αλλαγές, που προς το παρόν μένουν στα σχέδια για το απώτερο μέλλον.

Δύσκολο φεγγάρι…. αλλά φεγγάρι είναι θα περάσει και εμείς θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε!

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

25.6.2018

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s