Θερινό Ηλιοστάσιο 2018

10406753_800694646653862_2851016375316741857_n

Το Θερινό Ηλιοστάσιο γίνεται στις 21.6.2018 στις 13.07΄ώρα Ελλάδος και με συντεταγμένες Αθηνών έχουμε ένα χάρτη με Ωροσκόπο στις 25.59΄ της Παρθένου και Μεσουράνημα στις 25.29΄των Διδύμων.

Στο Θερινό Ηλιοστάσιο λόγω της θέσης του Ηλίου στον Ουράνιο θόλο, έχουμε την μεγαλύτερη ημέρα και την μικρότερη νύχτα.

Ο Ήλιος στον νοητό ζωδιακό κύκλο βρίσκεται στην μηδενική μοίρα του Καρκίνου και μέχρι να διασχίσει τα επόμενα τρία ζώδια όπου θα συναντήσει την μηδενική μοίρα του Ζυγού, θα έχουμε στο Βόρειο ημισφαίριο της γης όπου ανήκουμε, την καλοκαιρινή εποχή.

Ο αστρολογικός κύκλος που προκύπτει και οι θέσεις των πλανητών στον χάρτη του Θερινού Ηλιοστασίου, θα μας υποψιάσει για την δυναμική των γεγονότων αυτής της τρίμηνης περιόδου.

Ας ρίξουμε όμως μια ματιά στον αστρολογικό χάρτη του Θερινού Ηλιοστασίου του 2018.

Ο Ήλιος κυβερνήτης του δωδεκάτου μαζί με τον Ερμή, κυβερνήτη του ωροσκόπου και του μεσουρανήματος, βρίσκονται στον δέκατο οίκο του χάρτη στον Καρκίνο, άρα θέματα των αποφάσεων της κυβέρνησης που έμειναν για κάποιους λόγους στο παρασκήνιο, θα βγουν στην επιφάνεια και θα γίνουν αντικείμενο συζητήσεων και κριτικής σε σχέση με τον πατριωτικό τους χαρακτήρα.

Η Σελήνη χορηγός του Ήλιου και κυβερνήτης του ενδεκάτου (οίκου του κοινοβουλίου), βρίσκεται στον πρώτο οίκο στον Ζυγό.

Οι σκοποί και οι στόχοι της συμπεριφοράς των βουλευτών θα είναι το αντικείμενο του ενδιαφέροντος αυτό το διάστημα και θα περάσουν απο κριτική, για την μη αποφασιστική στάση τους τις κρίσιμες ώρες, οπότε τα διλήμματα τους θα βγουν προς τα έξω σαν δικαιολογίες, ενώπιον της αυστηρής κριτικής στάσης του λαού.

Η Αφροδίτη κυβερνήτης του δεύτερου οίκου των οικονομικών και ο Άρης κυβερνήτης του όγδοου οίκου των υποχρεώσεων προς τρίτους, βρίσκονται σε θέση διαμάχης και σε εμπλοκή με τους Δεσμούς της Σελήνης που σημαίνει κόντρες σε οργανωμένες ομάδες.

Δηλαδή άτομα οργανωμένα σε ομάδες κοινών συμφερόντων, θα πρέπει να βρουν λύσεις, αλλά θα δυσκολευτούν αρκετά αυτό είναι πασιφανές, αφού ο Άρης όλο το καλοκαίρι θα είναι ανάδρομος και θα τρενάρει τις καταστάσεις.

Αυτό θα έλθει σαν αποτέλεσμα είτε μέσα απο ταραχές μέσα στο κοινοβούλιο (λόγω του ενδεκάτου) όπου βρίσκεται η Αφροδίτη με τον Βόρειο Δεσμό, που θα υπερασπίζονται τα υπάρχοντα έσοδα για τις ανάγκες του κράτους, είτε απο τις εντάσεις που θα δημιουργούν ομάδες νέων και επαναστατημένων ομάδων, που θα έχουν τις ρίζες τους στο παρελθόν και θα υπερασπίζονται την δημιουργικότητα και την παραγωγικότητα του επιχειρηματικού κόσμου της Ελλάδος.

Ο Ουρανός στον όγδοο θα φέρει ανατροπές στις υποχρεώσεις μας προς τρίτους και ο Ποσειδώνας στον έκτο θα υποσχεθεί πολλά στους δημόσιους υπαλλήλους και λειτουργούς του κράτους προκειμένου να εξασφαλίσει την ηρεμία, που χρειάζεται η κρατική μηχανή, για να λειτουργήσει ομαλά.

Ο Κρόνος παντοδύναμος στον τέταρτο οίκο μαζί με τον Πλούτωνα θα συνεχίσουν να εκτελούν τις υπάρχουσες αποφάσεις που έχουν στα χέρια τους, για να διασφαλίσουν τα αιτήματα του Δία (κυβερνήτη του τετάρτου) που βρίσκεται στον δεύτερο οίκο των εσόδων, με οποιοδήποτε κόστος.

Ο Πλούτωνας κυβερνήτης του τρίτου αμείλικτος στις αποφάσεις του, τηρεί ψυχρά το γράμμα του νόμου. Όλα γίνονται στην ψύχρα εν ονόματι του καλού της πατρίδας, χωρίς όμως την έγκριση του λαού.

θερινο Ηλιοστάσιο 2018

Ας δούμε όμως χρονολογικά την εξέλιξη των γεγονότων.

Μέσα σε αυτήν την περίοδο θα έχουμε το ξεκίνημα της αναδρομής του Ποσειδώνα, του Άρη, του Ερμή και του Ουρανού ενώ θα γυρίσει ορθόδρομος ο Δίας μέσα στον Σκορπιό, ο οποίος κατά την γνώμη μου έπαιξε και τον κυριότερο ρόλο στις συμφωνίες που έγιναν αυτό το διάστημα, δηλαδή σε όχι τόσο ορατό πεδίο για τους πολλούς.

Συγχρόνως και ο ανάδρομος Κρόνο απο την δυνατή θέση όπου βρίσκεται μέσα στον Αιγόκερω, συνέβαλε στο να έλθουν στο τραπέζι θέματα με πιεστικό τρόπο, ενώ ο Πλούτωνας που και αυτός κρατάει προς το παρόν γερά τα ινία των δυνατών εκπροσώπων του, επέβαλε τα θέματα επί τάπητος εδώ και τώρα.

Παράλληλα μέσα στο τρίμηνο υπάρχουν σε εξέλιξη δύο μερικές Ηλιακές εκλείψεις και μία ολική Σεληνιακή, με παράλληλη εμπλοκή του ανάδρομου Άρη επάνω στους Δεσμούς των εκλείψεων.

Ας δούμε όμως την πορεία των πλανητικών θέσεων αυτού του τριμήνου, μέσα απο την πορεία των φάσεων της Σελήνης.

28.6.2018 Η Πανσέληνος του Καρκίνου εμπλέκεται με τον ανάδρομο Κρόνο, ενώ παράλληλα ο ανάδρομος Άρης εμπλέκεται με τον Νότιο Δεσμό.Αυτό σημαίνει ότι θέματα ανειλημμένων υποχρεώσεων από το παρελθόν, γίνονται πεδίο αντιπαράθεσης ομάδων που υπερασπίζονται τα θέματα με άγριες διαθέσεις και από τις δύο πλευρές.

13.7.2018 Η μερική έκλειψη Ηλίου στον Καρκίνο έχει να αντιμετωπίσει τον Πλούτωνα και όλες τις καταναγκαστικές υποχρεώσεις που του έχουν επιβληθεί, ενώ συνεχίζεται η εμπλοκή του Άρη με τον Ν. Δεσμό της Σελήνης δηλαδή οι διαξιφισμοί για τα λάθη του παρελθόντος με έντονο και επαναστατικό τρόπο. Ο Δίας ορθόδρομος πια βγάζει στην επιφάνεια πολλές παρασκηνιακές υποθέσεις και συνωμοσίες του προηγούμενου διαστήματος.

27.7.2018 Η ολική Σεληνιακή έκλειψη στον Λέοντα είναι σε άμεση εμπλοκή με τον ανάδρομο Άρη του Υδροχόου και των Δεσμών της Σελήνης, φυσικά λόγω έκλειψης. Φαίνεται ότι η αντιπαράθεση αυτή την φορά γίνεται ορατή, κυρίως για τα οικονομικά θέματα λόγω της θέσης της Αφροδίτης στην Παρθένο και της δικής της εμπλοκής σε όλα τα γραφειοκρατικά ζητήματα. Παρόλα αυτά όμως, αυτή την φορά υπάρχει και η υποστήριξη από τον Πλούτωνα στην Αφροδίτη, με τι ανταλλάγματα δεν ξέρουμε βέβαια, αλλά σίγουρα με τα επιχειρήματα της υλοποίησης των αλλαγών που μας υπόσχεται και η ευνοϊκή θέση του ανάδρομου Κρόνου στον Αιγόκερω προς τον Ουρανό του Ταύρου. Υποσχέσεις για αλλαγές προς το καλύτερο ή παρηγοριές και σκοπιμότητες για άλλη μια φορά αφού ο Ποσειδώνας αυτή την φορά τρέχει ανάδρομος μέσα στο ζώδιο των Ιχθύων.

11.8.2018 Η μερική Ηλιακή έκλειψη του Λέοντα σε εμπλοκή με τον ανάδρομο Ερμή και ο ανάδρομος Άρης με τον στάσιμο Νότιο Δεσμό επαναφέρει το παρασκήνιο στην επιφάνεια, αλλά με όλες τις υπερβολές του ορθόδρομου Δία και τον φανατισμό όλων όσων διαδραματίσθηκαν το προηγούμενο διάστημα στο παρασκήνιο. Ο ανάδρομος Κρόνος κάνει για άλλη μια φορά τις συστάσεις του για εκσυγχρονισμούς και αλλαγές με επιχειρήματα το κακό παρελθόν. Η ελπίδα ωστόσο καλά κρατεί για μια αόρατη και μεταφυσική επέμβαση που μπορεί να σώσει κάπως τα κακώς κείμενα.

26.8.2018 Η Πανσέληνος της Παρθένου ζητά να μπει μία τάξη στην αταξία που επικρατεί μετά τις εκλείψεις και τις ανατροπές που διαδραματίσθηκαν. Η ελπίδα για μετασχηματισμούς που θα βοηθήσουν κάποιες αλλαγές είναι παρούσα, αλλά μόνο μέσα απο ρεαλιστικές αλλαγές που πιθανόν να προκύψουν απο τους εξωτερικούς παράγοντες, που θέλουν να διασφαλίσουν και τα δικά τους συμφέροντα μαζί με τα δικά μας. Αυτό δίνει ελπίδα και επουλώνει πληγές που άνοιξαν και πονάνε πολύ.

9.9.2018 Η Νέα Σελήνη αυτή την φορά φαίνεται να δίνει δυνάμεις για την συνέχεια μιας δύσκολης πορείας. Ο Άρης μετά την επανάσταση που έκανε συνεχίζει ορθόδρομος πια, τις διεκδικήσεις του για αλλαγές και εκσυγχρονισμό σε όλους τους τομείς και ο Κρόνος ορθόδρομος και αυτός βοηθάει με την σύνεση και την σοβαρότητα που χρειάζονται για να αντιμετωπισθούν οι διαμορφωμένες καταστάσεις.

Οι ευκαιρίες για υποστήριξη είναι παρούσες και τα πράγματα παίρνουν κάποιο δρόμο πιο ελπιδοφόρο.

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

19.6.2018

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s