Εαρινή Ισημερία 2018

ΚΡΙΟΣ (27)

Η Εαρινή Ισημερία γίνεται στις 20.3.2018 στις 18.15΄23” ώρα Ελλάδος και ο χάρτης που σχηματίζεται με συντεταγμένες Αθηνών έχει Ωροσκόπο στις 26.30΄μοίρες της Παρθένου και Μεσουράνημα στις 26.03΄των Διδύμων.

Η βασική δυναμική του χάρτη της Εαρινής Ισημερίας ισχύει για το επόμενο τρίμηνο, αλλά πάντα είναι ο πιο δυνατός χάρτης για όλη την αστρολογική χρονιά, η οποία αρχίζει όταν ο Ήλιος μπαίνει στην μηδενική μοίρα του Κριού, που είναι και η αρχή του νοητού ζωδιακού κύκλου.

Αυτή η μοίρα, δηλαδή η μηδενική του Κριού, θεωρείται και η μοίρα της ανθρωπότητας και πάντα έχει μια ιδιαίτερη ερμηνευτική βαρύτητα, αφού όταν οι πλανήτες περνάνε από εκεί, κυρίως οι εξωκρόνιοι, μας φέρνουν ριζικές αλλαγές που αφορούν όλο τον πλανήτη μας.

Η έναρξη της αστρολογικής χρονιάς του 2018, μας βρίσκει με ένα χάρτη που για την Ελλάδα δείχνει ότι θα μας απασχολήσουν θέματα εξωτερικής πολιτικής με τους συμμάχους, συνεταίρους και φανερούς εχθρούς μας, αλλά και με τις οικονομικές μας υποχρεώσεις.

Επίσης αρκετές δυσκολίες θα υπάρξουν μέσα στους κόλπους της αντιπολίτευσης αλλά και σε θέματα της κληρονομημένης γης και ακίνητης περιουσίας της χώρα μας.

Ας αναλύσουμε τον χάρτη όμως να δούμε σε τι μας προϊδεάζει.

Η δομή του χάρτη έχει τον πυρήνα του στον Αιγόκερω, με έντονο το στοιχείο γης και ο σχηματισμός των πλανητών είναι σε σχήμα bowl, με αρχηγό πλανήτη τον ανάδρομο Δία στον Σκορπιό.

Λείπει τελείως το στοιχείο του αέρα, που σημαίνει ότι οι καταστάσεις είναι αρκετά σοβαρές σε επίπεδο των εχόντων τις εξουσίες που οι αποφάσεις τους μένουν κρυφές και δεν κοινοποιούνται προκειμένου να είναι αποτελεσματικές. Το όλο κλίμα είναι πολύ σοβαρό από αρκετό διάστημα πριν, αλλά τώρα χρήζει άμεση και σοβαρή αντιμετώπιση.

Ο Ήλιος και ο χορηγός του ο Άρης, βρίσκονται σε παντοδύναμη θέση αμφότεροι, αλλά σε όψη τετραγώνου μεταξύ τους, που σημαίνει εντάσεις και κλίμα πίεσης και αναγκαιότητας αποφάσεων.

Σε γωνιακούς οίκους και οι δύο, ο Ήλιος στον έβδομο μαζί με τον Χείρωνα, ο οποίος βρίσκεται στην πιο άσχημη για αυτόν μοίρα, δηλαδή στην τελευταία αναιρετική του ζωδιακού, αλλά και επάνω σε άσχημο απλανή. Μέσα στον ίδιο οίκο βρίσκεται και μια σύνοδος ακριβείας του Ερμή με την Αφροδίτη που βρίσκονται μέσα στην 16η μοίρα του Κριού, που την θεωρούμε σημαντική μοίρα αφού κατά τον Carelli θεωρείται η μοίρα της πύλης του αρχηγού. Ο αρχηγός λοιπόν καλείται να πάρει αποφάσεις που να είναι αρεστές και αποδεκτές από τους υπόλοιπους.

Ο Άρης έτοιμος να συναντήσει τον Κρόνο στον Αιγόκερω, εξ ίσου παντοδύναμο, ετοιμάζεται να μετρήσει τις αντοχές της αντιπολίτευσης σε μια δύσκολη πρόκληση που μπορεί να προκύψει από τους άλλους, δηλαδή του συνεταίρους και φανερούς εχθρούς μας.

Ο Αρης με τον Κρόνο είναι ένα μείγμα δυναμίτη που δίνει τέλος σε καταστάσεις που χρονίζουν, όμως όχι με τρόπο ήπιο, αλλά μάλλον με τρόπο σκληρό και απόλυτο. Μέσα στον ίδιο οίκο, δηλαδή στον τέταρτο υπάρχει και ο εξ ίσου δυνατός πλανήτης Πλούτωνας.

Ο Ουρανός που κάνει τα τελευταία του βήματα μέσα στον Κριό και τρέχει για να μπει μέσα σε αυτό το τρίμηνο στον Ταύρο, βρίσκεται στον όγδοο οίκο των οικονομικών υποχρεώσεων μαζί με την Σελήνη, η οποία ευτυχώς είναι σε δυνατή θέση μέσα στον Ταύρο και τριγωνίζει τον Κρόνο μέσα από το στοιχείο της γης. Και βέβαια από εκεί νοιώθει αρκετά προσγειωμένη και δυναμική για να προασπίσει θέματα οικονομικά με τον απαιτούμενο δυναμισμό.

Εδώ λοιπόν, έχουμε ένα τρίγωνο δύο πλανητών της Σελήνης και του Κρόνου, που από θέση είναι παντοδύναμοι και οι δύο, άρα κάτι καλό μπορούν να κάνουν μαζί, φυσικά μέσα στα απαιτούμενα όρια σοβαρότητας, για να προασπίσουν την εθνική κληρονομιά της χώρας μας.

Ο Δίας ανάδρομος μέσα στον Σκορπιό και επάνω σε δύσκολη ενεργειακά μοίρα, στην ακμή του τρίτου οίκου των γειτονικών κρατών, ξεπουλάει θα έλεγα ότι μπορεί και τον συμφέρει.

Ο Δίας στην αναδρομή του, σε αναγκαστική δια της όπισθεν πορείας του, πηγαίνει στον δεύτερο οίκο των οικονομικών, για να διευθετήσει με τρόπο όχι πάντα φανερό, θέματα και δυσκολίες που έχουν μείνει άλυτες και προσπαθεί μέσα από τον Σκορπιό να κάνει οικονομικές διεκπεραιώσεις σε σχέση με τα έσοδα που προέρχονται από ξεπουλήματα πάσης φύσεως σε προσωπικό και εθνικό επίπεδο.

Ο Σκορπιός δίνει έσοδα μόνο από ξεπουλήματα κρυφά και μυστηριώδη. Συμφωνίες που όλοι τις υποπτεύονται αλλά λίγοι τις ξέρουν.

Ο Δίας στον οίκο των οικονομικών ξεκινάει με ένα ημιτετράγωνο με τον Κρόνο και συνεχίζει με εξάγωνο με τον Πλούτωνα, αυτό σημαίνει στην αρχή δυσκολίες γραφειοκρατικές και στην συνέχεια λύση με κέρδος.

Άρης, Κρόνος και Πλούτωνας στον Αιγόκερω, μέσα στον τέταρτο οίκο, χώρο της αντιπολίτευσης και της κληρονομημένης περιουσίας των χώρας. Τρεις πλανήτες που όταν βρεθούν μαζί δίνουν πάντα ασφυκτικές καταστάσεις βίας, εξαναγκασμούς, βαρβαρότητα και κτηνωδίας. Πολέμους, συγκρούσεις και παιχνίδια δύναμης αλλά και επιτυχίες μέσω υπερβολικής προσπάθειας.

Ο Ποσειδώνας βρίσκεται σε δυνατή θέση στον έκτο οίκο του χάρτη που εκπροσωπεί όλο τον δημόσιο τομέα και τα σώματα ασφαλείας της χώρας και εμπλέκεται με του Δεσμούς της Σελήνης που βρίσκονται και θα βρίσκονται για καιρό ακόμα στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου.

Οι Δεσμοί βρίσκονται από διέλευση ακριβώς επάνω στην δύσκολη αντίθεση του Ήλιου με τον Κρόνο του γενέθλιου χάρτη της Ελλάδος 3.2.1830.

Στο κοινοβούλιο πέφτει όλη η ευθύνη να διαχειριστεί όλη αυτή την δύσκολη κατάσταση που υπάρχει, δεδομένου ότι ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης βρίσκεται στον ενδέκατο οίκο του χάρτη (κοινοβούλιο) και έχει όψη χιαστί με τον Ποσειδώνα στον έκτο (σώματα ασφαλείας) και το μεσοδιάστημα του Ήλιο/Χείρωνα μέσα στην ακμή του εβδόμου (φανεροί εχθροί).

Το Μεσουράνημα του χάρτη σε τετράγωνο με τον Ωροσκόπο και εξάγωνο με τον Ουρανό και τον Ουρανό σε όψη χιαστί με τον Ωροσκόπο μας μαρτυρά μια αναγκαστική αλλαγής πορείας αυτό το διάστημα μέσα από ξαφνικά γεγονότα που θα φέρουν μεγάλες ανατροπές τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην θέση και την εικόνα της Ελλάδος προς τα έξω.

Earini Isimeria 2018

Κρίσιμες ημερομηνίες για πιθανά σημαντικά γεγονότα

24 –25 Μαρτίου 2018 Ο Ήλιος (Κριός) τετράγωνο με τον Άρη (Αιγόκερος) στην 3η μοίρα των παρορμητικών και συγχρόνως Αφροδίτη (Κριός) τετράγωνο με τον Πλούτωνα (Αιγόκερος) στην 21η μοίρα των παρορμητικών.

Μεγάλη ένταση και αντιπαραθέσεις για οικονομικά ή συναισθηματικά ζητήματα.

29 Μαρτίου 2018 Ο Ήλιος (Κριός) τετράγωνο με τον Κρόνο (Αιγόκερος) στην 8η μοίρα των παρορμητικών και συγχρόνως Αφροδίτη σύνοδο με τον Ουρανό στις 27η μοίρα του παρορμητικού Κριού.

Καταπιεστικές καταστάσεις και πιεστικές υποχρεώσεις οδηγούν σε ανάγκη για ελευθερία και ανεξαρτητοποίηση.

1 – 2 Απριλίου 2018 Ο Ήλιος (Κριός) σύνοδο με τον ανάδρομο Ερμή στην 11η μοίρα του Κριού και συγχρόνως Άρης σε σύνοδο με τον Κρόνο στην 8η μοίρα του Αιγόκερω. (τετράγωνο σε παρορμητικό σταυρό)

Παρορμητικές αποφάσεις οδηγούν σε τέλος καταστάσεων λόγω έλλειψης σοβαρότητας. Ευθύνες και αποφάσεις που δεν πάρθηκαν στον σωστό χρόνο καλούνται να παρθούν επειγόντως χωρίς άλλες αναβολές. Εγωιστικές αντιδράσεις μπορούν να αποβούν μοιραίες και ανεπανόρθωτες.

4 – 5 Απριλίου 2018 Ο ανάδρομος Ερμής (Κριός) τετράγωνο με τον Άρη και Κρόνο (Αιγόκερος) στην 9η μοίρα των παρορμητικών.

Προσοχή στα λόγια που φεύγουν εν βρασμώ ψυχής. Δεν πρέπει να δίνονται υποσχέσεις που δεν έχουν ελπίδα υλοποίησης Τα πάντα θα πρέπει να είναι σε λογική βάση και με δυνατότητα να αντέξουν στον χρόνο. Χρειάζεται υπερπροσπάθεια, σοβαρότητα και λογική.

11 Απριλίου 2018 Ο Ήλιος (Κριός) τετράγωνο με τον Πλούτωνα (Αιγόκερος) στην 21η μοίρα των παρορμητικών.

Στην όποια αναμέτρηση δυνάμεων ο νικητής θα είναι ο δυνατότερος. Προσοχή στις λάθος εκτιμήσεις των καταστάσεων.

14 – 18 Απριλίου 2018 Ο Ήλιος σύνοδο με τον Ουρανό στην 28η μοίρα του Κριού και συγχρόνως Αφροδίτη (21 Ταύρου) τρίγωνο με Πλούτωνα (21 Αιγόκερω)

Ανατροπές μπορεί να προκύψουν από συμφωνίες και συμμαχίες που θα εμφανιστούν ξαφνικά στο προσκήνιο, οι οποίες πολύ πιθανόν να έχουν διάρκεια μέσα στον χρόνο, λόγω κοινών συμφερόντων.

25 – 27 Απριλίου 2018 Ο Άρης σε σύνοδο με τον ανάδρομο Πλούτωνα στην 21η μοίρα του Αιγόκερω και συγχρόνως Ερμής ορθόδρομος (9 Κριού) σε τετράγωνο με τον ανάδρομο Κρόνο ( 9 Αιγόκερω).

Υποσχέσεις που έχουν δοθεί στο παρελθόν πρέπει να εκτελεστούν κατά γράμμα, διαφορετικά ο πόλεμος και η τιμωρία είναι αναπόφευκτη. Αναγκαστική εκτέλεση των συμφωνηθέντων και υποδειχθέντων.

29 Απριλίου 2018 Ο Ήλιος (9 Ταύρου) τρίγωνο με τον ανάδρομο Κρόνο (9 Αιγόκερω)

Ανακουφιστική λύση σε προβλήματα που χρονίζουν. Ευθύνες που παίρνονται με συγκαταβατική διάθεση.

7-8 Μαΐου 2018 Ο Ερμής (Κριός) τετράγωνο με Πλούτωνα (Αιγόκερος) στην 21η μοίρα των παρορμητικών και συγχρόνως Αφροδίτη(Δίδυμος) τετράγωνο με Ποσειδώνα (Ιχθύς) στην 16η μοίρα των μεταβλητών.

Μεγάλος θυμός από καταστάσεις που δεν μπορούν να υλοποιηθούν αφού δεν έχουν ρεαλιστικές βάσεις. Ψεύτικες υποσχέσεις εγείρουν διάθεση εκδίκησης και σκληρά λόγια.

9 Μαΐου 2018 Ο Ήλιος (Ταύρος) σε αντίθεση με τον Δία (Σκορπιός)στην 18η μοίρα των σταθερών

Σκληρές διαπραγματεύσεις για θέματα υλικών και πολιτικών διεκδικήσεων.

12 Μαΐου 2018 Ο Ήλιος (21 Ταύρου) σε τρίγωνο με Πλούτωνα (21 Αιγόκερω) και συγχρόνως Άρης (Αιγόκερος) τετράγωνο με τον Ερμή (Κριός) στην 28η μοίρα των παρορμητικών.

Η λογική και ο ρεαλισμός μπορούν να δώσουν λύσεις προς το συμφέρον του συνόλου ενώ παράλληλα σπασμωδικές αντιδράσεις με άλλες σκοπιμότητες, διαταράσσουν το κλίμα και αναστατώνουν την ομαλή έκβαση διαφόρων θεμάτων.

14 Μαΐου 2018 Ο Άρης (29 Αιγόκερω) τετράγωνο με τον Ουρανό (29 Κριού) στην αναιρετική των παρορμητικών.

Μία δύσκολη μέρα με πολλές εντάσεις και πολύ αρνητική ενέργεια, μαζεμένη και έτοιμη να εκτονωθεί.

16 – 18 Μαΐου 2018 Ο Άρης (Υδροχόος)τετράγωνο με τον Ουρανό (Ταύρος) στην μηδενική των σταθερών ενώ συγχρόνως έχουμε Ερμή (8 Ταύρου) τρίγωνο με Κρόνο (8 Αιγόκερω) και Δίας (16 Σκορπιού) τρίγωνο με Ποσειδώνα (16 Ιχθύων)

Η αλλαγή είναι έτοιμη και επιτακτική και αυτή την φορά ίσως κάποιες υποσχέσεις που δόθηκαν στο παρελθόν μπορούν πλέον να εκπληρωθούν. Κέρδη ηθικά ή υλικά σε αυτούς που από καιρό τα περίμεναν υπομονετικά.

2325 Μαΐου 2018 Ο Ήλιος (2 Διδύμων) σε τρίγωνο με Άρη (2 Υδροχόου), και συγχρόνως Δίας (16 Σκορπιού) τρίγωνο με Ποσειδώνα (16 Ιχθύων) αλλά και Ερμής (21 Ταύρου) τρίγωνο με τον Πλούτωνα ( 21 Αιγόκερω).

Πολύ ωραία μέρα για αποφάσεις και συμφωνίες κερδοσκοπικές αλλά και εσωτερικές αναζητήσεις. Ότι καινούργιο ευνοείται για να ανοιχθούν ορίζοντες για μελλοντικά κέρδη, υλικά ή πνευματικά, αρκεί να βασίζονται σε ρεαλιστικούς στόχους. Ευνοούνται τα πνευματικά ενδιαφέροντα.

1 – 2 Ιουνίου 2018 Ερμής (5 Διδύμων) τρίγωνο με Άρη (5 Υδροχόου) ενώ συγχρόνως έχουμε ένα μεγάλο τρίγωνο του νερού μεταξύ Αφροδίτης (16 Καρκίνου), Δία (16 Σκορπιού) και Ποσειδώνα (16 Ιχθύων).

Ενα καινούργιο νέο ή μήνυμα θα δώσει μεγάλη συναισθηματική ανακούφιση μετά από πολλές δυσκολίες και ανατροπές. Οι αλλαγές φέρνουν μεγάλες ελπίδες και χαρές. Πολύ ωραία μέρα για ξεκινήματα και αλλαγές.

5 – 7 Ιουνίου 2018 Ο Ήλιος σύνοδο με τον Ερμή στην 15-16η μοίρα των Διδύμων και συγχρόνως ο Ήλιος (Δίδυμος) σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα (Ιχθύς) στις 16η μοίρα των μεταβλητών.

Υπερβολικές και επιπόλαιες προσδοκίες δεν πρέπει να μας παρασύρουν σε λάθος επιλογές. Ο υποκειμενισμός και οι αυταπάτες δεν ωφελούν.

19 – 20 Ιουνίου 2018 Ένα μεγάλο τρίγωνο του Ερμής (15 Καρκίνου) με τον Δία (14 Σκορπιού) και τον Ποσειδώνα (16 Ιχθύων).

Η πίστη, η ελπίδα και η αγάπη είναι τα καλύτερα όπλα για να μπορούμε να εξασφαλίσουμε την υγεία και την ισορροπία που μας χρειάζονται για να προχωράμε μπροστά.

Καλή χρονιά να έχουμε και ότι δύσκολο να μπορούμε να το παλεύουμε με δύναμη και αισιοδοξία.

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

19.3.2018

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s