Πανσέληνος 2.3.2018

16807114_586387834890804_6908959038411160199_n

Η Πανσέληνος γίνεται στις 2.3.2018 στις 2.51΄πμ ώρα Ελλάδος, στην 11.22′ μοίρα του άξονα Παρθένου-Ιχθύων. Ο χάρτης που σχηματίζεται έχει ωροσκόπο στις 26.50΄του Τοξότη και το μεσουράνημα στις 17.40΄του Ζυγού.

Είναι η πρώτη Πανσέληνος αυτού του μήνα, αφού εφέτος συνέπεσε να έχουμε στο τέλος του Μάρτη άλλη μία Πανσέληνο.

Ένας χάρτης αινιγματικός, με τους χορηγούς των φώτων Ερμή και Ποσειδώνα, τον κυβερνήτη του μεσουρανήματος Αφροδίτη και τον Χείρωνα, όλοι μαζί στον τρίτο οίκο του χάρτη, ενώ συμπαρασύρουν και τον Ήλιο, που βρίσκεται στον δεύτερο αλλά πολύ κοντά στην ακμή του τρίτου.

Όλοι μαζί προσπαθούν να συνεννοηθούν για κάτι που μπορεί να θέλει να μην φανερωθεί, αφού ο Ήλιος είναι αγκαλιά με τον Ποσειδώνα, ο οποίος από την θέση που βρίσκεται μάλλον μιλάει την δική του γλώσσα και απαιτεί από τους άλλους να τον ακολουθήσουν.

Ο Άρης στον 12ο οίκο του μυστηρίου στον Τοξότη και ο Δίας μέσα από το ζώδιο του μυστηριώδη Σκορπιού, έχουν όψεις με τον αδύναμο από θέση Ερμή και την δυνατή Αφροδίτη.

Η Αφροδίτη με το τρίγωνο της με τον Δία, ζητάει την καθαρή και πραγματική αγάπη, ενώ ο Ερμής που είναι πολύ κοντά της, προσφέρει εκείνες τις αόριστες Ιχθυακές υποσχέσεις που δεν έχουν ούτε σχήμα ούτε μορφή, αλλά αιωρούνται επάνω από το πέλαγος της ελπίδας.

Μια μελαγχολική πανσέληνος, με πολλά λόγια που τα παίρνει ο κρύος αέρας, που σε μπερδεύουν και σε προβληματίζουν. Προσπαθείς να καταλάβεις που είναι η αλήθεια και που είναι το ψέμα, αλλά μάλλον ζορίζεσαι και το αφήνεις για αργότερα, ενώ σκέφτεσαι μήπως το δικό σου μυαλό δεν τα χωράει όλα αυτά, ή μήπως και εσύ είσαι κάπου λάθος με την στάση σου απέναντι στις καταστάσεις που εξελίσσονται και δεν τις προλαβαίνεις. Και τι να προλάβεις σάμπως ξέρεις τι ζητάς?

Πανσέληνος 2.3.2018

Η Σελήνη μέσα από το ζώδιο της Παρθένου έχει διάθεση να τακτοποιήσει θέματα υπηρετώντας τις υποχρεώσεις που βρήκε, αλλά πως να σηκώσει το τόσο μεγάλο βάρος μόνη και ξεκομμένη απέναντι σε τόσες επιθυμίες και όνειρα, μέσα στο τόσο μυστήριο και την τόση αοριστία?

Υπάρχει ωστόσο και η εμπλοκή της Σελήνης με του Ουρανό, που απαιτεί οι αλλαγές να γίνουν πολύ γρήγορα και εσπευσμένα χωρίς να δίνει πολλά περιθώρια χρόνου, κάτι σαν να πρόκειται να χαθεί το τελευταίο τρένο.

Η αλλαγή ωστόσο είναι επιθυμητή αφού ο Ουρανός τριγωνίζει τον ωροσκόπο του χάρτη, αλλά έχει δύσκολη εμπλοκή με τον ονειροπόλο Ήλιο και την προσγειωμένη Σελήνη. Ίσως μαρτυρά ξαφνικές αναστατώσεις και καταστάσεις ανασφάλειας που θα προκύψουν και θα χρειαστούν άμεση αντιμετώπιση με την λογική της Παρθένου, αλλά και τον ιδεαλισμό των Ισχύων.

Ο Κρόνος κυβερνήτης του εμπεριεχόμενου στον πρώτο οίκο Αιγόκερω και η ρεαλίστρια Σελήνη κυβερνήτης του επίσης εμπεριεχόμενου στον έβδομο Καρκίνου, αμφότεροι με δύσκολες εμπλοκές μαρτυρούν ένα διάστημα δύσκολο σε σχέση με τους συνεργάτες, συνεταίρους και φανερούς εχθρούς, που προσπαθούν να μείνουν στην αφάνεια και να παρουσιάσουν τα γεγονότα τετελεσμένα.

Ξαφνικά γεγονότα αναμένονται μέσα σε αυτή την φάση της Σελήνης που μπορεί να δοθούν τέλη κάποιων καταστάσεων με εξαναγκαστικό τρόπο (Ο Κρόνος σε παραλληλία με τον Άρη και τον Πλούτωνα).

Κάθε Πανσέληνος έχει το νόημα της επανεξέτασης των όσων ξεκίνησαν στο χρονικό διάστημα της προηγούμενης Νέας Σελήνης, και του συντονισμού μας με τα νέα δεδομένα, που θα πρέπει να διαχειριστούμε μέχρι την επόμενη Νέα Σελήνη……. και πάλι από την αρχή!

Ας αντιμετωπίσουμε ότι μας φέρει αυτή η Πανσέληνος με αγάπη για την ζωή και θετική διάθεση για ότι νέο προκύψει στην ζωή μας!

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

27.2.2018

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s