Ηλιακή έκλειψη 15.2.2018

ce-se-va-intampla-maine-in-timpul-eclipsei-de-soare-este-un-semn-foarte-clar-trebuie-sa-ne-pregatim-299891

Η μερική Ηλιακή έκλειψη της 15.2.2018 γίνεται στις 11.05΄μμ. ώρα Ελλάδος και δεν είναι ορατή στην χώρα μας. Είναι η 17η από την σειρά saros 150 και είναι η συνέχεια της προηγούμενης μερικής Ηλιακής έκλειψης που είχε γίνει στις 5.2.2000.

Πηγαίνοντας πίσω για να βρω την προηγούμενη έκλειψη, δηλαδή αυτήν της 5.2.2000, βρίσκομαι σε ένα χάρτη με ακριβή σύνοδο του Ουρανού με τα φώτα της Ηλιακής έκλειψης, στην 16η μοίρα του Υδροχόου, που μας μιλάει για μια μεγάλη αλλαγή, που έρχεται για να ανατρέψει ότι παλιό και γνώριμο μέχρι τότε.

Και φυσικά το 2000 ήταν μία χρονιά ανατροπών, σε πολλά επίπεδα αλλά κυρίως στην νομισματική αλλαγή, που έφερε εν συνεχεία τα επάνω κάτω, σε ότι αφορά τις μέχρι τότε συνήθειες μας.

Φυσικά τις αλλαγές τις καταλαβαίνουμε μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, γιατί οι εγκόσμιες αλλαγές που πραγματοποιούνται δεν είναι άμεσα ορατές.

Τι είναι λοιπόν αυτό που έρχεται σαν αλλαγή επαναληπτικά από τότε στο σήμερα?

Μήπως το νομισματικό σύστημα που είναι στημένο από τότε, έχει πια φθαρεί και χρίζει αναγέννησης?

Μήπως ζητά αλλαγές γιατί βγάζει σε αδιέξοδα και αυτό έχει αρχίσει να διαφαίνεται?

Στον ίδιο χάρτη της έκλειψης του 2000, ο Κρόνος βρισκόταν στον γήινο Ταύρο και σήμερα είναι μέσα στον γήινο Αιγόκερω (γήινα ζώδια και τα δύο, όπου οι οικονομικές εξουσίες έχουν τον πρώτο λόγο). Αλλά και οι Δεσμοί της Σελήνης ήταν στον άξονα Υδροχόου-Λέοντα όπως και τώρα, με την εξίσου σημαντική διαφορά ότι στον Νότιο δεσμό τότε ήταν κολλημένος ο Ποσειδώνας στην 4η μοίρα του Υδροχόου, που σημαίνει ότι κουβάλαγε αρκετά ψέματα, ωραιοποιημένες υποσχέσεις και μπόλικες αυταπάτες.

Τότε νέες συμμαχίες, όμιλοι, ενώσεις, ομαδοποιήσεις κοινών συμφερόντων (πολυεθνικές εταιρείες), κόμιζαν το καινούργιο με ένα δυναμικό και εξουσιαστικό τρόπο, γεμάτο υποσχέσεις που σίγουρα ο Ποσειδώνας το έκανε όλο αυτό να φαίνεται όμορφο, ελπιδοφόρο και ιδανικό.

Ας εξετάσουμε όμως την τρέχουσα μερική έκλειψη Ηλίου, που με συντεταγμένες Αθηνών βγάζουν ένα χάρτη με Ωροσκόπο στην 29η αναιρετική μοίρα του Ζυγού και Μεσουράνημα στην 3η μοίρα του Λέοντα.

Όλοι οι πλανήτες σε ορθόδρομοι πορεία και οι Δεσμοί της Σελήνη σε θέση στάσης, μαρτυρούν ότι τα γεγονότα τρέχουν με αρκετά ανεπτυγμένη ταχύτητα, ενώ στο τέλος του χρόνου βρίσκονται σχεδόν όλοι οι πλανήτες ανάδρομοι.

Η διάταξη των πλανητών μέσα στον χάρτη σε σχήμα μπόουλ, με επικεφαλή πλανήτη τον Δία στον Σκορπιό.

Ο Δίας που διευρύνει ότι περιεργάζεται, μέσα από τον Σκορπιό κουβαλάει πολύ μυστήριο και έχει πολλά κρυφά να βγάλει στην επιφάνεια, όταν θα χρειαστεί. Μέσα στον γωνιακό πρώτο οίκο σίγουρα έχει την βαρύτητα του και μην ξεχνάμε ότι μόλις αποχώρησε από μία υποστηρικτική όψη εξαγώνου με τον Πλούτωνα. Αλλά και από θέση είναι δυνατός για να υποστηρίξει τα αιτήματά του, αφού βρίσκεται στην σημαντική και μυστηριώδη 22η μοίρα του Σκορπιού.

Όλοι οι πλανήτες μαζεμένοι στο κάτω μέρος του χάρτη και τον επαναστάτη Υδροχόο να υπερισχύει σαν πυρήνας του ωροσκοπίου, μας επισημαίνει ότι αυτή η έκλειψη έχει την δυναμική ενός καζανιού που σιγοβράζει εσωτερικά, αλλά έχει και όλες τις δυνατότητες να εκραγεί αν παραβιαστεί ή χρειαστεί να το κάνει από μόνος του επιβάλλοντας τις απαραίτητες αλλαγές.

Μην υποτιμάμε το εξάγωνο των φώτων της έκλειψης, με τον χορηγό τους τον πλανήτη Ουρανό, που βρίσκεται στις τελευταίες μοίρες του Κριού και είναι έτοιμος να μεταπηδήσει τον έβδομο οίκο του συγκεκριμένου χάρτη (οίκο των συμμάχων, συνεταίρων και φανερών εχθρών). Όλο αυτό το διάστημα έχει μαζέψει και αυτός αρκετά, και μπορεί να βγάλει την επαναστατικότητα του, αν χρειαστεί.

Οι κυβερνήτες του Ωροσκόπου και του Μεσουρανήματος βρίσκονται στον 4ο οίκο του χάρτη, ο οποίος είναι αυτός που κουβαλάει όλο το ενδιαφέρον της ανάλυσης μας, αφού έχει μέσα του τα φώτα της Ηλιακής έκλειψης, που είναι σε όψη συνόδου με τον Ερμή, αλλά και την Αφροδίτη που είναι κυβερνήτης του Ωροσκόπου.

εκληψη μερικη ηλιακη 15,2,2018

Ο Ωροσκόπος σε αναιρετική μοίρα και μάλιστα μέσα στον διαπραγματευτή και διπλωμάτη Ζυγό, κουβαλάει μεγάλη κούραση και ανασφάλεια, αλλά τριγωνίζεται από τα φώτα και αυτό μπορεί να φέρει κάποιες ελπιδοφόρες αλλαγές.

Η Αφροδίτη κυβερνήτης του ωροσκόπου, βρίσκεται σε δυνατή θέση μέσα στους Ιχθύες και βοηθάει με τον τρόπο της και αυτή, αφού έχει όψη εξαγώνου με τον παντοδύναμο Κρόνο του Αιγόκερω και μπορεί να βάλει σε μια λογική βάση τα αιτήματά της, που σίγουρα είναι δίκαια.

Ο τέταρτος οίκος λέγεται και οίκων των τελειωμάτων, αλλά και ή έκλειψη πάντα υπονοεί ένα τέλος καταστάσεων που έχουν πλέον φθαρεί και θέλουμε να απαλλαγούμε από αυτές, αλλά ψάχνουμε το έρεισμα για να τολμήσουμε να κάνουμε την μετάβαση που χρειάζεται.

Σε ένα ωροσκόπιο που αφορά τις εξελίξεις ενός κράτους, ο τέταρτος είναι ο οίκος της αντιπολίτευσης απέναντι στους κυβερνώντες και τους έχοντες τις εξουσίες των αποφάσεων.

Ο Ήλιος στην συγκεκριμένη περίπτωση που είναι ο δείκτης της εξουσίας, αλλά και κυβερνήτης του Μεσουρανήματος, είναι σε πολύ δύσκολη θέση. Είναι σε θέση αδυναμίας μέσα στον Υδροχόο αλλά και ένα άβολο για αυτόν οίκο δηλαδή τον τέταρτο οίκο.

Αντίθετα η Σελήνη (που εκπροσωπεί τον λαό) στον Υδροχόο, επαναστατημένη σίγουρα και ανήσυχη, αλλά μέσα σε βολικό για αυτήν οίκο (αφού είναι μέσα στον τέταρτο οίκο) όπου νοιώθει μια σιγουριά.

Ο Αρης μέσα στον οίκο των οικονομικών, φέρνει τα αιτήματα των άλλων (κυβερνήτης του εβδόμου) και έχει όψη τετραγώνου με τον Ποσειδώνα. Η όψη τετραγώνου μεταξύ Άρη και Ποσειδώνα κουβαλάει πολύ ψέμα, αυταπάτες, σκάνδαλα με τρόπο κεκαλυμμένο και ύπουλο.

Ο Κρόνος και ο Πλούτωνας στον εμπεριεχόμενο Αιγόκερω που βρίσκεται, στον τρίτο οίκο θα δώσουν σίγουρα πληροφορίες, όταν δεν θα το περιμένει κανείς. Οι δύο αυτοί πλανήτες εμπλέκονται από καιρό τώρα με όψη παραλληλίας μεταξύ τους και τώρα έχουν μαζί του και τον Άρη, εκρηκτικό μείγμα θα έλεγα.

Η αυστηράδα του Κρόνου είναι δεδομένη και θα είναι για αρκετό διάστημα, αφού θα παραμείνει στον Αιγόκερω αναδρομώντας στο πρώτο δεκανό του, όλο το 2018.

Ο κυβερνήτης του τετάρτου οίκου ο Ουρανός βρίσκεται επάνω σε κρίση μοίρα, και μέσα στον έκτο οίκο (τομέα των κρατικών υπαλλήλων), σε ευνοϊκή όψη εξαγώνου με τον επαναστάτη και νεωτεριστή Ερμή που σίγουρα έχει κάτι καινούργιο να φέρει, μέσα από κάποια κρίση ή ένα ξεσηκωμό, που ίσως στην προκειμένη περίπτωση είναι απαραίτητη.

Το μυστήριο και η έκπληξη όμως θα έλθει από τον ίδιο τον λαό. που ίσως να βοηθηθεί και από τους ομογενείς του εξωτερικού που νοιάζονται από εκεί μακριά. αφού μέσα στον ένατο, οίκο του εξωτερικού, εμπεριέχεται ολόκληρο το ζώδιο του Καρκίνου και η Σελήνη συγκυβερνήτης του ένατου βρίσκεται στον τέταρτο οίκο, που έχει και τον τελευταίο λόγο σε αυτή την Ηλιακή έκλειψη (τέταρτος οίκος των τελειωμάτων).

Ο Βόρειος Δεσμός δεσπόζει μέσα στον δέκατο οίκο του χάρτη της έκλειψης και εξακολουθεί να βρίσκεται ο άξονας του, επάνω στην αντίθεση Ήλιου – Κρόνου του γενέθλιου ωροσκοπίου της Ελλάδος. Πολύ σημαντική περίοδος για την Ελλάδα και ελπιδοφόρα αυτή η Έκλειψη, που ίσως φέρει αλλαγές από το πουθενά.

Και το ψέμα όμως πρωταγωνιστής αυτής της περιόδου, που πολύ πιθανό να δυναμιτίσει τις εξελίξεις με την βοήθεια των μέσων μαζικής ενημέρωσης, που κρατά πολλά μυστικά αλλά είναι πρόθυμη να τα ξεπουλήσει με το ανάλογο όφελος. Ας μην ξεχνάμε ότι αυτός ο Δίας μπορεί να ξεπουλήσει τα πάντα από την θέση που βρίσκεται, δηλαδή την 22η μοίρα του Σκορπιού.

Ερμηνεύοντας αυτόν τον χάρτη σε πιο προσωπική βάση, την Έκλειψη αυτή θα την έλεγα ελπιδοφόρα, με πολλές δυνατότητες ριζικών αλλαγών και πολύ επιφυλακτικότητα γιατί ότι βγαίνει στην επιφάνεια αυτό το διάστημα, κρύβει μέσα του πολύ ψέμα, σκοπιμότητα και μυστήριο.

Έτσι θεωρώ ότι η επιφύλαξη, η αμφισβήτηση και ο προβληματισμός θα είναι ένα καλό όπλο για αυτήν την εποχή.

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

12.2.2018

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s