Νέα Σελήνη 17.1.2018

18010060_1322411634512148_4383642810841377770_n

Η Νέα Σελήνη γίνεται την 17.1.2018 στις 4.17′ πμ. ώρα Ελλάδος, στις 26.54′ του Αιγόκερω και με συντεταγμένες Αθηνών έχουμε ένα χάρτη με Ωροσκόπο στις 8.09΄ του Τοξότη και Μεσουράνημα στις 23.58΄της Παρθένου.

Μια καθαρά Αιγοκερίσια Νέα Σελήνη, με όλα τα αιτήματα του ζωδίου έντονα, αφού οι έξη από τους δέκα πλανήτες βρίσκονται μέσα σε αυτό το ζώδιο.

Πολλά τα αιτήματα λοιπόν, για τάξη και πειθαρχία αλλά και σοβαρότητα, για ότι καινούργιο πρέπει να ξεκινήσει στο διάστημα αυτής της πρώτης Νέας Σελήνης αυτού του έτους.

Μελετώντας τον συγκεκριμένο χάρτη παρατηρούμε, ότι ενώ το γήινο παρορμητικό στοιχείο υπερισχύει, λείπει εντελώς το στοιχείο του αέρα, όπου υπάρχει μόνος του ο Νότιος Δεσμός της Σελήνης. Δείγμα ότι οι πράξεις γίνονται χωρίς πολλά λόγια για να ξεπεραστούν καταστάσεις που έρχονται άλυτες από το παρελθόν.

Ο παρορμητισμός μέσα στον χάρτη υπερισχύει, ενώ σταθερότητα δηλώνουν μόνο ο Άρης και ο Δίας μέσα από τον απόλυτο Σκορπιό. Στην κατάσταση της μεταβλητότητα μένουν μόνο ο συμπονετικός και ονειροπόλος Ποσειδώνας μαζί με τον θεραπευτή των τραυμάτων και των πόνων Χείρωνα, οι οποίοι βρίσκονται αμφότεροι μέσα στο συμπονετικό ζώδιο των Ιχθύων.

Ας δούμε όμως τι έχουν να μας πουν οι πλανήτες ένας-ένας ξεχωριστά.

Ο Ήλιος βρίσκεται στην 27η μοίρα του Αιγόκερω, όπου είναι η απόλυτη έξαρση του Άρη, άρα δηλώνει δυναμικός στα θέματα του δευτέρου οίκου (οικονομικά θέματα αλλά και θέματα αξιών πιο γενικά) όπου βρίσκεται, κάτω από την διακυβέρνηση του εξ ίσου παντοδύναμου Κρόνου.

Ο Ήλιος από όψεις, εκτός βέβαια ότι βρίσκεται στην φάση της Νέας Σελήνης άρα μαζί με την Σελήνη, έχει συγχρόνως και μία σύνοδο πολύ κοντινή με την Αφροδίτη, με την οποία έχει και σχέση παραλληλίας όπως επίσης και με τον Πλούτωνα.

Έχουμε λοιπόν παραλληλία Ήλιου, Αφροδίτης, Πλούτωνα, Ωροσκόπου, Κρόνου και Ερμή, ο οποίος θα είναι εκτός ορίων (ευτυχώς για λίγο διάστημα 17-20.1.2018). Μεγάλη η πίεση και η σκληρότητα για τα οικονομικά θέματα, από του κρατούντες την εξουσία ένθεν και ένθεν.

Ο Ερμής κυβερνήτης του Μεσουρανήματος και του εβδόμου οίκου, είναι επάνω στην μοίρα όπου βρίσκεται ο απλανής Facies, άρα γνωρίζει ότι όσο εύκολη είναι η άνοδος τόσο εύκολη είναι και η πτώση, και αν τον υπολογίσουμε ότι λόγω θέσης ασχολείται μόνο με θέματα των οικονομικών αλλά και την διασφάλιση της αξιοπρεπούς προς τα έξω εικόνας του, μπορούμε να σκεφτούμε ότι είναι σε κατάσταση συναγερμού (θυμίζω ότι είναι εκτός ορίων).

Εμπλέκεται όμως ο Ήλιος και η Σελήνη και με τον Ποσειδώνα με όψη σαρανταπεντάρας. Η μόνη ελπίδα είναι η συμπόνοια σε όλη αυτή την πίεση των πολλών ‘πρέπει’, αλλά όχι και με πολλές πιθανότητες επιτυχίας.

Η Σελήνη σε θέση αδυναμίας μέσα στα όρια του καθωσπρεπισμού και της αυστηρής αναγκαιότητας του Αιγόκερω, δεν έχει πολλά περιθώρια να εκφρασθεί απλά βρίσκεται εγκλωβισμένη και πειθαρχημένη, θέλει δεν θέλει (Η σελήνη εκπροσωπεί και τον λαό στην πολιτική αστρολογία).

Η Αφροδίτη δείκτης των οικονομικών σε αναιρετική μοίρα στον Αιγόκερω, δοκιμάζει τις αντοχές της και προσπαθεί να κρατήσει την ψυχραιμία και την αξιοπρέπεια της. Δεν διστάζει δε, με οποιοδήποτε τρόπο θεμιτό ή μη, να σώσει ότι σώζεται.

Ο Άρης παντοδύναμος από θέση μέσα στον Σκορπιό, δεν συγχωρεί τίποτα και ετοιμάζει την άμυνα του κρυφά και μεθοδικά. Πολλά σενάρια είναι δυνατά με ένα τέτοιο Άρη, δεδομένου ότι έχει όψη ακριβείας με τον Ουρανό, που τα τελευταία χρόνια μας μας έκανα να καταλάβουμε πολλά από τα αιτήματα του, ακόμα και μέσα από την βία και την τρομοκρατία.

Ο Άρης σε τρίγωνο με τον Χείρωνα έχει διάθεση να προασπίσει τους αδύνατους και κατατρεγμένους. Στον συγκεκριμένο χάρτη αν υπολογίσουμε το Μεσουράνημα που εκπροσωπεί τις εξουσίες αυτού του τόπου, παρατηρούμε ένα σχηματισμό Yod μεταξύ του Άρη, του Μεσουρανήματος και του Ουρανού που κάθετε στην κορυφή.

Ο Ουρανός στον πέμπτο οίκο και τον Κριό, ζητάει αλλαγές με επαναστατικό τρόπο, όχι και τόσο συγκαταβατικά, αλλά μάλλον αλλοπρόσαλλα θα έλεγα, αφού λόγω του οίκου στον οποίον βρίσκεται τον λόγο έχει η νεολαία, που απαιτεί οι αλλαγές να έχουν Χειρώνιο χαρακτήρα, ας μην ξεχνάμε ότι και ο Χείρωνας ανήκει στους πολεμικούς πλανήτες.

Ενα σύμπλεγμα τώρα, Αρη – Δία στον Σκορπιό, με Ουρανό στον Κριό και Χείρωνα στους Ιχθύς, και όλοι μαζί σε εμπλοκή με το Μεσουράνημα, δεν ξέρω τι μήνυμα έχουν να δώσουν στους κρατούντες τις εξουσίες αυτού του τόπου.

Ωστόσο ο Δίας με τον Πλούτωνα αυτό το διάστημα έχουν ένα ωραίο εξάγωνο, που διευκολύνει διευθέτηση οικονομικών θεμάτων. Σημειωτέον ότι ο Πλούτωνας αυτό το διάστημα έχει όψη τριγώνου επάνω στον Βόρειο Δεσμό της Ελλάδος, (στο προοδευτικό της ωροσκόπιο), που σημαίνει ότι μπορεί να βρει υποστηρικτές στις προσπάθειες της για την εύρεση οικονομικών πόρων.

Άφησα στο τέλος του Δεσμούς της Σελήνης που όλως τυχαίως βρίσκονται και αυτοί στον άξονα 2/8ου οίκων των οικονομικών και, όλως συμπτωματικώς ο Βόρειος Δεσμός έχει αγκαλιά την Δήμητρα, Θεά της διαπραγμάτευσης και της διεκδίκησης, ο δε Νότιος βρίσκεται ακριβώς επάνω στον γενέθλιο Ήλιο του ωροσκοπίου της Ελλάδος, ενώ ο Βόρειος με την Δήμητρα επάνω στον γενέθλιο Κρόνο της Ελλάδος.

Μία τάξη ζητάει το σύμπαν αυτή την στιγμή σε τούτη εδώ την χώρα, που ίσως ποτέ δεν ζήτησε το δίκαιο της με σωστό τρόπο και την σοβαρότητα που έπρεπε, από καμία κυβέρνηση μέχρι τώρα.

Νέα σεληνη 17,1,2018

Ας δούμε όμως την δυναμική των πλανητών μέσα από την θεωρεία των μεσοδιαστημάτων κατά Ebertin για τον κάθε πλανήτη ξεχωριστά.

Διάλεξα κατά την γνώμη μου τα κυριότερα μεσοδιαστήματα χωρίς να συνυπολογίσω τον Ωροσκόπο και το Μεσουράνημα για να είναι οι έννοιες πιο γενικές.

‘Ήλιος = Σελήνη = Ερμής/Βόρειος Δεσμός = Ερμής/Δήμητρα = Σελήνη/Αφροδίτη

Επιθυμία ανταλλαγής απόψεων μέσω διαπραγματεύσεων για θέματα οικονομικών διεκδικήσεων

Σελήνη = ‘Ήλιος = Ερμής/Βόρειος Δεσμός = Ερμής/Δήμητρα = ‘Ήλιος/Αφροδίτη

Επιθυμία για εξωτερίκευση συναισθημάτων και ανάγκη επικοινωνίας για κοινά προβλήματα συναισθηματικών, επαγγελματικών και κοινωνικών διεκδικήσεων.

Δίας = Σελήνη/Ποσειδώνας = Ήλιος/Ποσειδώνας

Άφθονη φαντασία και μακροπρόθεσμες ευχές για υγεία και αισιοδοξία εις πείσμα της αδύναμης και ασθενικής υπάρχουσας κατάστασης.

Κρόνος = Ουρανός/Ποσειδώνας

Σοβαρή οδυνηρή απώλεια – καταπίεση – αστάθεια – απαισιοδοξία – λύπη – πένθος.

Ουρανός = Αφροδίτη/Πλούτωνας = Κρόνος/Βόρειος Δεσμός = Κρόνος/Δήμητρα = Άρης/Χείρωνας

Ξαφνικός παθιασμένος έρωτας – Βίαιη σύγκρουση ξαφνικός χωρισμός – Αυστηρή διεκδίκηση – Μάχη μέχρι θανάτου (μεταφορικά)

Ποσειδώνας = Αφροδίτη/Ουρανός = Δίας/Κρόνος

Αποπλάνηση – Δελέασμα – Εύκολος επηρεασμός από προτάσεις.

Απαισιοδοξία αίσθημα εγκατάλειψης – ζήλια για την τύχη των άλλων – Καταστροφές από αέρια ή νερά (πολεμικές επιθέσεις ή ακραία καιρικά φαινόμενα).

Πλούτωνας = Ερμής/Αφροδίτη

Παράξενες σχέσεις – Μονόπλευρος και εξειδικευμένος στόχος ή σκοπός.

Δήμητρα = Βόρειος Δεσμός = Ποσειδώνας/Πλούτωνας = Κρόνος/Χείρωνας

Ομαδικές διεκδικήσεις – Μυστικές διαπραγματεύσεις – Σκληροί αγώνες και διεκδικήσεις.

Βόρειος Δεσμός = Δήμητρα = Ποσειδώνας/Πλούτωνας = Κρόνος/Χείρωνας

Μυστικές συναντήσεις για διεκδικήσεις και ανταλλαγές σκληρών αντιπροτάσεων και απόψεων.

Μακάρι η συγκυριακή θέση όλων των πλανητών αυτής της απαιτητικής Νέας Σελήνης να δώσει λύσεις σοβαρές προς όφελος αυτής της περιπαθούς χώρας και του άδικα ταλαιπωρημένου λαού της.

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

14.1.2018

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s