Πανσέληνος 2.1.2018

10891977_774269559306664_5784309287450518348_n

Η πρώτη Πανσέληνος του νέου χρόνου γίνεται στις 2 Ιανουαρίου 2018, ώρα Ελλάδος 4.24 πμ. στις 11.37΄μοίρες του άξονα Καρκίνου – Αιγόκερω. Ο χάρτης με συντεταγμένες Αθηνών, έχει Ωροσκόπο στις 27.31′ του Σκορπιού και Μεσουράνημα στις 9.51′ της Παρθένου.

Θα προσπαθήσω να ερμηνεύσω τον χάρτη από κοινωνικοπολιτική σκοπιά, αφού αυτό νομίζω έχει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, την δεδομένη χρονική περίοδο.

Μία Πανσέληνος βέβαια, μας μιλάει για την κορύφωση γεγονότων που είναι σε εξέλιξη, από την προηγούμενη Νέα Σελήνη και μέχρι την επόμενη.

Η επόμενη βέβαια είναι στις 31.1.2018 και είναι Ολική Σεληνιακή Έκλειψη, οπότε η δυναμική των γεγονότων που θα εξελιχθούν, σίγουρα θα έχουν ιδιαίτερη σημασία.

Αναλύοντας τον χάρτη βλέπουμε ότι ο δεύτερος οίκος είναι ο πιο φορτωμένος, ενώ η Πανσέληνος γίνετε στον άξονα δευτέρου – ογδόου, άρα τα οικονομικά ζητήματα θα είναι το κυρίως θέμα αυτού του φεγγαριού.

Από την δομή των πλανητικών θέσεων λείπει τελείως το στοιχείο του αέρα, που σημαίνει δυσκολία στην επικοινωνία και την διακίνηση των ιδεών, ενώ υπερισχύει ο παρορμητισμός και η πίεση.

Ο Ωροσκόπος στην 27η του Σκορπιού, μοίρα της απόλυτης έξαρσης του Ουρανού, στην μυστηριώδη πύλη του διορατικού, με κυβερνήτη τον μόνο χωρίς όψεις πλανήτη αυτού του χάρτη Πλούτωνα, μας προϊδεάζει για μεγάλο μυστήριο και πολλές κρυφές και υπόγειες διεργασίες, που γίνονται αλλά δεν φαίνονται ούτε μαθαίνονται.

Παράλληλα ο κυβερνήτης του πρώτου οίκου Πλούτωνας, βρίσκεται στον δεύτερο (οίκο των οικονομικών) μαζί με τον Κρόνο, συγκυβερνήτη του δευτέρου οίκου (εμπεριεχόμενος ο Αιγόκερος), σαν να θέλει να μας κρύψει την πραγματικότητα, που θα την έλεγα τραγική δεδομένου ότι, ο Ήλιος και η Αφροδίτη που είναι ο φυσικός δείκτης των οικονομικών, είναι σε θέση πολιορκίας από την μία μεριά από τον παντοδύναμο Κρόνο και από την άλλη από τον εξίσου παντοδύναμο Πλούτωνα, και όλοι μαζί μαζεμένοι στο ζώδιο του Αιγόκερω και στον δεύτερο οίκο, σοβαροί και αναγκασμένοι να υποστούν τις συνέπειες, οποιασδήποτε παρασπονδίας τολμήσουν να κάνουν στον οικονομικό τομέα.

Ο Ωροσκόπος σε όψη ημιτετραγώνου με τον Ήλιο, κρατάει καλά κρυμμένη την πραγματική οικονομική κατάσταση της χώρας προς τα έξω.

Η Αφροδίτη σε τρίγωνο με το Μεσουράνημα, προσπαθεί να σώσει καταστάσεις, αλλά λόγω της πτωτικής της θέση (βρίσκεται μέσα στον αυστηρό Αιγόκερω), καθώς και ο κυβερνήτης του Μεσουρανήματος Ερμής, επίσης σε αδύναμη θέση (στον υπεραισιόδοξο Τοξότη), δεν μπορούν αμφότεροι να υποσχεθούν θαύματα. Παράλληλα η Αφροδίτη από απόκλιση βρίσκεται εκτός ορίων, που σημαίνει απρόβλεπτη η εξέλιξη στα θέματα της.

Ενώ ο Ερμής που βρίσκεται στον πρώτο οίκο, κυβερνήτης του δεκάτου, προσπαθεί να μεταδώσει προς τα έξω αισιόδοξα μηνύματα, αλλά σοβαρεύεται και αυτός υποχρεωτικά, δεδομένου ότι η αντισκιά του βρίσκεται επάνω στο Ήλιο της Πανσελήνου, που βρίσκεται πολιορκημένος από τον Κρόνο και τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω.

Δηλαδή όλων των ειδών οι εξουσίες σε πλήρη ακινητοποίηση και εξαναγκασμό.

Ο Δίας (πρώτος κυβερνήτης του δεύτερου οίκου), βρίσκεται στον δωδέκατο (συμβατός για αυτόν ο 12ος οίκος), σε στενή σύνοδο με τον παντοδύναμο Άρη.

Σίγουρα παρασκηνιακές προσπάθειες γίνονται με δυναμικό τρόπο αλλά μετ΄εμποδίων αφού εμπλέκονται με τους Δεσμούς της Σελήνης σε ταυ τετράγωνο.

Οι Δεσμοί στον άξονα Λέοντα – Υδροχόου, ο Βόρειος στον ένατο μαζί με την Δήμητρα στον Υδροχόο και ο Νότιος στον τρίτο στον Λέοντα.

Η Δήμητρα, Θεά της διαπραγμάτευσης και της διεκδίκησης, βρίσκετε σε στενή σύνοδο με τον Βόρειο Δεσμό.

Και αυτή η συγκυρία σας προϊδεάζει ότι γίνονται πολλές διαπραγματεύσεις με το εξωτερικό, ίσως και σε νομική βάση για διεκδικήσεις που αφορούν την προάσπιση της χαμένης μας αξιοπρέπειας, και την παγίδευση της δημιουργικής μας δυνατότητας.

Όμως και ο παντοδύναμος Άρης, κυβερνήτης του πέμπτου οίκου (οίκου της δημιουργίας και της χαράς), εμπλέκεται με αντισκιά επάνω στους Δεσμούς της Σελήνης, άρα και στις διαπραγματεύσεις και διεκδικήσεις με τρόπο αφανή αλλά δυναμικό.

Στον πέμπτο οίκο όμως του δυναμικού Άρη, υπάρχει ο Ουρανός, ο οποίος μόλις τελείωσε με την αναδρομή του και σίγουρα θα έχει τον λόγο στις εξελίξεις δυναμικά και άμεσα, αφού εμπλέκεται με το Μεσουράνημα του χάρτη.

Παράλληλα ο παντοδύναμος Άρης στον Σκορπιό σε όψη συνόδου με τον Δία (δυνατός από οικοθεσία) έχει εμπλοκή με όψη ημιτετραγώνου με τον εξ ίσου παντοδύναμο Κρόνο. Σίγουρα καταστάσεις για οικονομικές υποθέσεις που έμεναν κρυφές για χρόνια, θα πάρουν τέλος, όμως με σκληρό και άτεγκτο τρόπο.

πανσέληνος 2,1,2018

Η Σελήνη τέλος παντοδύναμη μέσα στον Καρκίνο (συγκυβερνήτης του ογδόου, βρίσκεται εν οίκω), σε ακριβές τρίγωνο με τον εξ ίσου παντοδύναμο Ποσειδώνα στους Ιχθύς (στον τέταρτο οίκο), υπερασπίζεται τους αδύνατους αυτής της χώρας και θυμίζει την αξία της μητέρας πατρίδας, τις παραδόσεις, την κληρονομιά, αλλά και την ιστορία αυτής.

Ο Ποσειδώνας παντοδύναμος στα θεμέλια του χάρτη μέσα στον γωνιακό τέταρτο οίκο κάνει μια διευκολυνόμενη όψη τριγώνου στην Σελήνη και εξαγώνου στον Ήλιο της Πανσελήνου.

Στον τέταρτο όμως υπάρχει και ο ορθόδρομος Χείρωνας σε όψη ημιεξαγώνου με τον στάσιμο Ουρανό.

Σίγουρα εθνικιστικά θέματα εγείρονται ξαφνικά, τα οποία κατά κάποιον τρόπο είχαν ξεχαστεί ή κουκουλωθεί έντεχνα επειδή έτρεφαν παλιές πληγές.

Τέλος ο χάρτης αυτός, έχει τρεις σημαντικούς σχηματισμούς που σίγουρα η δυναμική τους θα φέρουν και τα ανάλογα γεγονότα.

Έχουμε λοιπόν, ένα ταυ τετράγωνο του Άρη-Δία επάνω στους Δεσμούς της Σελήνης.

Ανάγκη να επανεξετάσουμε με δυναμικό τρόπο τις μυστικές συμφωνίες που έγιναν για διάφορες διεκδικήσεις και συμφωνίες πιθανών συνεργασιών.

Ενα μυστικό τετράπλευρο από τον Ήλιο – Μεσουράνημα – Σελήνη – Ποσειδώνα, στο οποίο ενυπάρχει εσωτερικά η αντίθεση Ποσειδώνα – Μεσουρανήματος και βέβαια η αντίθεση των φώτων της Πανσελήνου.

Για να υπάρξει αρμονία μεταξύ λαού και κυβέρνησης δεν αρκούν οι υποσχέσεις αλλά ο σχεδιασμός συγκεκριμένων στόχων, χωρίς ψέμματα και ουτοπίες αλλά με δυνατότητα υλοποίησης.

Τρίτο σχηματισμό θα μπορούσαμε να πάρουμε υπ όψιν μας, με μικρή ανοχή βέβαια, ένα χαρταετό με μεγάλο τρίγωνο Σελήνη – Ποσειδώνα – Άρη που το κατευθύνει η όμορφη και δυνατή Σελήνη στον Καρκίνο που μπορεί και να δώσει διέξοδο.

Ο λαός και η αγάπη για την πατρίδα και το συμφέρον της, μπορούν να δώσουν τις λύσεις στα προβλήματα που χρονίζουν.

Αυτό που χρειάζεται είναι ο ρεαλισμός από όλες τις πλευρές, λαού και εξουσίας, όχι με φανταστικά σενάρια αλλά με βήματα αργά και σταθερά, που να μπορούν να αντέξουν στον χρόνο – Κρόνο!

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

30.12.2018

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s