Νέα Σελήνη 18.12.2017

12717848_543997922454404_4062649849048348773_n

Η Νέα Σελήνη γίνεται την 18η Δεκεμβρίου 2017 στις 8.30 ώρα Ελλάδος, στην 26.31΄μοίρα του Τοξότη και με συντεταγμένες Αθηνών έχουμε ένα αστρολογικό χάρτη με Ωροσκόπο στις 8.07΄του Αιγόκερω και Μεσουράνημα στην 00.28΄του Σκορπιού.

Η τελευταία Νέα Σελήνη αυτού του χρόνου, έρχεται να μας προτρέψει να σκεφτούμε με μία φιλοσοφική διάθεση, ότι συνέβη στις προσωπικές μας ζωές αλλά και στο σύνολο του κόσμου μέσα στον οποίο ζούμε, τον χρόνο που πάει να κλείσει.

Ο απολογισμός είναι εσωτερικός και μάλλον τον κρατάμε για δικό μας προβληματισμό.

Τα συναισθήματα πολλά και ανάκατα. Ενοχές μήπως κάτι δεν κάναμε σωστά. Φόβος για το αύριο που αλλιώς θα το θέλαμε και αλλιώς μας βγαίνει. Απογοήτευση γιατί όσο και να προσπαθήσουμε δεν έχουμε τα αποτελέσματα που μέχρι πρότινος μπορούσαμε να προκαθορίσουμε, αλλά δεν μπορούμε πια με τα καινούργια δεδομένα των καιρών.

Μια αίσθηση μοναξιάς αλλά και ένας θυμός προς τον εαυτό μας ή στην υπάρχουσα εξωτερική κατάσταση που διαμορφώνει τις ζωές μας, για εμάς… αλλά χωρίς εμάς!

Ας δούμε όμως τι μας λέει για όλα αυτά, η αστρολογική ερμηνευτική άποψη αυτής της Νέας Σελήνης.

Ο χάρτης αυτός έχει τους περισσότερους πλανήτες στο στοιχείο της φωτιάς ενώ του λείπει τελείως το στοιχείο του αέρα. Η ανάγκη για δράση άμεση, όμως δυσκολεύεται να κοινοποιηθεί και να εκφρασθεί.

Ο πύρινος Άρης παντοδύναμος στον Σκορπιό, δεσπόζει στον δέκατο οίκο του χάρτη και βρίσκεται σε όψη παραλληλίας με το Μεσουράνημα του χάρτη. Η ανάγκη για επιτυχία και κοινωνική αναγνώριση μεγάλη και οι στόχοι έτοιμοι να σχηματοποιηθούν με οποιοδήποτε κόστος.

Ο Δίας στον Σκορπιό συναινεί με τα αιτήματα του Άρη όμως λόγω της όψης της σαρανταπεντάρας με τον Κρόνο, ζητάει χρόνο, σύνεση και υπομονή. Και με την αντισκιά του επάνω στον Βόρειο Δεσμό ο Δίας, υπόσχεται κάποια σχετική υποστήριξη από συμμάχους συνεταίρους ή συνεργάτες.

Η Νέα Σελήνη γίνεται στον δωδέκατο οίκο του συγκεκριμένου χάρτη, πολύ κοντά με τον Κρόνο που βρίσκεται στην αναιρετική του Τοξότη και είναι έτοιμος να μεταπηδήσει στον Αιγόκερω σε δύο ημέρες, όπου βέβαια θα μπορεί να λειτουργεί με τους δικούς του όρους.

Μέσα στον δωδέκατο οίκο όμως μαζί με τα φώτα της Νέας Σελήνης και τον Κρόνο, βρίσκεται και η Αφροδίτη. Πολύ μοναξιά και εσωστρέφεια σημειωδοτεί η θέση αυτή της Αφροδίτης, που πιέζεται από τα αιτήματα του Άρη, αφού εμπλέκεται με όψη σαρανταπεντάρας με αυτόν.

Η Σελήνη σε παραλληλία με τον Ερμή έχει την ικανότητα να αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα αλλά η μόνη διέξοδος που βλέπει μέσα από τον Τοξότη είναι η φιλοσοφική άποψη και η ανάγκη για να πιστέψει σε κάτι και ας είναι και υπερφυσικό.

Ο Ήλιος σε παραλληλία με την Αφροδίτη τον Κρόνο και τον Ωροσκόπο θέλει να κατακτήσει την αναγνώριση της αξίας του, ακόμα και αν χρειαστεί να αυτοκαταπιεστεί, ώστε να μπορέσει να μοιράσει έναν εαυτό που να έχει κυρίως αυτοσεβασμό και αυτοεκτίμηση.

Ο Ερμής, ανάδρομος και σε θέση αδυναμίας, έχει και αυτός μια όψη σαρανταπεντάρας με το Μεσουράνημα του χάρτη μας. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτή η θέση του Ερμή, μας δίνει μια ρευστή κατάσταση σε σχέση με τους στόχους και τους σκοπούς του, οι οποίοι είναι δύσκολο να οριστικοποιηθούν αυτή την χρονική περίοδο.

Ο Κρόνος που είναι και ο κυβερνήτης του Ωροσκόπου, στην πορεία του θα μπορέσει να αναδείξει τον τρόπο για να αρχίσουν να μπαίνουν τα πράγματα στην θέση τους. Σίγουρα με την αυστηράδα που εκείνος ξέρει να επιβάλει σε πράγματα και καταστάσεις.

Σημειωτέον δε, το ότι και ο Ερμής θα έχει τελειώσει την αναδρομή πορεία του και θα έχει πιο κατασταλαγμένες σκέψεις και αποφάσεις όταν ο Κρόνος μπει στον Αιγόκερω. Ίσως μάλιστα στο διάστημα της αναδρομής του ωριμάσουν σκέψεις για βοήθεια από συλλογικές προσπάθειες άλλων και προκύψουν συνεργασίες χρήσιμες για να βοηθήσουν να βρεθούν οι όσο το δυνατόν καλύτερες λύσεις, αφού ο Ερμής εμπλέκεται με ευνοϊκές όψεις με τους Δεσμούς της Σελήνης.

Ο Πλούτωνας κυβερνήτης του Μεσουρανήματος, μέσα στον πρώτο οίκο προς το παρόν αμέτοχος αλλά παντοδύναμος ίσως δώσει βοήθειες, όταν στο άμεσο μέλλον θα κλείσει ένα εξάγωνο με τον Δία που διασχίζει τον Σκορπιό.

Ο Ουρανός σε τρίγωνο με τα φώτα της Νέας Σελήνης ζητάει αλλαγές και εκσυγχρονισμό που μπορεί να έλθει μόνο μέσα από την γνώση και την προσπάθεια αναζωογόνησης του εσωτερικού μας εαυτού.

Ο Ποσειδώνας θα κάνει ένα τρίγωνο με τον Άρη στον Σκορπιό στο τέλος του χρόνου, για να κλείσει το 2017 και να υποδεχθούμε τον καινούργιο χρόνο με εσωτερική δύναμη και ελπίδα.

Νέα σελήνη 18.12.2017

Ας προσπαθήσουμε να κάνουμε τα δύσκολα δημιουργικά, ο καθένας μας όπου και όπως μπορεί για να μπορέσουμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο.

Καλές γιορτές να έχουμε με εξωτερική και εσωτερική ειρήνη και αγάπη στην καρδιά!

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

13.12.2017

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s