Το παιχνίδι του Δία, Κρόνου, Ουρανού μέσα στο 2017

13423820_10208942978234755_1550094269311129373_n

Κάθε σημαντική περίοδος της ζωής μας, έρχεται σαν αποτέλεσμα των θέσεων και των όψεων που κάνουν οι εξωκρόνιοι πλανήτες μεταξύ τους. Η τελευταία όψη που όλος ο πλανήτης κατάλαβε την δυναμική του καλά καλά, ήταν η σχέση του Ουρανού με τον Πλούτωνα, που μέσα από το τετράγωνο τους, μας έδειξαν τι σημαίνει σύγκρουση δύο μεγάλων δυνάμεων, από το καλοκαίρι του 2011 μέχρι τις αρχές του 2016. Σχεδόν μια πενταετία χρειάσθηκε για να μας δώσει να καταλάβουμε ότι ο νόμος της δράσης και της αντίδρασης είναι απαράβατος. Ένας μετασχηματισμός των δυνάμεων ορατών ή παρασκηνιακών, που μέσα από επαναστατικές και φανατισμένες ομάδες ανθρώπων, χρησιμοποιώντας την βία και τον φόβο, εξέφρασαν μια πρωτόγνωρη μανία καταστροφής, για να επιβάλουν τις θέσεις τους, αλλά και να γίνουν υποχείρια κάποιων συμφερόντων, βάζοντας στην κυριολεξία το πιστόλι στον κρόταφο των ανυποψίαστων θυμάτων τους.

Ο Πλούτωνας μέσα από το ζώδιο των εξουσιών τον Αιγόκερω, άφησε να παιχθούν παιχνίδια δύναμης, για να δώσει, δεν ξέρουμε ακόμη πιο ακριβώς, αλλά πάντως το μάθημα, του πως σου επιτρέπουν οι νόμοι του σύμπαντος, να αναμετρηθείς και να επιβάλεις τις δυνάμεις σου.

Ο αμφισβητίας επαναστάτης Ουρανός, που θέλει να επιβάλλει το νέο και πρωτοποριακό προκειμένου να προχωρήσει η εξέλιξη, διασχίζοντας το παρορμητικό ζώδιο του πολεμοχαρή Κριού, δεν υπολογίζει καθόλου τις συνέπειες, αλλά το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να προχωρήσει μέσα από το καινούργιο γκρεμίζοντας το παλιό. Έτσι εξ άλλου μπορεί να γίνει ένας μετασχηματισμός και τότε πολλές φορές ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, αλλά πολλές φορές δημιουργεί και τέρατα επίσης.

Έτσι λοιπόν μας προέκυψαν οι ISIS, το ανεβοκατέβασμα κυβερνήσεων, ο σχηματισμός νέων πολιτικών δυνάμεων, και κυρίως αποκαλύφθηκαν τα κέντρα εξουσίας, που κινούν τα νήματα και κάνουν τα πολιτικά παιχνίδια στον πλανήτη γη. Όχι ότι ήταν άγνωστα πριν, απλά έγιναν αισθητά και αντικείμενο των καθημερινών συζητήσεων του απλού κόσμου, έγιναν δηλαδή πιο ορατά.

Μέσα σε αυτόν τον χρόνο το 2017 ο Κρόνος και ο Δίας έρχονται να συμπληρώσουν την δυναμική των εξωκρόνιων και να δώσουν την δική τους νότα στα γεγονότα.

Ας δούμε όμως την δυναμική των αργών πλανητών και του Β. Δεσμού το 2017 πιο αναλυτικά. Όλοι άλλωστε, άλλοτε εμπρός και άλλοτε πίσω, μέσα από τις αναδρομές τους, θα διασχίσουν κάποιες μοίρες του ζωδιακού, οι οποίες πιο αναλυτικά είναι:

Ο Πλούτωνας θα κινηθεί από την 16-19 μοίρα του παρορμητικού Αιγόκερω. Ο Ουρανός από την 20-28 μοίρα του παρορμητικού Κριού, ο Ποσειδώνας 9-14 των υδάτινων Ιχθύων, ο Β. Δεσμός από την 5η της Παρθένου μέχρι την 15η του Λέοντα, ο Κρόνος από τις 21η του μεταβλητού Τοξότη μέχρι την 1η του παρορμητικού Αιγόκερω και ο Δίας θα διασχίσει όλο τον Ζυγό για να προχωρήσει στον υδάτινο Σκορπιό.

Στην πορεία τους θα σχηματίσουν όψεις μεταξύ τους και θα εκφρασθεί και η ανάλογη δυναμική που θα καθορίσει τα γεγονότα και τις εξελίξεις των καταστάσεων μέσα στο 2017.

Το τρίγωνο Κρόνου με τον Ουρανό θα διαρκέσει από την αρχή του χρόνου μέχρι τον Νοέμβριο, με έμφαση τον Δεκέμβριο του 2016, τον Μάιο και τον Νοέμβριο του 2017.

Η αντίθεση Δία με τον Ουρανό από την αρχή του χρόνου μέχρι τον Σεπτέμβριο, με κορύφωση τον Μάρτιο και τον Σεπτέμβριο του 2017.

Το τετράγωνο Δία με τον Πλούτωνα από τον Μάρτιο μέχρι τον Αύγουστο του 2017.

Και ο χρόνος τελειώνει με το τρίγωνο Δία-Ποσειδώνα μέσα στον Δεκέμβριο του 2017.

Ας δούμε όμως πότε δυναμιτίζονται οι τρέχουσες όψεις από τους υπόλοιπους κοντινούς πλανήτες και τι σχηματισμούς δημιουργούν μεταξύ τους, για να καταλάβουμε τα αιτήματα τους.

Ξεκινώντας από τα δεδομένα που μας δίνει ο χάρτης του Χειμερινού Ηλιοστασίου στις 21.12.2016 βλέπουμε να κυριαρχεί μία σφήνα, με τον Κρόνο από τις 20 του Τοξότη,

να διευκολύνει την αντίθεση Δία-Ουρανού στην 20η μοίρα των παρορμητικών.

Ο Κρόνος μέσα στον Τοξότη τρία ολόκληρα χρόνια, μας έδειξε τι σημαίνει θρησκευτικός φανατισμός. Το θρησκευτικό συναίσθημα καπηλεύτηκε από τους ειδήμονες για προσωπικό όφελος. Η απόλυτη πίστη στην ιδέα δοκιμάσθηκε, αμφισβητήθηκε και διαστρεβλώθηκε για να εξυπηρετήσει την ιδιοτέλεια και τα ατομικά συμφέροντα των ισχυρών. Η θρησκευτική πίστη έγινε μέσον για να διχαστούν και να φανατιστούν ομάδες ατόμων και λαών.

Η αντίθεση του Δία επάνω στον επαναστάτη και πολεμικό Ουρανό, έκανε την υπερβολή καθημερινότητα. Ο Δίας μέσα από τον Ζυγό προσπάθησε και συνεχίζει να προσπαθεί, να ισορροπήσει και επιβάλλει την δικαιοσύνη. Η σύγκρουση του Δία με τον αναμορφωτή Ουρανό λόγω της θέσεις τους, στον άξονα Κριού-Ζυγού γίνονται σπασμωδικές και πρόχειρες αποφάσεις, μόνο και μόνο για να γίνουν αποδεκτές, και να επιφέρουν μια γρήγορη ισορροπία, όμως με μικρή διάρκεια ύπαρξης.

Νέοι νόμοι για να διασφαλίσουν την ισορροπία των σχέσεων ομάδων και λαών, ανατρέπονται από άλλους αλλά τα γεγονότα τρέχουν και οι ανατροπές του Ουρανού δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν αφού επάνω στην αλλαγή έρχεται μία καινούργια.

Ο Κρόνος με την όψη τριγώνου επάνω στον Ουρανό περιορίζει και επιφέρει κάποιες ισορροπίες περιοδικά για να επιβάλλει την τάξη. Το ζητούμενο της συνεργασίας των δύο, δηλαδή Κρόνου και Ουρανού είναι η δημιουργία του καινούργιου και πρωτοποριακού, που θα βασίζεται στις παλαιότερες ρεαλιστικές και επικρατούσες δομές. Η ισορροπία του καινούργιου και του δοκιμασμένου παλιού είναι το ζητούμενο. Το εξάγωνο του Δία επάνω στον Κρόνου δίνει την δυνατότητα της οριοθέτησης, και διασφάλισης των αναγκαίων αλλαγών μέσα από νέα αλλά σταθερά νομικά πλαίσια, προκειμένου να προλάβουν τις ραγδαίες εξελίξεις και να ισορροπήσουν την τάξη και την ασφάλεια.

Στις Εκλείψεις του Φεβρουαρίου η αντίθεση του Δία-Ουρανού έχει έντονη την παρουσία της και η συμμετοχή του Αρη στον Κριό δημιουργεί ενα εκρηκτικό κοκτέιλ, που μπορεί να κάνει ορατή την αντίδραση μέσα από σημαντικά γεγονότα.

Οι Κριοί (11-13.4) οι Καρκίνοι (13-15/7) οι Ζυγοί (14-16/10) και οι Αιγόκεροι (10-13/1) θα βιώσουν την ένταση της όψης του Δία-Ουρανού ιδιαίτερα και θα αναγκαστούν μέσα από ξαφνικά γεγονότα, που θα προκύψουν στην ζωή τους, να κόψουν γέφυρες με το παρελθόν για να συνεχίσουν ένα καινούργιο κεφάλαιο στην ζωή τους.

Η έκλειψη Σελήνης στις 3.2.2017 θα επηρεάσει σε ψυχολογικό επίπεδο τους Λέοντες (14-16.8) και τους Υδροχόους (10-12.2) και θα τους παροτρύνει να κόψουν δεσμούς με το παρελθόν και να ασχοληθούν με καινούργια ενδιαφέροντα στην ζωή τους.

Η έκλειψη Ηλίου στις 26.2.2017 θα αναγκάσει τους ονειροπόλους Ιχθύς, (26-28.2) αφού στους Ιχθύς γίνεται η έκλειψη, να συμβαδίσουν με τα ξαφνικές προκλήσεις που θα δημιουργηθούν για να κάνουν κάποια άλματα που από καιρό αναβάλλουν.

Στον χάρτη της Εαρινής Ισημερίας στις 20 Μαρτίου 2017, όπου απαιτείται επειγόντως μια νέα αρχή, έχει την παρουσία της πάλι η αντίθεση Δία-Ουρανού, ενώ παράλληλα επάνω στην αντίθεση έχουμε σχηματισμένο ένα ταυ τετράγωνο από την 19η μοίρα του Αιγόκερω με την συμμετοχή του Πλούτωνα που έρχεται και επιβάλλει δια της βίας τα αιτήματά του, στην αντιπαράθεση των άλλων δύο. Η αλαζονεία η προχειρότητα και ο παρορμητισμός μπορούν να φέρουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις με μοιραία γεγονότα που θα χρειαστεί πολύς χρόνος και κόπος για να επαναλειτουργήσουν. Τα αιτήματα του μοιραίου Πλούτωνα είναι σεβασμός στην τάξη και την ιεραρχική δομή της κοινωνίας με σκοπό την διαφύλαξη του συνολικού καλού. Όποιος προσπαθήσει να οικειοποιηθεί καταστάσεις για το ίδιον όφελος θα βρεθεί προ εκπλήξεων.

Το τετράγωνο Δία-Πλούτωνα θα επηρεάσει ιδιαίτερα τα ζώδια του παρορμητικού σταυρού δηλαδή Ζυγούς (12-14/10), Αιγόκερους (9-11/1), Κριούς (9-11/4)και Καρκίνους (11-13/7) που θα πρέπει να σκεφθούν την ηθική πλευρά των καταστάσεων που καλούνται να διαχειριστούν και να ταχθούν με την φωνή της συνείδησης τους.

Στον χάρτη της Νέας Σελήνης 25.5.2017 σχηματίζεται ένα μεγάλο τρίγωνο με την συμμετοχή του Β. Δεσμού από τις 27 του Λέοντα, στα ζώδια της φωτιάς Λέοντα Τοξότη Κριού, επάνω στο τρίγωνο Κρόνου-Ουρανού. Ίσως υπάρξουν ευκαιρίες τότε για να δημιουργηθούν, από σύνολα ατόμων με κοινές ιδέες, πρωτοποριακές ομάδες, με σκοπό την δημιουργία νέων καταστάσεων.

Η Νέα Σελήνη αφορά τους Διδύμους (25-27/5) όπου καλούνται να κάνουν νέα αρχή, βλέποντας το μέλλον χωρίς να αγνοούν τις εμπειρίες του παρελθόντος του.

Τα ζώδια της φωτιάς Τοξότες (17-19/12), Κριοί (15-17/4), και Λέοντες (18-20/8),θα πρέπει να αξιοποιήσουν γνωριμίες και ομάδες με κοινά ενδιαφέροντα, για να προχωρήσουν σε όποιες ευκαιρίες τους παρουσιασθούν, χωρίς να υπερβάλουν αλλά να βασίζονται στις δικές τους δυνάμεις, ώστε να κάνουν μια ρεαλιστική αρχή, που να αντέξει στον χρόνο.

Στον χάρτη της σεληνιακής έκλειψης 7.8.2017 ξαναεμφανίζεται το τετράγωνο Δία-Πλούτωνα σε όψη ακριβείας στις 17 των παρορμητικών, επαναλαμβάνοντας τα αιτήματα της όψης, που μπορεί να είναι φανατικοί στόχοι, εκμετάλλευση των μαζών, διασφάλιση της φήμης με κάθε τρόπο, μανία για εξουσία. Στην πορεία του ο Δίας όμως κάνει ένα εξάγωνο με τον Κρόνο, για να διευκολύνει στην οπτική νέων οριζόντων που να έχουν σκοπό την απόκτηση νέων εμπειριών, μέσα από στάση υπομονής και επιμονής.

Η έκλειψη γίνεται στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου, οι οποίοι Λέοντες (7-9/8), και Υδροχόοι (3-5/2), καλούνται να αναθεωρήσουν τη μέχρι τότε θέση τους σε γεγονότα και καταστάσεις, και αφού είναι σίγουροι για τις αποφάσεις τους να τις τελειώσουν για να ξεμπερδεύουν για πάντα με αυτές.

Τα παρορμητικά ζώδια, Ζυγοί (10-12/10), Αιγόκεροι (8-9/1), Κριοί (7-8/4), και Καρκίνοι (9-10/7) τα οποία επηρεάζει το τετράγωνο Δία-Πλούτωνα δεν θα πρέπει να πάρουν παρορμητικές αποφάσεις και να εκτεθούν σε παιχνίδια δύναμης.

Στον χάρτη της φθινοπωρινής Ισημερίας υπάρχει για τελευταία φορά η αντίθεση του Δία-Ουρανού, για να ολοκληρώσει μέσα από τις υπερβολές του θρησκευτικού φανατισμού, το αποτέλεσμα που δεν είναι άλλο από την μεγέθυνση των ασταθών και ανεξέλεγκτων καταστάσεων.

Αυτή τη φορά, τα ζώδια του παρορμητικού σταυρού Ζυγοί (19-21/10), Αιγόκεροι (16-18/1), Κριοί (16-18/4) και Καρκίνοι (19-21/7), είναι έτοιμοι πια, να κόψουν δεσμούς με το παρελθόν για να χτίσουν ένα όμορφο μέλλον.

Στον χάρτη της Νέας Σελήνης 18 Νοεμβρίου 2017, που επηρεάζει άμεσα του Σκορπιούς (18-20/11), κάνει το τελευταίο τρίγωνο ο Κρόνος με τον Ουρανό για να ολοκληρώσει με την σειρά του, τα αιτήματα της όψης των δύο πλανητών, που είναι αξία της θέλησης, της επιμονής και της ακούραστης προσπάθειας, ώστε το καινούργιο να πάρει την θέση του παλιού, αξιοποιώντας την χρησιμότητα της μέχρι τότε αποκτηθείσας εμπειρίας. Τα ζώδια της φωτιάς είναι ιδιαίτερα ευνοημένα δηλαδή Τοξότες (18-19/12), Κριοί (16-17/4) και Λέοντες (19-20/8), για να αξιοποιήσουν τις συγκυρίες και να προχωρήσουν μπροστά.

Στην Πανσέληνο στις 3.12.2017 ο Δίας μέσα στον Σκορπιό θα κάνει ακριβές τρίγωνο με τον παντοδύναμο Ποσειδώνα στους Ιχθύς, για να μας χαρίσει καλή διάθεση και μια νότα αισιοδοξίας και πίστης στις εσωτερικές μας δυνάμεις.

Η Πανσέληνος επηρεάζει τα μεταβλητά Διδύμους (2-3/6), Παρθένους (4-5/9), Τοξότες (4-5/12) και Ιχθύς (1-3/3), και τους καλεί να εναρμονίσουν τις επιθυμίες, τα συναισθήματα, και τις αποφάσεις για να υλοποιήσουν τα σχέδια τους, προσφέροντας στους πιο αδύνατους ευκαιρίες να συμμετέχουν και αυτοί με τις δικές τους δυνατότητες. Τα ζώδια του νερού Σκορπιοί (3-4/11), Ιχθύς (1-3/3) και Καρκίνοι(3-4/7), καλούνται με τα θετικά τους συναισθήματα να βοηθήσουν τους υπόλοιπους.

Το 2017 τελειώνει με το χειμερινό Ηλιοστάσιο του 2017 όπου ο Κρόνος μπαίνει στην θέση του στον Αιγόκερω, για να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, και ο Δίας από τον Σκορπιό κάνει ένα ταυ τετράγωνο επάνω στους Δεσμούς της Σελήνης, στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου.

Τα παρορμητικά ζώδια Αιγόκεροι (22-23/12), Κριοί (21-22/3), Καρκίνοι (22-23/6) και Ζυγοί (23-24/9), καλούνται να αναδιαμορφώσουν τις θέσεις τους, αφού το ζητούμενο είναι να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους για να προχωρήσει ο καινούργιος χρόνος πιο θετικά και μέσα από νέες βάσεις να δημιουργηθούν νέες συνθήκες και ευκαιρίες, αφού αυτό απαιτούν οι καιροί.

Το τετράγωνο του Δία στον Σκορπιό θα επηρεάσει τα σταθερά ζώδια Σκορπιούς (7-8/11), Υδροχόους (3-4/2), Ταύρους (5-6/5) και Λέοντες (7-8/8), που θα τους παροτρύνει στην δημιουργία νέων ομάδων. Οι ομάδες αυτές, με ιδεολογικό υπόβαθρο την απολυτότητα και τον αυταρχισμό θα δημιουργηθούν για να σώσουν με υπόγεια και σκοτεινά κίνητρα τον κόσμο. Για άλλη μια φορά θα εμφανιστούν σωτήρες, αφού το κλίμα τους το επιτρέπει.

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

Το παρόν κείμενο το έγραψα και δημοσιεύθηκε το φθινόπωρο του 2016 στο Αστρολογικό Ημερολόγιο του 2017 που εκδόθηκε από τους Φίλους Αστρολογίας Ελλάδος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s