Νέα Σελήνη 18.11.2017

11174783_782835195147674_7376439831283721303_n

Η Νέα Σελήνη γίνεται στις 18 Νοεμβρίου 2017 στις 13.42΄ ώρα Ελλάδος, στην 26.19′ μοίρα του Σκορπιού. Με συντεταγμένες Αθηνών έχουμε ένα χάρτη με Ωροσκόπο στις 8.49′ των Ιχθύων και Μεσουράνημα στις 17.59΄ του Τοξότη.

Θα προσπαθήσω να αναλύσω τον χάρτη έχοντας στον νου μου την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα αυτήν την στιγμή, αφού από εκεί πηγάζει ο μεγάλος θυμός του Ελληνικού λαού για τα όσα βιώνει κάτω από την υφιστάμενη νομοθεσία αλλά και τις εντολές, που είμαστε δεσμευμένοι να εκτελέσουμε από τους συμμάχους-συνεταίρους της Ευρώπης, στην οποία ανήκουμε ως μέλος αυτής.

Και λέω θυμό γιατί η Νέα Σελήνη γίνεται στην 26η μοίρα του Σκορπιού, όπου είναι μαζεμένα όλα τα κρυφά συναισθήματα, που μπορεί να ξεσπάσουν ανά πάσα στιγμή σαν ηφαίστειο που βρυχάται!

Η Νέα Σελήνη γίνεται στον ένατο οίκο του χάρτη, στον Σκορπιό με χορηγό τον Πλούτωνα ή τον Άρη κατά την παραδοσιακή αστρολογία, ο μεν πρώτος στον ενδέκατο οίκο, ο δε δεύτερος στον έβδομο οίκο του συγκεκριμένου χάρτη, σε ακριβές τετράγωνο μεταξύ τους.

Οι πλανήτες του χάρτη σε διάταξη ατμομηχανής με οδηγό τον Άρη, ο οποίος βρίσκεται σε εντελώς άβολη θέση μέσα στον Ζυγό, χαμηλών τόνων αλλά και αναγκασμένος από τις καταστάσεις να πάρει θέση μάχης λόγω της εμπλοκής του με τον παντοδύναμο Πλούτωνα, ο οποίος αυτή την στιγμή έχει σύμμαχο τον Ερμή του Τοξότη που μπορεί να κάνει την απαραίτητη προπαγάνδα για τα αιτήματά του. Ας δούμε όμως ποια είναι αυτά τα αιτήματα.

Ο Πλούτωνας στον ενδέκατο οίκο, που στην πολιτική αστρολογία εκτός από τον οίκο του κοινοβουλίου, είναι και τα οικονομικά του κράτους (ο δεύτερος του δεκάτου), προσπαθεί να μας πείσει ότι εν ονόματι του εξωτερικού κινδύνου, εκτελεί ανειλημμένες υποχρεώσεις για συγκεκριμένους στόχους, ενώ παράλληλα μας ενημερώνει ότι φοβάται να έχει διαφωνίες με του ετέρους του (ο Άρης βρίσκεται στον Ζυγό και τον έβδομο οίκο).

Έτσι λοιπόν ο Πλούτωνας μένει αμετακίνητος στις θέσεις του και φυσικά επιβάλει με τον τρόπο του, σε ότι καινούργιο πάει να ξεκινήσει, να συμμορφώνεται με τις επιταγές του.

Αδύναμοι όλοι οι γρήγοροι πλανήτες. Δηλαδή, ο Άρης σε αδυναμία στον Ζυγό, η ‘Αφροδίτη σε αδυναμία στον Σκορπιό, ο Ερμής σε αδυναμία στον Τοξότη, αλλά και η Σελήνη σε πτώση στον Σκορπιό.

Όλοι μαζί λοιπόν, μας προϊδεάζουν ότι παρ’ όλες τις καλές προθέσεις τους, δεδομένου ότι έχουν ευνοϊκές όψεις με τους υπόλοιπους, δυσκολεύονται να αναδείξουν τις δυνατότητες τους και τις καλές προθέσεις τους και μένουν στην θεωρεία και την αδράνεια, αφού έχουν μεγάλη δυσκολία να περάσουν στην πράξη, τουλάχιστον για αυτό το χρονικό διάστημα.

Ο Ωροσκόπος στους Ιχθύς, με τον Ποσειδώνα εν οίκω στον πρώτο, μαζί με τον Χείρωνα που τριγωνίζει τα φώτα στης Νέας Σελήνης, μας μιλάει για πολύ συμπόνοια και αγάπη, που ναι μεν μας είναι απαραίτητη, αλλά από μόνη της δεν καλύπτει τις ανάγκες μας προς το παρόν.

Το τετράγωνο του Κρόνου προς τον Χείρωνα, σε γωνιακούς οίκους αμφότεροι, μας ανέδειξαν τα αιτήματα τους και οι δύο, που δεν είναι άλλα από το σεβασμό στους κανόνες που επιβάλει η φύση για την αρμονική συνύπαρξή μας στον πλανήτη Γη (ο Κρόνος στον Τοξότη), και τι συμβαίνει όταν παραβαίνουμε τους νόμους της (η διδαχή του Χείρωνα στους Ιχθύς).

Ο κυβερνήτης του οίκου των οικονομικών Αρης, μάχεται από αδύναμη θέση στον οίκο των συνεταίρων μας και προσπαθεί να επιχειρηματολογήσει για τα αιτήματα του, προβάλλοντας κάπως θεωρητικά και αδύναμα τις καλές του προθέσεις.

Νέα σελήνη 18.11.2017

Θα το πετύχει? Ίσως…. γιατί ο απρόβλεπτος Ουρανός έχει τον λόγο, αφού βρίσκεται στον δεύτερο οίκο των οικονομικών και βοηθιέται από την εύνοια του Κρόνου. Εδώ βέβαια οι ζητούμενες αλλαγές, είναι το αγκάθι, που πρέπει να υλοποιηθούν με οποιοδήποτε κόστος, που μάλλον θα είναι βαρύ!

Ο άλλος κυβερνήτης των οικονομικών η Αφροδίτη, που τυχαίνει να είναι και κυβερνήτης του ογδόου οίκου των υποχρεώσεων ή παροχών από τρίτους, βρίσκεται αδύναμη από θέση στον Σκορπιό, αλλά πολύ κοντά με τον άλλο ευεργέτη πλανήτη τον Δία, που έχει ευνοϊκή όψη με τον Ωροσκόπο, αλλά είναι και σε κρίσιμη μοίρα, που σημαίνει ότι η βοήθεια έρχεται αλλά μέσα από μία κρίση.

Ελπιδοφόρο βέβαια, για κάποια οικονομική βοήθεια που ίσως έλθει σαν αρωγός στα δύσκολα.

Ο Ερμής κυβερνήτης του οίκου των εσωτερικών υποθέσεων της χώρας (4ος οίκος) και του οίκου των συνεταίρων και φανερών αντιπάλων μας (7ος οίκος) σε αδύναμη θέση μεν, αλλά δίπλα στο Μεσουράνημα του χάρτη σε ευνοϊκές όψεις με τους Δεσμούς της Σελήνης, υπόσχεται υποστηρίξεις από σχέσεις συμμάχων χωρίς αυτές να είναι διακριτές και προβλέψιμες δεδομένου ότι ο Ερμής τρέχει εκτός των ορίων της εκλειπτικής και το Μεσουράνημα κάθεται επάνω σε κρίσιμη μοίρα.

Ο Θεός της Ελλάδος να βάλει το χέρι του!

Όλα καλά να πάνε και καλή Νέα Σελήνη σας εύχομαι!

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

16.11.2017

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s