Πανσέληνος 4.11.2017

22815376_1569080746460700_5670243469174778021_n

Η Πανσέληνος γίνεται την 4η Νοεμβρίου 2017 στις 7.23′ ώρα Ελλάδος, στην 11.58΄μοίρα του άξονα Ταύρου – Σκορπιού. Με συντεταγμένες Αθηνών έχουμε ένα χάρτη με ωροσκόπο στις 16.51′ του Σκορπιού και μεσουράνημα στις 25.49′ του Λέοντα. Η Πανσέληνος γίνεται στον 6ο/12ο οίκο του συγκεκριμένου χάρτη.

Μια δυναμική Πανσέληνος που μας ωθεί στην επανεξέταση των στόχων μας, και δίνει ευκαιρίες σε αυτούς που τολμούν να κάνουν την αυτοκριτική τους, είναι έτοιμοι να σκάψουν τις πληγές τους, ώστε να διορθώσουν αυτά που μπορούν και να προχωρήσουν παρακάτω.

Το ζητούμενο όλο αυτό το διάστημα είναι οι αλλαγές που μας ζητά τόσο ο Κρόνος, που δεν θέλει να γκρεμίσουμε ότι αντέχει ακόμα, όσο και ο Ουρανός που ζητάει το καινούργιο και το ανατρεπτικό.

Ο Ουρανός ζητάει το καινοτόμο, για να μπορεί να σταθεί στις εποχές όπου τα πάντα τρέχουν με φρενήρη ρυθμό και δεν μας επιτρέπεται να χρονοτριβούμε περιμένοντας, χωρίς να προσπαθούμε από μόνοι μας για τις αλλαγές που περιμένουμε να έλθουν από έξω, δηλαδή χωρίς τις δικές μας έστω μικρές προσπάθειες.

Ο Χείρωνας από την μεριά του, λέει γλύψε τις πληγές σου και προσπάθησε να κτίσεις τις δικές σου αξίες χωρίς φανατισμό και ιδεοληψίες, αφήνοντας το παρελθόν και κοιτώντας προς το μέλλον.

Η Σελήνη παντοδύναμη βρίσκεται στην έξαρση της στον Ταύρο και έχει χορηγό την εξίσου δυνατή Αφροδίτη, που βρίσκεται στον Ζυγό. Ο δε Ήλιος βρίσκεται στον μυστηριώδη Σκορπιό μέσα στον δωδέκατο οίκο του χάρτη μαζί με τον Δία και την Αφροδίτη.

Επάνω στην αντίθεση των φώτων έχουμε τον Ποσειδώνα να κάνει, από την 11η μοίρα των Ιχθύων, μια ακριβή διευκολυνόμενη όψη τριγώνου στον Ήλιο και εξαγώνου στην Σελήνη.

Επιζητώντας την υλική ασφάλεια για την διατήρηση της καθημερινής μας επιβίωσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε να ανατρέχουμε και στις πηγές της εσωτερικής μας ασφάλειας, που ενυπάρχει εν δυνάμει μέσα στον καθένα μας, δοσμένη άνωθεν μαζί με τις υπόλοιπες δυνατότητές μας.

Ένας πολύ ενδιαφέρον χάρτης που λόγω του συγκεκριμένου Μεσουρανήματος σχηματίζει έναν μεγάλο τρίγωνο της φωτιάς μεταξύ του Κρόνου στον Τοξότη, του Ουρανού στον Κριό και του Μεσουρανήματος στον Λέοντα.

Το τρίγωνο της φωτιάς πάντα μας βοηθάει να ανατρέχουμε στις πνευματικές μας δυνατότητες, που μας ωθούν να κάνουμε, ένα δημιούργημα υλικό ή άυλο, πραγματικότητα.

Ο Ουρανός όμως που συμμετέχει στον μεγάλο τρίγωνο, κρατάει και την πρωτοκαθεδρία σε ένα όμορφο σχηματισμό χαρταετού, με την αντίθεση του στην Αφροδίτη, η οποία εξαγωνίζει από την μια το Μεσουράνημα και από την άλλη τον Κρόνο.

Σίγουρα ο χαρταετός με την συμμετοχή του Ουρανού, του Κρόνου, της Αφροδίτης και του Μεσουρανήματος. μας παραπέμπει στην ερμηνεία, ότι μια δημιουργική αρχή, στηριγμένη ίσως και επάνω σε μη προβλέψιμες και γνωστές μέχρι τώρα συνεργασιακές βάσεις, θα μπορούσε να μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε καινούργιες δομές, βέβαια στα μέτρα του εφικτού και όχι του ουτοπικού.

Ο Δίας που σε πρώτη ανάγνωση δεν έχει όψεις, όμως από αντισκιά κάθεται ακριβώς επάνω στο Μεσουράνημα του χάρτη, όπου δίπλα βρίσκεται ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης.

Εδώ ο Δίας, αόρατος μέσα από τον οίκο του παρασκηνίου, βοηθάει με σχέσεις που μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, με το αζημίωτο βεβαίως.

Ο Άρης χωρίς όψεις στον ενδέκατο οίκο, αδύναμος λόγω ζωδίου, συμμετέχει σε σημαντικά μεσοδιαστήματα των υπόλοιπων πλανητών.

Οι στόχοι αδύναμοι για υλοποίηση αυτήν την χρονική περίοδο, μπορούν να βοηθηθούν μόνο σε επίπεδο διαπροσωπικών σχέσεων.

Ο Ερμής βρίσκεται δυναμικός από μοίρα και θέση στον Σκορπιό, αφού είναι μέσα στον πρώτο οίκο του συγκεκριμένου χάρτη.

Ας συνυπολογίσουμε στην θέση του, που είναι σε γωνιακό οίκο δηλαδή, ότι η 27η μοίρα όπου βρίσκεται ο Ερμής, είναι η πύλη του διορατικού αλλά και η μοίρα της απόλυτης έξαρσης του Ουρανού. Συγχρόνως ο Ερμής, έχει όψη παραλληλίας με τον Πλούτωνα και κάθεται μεγαλοπρεπώς στο μεσοδιάστημα του Άρη/Πλούτωνα. Ο Πλούτωνας δε, σε εξάγωνο με τον Ωροσκόπο του χάρτη.

Ευνοϊκή συγκυρία για να επιβάλουμε τις θέσεις και αποφάσεις μας, εφόσον αυτές μπορούν να υπερασπισθούν από τα ισχυρά και σταθερά επιχειρήματα μας.

Ένας χάρτης γεμάτος ευκαιρίες που αφορά το επόμενο δεκατετραήμερο μέχρι την επόμενη Νέα Σελήνη που θα γίνει ακριβώς στην θέση που βρίσκεται τώρα ο Ερμής της Πανσελήνου, δηλαδή στην δυναμική 26η μοίρα του Σκορπιού, μαζί με άλλες ελπιδοφόρες όψεις, που θα τις εξετάσουμε εν καιρώ.

Πανσέληνος 4,11,2017

Αυτή η Πανσέληνος είναι σαν να μας προετοιμάζει ψυχολογικά, μέσα διάφορες προκλήσεις που θα μας δώσει, να αξιοποιήσουμε το μεγάλο τρίγωνο της φωτιάς για να μας εμπνεύσει να δημιουργήσουμε νέους δρόμους με καινούργιες δραστηριότητες.

Μακάρι ο χαρταετός να πετάξει ψηλά και να μείνει αγέρωχος, ώστε να μας δώσει τα μηνύματα που μας χρειάζονται, για να δούμε τις γήινες καταστάσεις που μας απασχολούν με άλλο μάτι, πιο αισιόδοξο και δημιουργικό.

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανου

30.10.2017

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s