Νέα Σελήνη 19.10.2017

11977_859638264162207_1664542121540618170_n

Η Νέα Σελήνη γίνεται στις 19.10.2017 στις 22.12′ ώρα Ελλάδος, στην 26.35΄ μοίρα του Ζυγού και με συντεταγμένες Αθηνών, έχουμε ένα χάρτη με Ωροσκόπο στην 29.56′ μοίρα των Διδύμων και Μεσουράνημα στην 8.31′ των Ιχθύων.

Μία ελπιδοφόρα Νέα Σελήνη με έντονο το στοιχείο των ανατροπών κυρίως σε θέματα των πάσης φύσεως διαπροσωπικών σχέσεων, αλλά και την ανάγκη νέων δημιουργικών σχηματισμών.

Σπάσιμο σχέσεων αλλά και σχηματισμός νέων είναι το αίτημα του Ουρανού, που έχει όψη ακριβής αντίθεσης με αυτήν την Νέα Σελήνη.

Είναι η ώρα για αλλαγές με οποιοδήποτε κόστος ακόμα και αν κοστίσουν ρίξεις με τα δικά μας πρόσωπα, δηλαδή με τις σχέσεις που έως τώρα τις θεωρούσαμε δικές μας, λόγω συγγένειας πραγματικής ή ιδεολογικής.

Τα σχέδια και τα όνειρα για το μέλλον μάλλον ουτοπικά, αλλά επιβοηθητικά για να πάρουμε κουράγιο και να προχωρήσουμε, επιδιώκοντας κάτι καινούργιο και κυρίως βιώσιμο.

Η καλή διάθεση είναι δεδομένη, αλλά ίσως δεν αρκεί δεδομένου το τοπίο είναι απειλητικό και ασταθές για να κάνεις όνειρα και να τα πραγματοποιήσεις εύκολα και χωρίς εμπόδια.

Ας δούμε όμως τι λένε και οι πλανήτες από τις θέσεις που βρίσκονται αυτήν την χρονική στιγμή της Νέας Σελήνης του Οκτωβρίου του 2017.

Η Νέα σελήνη γίνεται στον 5ο οίκο του συγκεκριμένου χάρτη. Ο πέμπτος οίκος φιλοξενεί τα φώτα, δηλαδή τον Ήλιο την Σελήνη αλλά και τον Δία με τον ‘Ερμή που είναι σε ακριβή σύνοδο μεταξύ τους.

Χορηγός των φώτων η Αφροδίτη παντοδύναμη μέσα στον Ζυγό στον 4ο οίκο, σε δύσκολη εμπλοκή με τους Δεσμούς της Σελήνης. Παράλληλα η Αφροδίτη βρίσκεται και σε παραλληλία με τον Άρη που και αυτός είναι μέσα στον 4ο οίκο.

Προφανής η δυναμική αυτού του σεληνιακού κύκλου σε θέματα επιχειρηματικού και δημιουργικού ενδιαφέροντος, που λόγω των όψεων της Αφροδίτης και του ΄Αρη, δεν αποκλείουν έντονους διαξιφισμούς και αντιπαραθέσεις σε πολιτικό επίπεδο, βλέπε αυστηρή αντιπολιτευτική κριτική μέσω των ΜΜΕ για θέματα του χειρισμού της εξωτερικής πολιτικής και των πιθανών ευκαιριών που θα μπορούσαν να προκύψουν.

Βέβαια υπάρχει και ένας Ποσειδώνας ο οποίος δεσπόζει στον 10ο οίκο, πολύ κοντά στο μεσουράνημα του χάρτη, ο οποίος εμπλέκεται με σκληρές όψεις επάνω στην αντίθεση του Ουρανού και των φώτων αυτής της Νέας Σελήνης.

Θολό το τοπίο για το που πάμε πραγματικά, αν και οι επικείμενες αλλαγές θα μπορούσαν να έχουν το στοιχείο της υλοποίησης. Δεν αρκεί όμως η καλή πρόθεση του παντοδύναμου αλλά ονειροπόλου Ποσειδώνα των Ιχθύων, γιατί τα όνειρα μπορεί να μείνουν απλά όνειρα!

Ο ρεαλιστής Κρόνος, ωστόσο σε όμορφη σχέση με τους Δεσμούς της Σελήνης, επιμένει για την αξιοποίηση των κατάλληλων σχέσεων και ομαδοποιήσεων των δυνάμεων, για την επίτευξη των οποιοδήποτε νέων δημιουργικών στόχων και κερδοφόρων σχεδίων.

Οι Δεσμοί της Σελήνης στον 3ο/9ο θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην σύσφιξη νέων εμπορικών ή γενικώς νέων επιχειρηματικών σχέσεων με το εξωτερικό, με κίνητρο το αμοιβαίο κέρδος.

Ο ωροσκόπος στην αναιρετική των Διδύμων, αλλά επάνω στον ευμενή Betelgeuse, μας λέει ότι μπορούμε να εκμεταλλευτούμε έστω και την ύστατη στιγμή, επικοινωνιακά με επιχείρημα τις παλιές δόξες και επιτυχίες μας, ώστε να πείσουμε ότι μπορούμε και πάλι να τις πετύχουμε.

Δύσκολο το παιχνίδι σε πολιτικό επίπεδο, τόσο στο εσωτερικό της χώρας, δεδομένου ότι οι αντιδράσεις μέσα στο κοινοβούλιο θα είναι έντονες και ανατρεπτικές (Ο Ουρανός στον 11ο), αλλά και μέσα στην ίδια την κυβέρνηση, αφού πια κανείς δεν την εμπιστεύεται, γιατί περιγράφει ένα όνειρο πολύ ωραίο για να είναι αληθινό (Ποσειδώνας στον 10ο).

Νέα σελήνη 19,10,2017

Ας δούμε όμως και μερικά μεσοδιαστήματα να δούμε τι έχουν να μας πουν από την δική τους οπτική.

Σελήνη = Ήλιο/Ουρανό = Β. Δεσμό/Ωροσκόπο

Αυθορμητισμός και απερισκεψία για την εδραίωση μιας σχέσης.

Ήλιος = Σελήνη/Ουρανό = Β. Δεσμό/Ωροσκόπο

Ισχυρογνωμοσύνη και φιλοδοξία για την καλλιέργεια κοινωνικών επαφών.

Αφροδίτη = Δία/Ποσειδώνα = Ερμή/Μεσουράνημα

Μια αισιόδοξη στάση απέναντι σε μια σχέση πολύ ελκυστική και επιθυμητή.

Ερμής = Άρη/Μεσουράνημα = Ωροσκόπο/Μεσουράνημα = Πλούτωνα/Β. Δεσμό

Ενεργώντας κάτω από μια στρατηγική γραμμή, ανταλλαγή ιδεών και σκέψεων και επιρροή των μαζών με το χάρισμα του λόγου.

‘Αρης = Ερμή/Β. Δεσμό

Συνεργασιακή πραγματοποίηση σχεδίων και αποφάσεων.

Δίας = Κρόνο/Μεσουράνημα = Κρόνο/Ποσειδώνα

Ευμετάβλητη τύχη. Προσκόλληση σε ελπιδοφόρες απόψεις και εκνευρισμός λόγω στενοκεφαλιάς και εγωισμού.

Κρόνος = Αφροδίτη/Μεσουράνημα = Αφροδίτη/Ποσειδώνα = Ουρανό/Β. Δεσμό = Σελήνη/Β. Δεσμό

Το ανικανοποίητο λόγω επιφυλάξεων από αναστολές, χωρισμός και αμοιβαίες δυσκολίες στην συγκατοίκηση ή συνεργασία ομάδων.

Ουρανός = Β. Δεσμό/Ωροσκόπο = Σελήνη/Ήλιο

Ανατροπές στις διαπροσωπικές σχέσεις λόγω ξαφνικών απαιτήσεων ανεξαρτητοποίησης. Ξαφνικός χωρισμός.

Ποσειδώνας = Σελήνη/Ουρανό = Ήλιο/Ουρανό = Β. Δεσμό/Ωροσκόπο

Ξαφνική απογοήτευση. Ανέλπιστο δυσάρεστο γεγονός, ίσως ατύχημα. Τερματισμός κάποιας ένωσης ή σχέσης εξ αιτίας μεγάλης απάτης.

Πλούτωνας = Ερμή/Άρη = Αφροδίτη/Ουρανό = Σελήνη/ Αφροδίτη = Ήλιο/ Αφροδίτη

Ένταση στις σχέσεις λόγω προσπάθειας χειραγώγησης και νέες γνωριμίες που προκαλούν έλξη και επιθυμία συνύπαρξης και συνεργασίας.

Β. Δεσμός = Άρης/Πλούτωνα

Μεγάλες επιδόσεις από ομαδική προσπάθεια. Παράτολμη ενέργεια ίσως ομαδικό ατύχημα.

Μεσουράνημα = Δία/Πλούτωνα

Μεγάλη φιλοδοξία και καλή τύχη στα σχέδια κάποιου.

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

16.10.2017

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s