Δίας στον Σκορπιό 2017-2018

22308805_1549955378373237_2650741287296694301_n

Ο μεγάλος δάσκαλος της γνώσης, της δικαιοσύνης και της φιλοσοφίας της ζωής μέσα στο σπίτι του Σκορπιού, του πιο μυστηριώδους ζωδίου του ζωδιακού κύκλου, θα βρίσκεται από τις 10 Οκτωβρίου 2017 μέχρι τις 9 Νοεμβρίου του 2018.

Ο Δίας σχεδόν κάθε χρόνο διασχίζει ένα ζώδιο για να μας διδάξει μέσα από αυτό, σύμφωνα με τα αιτήματα του ζωδίου μέσα στο οποίο βρίσκεται, τον τρόπο που μπορούμε να διευρύνουμε τους ορίζοντες μας, κερδίζοντας την αξία της σοφίας και της ηθικής μας ανάπτυξης.

Ο καθένας σύμφωνα με τον ωροσκόπο του, θα έχει τον διελαύνοντα Δία σε κάποιον οίκο του προσωπικού ωροσκοπίου του, όπου ο Δίας θα του δώσει την εύνοια του και θα τον βοηθήσει να προχωρήσει στον συγκεκριμένο τομέα της ζωής του.

Έτσι στην δωδεκαετή πορεία του περνάει από όλα τα ζώδια του ζωδιακού κύκλου, για να διδάξει τον τρόπο που μπορεί ο καθένας, ανάλογα με το ζώδιο πού ανήκει, να συνειδητοποιήσει την αξία της διεύρυνσης, υλικής ή πνευματικής.

Ο Δίας μας δίνει τις ευκαιρίες στην ζωή, χωρίς να εξετάζει πως θα τις αξιοποιήσουμε, αφού αυτό τον ρόλο τον έχει ο Κρόνος που έρχεται να βαθμολογήσει τις καταστάσεις, που διαμορφώνονται στη ζωή μας από τις αποφάσεις και τις πράξεις μας.

Παράλληλα όμως ο Κρόνος μας βοηθάει να αξιοποιήσουμε τις καλές προθέσεις του Δία μας, για να τις υλοποιήσουμε και να τις βάλουμε σε ρεαλιστικά πλαίσια.

Η πορεία του Δία στον Ζωδιακό, όπως άλλωστε και η πορεία όλων των πλανητών, έχει μία σκοπιμότητα εκπαιδευτική ως προς τις συνειδητοποιήσεις, που μας αναγκάζουν να κάνουμε τα εξωτερικά γεγονότα και οι προκλήσεις της καθημερινότητας.

Η σοφία του Δία έρχεται σαν δώρο κάθε φορά που μαθαίνουμε, μέσα από τα λάθη και τα σωστά που κάνουμε, δηλαδή μέσα από τις επιτυχίες αλλά και τις αποτυχίες μας, αφού για να προχωρήσουμε και να αναπτυχθούμε θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε και τα δύο πόδια μας, δηλαδή το πόδι της επιτυχίας αλλά και το πόδι της αποτυχίας, προχωρώντας… πέφτοντας… και πάλι από την αρχή!

Ο Δίας μας αφήνει να μάθουμε μόνοι μας, έτσι ώστε η γνώση να μείνει μόνιμα μέσα μας, έτσι ακριβώς όπως μάθαμε να περπατάμε στη νηπιακή μας ηλικία.

Από τον Νοέμβριο του 2016 μέχρι τον Οκτώβριο του 2017, ο Δίας διέσχιζε το ζώδιο του Ζυγού για να μας διδάξει τις αξίες αυτού του ζωδίου, που δεν είναι άλλες από την αξία της αρμονίας και της ισορροπίας των ανθρωπίνων σχέσεων.

Η συγκυρία των θέσεων των άλλων πλανητών μέσα στον ζωδιακό κύκλο και κυρίως του Ουρανού που βρισκόταν ακριβώς απέναντι από τον Δία, μας έκανε να καταλάβουμε ότι όλα υπόκεινται στον νόμο της δράσης και της αντίδρασης.

Ο Δίας διογκώνοντας την αντιδραστικότητα του Ουρανού, μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε ότι όταν ένας άνθρωπος βρίσκεται κάτω από μία αντιδραστική διάθεση, γιατί ζητάει κάτι καινούργιο παλεύοντας το κατεστημένο, κάνει ότι τρέλα και υπερβολή του έλθει στο μυαλό.

Νομίζω ότι όλοι είδαμε τις υπερβολές του Ουρανού μέσα από το ζώδιο του πολεμοχαρή Κριού, και τις τρομοκρατικές αντιδράσεις που προέκυψαν από ομάδες ανθρώπων, υποχείρια άλλων που τους καθοδηγούν μέσα από τον φανατισμό και μια στρεβλή ιδεολογία που σίγουρα εξυπηρετεί κάποιους, να σκορπούν με ηρωικό για αυτούς τρόπο, τον φόβο και τον πανικό, με εντελώς απρόβλεπτο τρόπο, σε άλλες ομάδες ανυποψίαστων αθώων ανθρώπων. Η τρέλα σε όλο της το μεγαλείο!

Παράλληλα το ίδιο διάστημα η σκληρή αντιπαράθεση του Δία με τον Πλούτωνα μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε, ότι η άκρατη κερδοσκοπία έχει σαν αποτέλεσμα τον πόνο και την αδικία στο σύνολο της ανθρωπότητας, αφού όταν είναι ανεξέλεγκτη μόνο δυστυχία και εξαθλίωση παράγει.

Τέτοιες εποχές όμως, δίνουν και την ευκαιρία σε αυτούς που θέλουν να εκμεταλλευτούν τις καταστάσεις και τις μάζες, για τους δικούς τους σκοπούς ή για τα συμφέροντα αυτών που υπηρετούν, για να μας εμφανιστούν ως σωσίες, κρύβοντας την ιδιοτέλεια τους και σερβίροντας την, σαν μια νέα ιδεολογία που θα μας σώσει. Έτσι γεννιούνται τέρατα με το προσωπείο του σωσία, που με φασιστικό τρόπο επιβάλουν στις μάζες τις απόψεις τους. Αυτό τουλάχιστον μας διδάσκει η ιστορία της ανθρωπότητας.

Ο Δίας μέσα στον Σκορπιό έρχεται για να μας φωτίσει το εσωτερικό μας κομμάτι, το οποίο είναι αόρατο για τους άλλους, αλλά τις περισσότερες φορές και σε εμάς τους ίδιους, που σαν ένα βαθύ πηγάδι κρύβει τους θησαυρούς αλλά και τα τέρατα που έχουμε μέσα μας εν είδη αρνητικών συναισθημάτων.

Μνήμες καταχωνιασμένες και τραυματικά συναισθήματα που μας πονάνε αλλά δεν τα αγγίζουμε, αμυνόμενοι στον πόνο και στις πιθανές συνέπειες της αντίδρασης του κακού εαυτού μας.

Όλοι έχουμε περιοχές που δεν τις αγγίζουμε γιατί ακριβώς δεν ξέρουμε τα όρια αλλά και τις αντιδράσεις μας. Δεν ξέρουμε πως ακριβώς θα νοιώσουμε όταν θα τις αντιμετωπίσουμε κατά πρόσωπο. Φοβόμαστε και τις ξαναθάβουμε κάθε φορά που πάνε να βγουν στην επιφάνεια.

Ο Δίας μέσα από τον Σκορπιό θα μας προτρέψει να ασχοληθούμε με τους καταχωνιασμένους φόβους μας, για να τους σκοτώσουμε. Ίσως να μην τα καταφέρουμε να τους σκοτώσουμε, μπορούμε όμως να τους απομυθοποιήσουμε και να τους αναμορφώσουμε. ώστε να ξαναβρούμε τις χαμένες μας δυνάμεις, τις δυνάμεις που έπνιξαν οι φόβοι μας.

Ο Δίας λοιπόν έρχεται μέσω εξωτερικών γεγονότων να μας δώσει την ευκαιρία να κοιτάξουμε μέσα στο σκοτεινό πηγάδι των συναισθημάτων μας και να αναγνωρίσουμε τις δυνατότητες μας.

Να παλέψουμε με την δύναμη του Σκορπιού που κρατάει μαχαίρι και ξέρει να θανατώνει ότι είναι περιττό και επιζήμιο. Ο Δίας θα βοηθήσει σε αυτό και θα μετατρέψει την αυτοκαταστροφικότητα του Σκορπιού σε πνευματική δύναμη και μεταμορφωτική δυνατότητα.

Είναι μια εποχή όπου όλοι θα νοιώσουμε την ανάγκη της μεταμόρφωσης, ξεκινώντας από μέσα μας ο καθένας, για να μπορέσουμε όλοι μαζί να μεταμορφώσουμε να κακώς κείμενα στο εξωτερικό μας περιβάλλον.

Ο Δίας θα βοηθήσει η προσωπική αφύπνιση να φέρει την συλλογική, γιατί τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει όταν δεν μπορούμε να αλλάξουμε της απαιτήσεις πρώτα από τον εαυτό μας και μετά από τους άλλους.

1524569_933974359980762_3213748620588102539_n

Οι κυριότερες όψεις του Δία μέσα από την πορεία τους στον Σκορπιό.

Θα επηρεαστούν όσοι έχουν το συγκεκριμένο διάστημα στις συγκεκριμένες μοίρες, πλανήτες και σημεία στον γενέθλιο ή προοδευτικό τους χάρτη. Η διάρκεια της επιρροής μπορεί να είναι λίγες ημέρες πριν και λίγες μετά την συγκεκριμένη ημερομηνία της όψης.

Δίας τρίγωνο με Ποσειδώνα 3.12.2017 στην 11η μοίρα του Σκορπιού/Ιχθύ/Καρκίνου

Δίας τρίγωνο με Ποσειδώνα 25.5.2018 στην 16η μοίρα του Σκορπιού/Ιχθύ/Καρκίνου

Δίας τρίγωνο με Ποσειδώνα 19.8.2018 στην 15η μοίρα του Σκορπιού/Ιχθύ/Καρκίνου

Εσωτερική ειρήνη – Αρμονία με το περιβάλλον και τους γύρο σου – Εύνοια σε θέματα οικονομικά, νομικά, επαγγελματικά – Ανταλλαγή δώρων και ανταμοιβές – Ευνοϊκές συνθήκες για να βρεις τον πνευματικό σου δάσκαλο – Εύνοια για αγοραπωλησίες, όχι όμως για συσσώρευση πλούτου – Ασταθής κερδοσκοπία και τζόγος λόγω υπεραισιοδοξίας – Υπερβολές στον ιδεαλισμό και τις θρησκευτικές σου αναζητήσεις.

Δίας εξάγωνο με Πλούτωνα 16.1.2018 στην 19η μοίρα του Σκορπιού/Αιγόκερω

Δίας εξάγωνο με Πλούτωνα 14.4.2018 στην 21η μοίρα του Σκορπιού/Αιγόκερω

Δίας εξάγωνο με Πλούτωνα 12.9.2018 στην 18η μοίρα του Σκορπιού/Αιγόκερω

Ευκαιρίες για επέκταση στις εργασίες, σπουδές, δημιουργικές δραστηριότητες – Ευκαιρίες για συνεργασίες με δυνατούς – Υποστήριξη από άτομα με εξουσίες – Εύκολες διαπραγματεύσεις – Ευκαιρίες να δείξεις της δυνατότητες σου – Διάθεση για φιλοσοφικές αναζητήσεις.

Δίας ημιτετράγωνο με Κρόνο 22.12.2017 στην 15η μοίρα του Σκορπιού/1η μοίρα του Αιγόκερω

Δίας ημιτετράγωνο με Κρόνο 14.3.2018 στην 23η μοίρα του Σκορπιού/8η μοίρα του Αιγόκερω

Δίας ημιτετράγωνο με Κρόνο 3.9.2018 στην 17η μοίρα του Σκορπιού/2η μοίρα του Αιγόκερω

Περιορισμός στις επιδιώξεις – Σταθερή πορεία στα ενδιαφέροντα και τις επιδιώξεις – Υποσχέσεις χωρίς συνέπεια λόγου και πράξης – Προσπάθειες με καθυστερήσεις και αναβολές – Προσπάθεια διασφάλισης των υπαρχόντων.

Δίας ενάμισι τετράγωνο με Χείρωνα 23.11.2017 στην 9η μοίρα του Σκορπιού/24η του Ιχθύ

Δίας ενάμισι τετράγωνο με Χείρωνα 22.5.2018 στην 16η μοίρα του Σκορπιού/1η του Κριού

Δίας ενάμισι τετράγωνο με Χείρωνα 25.8.2018 στην 16η μοίρα του Σκορπιού/1η του Κριού

Προσπάθειες που ξεπερνούν τα όρια και τις δυνατότητες σου – Προσπάθεια να νικήσεις την απαισιοδοξία σου και να την μετατρέψεις σε αισιοδοξία – Ευκαιρίες μέσα από πιέσεις για να αφουγκραστείς την φωνή της εσωτερικής σοφίας σου – Φανατικός αγώνας και πλανερές ιδέες – Υπερεκτιμάς τις δυνατότητες σου, νομίζεις ότι είσαι Θεός.

Σας εύχομαι να αξιοποιήσετε την ευεργεσία του Δία και να γίνεται καλύτεροι για να ωφελήσετε τον εαυτό σας και τους γύρο σας.

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

12.10.2017

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s