Πανσέληνος 5.10.2017

946780_1661191127471356_5128078328960822087_n

Η Πανσέληνος γίνεται στις 5.10.2017 στις 21.40΄ ώρα Ελλάδος, στον άξονα Κριού-Ζυγού. Με συντεταγμένες Αθηνών έχουμε ένα χάρτη με ωροσκόπο στις 8.10′ των Διδύμων και μεσουράνημα στις 15.53′ του Υδροχόου.

Η Σελήνη βρίσκεται στις 12.42΄του Κριού στον ενδέκατο οίκο του χάρτη και ο Ήλιος αντίστοιχα στις 12.42′ του Ζυγού στον πέμπτο οίκο.

Σε κρίσιμη μοίρα τα φώτα της Πανσελήνου μας μαρτυρούν ένα διάστημα όπου μέσα από κρίση προσωπική ή εξωτερική, θα πρέπει να αναθεωρήσουμε διάφορες καταστάσεις, που ξεκίνησαν και είναι σε εξέλιξη από την προηγούμενη Νέα Σελήνη.

Το πεδία της κρίσης θα μπορούσαμε να πούμε ότι βρίσκεται στο πεδίο των πάσης φύσεως σχέσεων των προσωπικών αλλά και των πιο μαζικών, με την έννοια της συλλογικότητας.

Με μια πρώτη ματιά βρίσκουμε τον πέμπτο οίκο φορτωμένο, όπου μαζί με τον Ήλιο βρίσκονται μαζεμένοι οι κοντινοί πλανήτες και μάλιστα με ιδιαίτερη εμπλοκή μεταξύ τους, αφού ο Άρης είναι αγκαλιά με την Αφροδίτη σε σύνοδο ιδιομοιρίας στον οίκο του Ερμή, και ο Ερμής σε σύνοδο με τον Ήλιο στον οίκο της Αφροδίτης.

Δημιουργικές σκέψεις ψάχνουν υποστηρικτές για να γίνουν έργο.

Παράλληλα από κόντρα αντισκιά εμπλέκονται ο Ερμής, ο ‘Αρης και η Αφροδίτη, η οποία σε πτωτική θέση μεν μέσα στην Παρθένο, αλλά σε αμοιβαία υποδοχή με τον Ερμή στον Ζυγό.

Συνεργασίες για το κοινό συμφέρον που να έχουν ένα κοινό ιδεολογικό υπόβαθρο.

Η Αφροδίτη χορηγός του Ήλιου και ο Άρης χορηγός της Σελήνης αυτής της Πανσελήνου και οι δύο χορηγοί των φώτων σε ακριβείας σύνοδο μεταξύ τους στην 19η μοίρα μέσα στην Παρθένο. Σημειωτέον ότι ο Βόρειος Δεσμός την Σελήνης στον γενέθλιο χάρτη της Ελλάδας (3.2.1830) βρίσκεται στην συγκεκριμένη μοίρα, δηλαδή η 19η της Παρθένου όπου βρίσκεται ή διελαύνουσα σύνοδος του Άρη και της Αφροδίτης του συγκεκριμένου χάρτη αυτής της Πανσελήνου.

Σε προσωπικό επίπεδο οι ερωτικές σχέσεις αλλά και οι συνεργασιακές έχουν την πρωτοκαθεδρία.

Σε συλλογικό ομάδες ατόμων έχουν την ανάγκη της ένωσης των ιδεών τους και των αναγκών τους, για να ξεκινήσουν κάτι καινούργιο, έτσι ώστε μέσα από την ομαδικότητα να πετύχουν στόχους που δεν μπόρεσαν μέχρι τώρα να πετύχουν μέσω της προσωπικής, και μόνο προσπάθειας τους.

Ενδιαφέρουσα συγκυρία για τον πέμπτο οίκο, οίκο της δημιουργίας, της παιδείας, του ρίσκου της διασκέδασης και του έρωτα, όπου βρίσκονται όλοι μαζί στον συγκεκριμένο χάρτη για την Ελλάδα.

Στον απέναντι οίκο δηλαδή στον ενδέκατο, οίκο των στόχων αλλά και του κοινοβουλίου, των ομάδων και της φιλίας, η Σελήνη στο ζώδιο του Κριού, φουριόζα και ανυπόμονη ετοιμάζεται να συναντήσει τον επαναστάτη Ουρανό που εξακολουθεί να βρίσκεται σε αντίθεση με τον Δία, ο οποίος ετοιμάζεται να εγκαταλείψει τον Ζυγό για να μπει στον Σκορπιό.

Λίγο πριν αλλάξει ζώδιο ο Δίας ίσως μας δώσει τις τελευταίες αποκαλύψεις και ανατροπές στις διαπροσωπικές σχέσεις συλλογικές ή προσωπικές.

Σε αυτό θα βοηθήσει και η θέση του Ήλιος που είναι σε αδυναμία μέσα στον Ζυγό και έχει μία χιαστί όψη με τον πανίσχυρο Ποσειδώνα στους Ιχθύς. Ο Ποσειδώνας ωστόσο εξακολουθεί να έχει όψη ήμι-τετραγώνου με τον Ουρανό.

Σίγουρα θα ακούσουμε πολλά ουτοπικά σενάρια που μπορούν να μας σώσουν, από τα χείλη των εν δυνάμει αρχηγίσκων.

Το ότι όλοι οι πλανήτες βρίσκονται ή σε παρορμητικά ζώδια ή σε μεταβλητά και μόνο οι Δεσμοί της Σελήνης βρίσκονται σε σταθερά ζώδια και μάλιστα στον άξονα του Λέοντα-Υδροχόου μας προϊδεάζει ότι στην διάρκεια αυτού του φεγγαριού τα γεγονότα θα τρέχουν γρήγορα και θα ξεγλιστρούν χωρίς να βλέπουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα, σε οτιδήποτε μας απασχολεί.

Τα λόγια, οι καλές προθέσεις και οι ψεύτικες υποσχέσεις παίρνουν και δίνουν, για να μας ζαλίζουν τα αυτιά και να μας δυναμώσουν την ανάγκη για να ψάχνουμε κάτι καινούργιο αλλά υλοποιήσιμο.

Σε αυτό ίσως βοηθήσει ο Κρόνος, λίγο πριν εγκαταλείψει τον Τοξότη, με τις όμορφες και ελπιδοφόρες όψεις που έχει επάνω στους Δεσμούς της Σελήνης αυτόν τον καιρό, που ίσως κάνει πιο συγκεκριμένες τις απαιτήσεις του κόσμου, από τις υπό διαμόρφωση νέες ιδεολογικές ομάδες.

πανσέληνος 5.10.2017

Οι καιροί είναι πονηροί και οι αλλαγές προ των πυλών.

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

4.10.2017

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s