Νέα Σελήνη 20.9.2017

 

11406739_899781743390607_5429313072536928250_o

Η Νέα Σελήνη γίνεται στις 20.9.2017 8.30 πμ. ώρα Ελλάδος, στις 27.27′ της Παρθένου και με συντεταγμένες Αθηνών, έχουμε ένα χάρτη με ωροσκόπο στις 12.34′ του Ζυγού και μεσουράνημα στις 14.14′ του Καρκίνου.

Ένας νέος κύκλος της Σελήνης που θα καθορίσει τις διαθέσεις μας για τον επόμενο σεληνιακό μήνα.

Αναλύοντας τον αστρολογικό χάρτη αυτής της Νέας Σελήνης, βλέπουμε ότι για την Ελλάδα το ενδιαφέρον στρέφεται σε θέματα που έμειναν κρυφά και από λόγους απρόβλεπτους βγαίνουν στην επιφάνεια και μας απασχολούν.

Ο χορηγός της Νέας Σελήνης Ερμής παντοδύναμος μέσα από τον 11ο οίκο, τομέα του κοινοβουλίου ξεσκεπάζει ψέματα και παρασκήνια (Ερμής σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα) τα οποία μας απογοητεύουν και μας απελπίζουν αλλά πολύ πιθανόν και να μας λυτρώνουν από τις μέχρι τώρα καλοπροαίρετες εκτιμήσεις μας (ο Χείρωνας στους Ιχθύς στην απόλυτη έξαρση της Αφροδίτης).

Όλοι οι κοντινοί πλανήτες μέσα στην Παρθένο και στον 11ο οίκο, ψάχνουν μέσα από μια πιο ρεαλιστική βάση να θέσουν νέους στόχους, ώστε να ξεπεραστούν τα βάσανα και οι στεναχώριες του 12ου οίκου, όπου βρίσκονται εγκλωβισμένα τα φώτα της Νέας Σελήνης.

Ο ανάδρομος Ουρανός, που όλο αυτό το διάστημα έχει τον λόγο, μέσα από ανατροπές και ξαφνικά γεγονότα βγάζει στην επιφάνεια διάφορα προβλήματα, που ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς είχε κουκουλώσει και ωραιοποιήσει.

Με μία σκληρή όψη μεταξύ τους, ο ένας αντιπαρατίθεται στον άλλο. Ο Ουρανός παίζει τον ρόλο του σκληρού, που θέλει τις αλλαγές εδώ και τώρα, και ο καλοπροαίρετος Ποσειδώνας του θυμίζει την ύπαρξη της συμπόνοιας, και εναντιώνονται στα γραφειοκρατικά σχέδια που μπαίνουν στο τραπέζι από το κοινοβούλιο ως στόχοι για το άμεσο μέλλον.

Στο παιχνίδι της αντιπαράθεσης μπαίνει και ο Χείρωνας για να θυμίσει την κατατραυματισμένη εργατική τάξη της χώρας. (Χείρωνας στον 6ο, οίκο της καθημερινότητας, της εργασίας και του μόχθου) σε αντίθεση με τα φώτα της Νέας Σελήνης.

Ο Δίας μέσα από τον Ζυγό και τον πρώτο οίκο του χάρτη, σε κρίσιμη μοίρα πάει να ολοκληρώσει την αντίθεσή του με τον Ουρανό για να μεγαλοποίηση την ήδη φορτισμένη ατμόσφαιρα.

Μία αντίδραση σίγουρα αρκετά υπερβολική, μέσα από ομάδες που εύκολα μπορούν να οργανωθούν (Δίας τρίγωνο με τον Νότιο Δεσμό ), παρακινούμενος από τον Χείρωνα, μέσα από την χιαστί όψη που έχουν μεταξύ τους.

Παράλληλα ο Κρόνος και ο Πλούτωνας παρακολουθούν τα γεγονότα και πολύ σύντομα θα έχουν τον λόγο, αφού και αυτοί μέσα από μια παραλληλία πλησιάζουν επικίνδυνα ο ένας τον άλλο, για να απαιτήσουν την κατάλυση των ποιών εξουσιών δεν ξέρουμε, αλλά λίαν συντόμως.

Η Αφροδίτη μόλις μπήκε στην Παρθένο και προσγειώνεται στην πραγματικότητα, μετά από την πορεία της στον μεγαλοπρεπή και υπερήφανο Λέοντα. Δεδομένου ότι είναι ο κυβερνήτης του ωροσκόπου και μέσα στον στον πρώτο οίκο του χάρτη όπου βρίσκεται δίνει προς τα έξω μια εικόνα συνετή και αρμονική που εργάζεται για τους καινούργιους στόχους και σχέδια της κυβέρνησης.

Ο Άρης στην Παρθένο υπηρετεί προς το παρόν για την υλοποίηση των τωρινών στόχων, αλλά ετοιμάζεται να αντιδράσει άσχημα από την παρακίνηση του Ουρανού, που πολύ γρήγορα θα συναντήσει, λόγω ανατροπών που θα προκύψουν από το πουθενά.

Ας δούμε όμως τι μας λένε και τα μεσοδιαστήματα κατά Ebertin αυτού του χάρτη.

Ήλιος = Ουρανός/Β. Δεσμός=Αρης/Ωροσκόπος

Ένταση και αναταραχή μαζί με άλλους – Συναδελφική αλληλεγγύη.

Σελήνη = Ουρανός/Β. Δεσμός=Αρης/Ωροσκόπος

Μία ξαφνική σχέση, ή ένωση ατόμων σε ομάδα – Ο μεγάλος θυμός η αιτία διαπληκτισμού.

Ερμής = ‘Ήλιος/ Β. Δεσμός = Σελήνη/Β. Δεσμός = Άρης/Ποσειδώνας

Επαγγελματική σχέση, επαφή με νέους ανθρώπους – Ένωση ατόμων με κριτική διάθεση – Απερισκεψία, Σχέδια χωρίς ελπίδα πραγματοποίησης.

Ωροσκόπος = Ήλιος/Δίας= Σελήνη/Δίας = Ουρανός/Χείρωνας

Ένα ευχάριστο γεγονός – Χαρούμενη διάθεση – Ένα ξαφνικό πλήγμα.

Μεσουράνημα = Σελήνη/Ουρανός = Ήλιος/Ουρανός

Αποφασιστικότητα, ετοιμότητα για δράση – Σχέδια για μεταρρύθμιση και μακροπρόθεσμα σχέδια.

Αφροδίτη = Ωροσκόπος /Μεσουράνημα = Πλούτωνας/Ωροσκόπος = Άρης/ Β .Δεσμός

Προσωπικές σχέσεις – Επιβολή γνώμης σε άλλους – Επιθυμία εδραίωσης σχέσης.

‘Αρης = ‘Ήλιος/ Β. Δεσμός = Σελήνη/Β. Δεσμός

Επιθυμία για αναγνώριση – Ευεργετική ομαδική εργασία ή συνεργασία.

Δίας = Αφροδίτη/Κρόνος

Η προτίμηση να είμαι μόνος, επιθυμία για χωρισμό.

Κρόνος = Σελήνη/Ποσειδώνας = Ήλιος/Ποσειδώνας

Απόγνωση, απελπισία, διάψευση,ταλαιπωρία – Περιορισμός λόγω αδυναμίας έκφρασης.

Ουρανός = Αφροδίτη/Κρόνος

Ισχυρή αλλά και πρόσκαιρη επιθυμία για φασαρία, ξαφνικός χωρισμός.

Β. Δεσμός = Κρόνος/Ουρανός = Δίας/Κρόνος

Προκλητική συμπεριφορά, ενωμένη προσπάθεια σε ένα κοινό εχθρό – Αρμονική συγκατοίκηση.

Σίγουρα το πεδίο αντιπαράθεσης θα υπάρξει μέσα στο κοινοβούλιο με αφορμή τους στόχους της κυβέρνησης αλλά και διάφορα γεγονότα που θα έλθουν στο φως και θα ταράξουν την καθημερινότητα του Ελληνικό λαού.

Ωστόσο ανατροπές από γεγονότα που θα προκύψουν από το εξωτερικό της χώρας θα αναστατώσουν τον εσωτερικό χώρο και πολύ πιθανό να δούμε να συσπειρώνονται δυνάμεις και να δημιουργούνται νέες πολιτικές ομάδες σίγουρα με μια επαναστατική διάθεση!

Μακάρι ότι προκύψει να είναι για το καλό όλων μας!

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

17.9.2017

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s