Ανάδρομος Ερμής 13.8.2017

14938121_10154529884657367_4904704838509877311_n

Ο Ερμής γυρίζει φαινομενικά ανάδρομος στις 13.8.2017 στις 4 πμ. ώρα Ελλάδος και με συντεταγμένες Αθηνών έχουμε ένα χάρτη με μεσουράνημα στην μηδενική μοίρα του Κριού, που λέγεται και μοίρα της ανθρωπότητας, για όσους ασχολούνται με την URANIAN αστρολογία.

Θα ξαναγυρίσει ορθόδρομος στις 5.9.2017 στις 14.29 πμ. Ώρα Ελλάδος και πάλι με τις ίδιες συντεταγμένες, έχουμε ένα χάρτη με μεσουράνημα ακριβώς απέναντι, στην μηδενική μοίρα του Ζυγού, από τον χάρτη του ξεκινήματος της αναδρομής του Ερμή. Τυχαίο? Θα δείξει!

Στην πορεία της αναδρομής του, ο Ερμής θα συναντήσει τον Άρη στις 3.9.2017, στην 28.43′ του Λέοντα, δηλαδή εκεί όπου θα γίνει η ολική έκλειψη Ηλίου στην 28.52′ του Λέοντα, στις 21.8.2017.

Δυναμική προσέγγιση?    Σίγουρα ναι, γιατί οι συμπτώσεις αυξάνουν!

Anadromos Hermis 13.8.2017

Ο Ερμής πλανήτης της επικοινωνίας, των αποφάσεων και της λογικής σκέψης όταν αναδρομεί γίνεται ο στοχαστής που αναλύει ότι τον απασχολεί μέχρι τότε, αλλά με ένα διαφορετικό τρόπο και χρόνο, δηλαδή πιο αργό και με την τάση να ανατρέχει στα μέχρι τότε πεπραγμένα και να τα επανεξετάζει. Πόσο μάλλον που βρίσκεται στο ζώδιο της Παρθένου που είναι και η κατοικία του, στο ζώδιο της ανάλυσης και της σύνθεσης.

Πολύ χρήσιμο διάστημα για τις επόμενες κινήσεις, αφού η ζωή είναι σαν μια σκακιέρα και εμείς οι παίκτες της ή τα πιόνια της. Και όπως στο σκάκι χρειάζεται να σταθείς και να σταθμίσεις τις επόμενες κινήσεις σου, έτσι και στην ζωή μας χρειαζόμαστε την αναθεώρηση της μέχρι τότε στάσης μας στις καταστάσεις. Θα πρέπει δηλαδή να διακρίνουμε τα πιθανά λάθη και να αναλογιστούμε τις ζημιές αλλά και τα οφέλη, που προέκυψαν από τις προηγούμενες αποφάσεις μας. Σίγουρα αυτό μας φέρνει σε μια θολούρα, όταν θα πρέπει να διακρίνουμε τα σωστά από τα λάθη, πράγμα δύσκολο, αφού τελικά για τα πάντα ο χρόνος είναι ο τελικός κριτής. Εμείς όμως πάντα προσπαθούμε για το καλύτερο.

Η Έκλειψη που ακολουθεί είναι μια πολύ δυναμική έκλειψη, για να βάλει τέλος σε καταστάσεις και να μηδενίσει το κοντέρ. Ο ρόλος του Ερμή σε αυτήν την πλανητική συγκυρία νομίζω αρκετά σημαντικός, αφού εμπλέκεται άμεσα με την έκλειψη, και μέσα στην Παρθένο έχει δυνατότητες για να τακτοποιήσει τα κακώς κείμενα, δια της λογικής και ρεαλιστικής οδού.

Όμως ενδιαφέρον έχει και ο τερματισμός της ανάδρομης πορείας του Ερμή, αφού συμπίπτει με την Πανσέληνο της 6ης Σεπτεμβρίου, η οποία έχει άμεση εμπλοκή με τον Ποσειδώνα, δηλαδή η απόλυτη θολούρα, που πρέπει να διαλευκανθεί, ενώ συγχρόνως τότε ο Άρης μπαίνει και αυτός στην Παρθένο για να ασχοληθεί με τα βαρετά, αλλά απαραίτητα πεζά και γραφειοκρατικά θέματα.

Ο Ερμής όμως τότε θα κάνει και ένα ωραίο τρίγωνο με τον Ουρανό, για να φέρει στην επιφάνεια, ποιος να ξέρει τι ψέμματα και τι αλήθειες από το πουθενά.

Όμως ελπιδοφόρος ο Ερμής στην συνάντησή του με τον Ουρανό για απρόοπτες αλλαγές, που όλο αυτό το διάστημα είναι το ζητούμενο.

Άρα για να προσπαθήσουμε να υποψιαστούμε τα μελλούμενα, περιμένουμε μια επανεξέταση των πάντων, για να συνεχίζουμε να παίζουμε στην προσωπική μας σκακιέρα, από εκεί δηλαδή που σταματήσαμε, εν μέσω καλοκαιριού και διακοπών, αφού προσγειωθούμε τον Σεπτέμβρη, στην πραγματικότητα μας ο καθένας.

Όσο για το γενικό σκηνικό, αυτοί που παίζουν στην μεγάλη σκακιέρα, σίγουρα θα βρεθούν προ εκπλήξεων. Φυσικά και εμείς ως θεατές ή θύτες. Πολλά τα γεγονότα που τρέχουν και δεν ξέρει κανείς από πού να φυλαχτεί και τι να προβλέψει.

Χαλαρώστε όμως και σας εύχομαι καλό υπόλοιπο καλοκαιριού ….γιατί όλα γίνονται για κάποιο λόγο.

Εμείς να είμαστε καλά, να λύνουμε προβλήματα …γιατί αυτή είναι η αξία της ζωής!

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

12.8.2017

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s