Μερική έκλειψη Σελήνης 7 Αυγούστου 2017

10460182_10155358703625525_4418020894611120133_n

Η μερική έκλειψη Σελήνης γίνεται στις 7 Αυγούστου 2017 στις 21.10 ώρα Ελλάδος, στην 15.25′ του Υδροχόου. Ο χάρτης της έκλειψης με συντεταγμένες Αθηνών, έχει ωροσκόπο στις 2.25′ των Ιχθύων και μεσουράνημα στις 14.08′ του Τοξότη.

Μία μαγευτική Αυγουστιάτικη Πανσέληνος, που όμως παράλληλα με την ομορφιά της, έχει και την δική της ιδιαίτερη δυναμική, λόγω της έκλειψης. Η έκλειψη γίνεται στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου και η Σελήνη βρίσκεται στον 12ο οίκο του χάρτη, στο ζώδιο του επαναστάτη Υδροχόου, και ενώ αποζητά την φυγή από την καθημερινότητα ή έστω την απομόνωση της, για να βιώσει τα καλοκαιρινά της όνειρα, και να μπορέσει να αφουγκραστεί τα συναισθήματά της, συγχρόνως πιάνει τον εκνευρισμό που υπάρχει στην ατμόσφαιρα, και αποζητά μία αλλαγή επιτακτικά για να ηρεμήσει, να γεμίσει την μπαταρία της και να κάνει τις αλλαγές που επιθυμεί.

Ο Ήλιος σε σύνοδο με τον Αρη, που βρίσκεται στην απέναντι θέση, στον Λέοντα επιζητά επείγουσες πρωτοβουλίες, για λύσεις προβλημάτων στον χώρο της εργασίας ή σε θέματα της καθημερινότητας, με αποτέλεσμα να αναστατώνει την ατμόσφαιρα με τα αιτήματα του.

Η εσωτερική ισορροπία είναι το ζητούμενο, αλλά η ένταση είναι πιθανότερη μέσα από την εσωτερική διαμάχη που προκαλεί η έκλειψη, δηλαδή την ανάγκη της επιλογής μεταξύ επιθυμίας και καθήκοντος.

Ο κυβερνήτης του ωροσκόπου Ποσειδώνας βρίσκεται ‘εν οίκο’ παντοδύναμος, αλλά σε τετράγωνο με το μεσουράνημα του χάρτη. Ο Ήλιος παντοδύναμος στον Λέοντα κάνει τρίγωνο με το μεσουράνημα στον Τοξότη. Ένα μεσουράνημα δυναμικό με ιδεολογικά αιτήματα αλλά και ουτοπικούς στόχους συγχρόνως.

Η Αφροδίτη στον Καρκίνο στον 5 οίκο, αποζητά ηρεμία στην οικογενειακή ζωή και μικροχαρές στην καθημερινότητα, αλλά ενοχλείται και δεν μένει ήσυχη αφού επηρεάζεται από διάφορα προβλήματα, που επιζητούν διευθέτηση.

Ο Ερμής παντοδύναμος στον 7ο οίκο προσπαθεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα των άλλων μέσα από λογική και ρεαλισμό. Ο Ερμής δυναμικός και εφευρετικός μέσα στην Παρθένο ψάχνει λύσεις στα προβλήματα, αλλά είναι και έτοιμος να αναδρομίσει από τις 13 Αυγούστου για να ξανασκεφθεί και να αναδιοργανωθεί με καινούργια σχέδια, από τις 4 Σεπτεμβρίου και μετά.

Το τελευταίο διάστημα δύο όψεις δεσπόζουν στο ουράνιο σκηνικό.

Η μία όψη, είναι το τετράγωνο μεταξύ Δία και Πλούτωνα η οποία κατά Ebertin έχει την έννοια του πλουτοκράτη. Ο Δίας μέσα στον Ζυγό προσπαθεί με διπλωματικές προσπάθειες, να βρει τις πιο δίκαιες ισορροπίες στις δύσκολες καταστάσεις, που διαδραματίζονται από το τέλος του προηγούμενου χρόνου, ενώ ο σκληρός και απόλυτος Πλούτωνα μέσα από τον Αιγόκερο όπου βρίσκεται από το 2008, έχει ήδη εδραιώσει τις θέσεις του, με τα διάφορα που έχουν συμβεί όλο αυτό το διάσημα. Η σχέση τετραγώνου των δύο πλανητών, που τώρα κάνουν το τρίτο πέρασμα τους, λόγω των αναδρομών και των δύο, έχουν εκδηλώσει με παρορμητικό τρόπο διάφορα γεγονότα, τα οποία γεγονότα έχουν αφήσει να διαφανούν τα διάφορα κερδοσκοπικά παιχνίδια των πλουτοκρατών, αλλά και τα σκαμπανεβάσματα τους. Εκμετάλλευση των μαζών μέσω φανατικών θέσεων, θα μπορούσαμε να πούμε, και σπατάλη δυνάμεων χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Και η άλλη όψη, είναι η 45αρα μεταξύ Ουρανού στον Κριό και του Ποσειδώνα στους Ιχθύς, που μας δίνει φανατισμένες ιδεοληψίες, που ζητάνε με επαναστατικό τρόπο, πραγματοποίηση σχεδίων και ονείρων μάλλον ουτοπικών. Η όποια αλλαγή αυτήν την περίοδο, θα είναι απατηλή και χωρίς πρακτική αξία. Ωστόσο το όνειρο καλά κρατεί, αφού η ανάγκη του ανθρώπου είναι, να πιαστεί από μια ελπίδα, έστω και φρούδα για να μπορέσει να συνεχίσει τις προσπάθειες για την επιβίωση του.

Ο Κρόνος μέσα στον Τοξότη, για άλλη μια φορά ανάδρομος, κάνει την ιδεολογία φανατισμό και παραπέμπει στον παρελθόν, για να πείσει για τις ρεαλιστικές θέσεις του. Ο Κρόνος κάθεται στο μεσοδιάστημα του Άρη-Ουρανού και εμπλέκεται με την Σελήνης-Ουρανό, που σημαίνει ότι μια αναστάτωση μέσα από ένα μεγάλο ατύχημα, είναι πολύ πιθανή.

Ο Πλούτωνας εμπλέκεται με το μεσοδιάστημα του ‘Αρη-Κρόνου και μπορεί να μας δώσει ένα βίαιο τέλος μιας σχέσης, που άδικα προσπαθούσε να σώσει ο Δίας όλο αυτό το διάστημα.

Η Πανσέληνος που πέφτει επάνω στον Ήλιο της Ελλάδος, στον χάρτη 3.2.1830, έρχεται να θυμίσει τις ανειλημμένες υποχρεώσεις του κράτους, και ο διελαύνων Κρόνος του χάρτη της Σεληνιακής έκλειψης, σε αντίθεση με την γενέθλια Σελήνη του χάρτη της Ελλάδος (που σημειωδοτεί τον λαό) έρχεται να της υποδείξει τις ευθύνες, που ναι μεν της προκάλεσαν οι άλλοι, αλλά τώρα πρέπει να διαχειριστεί μόνη της, μέσα από ένα δρόμο, απομόνωσης, στεναχώριας και ίσως να οδηγηθεί σε κάποια οριστική ρήξη, μέσα από πιθανές αντιπαραθέσεις.

Μία έκλειψη Σελήνης έχει να κάνει περισσότερο με το ψυχολογικό υπόβαθρο των ανθρώπων.εκλειψη σελήνης 7.8.2017

Η Σελήνη που σημειωδοτεί την υποσυνείδητη υπόστασή μας, επηρεάζει την ψυχοσύνθεση μας και μας κάνει να φερόμαστε πιο παρορμητικά, και μη ελεγχόμενα. Άτομα με ευαίσθητο ψυχικό κόσμο αντιλαμβάνονται την διαφορά της διάθεσή τους, και πολλές φορές δεν μπορούν να καταλάβουν από πού πηγάζουν τα συναισθήματα τους, εφόσον τα ερεθίσματα ίσως να μην είναι καν εξωτερικά αλλά να οφείλονται σε περίεργες, σκέψεις που τους έρχονται από το πουθενά, ή από ένα εξωτερικό ερέθισμα που άλλες φορές, ούτε καν θα το πρόσεχαν.

Αυτή η μερική έκλειψη Σελήνης, λόγω των θέσεων των πλανητών του συγκεκριμένου χάρτη της, έχει ένα δυναμισμό και μία αποφασιστικότητα, δεδομένου ότι γίνεται σε ζώδια του σταθερού σταυρού. Ο άξονας 6/12 έχει να κάνει με θέματα εργασίας και παρασκηνίου μέσα σε αυτό, η σε θέματα υγείας. Καθώς επίσης και θέματα καθημερινότητας και ρουτίνας.

Άμεσα επηρεάζονται από την έκλειψη, τα σταθερά ζώδια του δεύτερου δεκαημέρου και ιδιαίτερα Υδροχόοι (3-5/2), Ταύροι (5-7/5), Λέοντες (7-9/8), Σκορπιοί (7-9/11)αλλά και όσοι έχουν την Σελήνη τους στην 15η μοίρα των σταθερών ζωδίων.

Η επαναστατικότητα σας λοιπόν, θα πρέπει να είναι ελεγχόμενη και να μην έλθετε σε αντιπαράθεση αυτό το διάσημα, γιατί τίποτε δεν είναι όπως φαίνεται, και αν επιμένετε θα βρείτε τοίχο απέναντι σας. Η απολυτότητα στις θέσεις σας δεν σας βοηθάει να διαχειριστείτε τα θέματα που σας απασχολούν. Μην κρίνετε τους άλλους με τα δικά σας μέτρα και σταθμά.

Οι γεννημένοι από τις 4-9 Αυγούστου, θα πρέπει να προσέξουν τις αποφάσεις τους στο χώρο της εργασίας τους, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εμπλακούν σε θέματα ανταγωνισμού, με συνεργάτες ή συναδέλφους. Αν ανήκετε στον καλλιτεχνικό χώρο μπορείτε να αξιοποιήσετε τις εμπνεύσεις σας δημιουργικά αλλά όχι προκλητικά.

Τα ζώδια του παρορμητικού σταυρού, δηλαδή Αιγόκεροι (7-9/1), Κριοί (6-8/4), Καρκίνοι (9-11/7), και Ζυγοί (10-12/10) δεν πρέπει να παρασυρθούν από την υπερεκτίμηση των ικανοτήτων τους και να εμπλακούν σε παιχνίδια δύναμης, γιατί μπορεί να τους γυρίσει μπούμερανγκ. Επίσης δεν πρέπει να εμπλακούν σε κερδοσκοπικά παιχνίδια γιατί η εποχή δεν τους ευνοεί. Οι Κριοί (17-19/4) να προσέξουν τις αλλαγές που θέλουν να κάνουν στην ζωή τους, γιατί αυτό το διάστημα ότι κάνουν με βιασύνη και παρορμητισμό, θα τους βγει απατηλό.

Οι του μεταβλητού σταυρού Ιχθείς (3-5/3), Παρθένοι (5-7/9), Τοξότες (5-7/12) και Δίδυμοι (3-5/6) λόγω της εμπλοκής του Ουρανού-Ποσειδώνα, προσέξτε ποιόν εμπιστεύεστε, γιατί ξαφνικές ανατροπές θα διαψεύσουν τις εκτιμήσεις σας, με πιθανότητα την μεγάλη απογοήτευση.

Ευνοημένοι σε θέματα σχέσεων, προσωπικά ή κοινωνικά, οι Ζυγοί(11-13/10), Υδροχόοι(6-8/2), και Δίδυμοι(8-10/6). Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες που θα σας παρουσιασθούν αυτό το διάστημα, αφού ο Δίας σας ευνοεί, αλλά κρατώντας μικρό καλάθι, και αποφεύγοντας τα παιχνίδια δύναμης. Κρατήστε όσο μπορείτε χαμηλούς τόνους και δεν θα βγείτε ζημιωμένοι.

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

Το άρθρο αυτό το έγραψα τον Ιούλιο του 2016, για το “Αστρολογικό Ημερολόγιο 2017” έκδοσης των Φίλων Αστρολογίας Ελλάδος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s