Ολική έκλειψη Ηλίου 21.8.2017

 

 

Ολική έκλειψη Ηλιου 21,8,2017

Η έκλειψη γίνεται στις 21 Αυγούστου 2017, και θα έχει διάρκεια 2 λεπτά και 41,6 δευτερόλεπτα.

Το φαινόμενο της έκλειψης, δεν θα είναι ορατό στην χώρα μας, αλλά σε κάποιες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Είναι η 22η, από τις 77 της σειράς Saros 145, στην οποία σειρά ανήκε και η προγενέστερη ολική ηλιακή έκλειψη της 11ης Αυγούστου 1999, η οποία ήταν ορατή από την χώρα μας. Η έκλειψη γίνεται στην 28.52′ μοίρα του Λέοντα, στις 21.30 ώρα Ελλάδος και με συντεταγμένες Αθηνών, έχει ωροσκόπο στις 2.29′ του Κριού και μεσουράνημα στην 1.23′ του Αιγόκερο.

Ένας αινιγματικός χάρτης με μια πρώτη ματιά με πολλούς και ενδιαφέροντες παράγοντες.

– Ο Κριός ωροσκόπος δίνει μια δυναμική στους οίκους όλου του χάρτη για μια νέα αρχή.

– Η ολική Ηλιακή έκλειψη σε αναιρετική μοίρα επάνω στον απλανή Βασιλικό Αστέρα Regulus, σαν να μας ετοιμάζει για ένα ξεκόλλημα, από τις παλιές δόξες και τιμές, σε μια νέα αρχή.

– Ο Ουρανός στον πρώτο οίκο, κινούμενος στην αναδρομή του έχει σταθεί στην αναιρετική 28η μοίρα ένα δεκαπενθήμερο περίπου, και είναι και σε τρίγωνο ακριβείας με τα φώτα της έκλειψης. Απόλυτος, επαναστάτης και φουριόζος παροτρύνει με την σειρά του για μια νέα αρχή, με υλικό προς αξιοποίηση την παλιά δόξα και εμπειρία.

– Ο Αρης στον Λέοντα σε κρίσιμη μοίρα, και σε συμμετοχή με την πολυαστρία Β. Δεσμού, Σελήνης, Ηλίου, Ερμή σε ακριβές τρίγωνο με τον Κρόνο, και εξάγωνο με τον Δία. Είναι δηλαδή έτοιμος, μέσα από μία κρίση, να δημιουργήσει σταθερές βάσεις, βασιζόμενος στην βιωμένη εμπειρία και σοφία που απέκτησε από το παρελθόν. Υπάρχουν ευκαιρίες για να αξιοποιηθούν, μέσα από καινοτόμες δημιουργικές σκέψεις.

– Ο Ερμής γειωμένος και δυνατός, βοηθάει αν και ανάδρομος, που ίσως θέλει τον χρόνο του, για να πάρει πιο ρεαλιστικές αποφάσεις και όχι να αποφασίσει εν θερμώ.

– Η Αφροδίτη μέσα στο σπίτι της Σελήνης, στον Καρκίνο, θέλει την ενότητα και την γαλήνη της οικογένειας, πατρίδας, και σεβασμό της πολιτιστικής κληρονομιάς, παρόλο που της τίθενται διλήμματα πολυπολιτισμικά, λόγω της εκατοπενηντάρας της με τον Ν. Δεσμό της Σελήνης.

– Ο Δίας στον Ζυγό δίνει την διπλωματική ευρύτητα, μέσα από την ευγένεια και την καλαισθησία της να πετύχει διαπραγματευτικά όταν θα συναντηθεί με τον ανάδρομο, αλλά δυνατό Ερμή.

– Ο Κρόνος στον Τοξότη επιβραβεύει και σταθεροποιεί καταστάσεις, εφόσον έχουν νομική βάση.

– Ο Ποσειδώνας παντοδύναμος και από ζώδιο και από οίκο, βοηθάει στο όραμα και την καλή διάθεση, μέσα από την συμπόνοια και την πανανθρώπινη αγάπη στην στήριξη των αδυνάτων.

– Ο Πλούτωνας μόνος αλλά παντοδύναμος στον Αιγόκερο κινεί τα νήματα, και επιτρέπει στους υπόλοιπους να δράσουν, τιμωρώντας και διαλύοντας ότι σαθρό και φθαρμένο προκύπτει.

Αυτά είναι όλα καλά και αισιόδοξα, να δούμε όμως μήπως υπάρχουν αγκάθια που κρύβονται και μπορούν να επηρεάσουν την υπόλοιπη κατάσταση, μέσα από την μέθοδο των μεσοδιαστημάτων κατά Ebertin. Οι πλανήτες κάθονται στα μεσοδιαστήματα:

– Η Σελήνη=Ερμής/Αρης. Η Σελήνη, φιλόνικη είναι έτοιμη να ξεκαθαρίσει καταστάσεις μέσα από επιχειρήματα.

– Ο Ήλιος=Ερμής/Αρης. Ο Ήλιος με αποφασιστικότητα παίρνει πρωτοβουλίες και γρήγορες αποφάσεις.

– Η Αφροδίτη=Δία/ Ουρανό. Η Αφροδίτη με αισθήματα αγάπης και κατανόησης, επιζητά κάτι καινούργιο και ανατρεπτικό.

– Ο Ερμής=Αφροδίτη/Δίας. Ο Ερμής είναι γεμάτος κέφι, αισιοδοξία, ευθυμία και κάνει θετικές σκέψεις.

– Ο Δίας=Αρη/Κρόνο=Αφροδίτη/Πλούτωνα. Ο Δίας επιζητά ένα ευτυχή χωρισμό, και αποζητά μια σχέση στοχευμένα και μεθοδικά, για να βιώσει τον απόλυτο έρωτα σε προσωπική βάση, η μία πιο σταθερή οικονομική πολιτική σε κοινωνική βάση.

– Ο Ουρανός=Ερμής/Κρόνος. Γρήγορη αναχώρηση και επιθυμία να χαράξει τον δικό του δρόμο.

– Β. Δεσμός=Σελήνη/Αρης=Ηλείος/Αρης=Κρόνος/Ουρανός. Ομαδική προσπάθεια για να νικηθεί ένας εξωτερικός κίνδυνος, ή μια προκλητική συμπεριφορά.

Ολική έκλειψη Ηλιου 21.8.2017 Ελλάς

Στον γενέθλιο χάρτη της Ελλάδος (3.2.1830) η έκλειψη πέφτει στον τέταρτο οίκο, σε ακριβή αντίθεση με τον γενέθλιο Ερμή της Ελλάδος, και ο Κρόνος της έκλειψης, σε ακριβή αντίθεση με την γενέθλια Σελήνη της. Όλη η επιζητούμενη νέα αρχή, γίνεται στην κήτη του γενέθλιου της Ελλάδας δηλαδή στην βάση της, στην λειτουργία του μηχανισμού που διευθετεί τα εσωτερικά ζητήματα της χώρας, που έχουν σχέση με τον λαό και την ασφαλή διαβίωσή του.

Οι αντιδράσεις είναι δεδομένες από τις ομάδες που διασφαλίζουν τα συμφέροντα του κάθε κλάδου, ενώ οι ανειλημμένες υποχρεώσεις μπλοκάρουν τις αντιδράσεις.

Ας δούμε όμως μεμονωμένο τον χάρτη της έκλειψης η οποία γίνεται στον 6ο οίκο του χάρτη, στον Λέοντα και ο κυβερνήτης του ωροσκόπου Αρης είναι και αυτός στον 6ο οίκο. Δηλαδή τον οίκο του δημόσιου τομέα, των ανθρώπων που υπηρετούν, μέσα από τον καθημερινό τους μόχθο, για να λειτουργήσει η κρατική μηχανή ομαλά και δημιουργικά. Ομάδες ατόμων καλούνται να δημιουργήσουν τις καινούργιες συνθήκες για την ομαλή λειτουργία της κρατικής μηχανής. Κεκτημένα δικαιώματα απειλούνται και η αναστάτωση είναι σίγουρη με την θέση του Αρη σε κρίσιμη μοίρα.

Η Νομοθεσία θα βοηθήσει να βρεθούν λύσεις για να επέλθει η ισορροπία. Ο Κυβερνήτης του Μεσουρανήματος Κρόνος, στον 9 οίκο βάζει σε τάξη νομοθετικά θέματα, που έχουν να κάνουν και με τις σχέσεις της χώρας με το εξωτερικό.

Ο Κυβερνήτης του ωροσκόπου Αρης δυναμικός και δημιουργικός, έχει λύσεις και μπορεί να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες.

Με την θέση του Ουρανού στον πρώτο οίκο η ανάγκη για αλλαγή είναι το επιτακτικά ζητούμενο.

Ο Πλούτωνας στον 10ο απαιτεί ότι έχει κλείσει τον κύκλο του, να διαλυθεί για να μπει στην θέση του το καινούργιο. Αυτό δεν γίνεται με εύκολο τρόπο, αλλά οι συνθήκες είναι κατάλληλες και το έδαφος έτοιμο, για τις όποιες καινοτόμες δημιουργικές αποφάσεις και δράσεις σε συλλογικό επίπεδο.

Ο Δίας στον 7ο θα αντιμετωπίσει προσεχώς τον Ουρανό με μία αντίθεση, προκαλώντας της υπερβολές μιας επανάστασης, αλλά οι γωνιακοί οίκοι που βρίσκονται οι δύο πλανήτες από θέση, θα βοηθήσουν να υπάρξουν αποτελεσματικοί ελιγμοί και να βρεθούν ομαλές λύσεις.

Σε προσωπικό επίπεδο, ή έκλειψη θα είναι καθοριστική στον οίκο που θα πέσει στον γενέθλιο προσωπικό χάρτη του καθενός. Ο οίκος θα δείξει σε ποιόν τομέα ο καθένας θα πρέπει να κάνει καινοτόμες αλλαγές. Ο καθένας θα πρέπει να εργαστεί με τις δυνατότητες του, ξεχνώντας τα παλιά μεγαλεία και τις παλιές δόξες, και δημιουργώντας νέες καταστάσεις πιο προσγειωμένες θα μπορέσει τελικά να γευτεί τους καρπούς, που θα του χαρίσουν την χαρά και την ικανοποίηση για την ανάκτηση της χαμένης του υπερηφάνειας.

Η έκλειψη επηρεάζει τα ζώδια του σταθερού σταυρού Λέοντες (21-23/8), Υδροχόους(17-19/2), Ταύρους (19-21/5) και Σκορπιούς (20-22/11), και τους αναγκάζει να ασχοληθούν δημιουργώντας καινούργιους χώρους εργασίας, ή αλλάζοντας εργασία, χωρίς όμως να παραβλέπουν την αγάπη για αυτό που θα διαλέξουν. Θα πρέπει να εξετάσουν με θετική διάθεση. την αλλαγή που θα αποφασίσουν.

Τα ζώδια της φωτιάς Τοξότες, (12-14/12) Λέοντες (13-15/8), και Κριούς (10-12/4) τα αναγκάζει να υλοποιήσουν σχέδια με πολύ σύνεση, και σε τομείς που ήδη γνωρίζουν και έχουν κάποια εμπειρία. Δεν πρέπει να βιαστούν ή να ενθουσιαστούν υπέρμετρα.

Στα ζώδια του αέρα Ζυγούς (12-15/10), Υδροχόους (8-10/2), και Διδύμους (10-12/6), δίνει ευκαιρίες για καινούργια σχέδια ίσως σε συνεργασιακή βάση, και καινούργιες γνωριμίες.

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

Το άρθρο αυτό το έγραψα τον Ιούλιο του 2016, για το “Αστρολογικό Ημερολόγιο 2017” έκδοσης των Φίλων Αστρολογίας Ελλάδος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s