Νέα Σελήνη 23.7.2017

1377085_584680811567370_120441780_n

Η Νέα Σελήνη γίνεται στις 23 Ιουλίου 2017, 12.45′ μμ. ώρα Ελλάδος, στην 0.44′ μοίρα του Λέοντα και με συντεταγμένες Αθηνών έχουμε έναν αστρολογικό χάρτη, με Ωροσκόπο στις 19.02′ του Ζυγού και Μεσουράνημα στις 21.11′ του Καρκίνου.

Η Νέα Σελήνη στον συγκεκριμένο χάρτη, που αφορά την Ελλάδα και τους ανθρώπους που την κατοικούν, γίνεται στον δέκατο οίκο, σε σχηματισμό στέλιουμ των δύο φώτων με τον Άρη.

Οι θέσεις των περισσοτέρων πλανητών έχουν έντονο το στοιχείο της σταθερής φωτιάς (πάθος), ενώ το στοιχείο της γης, (ρεαλισμός) εκπροσωπείτε από τον Πλούτωνα και το στοιχείο του νερού, (συναίσθημα) από τον Ποσειδώνα.

Μια Νέα Σελήνη προπομπός των εκλείψεων που ακολουθούν, δηλαδή από την μερική έκλειψη Σελήνης στις 7.8.2017 (πανσέληνος) και την ολική έκλειψη Ηλίου στις 21.8.2017 (επόμενη Νέα Σελήνη). Σίγουρα η δυναμική της έχει την ανάλογη σημασία στα γεγονότα που θα εξελιχθούν κάτω από το χρονικό αυτό διάστημα. Δηλαδή τις τελευταίες μέρες του Ιουλίου αλλά και ολόκληρο τον Αύγουστο.

Ο Ωροσκόπος στον Ζυγό με τον ευεργέτη Δία επάνω του, ελπίζει τα καλύτερα στις εξελίξεις των διαβουλεύσεων που γίνονται για διάφορα θέματα της πατρίδα (Μεσουράνημα στον Καρκίνο).

Θεωρώ συμπρωταγωνιστές αυτής της Νέας Σελήνης, τον Άρη, την Αφροδίτη και τον Πλούτωνα, αν λάβουμε υπόψιν μας ότι, βρίσκονται σε σχέση παραλληλίας και αντιπαραλληλίας μεταξύ τους, που σημαίνει ότι, ερμηνευτικά είναι σαν να έχουν κατά κάποιον τρόπο μια πολύ δυνατή σύνοδο μεταξύ τους, δηλαδή εμπλέκονται όλοι μαζί και δυναμιτίζουν ο ένας τον άλλο.

Ας πάρουμε όμως έναν έναν τους πλανήτες, για να δούμε τι έχουν να μας πουν.

Νέα σελήνη 23.7.2017

Τα φώτα, δηλαδή η Σελήνη, κυβερνήτης του δεκάτου και ο Ήλιος κυβερνήτης του ενδεκάτου, μαζί με τον Άρη, κυβερνήτη του εβδόμου οίκου, σίγουρα θα απασχολήσουν την κυβέρνηση και το κοινοβούλιο με θέματα εξωτερικής πολιτικής, τα οποία θα είναι δύσκολα, πιεστικά και απρόβλεπτα, δεδομένου ότι ο Ουρανός βρίσκεται στον 7ο οίκο και έχει και αυτός τον δικό του λόγο, για τα αναπάντεχα και τις ανατροπές που θα προκύψουν από τους άλλους, δηλαδή τους συνεργάτες, συμμάχους, συνεταίρους, και φανερούς εχθρούς, του εβδόμου οίκου.

Παράλληλα ο Άρης εμπλέκεται με το μεσοδιάστημα του Κρόνου/Ποσειδώνα, πλανήτες που πολύ πρόσφατα μας απασχόλησε έντονα με τις παρασκηνιακές του διαβουλεύσεις. Μας μπέρδεψαν και ίσως μας εξαπάτησαν, κάτι που θα φανεί σιγά-σιγά μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο Ερμής κυβερνήτης του ένατου οίκου, στις τελευταίες μοίρες του Λέοντα, εκεί όπου θα γίνει η ολική έκλειψη Ήλιου του Αυγούστου, έχει μία ελπιδοφόρα όψη τριγώνου με τον Ουρανό και βρίσκεται στον ενδέκατο οίκο του χάρτη, οίκο του κοινοβουλίου και των στόχων και μελλοντικών σχεδίων, και μία πολύ κοντινή σύνοδο με τον Βόρειο Δεσμό της Σελήνης.

Ελπιδοφόρες για το μέλλον συζητήσεις με το εξωτερικό για τα προβλήματα της οικονομίας, και τις δύσκολες καταστάσεις που έχουν προκύψει από τις υπέρογκες υποχρεώσεις της χώρας. Καινοτόμες προτάσεις, για διάφορες αλλαγές που θα πρέπει να αξιολογήσει το κοινοβούλιο, για να επωφεληθεί από μία απρόβλεπτη υποστήριξη των συμμάχους από το εξωτερικό.

Η Αφροδίτη κυβερνήτης του Ωροσκόπου, βρίσκεται τον ένατο οίκο, με ένα πολύ ωραίο τρίγωνο με τον Δία και τον Ωροσκόπο. Σε μία πολύ αισιόδοξη κατάσταση η Αφροδίτη μοιάζει να μην καταλαβαίνει την σοβαρότητα της κατάστασης, που της την θυμίζει ο Κρόνος που βρίσκεται σε όψη αντίθεσης μαζί της. Η Αφροδίτη είναι επίσης κυβερνήτης του ογδόου οίκου του χάρτη, οίκος των υποχρεώσεων και του τραπεζικού τομέα και είναι χτυπημένη από τον Κρόνο που δεν είναι ότι καλύτερο και μάλλον φτώχεια και προβλήματα λιτότητας προμηνύει.

Κρόνος, Πλούτωνας και οι δύο στον τρίτο οίκο του χάρτη, οίκο της επικοινωνίας και των αποφάσεων, δυσκολεύουν και αργοπορούν, μια άμεση λύση στα υπάρχοντα προβλήματα, σε σχέσει με την ακίνητη περιουσία της χώρας και των ιδιωτών, από τις υπάρχουσες δεσμεύσεις και οφειλές τους.

Ο Κρόνος κυβερνήτης του τέταρτου οίκου, στον τρίτο οίκο επικοινωνεί και θυμίζει τις υπάρχουσες υποχρεώσεις και η συμμετοχή του Πλούτωνα στα θεμέλια του χάρτη σε τετράγωνο με τον Ωροσκόπο και τον Δία μας θυμίζει, ότι το παιχνίδι που έχουμε εμπλακεί ως χώρα, είναι υπόγειο και προσβλέπει σε παιχνίδια κερδοσκοπίας. Και λέω κερδοσκοπίας γιατί το τετράγωνο του Δια – Πλούτωνα μας έδειξε ότι είμαστε το κέντρο ενδιαφέροντος αυτό το χρονικό διάστημα, αλλά σίγουρα ο Πλούτωνας του Αιγόκερο προσβλέπει στην ακίνητη περιουσία αυτής της χώρας, με τρόπο που να το παρουσιάζει διπλωματικά ως ευκαιρία. (Ο Δίας είναι μέσα στον κρυφό 12ο οίκο και στον Ζυγό ζώδιο της διπλωματίας).

Ο Πλούτωνας κυβερνήτης του δευτέρου οίκου των οικονομικών πόρων της χώρας, ενεργεί διαβρωτικά μέσα από δύσκολες πιεστικές και ασύμφορες για την χώρα διαπραγματεύσεις.

Ο Ποσειδώνας στους Ιχθύς και στον πέμπτο οίκο της δημιουργίας, σε όψη δύσκολη με τον Ουρανό που είναι και ο χορηγός του οίκου όπου βρίσκεται, μας προϊδεάζει για ψεύτικες υποσχέσεις και υπερεκτιμήσεις, ως αναφορά πιθανές επενδύσεις από συμμάχους του εξωτερικού. Πολλά βέβαια μπορεί να κάνει σε δημιουργική βάση ο Ποσειδώνας, αλλά σαν σχεδιασμό και όχι πράξη, προς το παρόν.

Ο Βόρειος Δεσμός μαζί με τον Ερμή στον Λέοντα, εμπλέκεται με το μεσοδιάστημα του Κρόνου/Ουρανού και μας υποψιάζει για μια πιθανή διάλυση μιας συμμαχίας με κοινά ενδιαφέροντα ή μιας υπάρχουσας συνεργασίας με το εξωτερικό.

Πολύ μαχητικό το τοπίο στο διάστημα αυτής της Νέας Σελήνης, που θα δείξει τι να περιμένουμε από πρωτοβουλίες που παίρνονται τώρα, για να φέρουν ορατά αποτελέσματα το πιθανότερο μετά την ολική έκλειψη του Ηλίου, δηλαδή την επόμενη Νέα Σελήνη στο τέλος του Αυγούστου.

Ας ελπίσουμε στα καλύτερα και ας χαρούμε το καλοκαίρι, γιατί το φθινόπωρο μας περιμένουν πολλά προβλήματα που θα ζητάνε λύση και εμείς πρέπει να είμαστε καλά για να τα λύσουμε. Καλή Νέα Σελήνη!

Αλέκα Δουζίνα – Στυλιανού

21.7.2017

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s